Şimdi Ara

KPSS ve A sınıfı memurluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Normal örgün eğitimin dışında AÖF den işletme okuyup KPSS ye girmek istiyorum. A sınıfı memurluk düşünüyorum. Fakat alımlarda torpil faktörü çok etkili diyorlar. Girebilmen için torpil gerekir diyorlar. Sizce doğrumudur? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

ŞEREFinle oyna, HAKKInla kazan, SEBAt et.
  • quote:

Orjinalden alıntı: chelick

Normal örgün eğitimin dışında AÖF den işletme okuyup KPSS ye girmek istiyorum. A sınıfı memurluk düşünüyorum. Fakat alımlarda torpil faktörü çok etkili diyorlar. Girebilmen için torpil gerekir diyorlar. Sizce doğrumudur? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

a sınıfında memur olan eniştem var. evet, torpil etkili oluyormuş ama eskisi kadar fazla değil. mesela çok basit bir örnek, bakanların bakanlıklarda çalışmak üzere akrabaları sorgusuz sualsiz işe başlayabiliyormuş. hiç kpss puanına, yazılı sınava, mülakata bile bakılmadan. eniştem çok yüksek bir puan almıştı, türkiyede derece yaptı. kaymakamlık, hakimlik ve birkaç üst seviye daha memurluk sınavlarını geçmiş ancak mülakatta takılmış. daha sonra başka bir a sınıfı meslege girebildi sonunda mülakatıda kazanıp şimdi uzman yardımcısı kpds den 66 aldıgı için uzman olamadı. kpdsden 70 ve üstü not almaya çalışıyor. keşke bende onun kadar çok ders çalışabilsem günde 10 saat çalışıyordu.

• quote:

Orjinalden alıntı: linkin_park20

quote:

Orjinalden alıntı: chelick

Normal örgün eğitimin dışında AÖF den işletme okuyup KPSS ye girmek istiyorum. A sınıfı memurluk düşünüyorum. Fakat alımlarda torpil faktörü çok etkili diyorlar. Girebilmen için torpil gerekir diyorlar. Sizce doğrumudur? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

a sınıfında memur olan eniştem var. evet, torpil etkili oluyormuş ama eskisi kadar fazla değil. mesela çok basit bir örnek, bakanların bakanlıklarda çalışmak üzere akrabaları sorgusuz sualsiz işe başlayabiliyormuş. hiç kpss puanına, yazılı sınava, mülakata bile bakılmadan. eniştem çok yüksek bir puan almıştı, türkiyede derece yaptı. kaymakamlık, hakimlik ve birkaç üst seviye daha memurluk sınavlarını geçmiş ancak mülakatta takılmış. daha sonra başka bir a sınıfı meslege girebildi sonunda mülakatıda kazanıp şimdi uzman yardımcısı kpds den 66 aldıgı için uzman olamadı. kpdsden 70 ve üstü not almaya çalışıyor. keşke bende onun kadar çok ders çalışabilsem günde 10 saat çalışıyordu.

İlginize ve bilginize teşekkür ederim.

Başka var mı bu konuda bilgili arkadaş? Yerleşebilmek için kaç puan almak gerekir KPSSden?

• şimdi şöyle her uzmanlık alanın kendine göre bir barajı vardır ve istedikleri puan türleri farklıdır....

mesela uzman yardımcısı 70 şartı koşuyorsa kaymakamlık 80 puanı baraj kabul ediyor (barajlar tahminidir )...

öncelikle kpss den istenilen puanı alman seni istediğin uzmanlığa girdiğini garantilemez kpss sadece bir ön eleme...

sonra ki süreç yazılı sınav ve istenirse mülakat aşamasıdır ancak şunu baştan söyleyeyim yazılı sınav için bir kontenjan belirlenmiştir ve başvuranlardan en yüksek puan alan adaydan başlayarak kontanjan kadar adam çağırılır bu da demektir ki barajı geçmen yeterli değil çok üstünde bir puan alman gerek...

son olarak da tabii ki yazılı sınav ve özellikle mülakatın olduğu yerde torpil döner ...

• rica ederim dostum. umarım yerleşirsin. keşke hiç torpil olmasa, hakeden yerleşse.

• torpil donuyosa nıe sınav ya da mulakat yapıyorlar ki devlete bak bea adamları bız seçıoz ama işlerine gelince hepimizin hayatıyla oynuyorlar

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.