Şimdi Ara

C# da oyun yapımı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar C# form aplications da varmısın yokmusun, kim 500 milyar ister, passaparola , çarkıfelek ve herhangi bir oyun daha yapmam gerekiyo hocamız nesne dersinde herkeze yıllık projelerini verdi yapamazsam sınıfı geçemiycem lütfen yardım edin tek bir form aplications projesinde 5 oyun birden nasıl yapılır herhangi bir bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım edin şimdiden teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Forever_Aslan

Arkadaşlar C# form aplications da varmısın yokmusun, kim 500 milyar ister, passaparola , çarkıfelek ve herhangi bir oyun daha yapmam gerekiyo hocamız nesne dersinde herkeze yıllık projelerini verdi yapamazsam sınıfı geçemiycem lütfen yardım edin tek bir form aplications projesinde 5 oyun birden nasıl yapılır herhangi bir bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım edin şimdiden teşekkür ediyorum.

5 tane button koyarsın, oyunlarını tasarladıktan sonra her tuşu bir oyuna yönlendirirsin;
    Oyun diye bir sınıf olsun mesela.
    button_Click(object sender,EventArgs e) 
    {
    oynananOyun=oyunlar[0];//oyunlar List<Oyun> veya Oyun[] şeklinde bir dizi ve oynananoyun da oyun türlü değişken.
    }

Daha sonra update ve draw'ı;
    if(oynananOyun!=null)
    {
    oynananOyun.Update(...);
    oynananOyun.Draw(...);
    }

şeklinde yaparsın.

• kardeş bilgi için çok teşekkür ederim ama benim sorunum oyunları yapmak yoksa hepsini bi projede yapmayı biliyorum ama ben form aplications da oyun yapmayı bilmiyorum.
  • kim 500 ilyar ister en kolayı gibi gözüküyor. 1 laber birde raidobuttonlist koyucaksın soruyu sorup cevabı seçmesini isticeksin
  • Hocam xna vs biliyorsunuz da forms ile entegre etmekte mi sorun yasiyorsunuz, yoksa hic bilginiz mi yok?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513

Hocam xna vs biliyorsunuz da forms ile entegre etmekte mi sorun yasiyorsunuz, yoksa hic bilginiz mi yok?

Bilmiyormuş galiba, XNA öğrenmeden yapmanın yolu çizdirme
    Graphics sınıfı temel çizdirmeleri yapabiliyor. Bunu yapmak için DirectX vb. kullanmanıza gerek yok.
    Graphics sınıfını kullanmak için çizdirme alanına ihtiyacınız var mesela Panel.
    Neler çizilebilir?
    Bitmap dikdörtgen kare vb. şekiller. Ve yazılar çizdirilir. Bunlar oyun yapmak için gayet yeterli. Ha ama dersen oyun kontrollerini yaratmaya gerek yok boşuna. O zaman kaygerya'nın dediği gibi hazır kontroller ile yapacaksın. Ama bu yöntem hoş bir görüntü sağlamıyor bana göre, yine de bu oyunlar için yeterli bir yöntem.
  • Arkadaşlar ben bilişim teknolojileri alanı veritabanı öğrencisiyim lise 3 nesne tabanlı programlamada öğrendiklerim tam olarak bu oyunu yapmama yetmiyor arkadaşlar aranızda kim 500 milyar ister ve pasaparolanın form aplicationsdaki kodlarını biliyorsa yada elinde hazır bu program varsa atabilirmi gerçekten bana çok büyük bir iyilik etmiş olursunuz şimdiden teşekkürler tüm arkadaşlara.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunları C veya D ye Kurmak
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya sorun zamane gençlerinde mi yoksa öğretim sisteminde mi anlamadım
  • Hepsini mi yapman gerekiyor sadece birini
  • kardeş ilk başta 4 oyundu şimdi hocamız 2 ye düşürdü kşm 500 mşlyar ve passaparolayı yapmam gerekiyo kodlarını bilen varmı yada yardım edebilecek varmı ?
  • quote:

kardeş ilk başta 4 oyundu şimdi hocamız 2 ye düşürdü kşm 500 mşlyar ve passaparolayı yapmam gerekiyo kodlarını bilen varmı yada yardım edebilecek varmı ?

Xna falan ne alakasi var assasins creed gibi kult oyun yaz dememis ki hoca, object oriented bisiler istiyor, bence sen burada sorun yasiyorsan birisine parayla yaptir oyunu, forumda da var, disarda da bulabilirsin, bende yardimci olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomvenom -- 13 Mart 2012; 8:38:23 >
  • kardeş parayla yaptırmaya gerek yok aslında zaten öğrenciyim :) bide orayamı para gitsin projenin tasarım vs normal şeylerini yaptım bi tek veri tabanı bağlama ve veritabanından yarışma için rastgele soru çekme olayı kaldı onu bi öğrenirsem proje tamam olcak ama hoca daha öğretmedi onu normalde rastgele işini biliyorum random la hallolur ama işin içine veritabanı girince karışıyo hocaya dedim bi kaç kere normal yapsam veritabansız diye kabulde etmiyor ortalık karışıyo o zamanda :)
  • quote:

kardeş parayla yaptırmaya gerek yok aslında zaten öğrenciyim :) bide orayamı para gitsin projenin tasarım vs normal şeylerini yaptım bi tek veri tabanı bağlama ve veritabanından yarışma için rastgele soru çekme olayı kaldı onu bi öğrenirsem proje tamam olcak ama hoca daha öğretmedi onu normalde rastgele işini biliyorum random la hallolur ama işin içine veritabanı girince karışıyo hocaya dedim bi kaç kere normal yapsam veritabansız diye kabulde etmiyor ortalık karışıyo o zamanda :)

nesne programlama dersi icin hala database istemesini anlamadim, bi txt den okuyuver in memory tutsun ya nolacak. illla database istiyorsa entity framework falan var onlara bak, 1 satir SQL yazmadan baglarsin, ya da su Visual Studio lightswitch gordum bugun, database eklemeyi basitlestirdik falan diyordu.

• XNA öğrenmelisin http://www.yazilimdilleri.com/forums/viewforum.php?f=59 işini görür belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eray1135 -- 16 Mart 2012; 11:10:49 >
  • Neler yaptın bilmiyorum ama. Kim milyoner olmak ister için şu şekilde bir yol izleyebilirsin;
    1. soru ve cevap sınıfı;
    enum CevapSikki
    {
    A=1,
    B=2,
    C=3,
    D=4
    }

class Cevap
    {
    string cevap="";
    CevapSikki cevapsikki;
    bool dogru=false;

public string _Cevap{get{return cevap;}set{cevap=value;}}
    //AYNISININ cevapsikki ve dogru versiyonu

}

class Soru
    {

string soru="";
    Cevap[] cevaplar=new Cevap[4];//4 şık var

//burada property olarak yap yine

public Soru(string Soru,Cevap[] Cevaplar)
    {
    soru=Soru;
    for(int i =0;i<4;i++)
    {
    cevaplar=Cevaplar;
    }
    }

}

class Yarisma
    {

Soru[] sorular = new Soru[12];
    Yarismaci yarisma;

//BURADA YINE PROPERT YAPILACAK

public Yarisma(Yarismaci Yarismaci,Soru[] Sorular)
    {
    yarismaci=Yarismaci;
    for(int i=0;i<4;i++)
    {
    sorular=Sorular;
    }
    }
    }

class Yarismaci
    {

int para=0;

public//..Para için property olacak.

}

BURAYA KADAR SINIFLAR HAZIR. Şimdi arayüzü hazırlayıp sınıflarla ilişkilendirmek var. Onları da birazdan yaparım. Yanlız visual studio yok şuan kodları sallıyorum, tutarsızlık olabilir, direk yapıştırma. Yazarak yap arada tamamlasın kodları. Yanlışlar olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.