Şimdi Ara

c# dataSet excel export

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • C#'ta yazdığım windows form uygulaması ve sadece tek tablodan oluşan bir veritabanı var. Forma eklediğim butona tıkladığımda oluşturduğum dataset'i (tek tablo) excel'e export etmek istiyorum.
    Aşağıdaki kodu kullandım fakat butona tıkladığımda boş excel sayfası açılıyor sadece.

private void button1_MouseClick(object sender, MouseEventArgs e) 
    {
    Microsoft.Office.Interop.Excel.Application excelApp = new Microsoft.Office.Interop.Excel.ApplicationClass();
    System.Globalization.CultureInfo oldCI = System.Threading.Thread.CurrentThread.CurrentCulture;
    System.Threading.Thread.CurrentThread.CurrentCulture = new System.Globalization.CultureInfo("en-us");
    Microsoft.Office.Interop.Excel.Workbook kitap = excelApp.Workbooks.Add(true);
    Microsoft.Office.Interop.Excel.Worksheet sayfa = (Microsoft.Office.Interop.Excel.Worksheet)excelApp.ActiveSheet;
    System.Threading.Thread.CurrentThread.CurrentCulture = oldCI;
    excelApp.Visible = true;
    }

using Microsoft.Office.Interop.Excel;
    using Microsoft.Office.Core;

Her iki library'i de ekledim namespace olarak.

Problem nerededir, yardımcı olursanız prk bir makbule geçer.

• Hocam bende aynı konuyla ilgili araştırma yapıyordum pek bir bilgim yok bu konuda ama zaten senin yaptıgın işleme göre herhangi bir doldurma işlemi yok
    sadece boş excel sayfası gönderiyorsun anlayabildigim kadarıyla

buyuk ihtimalle araştırdıysa
    http://www.oguzhan.info/bak.asp?293/C%23+ile+DataGridView+den+Excel+'e
    bu sayfa ile de karşılaşmışsındır..Karşılaşmadıysan belki ihtiyacına göre cevap verebilir..kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldspice -- 20 Eylül 2009; 19:42:12 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.