Şimdi Ara

c#da veritabanındaki saat ile sistem saatini karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

veritabanına kaydettiğim uzun formatlı == 06.05.2014 12:46:00 şeklindeki saat ile pc deki saatin aynı olup olmadığını yazmam lazım yardım ederseniz sevinirim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barışs29 -- 6 Mayıs 2014; 12:50:25 >

• barışs29 B kullanıcısına yanıt
    Çektiğin veriyi datetime a çevirip içinden saati çekip DateTime nesnesindeki Now propertisin saati ile karşılaştırabilirsin.
  • Timer kullanmanı öneririm. Başka bir çözümü olan varsa ben de bilmek isterim. Ama şöyle yapabilirsin timer interval değerini 1 saniyeye ayarla ve her saniye veritabanından çektiği veriyi kontrol etsin.
  • Merhaba,

@converttoint32 arkadaşın dediği yöntemle ile yapabilirsiniz fakat bi' ekleme yapmak istedim. Eğer kritik bir işlem için bu kontrol işlemini yapıyorsanız bilgisayarın tarih zaman bilgilerini almak yerine şuandaki tarih zaman bilgisinide veritabanından getirmenizi tavsiye ediyorum. Aksi takdirde kullanıcı bilgisayarın tarihini geri alırsa bu sizin programınızıda etkliyecektir. Örneğin lisans süresinin bitip bitmediğini kontrol ediyorsanız bu işlem çok kritik olduğu işin şuandaki tarih saat bilgisinide veritabanından MySql'de: SELECT NOW(); yada SELECT CURRENT_TIMESTAMP şeklinde bir sorgu çalıştırarak tarih saat bilgisini getirebilirsiniz bu durumda kullanıcı istediği kadar bilgisayarın tarihi değiştirsin, programınızı etkilemeyecektir.

Kolay gelsin...
  • Veritabanından veriyi çekip aldın, satırdan sütunu seçtim.

DateTime tarih = Convert.ToDateTime(veritabanindan_cekilen_tarih);
    if(DateTime.Now==tarih)
    {
    //Aranan kan bulundu.
    }
    else
    {
    //Bir dahaki sefere inş.
    }
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.