Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
4.176
Cevap
129
Favori
154.487
Tıklama
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Delphi / C++ /Vb >> C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL)
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    2251 Mesaj
    for(i=0; i<5; i++){
    if (gecicidizi==NULL){}
    else printf(",%s",gecicidizi);
    }

    C de boş elemanları atlamaya çalışıyorum ama NULL ile gerçekleştiremedim . Bunun kontrolünü ne şekilde yapabiliyoruz ?
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    481 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: ebubekir.s

    arkadaşlar bu kodlarda neden hata veriyo. lütfen yardım edin.
     
    #include<stdio.h>
    #include<conio.h>
    int *dizileribirlestir(int [], int, int [], int);
    main()
    {
    int i,a,b,*p, *q, **sonuc;
    printf("1.dizinin boyutu:");
    scanf("%d", &a);
    printf("2.dizinin boyutu:");
    scanf("%d", &b);
    int dizi1[a], dizi2[b];
    for(i=0; i<a; i++){
    printf("dizi1[%d]=", i);
    scanf("%d", &dizi1[i]);
    }
    for(i=0; i<b; i++){
    printf("dizi2[%d]=", i);
    scanf("%d", &dizi2[i]);
    }
    p=dizi1;
    q=dizi2;
    sonuc=dizileribirlestir(dizi1, a, dizi2, b);
    for(i=0; i<a+b; i++)
    printf("yenidizi[%d]=%d\n", i, **(sonuc+i));
    getch();
    }
    int *dizileribirlestir(int dizi1[], int a, int dizi2[], int b)
    {
    int j, *r,yenidizi[a+b];
    for(j=0; j<a;j++)
    yenidizi[j]=dizi1[j];
    for(j=0; j<a+b;j++)
    yenidizi[j+a]=dizi2[j];
    r=yenidizi;
    return r;
    }


    Hata mesajı:
     
    22 44 C:\Users\İlker\Desktop\deneme.cpp [Error] cannot convert 'int*' to 'int**' in assignment
    quote:

    Orijinalden alıntı: ebubekir.s

    arkadaşlar bu kodlarda neden hata veriyo. lütfen yardım edin.
     
    #include<stdio.h>
    #include<conio.h>
    int *dizileribirlestir(int [], int, int [], int);
    main()
    {
    int i,a,b,*p, *q, **sonuc;
    printf("1.dizinin boyutu:");
    scanf("%d", &a);
    printf("2.dizinin boyutu:");
    scanf("%d", &b);
    int dizi1[a], dizi2[b];
    for(i=0; i<a; i++){
    printf("dizi1[%d]=", i);
    scanf("%d", &dizi1[i]);
    }
    for(i=0; i<b; i++){
    printf("dizi2[%d]=", i);
    scanf("%d", &dizi2[i]);
    }
    p=dizi1;
    q=dizi2;
    sonuc=dizileribirlestir(dizi1, a, dizi2, b);
    for(i=0; i<a+b; i++)
    printf("yenidizi[%d]=%d\n", i, **(sonuc+i));
    getch();
    }
    int *dizileribirlestir(int dizi1[], int a, int dizi2[], int b)
    {
    int j, *r,yenidizi[a+b];
    for(j=0; j<a;j++)
    yenidizi[j]=dizi1[j];
    for(j=0; j<a+b;j++)
    yenidizi[j+a]=dizi2[j];
    r=yenidizi;
    return r;
    }


    Hata mesajı:
     
    22 44 C:\Users\İlker\Desktop\deneme.cpp [Error] cannot convert 'int*' to 'int**' in assignment


    Bu iş öyle zor olur. Mantık hatasını geçersek for(j=0; j<a+b;j++) <-- buffer overflow bir fonksiyonun içinde tanımladığın diziyi geri döndürüyorsun. Fonksiyondan çıktığın an, memoryde Data segmentinde o alan bu yenidizi değişkenine ait olmaz. ÜStüne yazılabilir.

    Senin asıl sorunun cevabı sonuç değişkenini double pointer olarak tanımlamandan kaynaklanmakta. Biraz incele bunu istersen.

    #include<stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

    //#include<conio.h>
    int* dizileribirlestir(int*, int, int*, int);
    int main()
    {
    int i,a,b;
    int *sonuc;
    //printf("1.dizinin boyutu:");
    //scanf("%d", &a);
    a=5;
    //printf("2.dizinin boyutu:");
    //scanf("%d", &b);
    b=10;
    int* dizi1 = (int*) malloc(a*sizeof(int));
    int* dizi2 = (int*) malloc(b*sizeof(int));
    for(i=0; i<a; i++){
    //printf("dizi1[%d]=", i);
    //scanf("%d", &dizi1[i]);
    dizi1[i]=i;
    }
    for(i=0; i<b; i++){
    //printf("dizi2[%d]=", i);
    //scanf("%d", &dizi2[i]);
    dizi2[i]=i;
    }

    sonuc=dizileribirlestir(dizi1, a, dizi2, b);

    for(i=0; i<a+b; i++)
    printf("yenidizi[%d]=%d\n", i, *(sonuc+i));
    //getch();
    free(dizi1);
    free(dizi2);
    free(sonuc);
    }

    int* dizileribirlestir(int* dizi1, int a, int* dizi2, int b)
    {
    int j;
    int* yenidizi = (int*) malloc((a+b)*sizeof(int));
    for(j=0; j<a;j++)
    yenidizi[j]=dizi1[j];
    for(j=0; j<b;j++)
    yenidizi[j+a]=dizi2[j];

    return yenidizi;
    }
    |
    |




  • Yüzbaşı
    481 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Yarr

    for(i=0; i<5; i++){
    if (gecicidizi==NULL){}
    else printf(",%s",gecicidizi);
    }

    C de boş elemanları atlamaya çalışıyorum ama NULL ile gerçekleştiremedim . Bunun kontrolünü ne şekilde yapabiliyoruz ?
    quote:

    Orijinalden alıntı: Yarr

    for(i=0; i<5; i++){
    if (gecicidizi==NULL){}
    else printf(",%s",gecicidizi);
    }

    C de boş elemanları atlamaya çalışıyorum ama NULL ile gerçekleştiremedim . Bunun kontrolünü ne şekilde yapabiliyoruz ?

    Böyle bir şey yok.

    Bir arrayin elemanı NULL olmaz (aslında olur 0'a eşit olur diyebiliriz). NULL pointer vardır.

    http://www.cplusplus.com/reference/cstring/NULL/




  • Yarbay
    2251 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: garui

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yarr

    for(i=0; i<5; i++){
    if (gecicidizi==NULL){}
    else printf(",%s",gecicidizi);
    }

    C de boş elemanları atlamaya çalışıyorum ama NULL ile gerçekleştiremedim . Bunun kontrolünü ne şekilde yapabiliyoruz ?

    Böyle bir şey yok.

    Bir arrayin elemanı NULL olmaz (aslında olur 0'a eşit olur diyebiliriz). NULL pointer vardır.

    http://www.cplusplus.com/reference/cstring/NULL/

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alıntı: garui

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yarr

    for(i=0; i<5; i++){
    if (gecicidizi==NULL){}
    else printf(",%s",gecicidizi);
    }

    C de boş elemanları atlamaya çalışıyorum ama NULL ile gerçekleştiremedim . Bunun kontrolünü ne şekilde yapabiliyoruz ?

    Böyle bir şey yok.

    Bir arrayin elemanı NULL olmaz (aslında olur 0'a eşit olur diyebiliriz). NULL pointer vardır.

    http://www.cplusplus.com/reference/cstring/NULL/

    Bu tarz bir kontrol yapmak mümkün değil midir peki ?
    _____________________________




  • Binbaşı
    1179 Mesaj
    Arkadaşlar visual studio 2010 c#'da mantık hatası ile karşı karşıyayım. sql güncelleme(update) sorgusu oluşturdum.Güncelleme yapıldığında örneğin 100 kayıt var ise hepsine aynı güncellemeyi yapıyor yani istediğim kayıtı değil hepsini güncelliyor


    public void kayitdegistir()
    {

    try
    {
    Baglanti.Open();
    OleDbCommand degistir = new OleDbCommand();
    degistir.Connection = Baglanti;
    degistir.CommandText = "Update not1 Set [email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected] where [email protected]";
    degistir.Parameters.Add("@sinav1", txtnot1.Text);
    degistir.Parameters.Add("@sinav2", txtnot2.Text);
    degistir.Parameters.Add("@sinav3", txtnot3.Text);
    degistir.Parameters.Add("@sozlu1", txtsozlu.Text);
    degistir.Parameters.Add("@sozlu2", sozlu2.Text);
    degistir.Parameters.Add("@ID", dataGridView1.CurrentRow.Cells[0].Value.ToString());


    if (degistir.ExecuteNonQuery() == 1)
    MessageBox.Show("not bilgileri güncellendi");



    }
    catch (Exception hata)
    {

    MessageBox.Show(hata.Message, "kayıt güncelle hata penceresi");
    }
    Baglanti.Close();
    }
    _____________________________
    Nasıl yaşarsanız,öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz.




  • Binbaşı
    1179 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Ergin.

    Arkadaşlar visual studio 2010 c#'da mantık hatası ile karşı karşıyayım. sql güncelleme(update) sorgusu oluşturdum.Güncelleme yapıldığında örneğin 100 kayıt var ise hepsine aynı güncellemeyi yapıyor yani istediğim kayıtı değil hepsini güncelliyor


    public void kayitdegistir()
    {

    try
    {
    Baglanti.Open();
    OleDbCommand degistir = new OleDbCommand();
    degistir.Connection = Baglanti;
    degistir.CommandText = "Update not1 Set [email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected] where [email protected]";
    degistir.Parameters.Add("@sinav1", txtnot1.Text);
    degistir.Parameters.Add("@sinav2", txtnot2.Text);
    degistir.Parameters.Add("@sinav3", txtnot3.Text);
    degistir.Parameters.Add("@sozlu1", txtsozlu.Text);
    degistir.Parameters.Add("@sozlu2", sozlu2.Text);
    degistir.Parameters.Add("@ID", dataGridView1.CurrentRow.Cells[0].Value.ToString());


    if (degistir.ExecuteNonQuery() == 1)
    MessageBox.Show("not bilgileri güncellendi");



    }
    catch (Exception hata)
    {

    MessageBox.Show(hata.Message, "kayıt güncelle hata penceresi");
    }
    Baglanti.Close();
    }
    quote:

    Orijinalden alıntı: Ergin.

    Arkadaşlar visual studio 2010 c#'da mantık hatası ile karşı karşıyayım. sql güncelleme(update) sorgusu oluşturdum.Güncelleme yapıldığında örneğin 100 kayıt var ise hepsine aynı güncellemeyi yapıyor yani istediğim kayıtı değil hepsini güncelliyor


    public void kayitdegistir()
    {

    try
    {
    Baglanti.Open();
    OleDbCommand degistir = new OleDbCommand();
    degistir.Connection = Baglanti;
    degistir.CommandText = "Update not1 Set [email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected] where [email protected]";
    degistir.Parameters.Add("@sinav1", txtnot1.Text);
    degistir.Parameters.Add("@sinav2", txtnot2.Text);
    degistir.Parameters.Add("@sinav3", txtnot3.Text);
    degistir.Parameters.Add("@sozlu1", txtsozlu.Text);
    degistir.Parameters.Add("@sozlu2", sozlu2.Text);
    degistir.Parameters.Add("@ID", dataGridView1.CurrentRow.Cells[0].Value.ToString());


    if (degistir.ExecuteNonQuery() == 1)
    MessageBox.Show("not bilgileri güncellendi");



    }
    catch (Exception hata)
    {

    MessageBox.Show(hata.Message, "kayıt güncelle hata penceresi");
    }
    Baglanti.Close();
    }


    sorunu çözdüm arkadaşlar malum gece geç saatlere kadar beyin patlatınca böyle oluyor :) accdb tasarımda kimlik yazıp sorguda ID girmişim sorunsuz şuan.Teşekkürler
    |
    |
    _____________________________
    Nasıl yaşarsanız,öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz.




  • Yüzbaşı
    481 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Yarr

    quote:

    Orijinalden alıntı: garui

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yarr

    for(i=0; i<5; i++){
    if (gecicidizi==NULL){}
    else printf(",%s",gecicidizi);
    }

    C de boş elemanları atlamaya çalışıyorum ama NULL ile gerçekleştiremedim . Bunun kontrolünü ne şekilde yapabiliyoruz ?

    Böyle bir şey yok.

    Bir arrayin elemanı NULL olmaz (aslında olur 0'a eşit olur diyebiliriz). NULL pointer vardır.

    http://www.cplusplus.com/reference/cstring/NULL/

    Bu tarz bir kontrol yapmak mümkün değil midir peki ?

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alıntı: Yarr

    quote:

    Orijinalden alıntı: garui

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yarr

    for(i=0; i<5; i++){
    if (gecicidizi==NULL){}
    else printf(",%s",gecicidizi);
    }

    C de boş elemanları atlamaya çalışıyorum ama NULL ile gerçekleştiremedim . Bunun kontrolünü ne şekilde yapabiliyoruz ?

    Böyle bir şey yok.

    Bir arrayin elemanı NULL olmaz (aslında olur 0'a eşit olur diyebiliriz). NULL pointer vardır.

    http://www.cplusplus.com/reference/cstring/NULL/

    Bu tarz bir kontrol yapmak mümkün değil midir peki ?

    Hayır pek mümkün değil. Kendin bir sinyal değer verip yapabilirsin bunu. Ama sonu.ta dizide bir değişken bu değeri almış olaibilir.

    Belki başka bir yol da tüm değişkenlerini BSS segmentinde tanımlamaktan geçebilir ama sanırım bu değişkeni 0 değerine veya NULL değerine eşitlemek demek. 0 kontrol çeki bir değişkenin tanımlanıp tanımlanmadığına karar vermek için uygun değil bence.
    |
    |




  • Teğmen
    199 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: selamolsunbolubeyine

    quote:

    Orijinalden alıntı: srkndmrly

    C# da yazdığım bir projede veritabanı access kullanıyorum. 2-3 tablodan veriler çekerek çıktı almam gerekiyor. Bunu ne şekilde yapabilirim?

    yazıcı ile çıktı alabilirsin. hp nin her bütçeye uygun modelleri var.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alıntı: selamolsunbolubeyine

    quote:

    Orijinalden alıntı: srkndmrly

    C# da yazdığım bir projede veritabanı access kullanıyorum. 2-3 tablodan veriler çekerek çıktı almam gerekiyor. Bunu ne şekilde yapabilirim?

    yazıcı ile çıktı alabilirsin. hp nin her bütçeye uygun modelleri var.

    yanlış anladınız sanırım. programdan cıktı al butonu ekleyerek yazıcıya dosyayı göndermem gerekiyor
    |
    |
    _____________________________




  • Er
    13 Mesaj
    merhaba.
    c# da,listboxun içine rastgele 100 tane sayı atattırdım.bunları tek veya çift olarak gruplamam gerekiyor.listboxun içindeki itemleri dizi haline getirmem için hangi kodu kullanmam gerekiyor bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    136 Mesaj
    arkdaşlar c'de fonksiyon ile dikçgende alan bulmayı yazmaya çalışıyorum ama bi türlü olmadı yazdığım kodlar burada cvplarını bekliyorum teşekkürler

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>

    float tri_area(float a,float h);

    int main()
    {
    float a=0;
    float h=0;
    float area;
    printf("dık ucgenın taban ve yukseklik degerini gir\n");
    scanf("%f %f",&a,&h);
    printf("alan = %f",area);

    area = 0.5*a*h;



    getch();

    return();
    }
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    901 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzkaancom

    arkdaşlar c'de fonksiyon ile dikçgende alan bulmayı yazmaya çalışıyorum ama bi türlü olmadı yazdığım kodlar burada cvplarını bekliyorum teşekkürler

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>

    float tri_area(float a,float h);

    int main()
    {
    float a=0;
    float h=0;
    float area;
    printf("dık ucgenın taban ve yukseklik degerini gir\n");
    scanf("%f %f",&a,&h);
    printf("alan = %f",area);

    area = 0.5*a*h;



    getch();

    return();
    }
    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzkaancom

    arkdaşlar c'de fonksiyon ile dikçgende alan bulmayı yazmaya çalışıyorum ama bi türlü olmadı yazdığım kodlar burada cvplarını bekliyorum teşekkürler

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>

    float tri_area(float a,float h);

    int main()
    {
    float a=0;
    float h=0;
    float area;
    printf("dık ucgenın taban ve yukseklik degerini gir\n");
    scanf("%f %f",&a,&h);
    printf("alan = %f",area);

    area = 0.5*a*h;



    getch();

    return();
    }



    Alanı hesapladığın "area = 0.5*a*h;" kısmını bir üstteki printf'ten önce yazman gerekirdi hocam.
    |
    |
    _____________________________




  • Teğmen
    136 Mesaj
    teşekkür ederim :)
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    901 Mesaj
    Rica ederim.
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    136 Mesaj
    bu foknsiyonlara takıldım kaldm
    ------------------------------------------------yazmış olduğum

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>


    int alan(int i,int j)
    {
    int a,b;
    int alan=0;
    alan=a*b*0.5;

    }
    main()
    {
    scanf("%d %d",&a,&b);
    printf("%d",alan(a,b));




    getch();
    return 0;
    }

    yazmış olduğum bu örnekte main'den önce fonksiyunumu tanıyayıp herşeyi halledip main kısmından sonra girdi yapılıp sonucun gösterilmesini sağlayamıyorum
    interntte bulduğum bu örnekteki gibi yapmak istiyorum aslında hatayı nerede yapıyorum düşüncem fonksiyonu bir hesap makinası gibi düşünüp yukarıda tanımlamak sonra aşağıda girdi yapıp çağırıp sonucu bulmak yanlışmı düşünüyorum

    ------------------------------------------------------alıntı örnek

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>

    int f(int a)
    {
    int i=0,carpim=1;
    for(i=1;i<=a;i++)
    carpim=carpim*i;
    return carpim;
    }

    main()
    {
    printf("%d",f(5));
    getchar ();
    return 0;
    }



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzkaancom -- 5 Nisan 2013; 23:06:24 >
    _____________________________




  • Yarbay
    2251 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzkaancom

    bu foknsiyonlara takıldım kaldm
    ------------------------------------------------yazmış olduğum

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>


    int alan(int i,int j)
    {
    int a,b;
    int alan=0;
    alan=a*b*0.5;

    }
    main()
    {
    scanf("%d %d",&a,&b);
    printf("%d",alan(a,b));




    getch();
    return 0;
    }

    yazmış olduğum bu örnekte main'den önce fonksiyunumu tanıyayıp herşeyi halledip main kısmından sonra girdi yapılıp sonucun gösterilmesini sağlayamıyorum
    interntte bulduğum bu örnekteki gibi yapmak istiyorum aslında hatayı nerede yapıyorum düşüncem fonksiyonu bir hesap makinası gibi düşünüp yukarıda tanımlamak sonra aşağıda girdi yapıp çağırıp sonucu bulmak yanlışmı düşünüyorum

    ------------------------------------------------------alıntı örnek

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>

    int f(int a)
    {
    int i=0,carpim=1;
    for(i=1;i<=a;i++)
    carpim=carpim*i;
    return carpim;
    }

    main()
    {
    printf("%d",f(5));
    getchar ();
    return 0;
    }
    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzkaancom


    Fonksiyon int tanımlanmış ama return değeri döndürülmemiş .

    return alan;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarr -- 5 Nisan 2013; 23:42:44 >
    _____________________________




  • Yarbay
    4894 Mesaj
    arkadaşlar kullanıcıdan metin almayı nasıl ayarlayabilirim ?
    yani bi cumle yaziniz diyecegim nasıl tanımlanabilir acaba ?

    kısaca şunu yapmak istiyorum bi şifre oluşturan program olacak ve bu şifre kodu her harfin bi sonraki şeklinde olacak mesela ali > bmj olacak.
    aklımda bi alfabe dizisi tanımlayıp şifre değiştirirken dizinin bi sonrakine atamak var fakat harfleri tek tek satır içinde nasıl değiştirebilirim ?
    metin isteyip değiştireceğim harfleri o yüzden ilerleyemiyorum.

    umarım anlatabilmişimdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 5 Nisan 2013; 23:49:32 >
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    136 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Yarr

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzkaancom


    Fonksiyon int tanımlanmış ama return değeri döndürülmemiş .

    return alan;

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alıntı: Yarr

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzkaancom


    Fonksiyon int tanımlanmış ama return değeri döndürülmemiş .

    return alan;

    sorun orada değil main() den önce tanımlamada veriyor ' alan=a*b*0.5; '
    _____________________________




  • Yarbay
    2251 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzkaancom

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yarr

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzkaancom


    Fonksiyon int tanımlanmış ama return değeri döndürülmemiş .

    return alan;

    sorun orada değil main() den önce tanımlamada veriyor ' alan=a*b*0.5; '

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzkaancom

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yarr

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzkaancom


    Fonksiyon int tanımlanmış ama return değeri döndürülmemiş .

    return alan;

    sorun orada değil main() den önce tanımlamada veriyor ' alan=a*b*0.5; '

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>

    int alan(int i,int j)
    {
    return i*j*(0.5);
    }

    main()
    {
    int a,b;
    scanf("%d %d",&a,&b);
    printf("%d",alan(a,b));

    getch();
    return 0;
    }
    |
    |
    _____________________________




  • Yarbay
    4894 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: garui

    quote:

    Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    quote:

    Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

    char ya da string karşılaştırmak istiyorum arkadaşlar nasıl yapabilirim ?

    string isim, soyad;

    if (isim = soyad)

    böyle olmadığını biliyorum ama anlatabilmişimdir umarım derdimi

    Çift (==).

    yine de hata veriyor

    char için if (isim == soyad)
    string için if (isim.compare(soyad) == 0)

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alıntı: garui



    hocam char tanımladım fakat if kurarken kıyaslıyamıyorum, yukarıda sormuştum fakat biraz değişiğini soracağım.

    char isim[10];

    böyle bir char olsun.

    if (isim == "ali")

    bu tarz bir şey yapmak istiyorum olmuyor nasıl ayarlayacağım ?
    _____________________________




  • Yarbay
    2251 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: garui



    hocam char tanımladım fakat if kurarken kıyaslıyamıyorum, yukarıda sormuştum fakat biraz değişiğini soracağım.

    char isim[10];

    böyle bir char olsun.

    if (isim == "ali")

    bu tarz bir şey yapmak istiyorum olmuyor nasıl ayarlayacağım ?

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: garui



    hocam char tanımladım fakat if kurarken kıyaslıyamıyorum, yukarıda sormuştum fakat biraz değişiğini soracağım.

    char isim[10];

    böyle bir char olsun.

    if (isim == "ali")

    bu tarz bir şey yapmak istiyorum olmuyor nasıl ayarlayacağım ?

    if(strcmp(isim,ali)==0)

    |
    |
    _____________________________




Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
Bey Azura
SEO
Orjinal Laptop Yedek Parça
Canlı Tv izle
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

DHBR1
0,766
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.