Şimdi Ara

Katalog tasarımı hangi program ile yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
24.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar basılı katalog tasarımı için hani programı önerirsiniz?

• photoshop + Freehand'i öneririm. photoshop'ta resimleri edit'ler boyutlarını ayarlarsın. Freehand'e geçer bunları düzenler sayfa dizaynını yaparsın...
  • Macromedia Flash
  • Amatör tasarımlar + hazır şablonlar için microsoft publisher kullanılabilir.
    Office cd sinin 2. sinde var diye biliyorum.Kısa zamanda hoş tasarımlar hazırlanabilir.
  • Ben bu işte Catalog Design Studio yu tek geçerim.Katalog,Broşür , Kartvizit hazırlama işlerinde başka birşey arama derim.. Heöde yerli bir yazılım.

Ayrıntılı bilgiyi: http://www.simgeteknoloji.com.tr/catalogdesign.aspx

Web sitesinden öğrenebilirsiniz.Sitede eğitim videoları mevcut hızlıca program hakkında fikir edinebilirsiniz..
  • Adobe indesign
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan*

Adobe indesign

++++
    edit: flash diyen var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relative Minors -- 2 Ağustos 2011; 18:32:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu fena hortlamış.
  • En doğrusu Indesign gibi görünsede grafikler anlamında zorlayabilir, kolayca hizalama için ben Illustrator kullanıyorum

bu linklerden görebilirsin;

http://pinartdesign.deviantart.com/art/katalog-ttaf-210500108?q=gallery%3Apinartdesign%2F26979238&qo=4
    http://pinartdesign.deviantart.com/art/katalog-I-210500158?q=gallery%3Apinartdesign%2F26979238&qo=3

kolaylıklar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: TTAF Kablo

En doğrusu Indesign gibi görünsede grafikler anlamında zorlayabilir, kolayca hizalama için ben Illustrator kullanıyorum

bu linklerden görebilirsin;

http://pinartdesign.deviantart.com/art/katalog-ttaf-210500108?q=gallery%3Apinartdesign%2F26979238&qo=4
    http://pinartdesign.deviantart.com/art/katalog-I-210500158?q=gallery%3Apinartdesign%2F26979238&qo=3

kolaylıklar dilerim

Konu hortlamış ama son arkadşın verdiği bilgiyi düzeltmek durumundayım hizalama ve benzeri araçlarda zaten ID çok daha üstündür kaldıki Illustratorde katalog yapılmaz programın varlık sebebine aykırıdır. Bu kulağı 25 kere takla atarak tersden göstermeye benzer. yani basit bir herkes kendine kolay geleni kullanır olayı değildir bu.

Ha arkadaşın tasarımı çok güzel ama konumuz operatörlük; değişmeler eklemeler olabilceğini düşünürsek 25 dakikada yapacağı iş için saatler hatta günlerce uğraşmak zorunda kalabilir. Ai adı üstünde bir çizim programıdır. Adobe tasarım ve baskı için ID'i, logo, illustrasyon gibi olaylar için ai yi önerir.

• Doğrudur fakat Indesignda görsel editlemek çok zordur. Eğer bir kitap diziyorsanız indesign kullanabilirsiniz ya da mecmua, mesela Akşam gazetesi Indesignda yapılır. Burda fotoğraflar photoshopta editlenir indesigna atılır ve doya iyice şişer. Ama Aİ'de bir fotoğrafı temizleyebilirsiniz.
  • Ustam dosya ai'de şişer. ID şişiyor olsa dergi yapılabilir mi?. Mümkün değil. Aİ bir resmin görüntülenme yöntemini değiştiremessiniz. Bir fotoğraf en kaliteli şekilde görüntülenir. O yüzden makinanız anormal şişer. Ve çok kuvvetli bir makina kullanmanızında çok faydası olmaz çünkü ai 32 bittir tahminen 2 gb den fazla ram kullanamaz o yüzden büyük işlerde ai donma, kapanma, dosya bozulması yapabilir. Zamanında bu sorunu araştırdığımda adobe yetkilileri diyebiliceğim kişiler "eee zaten bu aide yapılmamalı. Bu ainin yapısını ters diye cevap verdiler"

Aklıma gelen ID üstünlüklerini yazayım

Hizalamada ai smart guides gibi özellikleri saymazsak piyasadaki en geri yazılımdır. ID tam tersi marja sayfaya seçime göre hizalama yapabilir. Aide hizalama kısayolları bile yoktur. Çünkü ai bir çizim programıdır.
    ID linkleme özellikleri çok güçlüdür yazıları resimleri linkli alır ve bunların görüntülenme derecelerini değiştirebilir makinanızı hiç yormazsınız
    Grafiksel anlamda ise bi tarafı none olan degrade ID her nesne grup ve fotorafa atılabilir. Aide ise sadece bir renge atılabilir.
    Maskele özellikleri ID nin çok hızlıdır. Maskeyle başka şeylerle uğraşmazsınız
    ID çok pratiktir. AŞırı özelliklerine rağmen çok hızlı çalışır herşey olması gerken yerdedir. Bu konuda Adobenin Ai haricinde her yazılımı çok iyi. Ama ai kalaslıkta bir numara.

Örneğin den FH ile başladım ardından Aİ ve ID yi öğrendim. Ama Aiyi artık sadece logo ve illustrasyonda kullanmaya başladım. Anladım ki hiç bir tasarım aide daha pratik çıkmıyor. Ai çok hantal bir yazılım.

• hiii çok üzüldüm :( benim en sevdiğim program Aİ utanmasam dövme yapıcam :):) Üstadım sağol. El alışkanlığı ile ilgili olsa gerek
  • İmzam.
  • Profesyonel kullanıcıların tercihi QuarkXPress derim.
  • Ürün yada parça kataloğunuzu hizlikatalog.com websitesinde online olarak Pdf ve xls dosya formatında hazırla ve indir. Şimdilik bedava sanırım :)

Basit Baskı

Pdf

Flash

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.