Şimdi Ara

C dilini öğrendikten sonra ne yapıcaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C dilini öğrendikten sonra matlab mi öğrenmeli? Python mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Cehennemden çıkmak istiyorsan C'yi sal pythona dön kısa yoldan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt
    Hocam insanlar neden bu kadar abartıyor ya daha yeni c ile ilgili kitap söyledim. Bence o kadar da zor değil temeli c ile atıp sonra python geçmek istiyorum

• Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt
    Herkes sizin dediğinizi söylüyor hocam

• Bölümün ne? Matlab mühendislik programi, python ise çok amaçlı. Görüntü işleme falan istiyorsan ikisi de iyi ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil öğrenmeden önce kendine bir alanda hedef koyman lazım. Yoksa istersen 10 tane dil bil bir amacın olmadan hiçbir işe yaramazlar.

• 52CM kullanıcısına yanıt
    Mobil uygulama geliştirmek istiyorum ve robotik alanında bir şeyler üretmek istiyorum. Çok yönlü olabilmek için öğreniyorum asıl bölümüm mühendislik değil ama mühendisliğe yakın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çurablraını çıkra kullanıcısına yanıt
    Hocam mobil uygulama geliştirmek istiyorum ve yapay zeka robotik alanında bir şeyler üretmek istiyorum

• C den sonra cpp bak. Sonra java. Java cpp yakin sayilir. Python en son bakarsin. C cpp den sonra python kolay gelir.

• Ilgilendigin alana gore ilerlemen daha iyi olur. Mobil icin istiyosan ordaki kullanilan toollara falan bak. Yapay zeka icin python R falan bakabilirsin

• Öncelikle yazılım ya da bilgisayar mühendisi değilim, makine mühendisiyim; ona göre yorum yapacağım. Python bence aşırı yavaş, hantal bir dil. Ben kodlamaya Java ile başlamıştım, Java bile çok daha hızlı Python'dan. Mühendislik programlarında Python sadece işin makyaj kısmı için kullanılıyor. Programın temeli C ile yazılıp kullanıcıya birkaç müdahale edebileceği noktalar Pyhton ile sağlanıyor. Sebebi de basit, kodlama bilmeyen birinin en hızlı öğrenebileceği dil Python olduğu için.

Şöyle de diyebilirim. Program içerisinde matris çözdürülecekse C, script ile basit düzenlemeler yapılacaksa Pyhton derim ama dediğim gibi herhangi akademik bir kodlama temelim yok. Kendi mesleğim gereğince mühendislik analiz programı üzerine çalıştığım için benim tarafımdan görünenler bunlar.

• Up

• C ilkel bir dil, programlamaya başlarken kesinlikle öğrenilmesi gerekli, pointer kullanımlarında veri alımındaki mantığı kavramanı sağlıyor. C'yi öğrendikten sonra c++'a bakıp o ilkel dilin kütüphanelerle nasıl geliştiğini gözlemleyebilirsin. Yahut direkt c#'a geçip daha hayata dair örnekler ile geliştirebilirsin kendini. Öğrenimin sonunda python gibi kullanışlı bir dile kendini adapte edip frameworkler - kütüphaneler ile para kazanacak tarza erişebilirsin sanıyorum.

C'ye kötü diyenleri duyabilirsin tabii, kulak asma onlara, c#'da ref ve out terimlerini params ifadesini öğrenmen mantığını kavraman için c gibi bir dilden başlaman gerektiğini düşünüyorum.

• CUDA embeddedC'yi geliştir ne bileyim ne yapacağını.  LinkedIn'den bak ne için arıyorlarmış C'yi

• Tek kodla hem ios hem android mobil geliştireceksen bence react native e bak.Sadece android geliştireyim diyorsan kotlin e bak.

• C/C++ gömülü sistemlerde ve robotikte kullanılır donanımı verimli kullanabilmek için. Ki yazılımın en eğlenceli alanlarından birisi robotik bence. Fiziksel karşılığı anında alabiliyorsun.

Matlab sinyal işleme, mikrodalga transmission line veya anten simülasyonu gibi mühendislik alanlarında değilsen ileride kolay kolay karşına çıkacak bir şey değil.

Veri bilimi, yapay zeka, computer vision falan da Python işte. Bu dediklerimi Matlab ile de halletme ihtimalin de var ama tavsiye etmem Python dururken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 4 Kasım 2021; 17:30:26 >
  • Lua öğrenebilirsin

• Tamamen amacın ne ilerlemek istediğin yön ne ona göre değişir. C gayet iyi güzel öğrendiysen programlama dillerinin mantığını anlamışsındır zaten. Üstüne bir de object oriented bir dil öğren ondan sonra istediğin alan hangi dil istiyorsa onunla ilerle zaten C yi ve object oriented mantığını iyi bilirsen hiç bir dilde zorlanmazsın sadece syntax olarak karışık gelir bir süre o kadar.

• glaitaht kullanıcısına yanıt
    Hocam c++ twitteri kuran kisinin bile sevmediği bir dil olarak biliyorum umarım soğutmaz beni. C öğrenirken cok zorlanmadım acıkcası kitap da sipariş ettim üzerinden iyice geçeceğim ama c++ dan korkuyorum biraz açıkcası.

• Up. Güzel yorumlar geliyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.