Şimdi Ara

C. Cruze sensör arızası (p0141) ve Bagaj düğmesi arızası - 485 TL'e hallettim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cruze araçlarda kronik diye tabir edilen 2 sorunu aynı anda yaşamış birisiyim. 2011 design edition seri Lpgli araç kullanmaktayım. 55.000 km'de araç.

    1. kronik sorun bagaj tuşunun basmaması. Araç yıkamaları ve yağmur nedeni ile su alması muhtemel bu düğme bir süre sonra tekliyor ve basmıyor. hali ile bagajı manuel açamıyorsunuz. Araç içi bagaj açma fonksiyonu da olmadığından sorun daha çok göze batmaya başlıyor. Servislerde 300-400 tl arası maliyet bildirimi yapılıyor. nedeni bu bagaj düğmesinin çıplak hali ile 350 tl civarı fiyatla satılması. opel yedek parça satıcıları indirimle 170e kadar düşüyor. İst Bahçelievler kocasinan oto sanayii de buldğum opelgm yedek parça dükkanından orjinal gm butonu tek parça 80, set olarak 135 tl'ye buldum. 80 tl tek parça olan yamalı gibi olacağından 135 tl'ye setini aldım ve tanıdık bir servisçi arkadaş ile 10 dk'da beraber taktık. 80 tl'ye olan tek parçayı takması daha kolay olurdu ve daha uygun. ama kablo eki vs dediğim gibi sağlıklı olmayabilirdi ben kaçındım.

    Forumlarda sorunun çözümü için farklı yolların mevcut olduğunuda gördüğümü söyleyeyim. düğmenin yerinden sökülerek temizlenmesi ile sorun giderilebiliyor. ama benim düğme sökülmesine rağmen içi açılmadı. zorladığımda da yırtılma oldu. bu nedenle değişim gerekti ve değiştirdim.

    2. kronik sorun ise malum daha çok lpgli araçlarda karşılaşılan lambda arızası da denen sensör arızası. 7-8bin km önce motor arıza ışığı yandı ve kontrolde P0141 (arka sensör diyorlar) arıza kodu ile sorunu tespit etmiş olduk. aslında çok da umursamadığım bu sorun araç satışına çıktığımda alıcı için sorun olarak görüldü. bende sensörü değiştirmeye karar verdim. Parça tek başına yine yedek parçacılarda 350-360TL'ye satılıyor. opel servislerde işçilik yazılım vs giydirmelerle 700-800 tl denen bu işe yaş indirimi ile 500 tl fiyat aldım. 1-2 yerde aynı fiyatı alınca özel servislere bakındım ve tavsiye ile maslakta Opcopel özel servisini buldum.

    Sensör için malzeme sorduğunda arkadaş yan sanayi bosch vs bulunmadığını mecbur gm kullanılması gerektiğini, bununda işçilik ile nakit 330, kredi kartına 350 tl olabileceğini söyledi. Gelen malzemeyi de gösterdiler orjinal gm kore malıydı. malzemenin sök takı 15 dk sürmüyor. temin için 1 saat kadar bekledim ama.

    Her iki sorunu toplamda 485 TL'ye halldebildim. servislerde 800-900'den aşağı görünmüyordu. Bu 2 kronik sorunu beraber veya ayrı ayrı yaşayan arkadaşlara örnek/tavsiye amacı ile paylaşıyorum. Belki daha uyguna daha ucuza başka yollarla halledenler de olmuş olabilir. Paylaşım yapılırsa sorunu yaşayan arkadaşlara yol göstermiş oluruz. Ben daha uygununu bulamadım açıkcası

    yurtdışı sitelerden de sensör temin edilebiliyor. 30-60 dolar arasında fiyatları var. ama uyup uymayacağından emin olamadığım için almadım. envay içeşit sensör var çünkü. Bu yolla yapanlar 100-200 tl 'ye de sensör arızasını yine giderebilir ama risk içeriyor

    Bagaj düğmesi min 80 TL'e ama ben 135'e hallettim.
    Sensör arızası min 330 TL'e halledilebiliyor.


    bu süreçte biraz sensör arızasını izleyeceğiz. kısa sürede tekrar motor arıza ışığı yanarsa bir sensör daha ücretsiz takıp deneyecekler. onda da sorun olursa beyin arızası olduğunu göreceğiz. ama %90 sensör arızası sensör değişince kalkıyor dendi. izleyip bakacağız.

    Kazasız, arızasız günler dileğiyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTech -- 20 Şubat 2016; 12:25:03 >







  • bilgilendirme için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.