Şimdi Ara

C, C++, C# öğrenmek için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
11.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben programlama dili öğrenmek istiyorum.Bu 3'ü içinde hangisini önerirsiniz c, c++ ve c#? C veya C++ bilmeyen bir kimse c# öğrenebilir mi?Önerdiğiniz kitap, e- kitap, siteler neler? Microsoft Visual Studio programını mı yüklemem gerekiyor?

• Önclikle c# öğrenmek için kesinlikle C, C++ bilmene gerek yok.

Hatta C# öğrenmek daha kolaydır. Çünkü daha kısa zamanda daha elle tutulur şeyler yapabilirsin C#'ta. Bu da hevesinin daha geç bitmesine neden olur.

Türkçe kaynak arıyorsanhttp://www.csharpnedir.com/ 'a bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 10 Mart 2009; 16:36:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: neuro

Önclikle c# öğrenmek için kesinlikle C, C++ bilmene gerek yok.

Hatta C# öğrenmek daha kolaydır. Çünkü daha kısa zamanda daha elle tutulur şeyler yapabilirsin C#'ta. Bu da hevesinin daha geç bitmesine neden olur.

Türkçe kaynak arıyorsanwww.csharpnedir.com'a bakabilirsin.

Teşekkürler.c# öğrenmeye başlayacağım bunun için hangi program gerekiyor.Visual Studio 2008 i yüklüyorum

• Evet VS 2008'i yükleyebilirsin. Tavisyem şimdilik SQL bileşenlerini yükleme gereksiz yere kasıyor PC'yi ama yine sen bilirsin.
  • Microsoftun sitesinden yüklüyorum boyutu 3 gb dediğin şeyler bunun içindemi yoksa ayrıca mı yükleniyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: amone

Öncelikle amacın ne?
    dil öğreneceğim diyorsun yukarıdaki arkadaşta C# öğren diyor sen de tamam diyorsun,ha bu mudur yani bu kadar kolay mı?
    ya C# amacına hitap etmiyorsa?

MS Visual Studio bir IDE yani yazılım geliştirme ortamıdır.Özellikle görsel form tasarımı falan olması sayesinde arayüzler çok rahat tasarlanabilir.

Eğer amacın güçlü veritabanı programları yazmaksa elbetteki C#'ı tavsiye ederim.(Ya da java) ayrıca bu iki dille güzel mobil uygulamalar da geliştirilebilir.
    C++ sistem ve oyun programlama konusunda çok güçlüdür.Gerçi windows vista, C# ile yazıldı ve artık C# ile oyun da yazılmaya başlandı ama C++ halen çok güçlü bir dil konumunda.
    Photoshop'un C++ ile yazıldığını duymuştum mesela.Elbetteki C++ ile GUI programlama da yapılabilir,bunu da söyleyim

Amacım çeşitli sistemler yazmak ama çoğunluklu olarak oyun programlama ile uğraşmak istiyorum.Bunun için c++ mı yoksa c# mı?

• bizim bölümden 3 arkadaşla c/c++/csharp için aldığımız kitapları e-kitap haline getirceğiz.
    Reklam gibi olmasın ama yeni forum açtık programlama üzerine çok beklentimiz yok ama programlamaya merak salan arkadaşlarımızla çalışmalar yamak istiyoruz.Hocamızın verdii soruları birlikte çözücez.Forum yeni eğer takip ederseniz. c/c++/csharp pascal ve vb kitaplarını e-kitap halindehttp://www.turkkonsol.com dan temin edeiblirsiniz.
    Bugün sağ olsun çökertti bi arkadaş adığımız yedekle birlikte ama yeniden yapılanıcaz.
    sakın rekalm olarak anlamayın, çünkü yıllardır uğraşıyorum bu işle, çoğu arkadaşın soruları oluyor ,bu forumdan bize bildirebilirsiniz, hangi dil olursa olsun web üzeirnden çalışmalardada yardımcı oluruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c'de yardım
    14 yıl önce açıldı
    C yardım
    24 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vs 2008 de bazı sorunlar tespit ettik.ama hala çözüm bulmuş değiliz.
    ben vs 2005 öneririm arkadaşa. 2008 de sorunlar yaşarsın programıını çalıştırırken.
    quote:

Evet VS 2008'i yükleyebilirsin. Tavisyem şimdilik SQL bileşenlerini yükleme gereksiz yere kasıyor PC'yi ama yine sen bilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinandogan -- 10 Mart 2009; 23:50:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinandogan

vs 2008 de bazı sorunlar tespit ettik.ama hala çözüm bulmuş değiliz.
    ben vs 2005 öneririm arkadaşa. 2008 de sorunlar yaşarsın programıını çalıştırırken.
    quote:

Evet VS 2008'i yükleyebilirsin. Tavisyem şimdilik SQL bileşenlerini yükleme gereksiz yere kasıyor PC'yi ama yine sen bilirsin.

2008 yükleniyor şuan o kadar bekledimSorun yaşarsam 2005 e dönerim.Ayrıca yaptığınız çalışma çok güzel e-kitaplar çok yararlı olacak

• dotnet platformu gelecek vaad ediyor diyorlar.. Şahsen bende kısmetse 1,5 seneye C# nesne yönelimli programlama ve .net uygulama eğitimimi tamamlamış olacağım hadi hayırlısı
  • Bu sana kalmıs bır sey ama sektor genelde c# kullanıyor ıstersen ona yonel senınde yararına olur en azından ıs bulma kolaylıgı saglamıs olursun egıtım olarakda bılısım egıtım merkezını cok duydum orada kurslara katılabılırsın ama kıtap vs bunlar hakkında bılgım yok.
  • c# çok kolay kolayca öğrenirsin. c++ kasabilir ilerledikçe çok karmaşıklaşıyor, başlangıçta ise pointer kullanımı bazen kitliyor insanı...
  • C# öğrenirsen başka dillerede aşina olursun. Çok klasikleşmişde olsa hep söylenir. C#; java , c++'ın gücünü ve visual basic'in kolaylığını almış bir dildir. Bahsettiğim dilleri anlaman uzun sürmez C# dilinde kendini geliştirirsen ;)
  • quote:

bizim bölümden 3 arkadaşla c/c++/csharp için aldığımız kitapları e-kitap haline getirceğiz.

Kitabın yayınevinin izniylemi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

quote:

bizim bölümden 3 arkadaşla c/c++/csharp için aldığımız kitapları e-kitap haline getirceğiz.

hayır yayın evinin izniyle değil.zaten herkese paylaşıma açmıcaz isteyenlere yollıcaz.Başımızın derde girmesini kimse istemez herhalde.Bunu yapmamızın amacı çoğu arkadaşımızın para vermek istemeleri yad aparası olmamaları.Biz aldıklarımızı atmıoruz zaten alfa yayınlarına ait çoğu kitabı aldık bu yıl.paylaşmak gerek.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sse

quote:

hayır yayın evinin izniyle değil.zaten herkese paylaşıma açmıcaz isteyenlere yollıcaz.Başımızın derde girmesini kimse istemez herhalde.Bunu yapmamızın amacı çoğu arkadaşımızın para vermek istemeleri yad aparası olmamaları.Biz aldıklarımızı atmıoruz zaten alfa yayınlarına ait çoğu kitabı aldık bu yıl.paylaşmak gerek.

bana gönderebilirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FM. -- 21 Mart 2010; 9:57:51 >

• Alfa Yayınları zaten en ucuz yayınlardan ayrıca oldukçada kaliteli kitapları var.
    Şunuda belirteyimki başınızın derde girmesi için yazdığınız iki satır ihbar kabul edilerek takibat yaptırılabilir.
    Forumlarınıza ilgi çekmek istiyorsanız yasal olmayan şeyleri değıtmaktansa foruma gelen ziyaretçilerin dertlerine çözüm geliştirmeye çalışmanız ve onlarıda başkalarına yardım etmesine teşvik etmeniz daha iyi bir adım olacaktır.
    Kitap bir kere indirilir.Kitaplarda yazmayan tecrübe ise bin kere :)
  • Visual Studioyu nerede bulabilirim.
    Download haricinde satılan bir yer var mıdır.
    Malum kotalı internetimiz var 3gb biraz fazla da.
  • Hangi dile ihtiyacın varsa onu internet kurulum programı ile indirebilirsin.
    Net 3.5 kurulu ve msdn express i seçmezsen indireceği miktar 100 mb dan az olacak.
    3GB ın içinde bütün express sürümleri var (C#,C++,VB...)
  • quote:

Orjinalden alıntı: -FeYYaZ-

Ben programlama dili öğrenmek istiyorum.Bu 3'ü içinde hangisini önerirsiniz c, c++ ve c#? C veya C++ bilmeyen bir kimse c# öğrenebilir mi?Önerdiğiniz kitap, e- kitap, siteler neler? Microsoft Visual Studio programını mı yüklemem gerekiyor?

Elimdeki bilgisayar kitaplarını zaten burdan 2. el sayfasından uygun fiyata satıyorum.İstersen arkadaşlar da tavsiye ederse resimlerini ekliyorum içlerinden birini seçebilirsin.Yanlış anlamanı istemem kendimi düşündüğüm için değil işine yarayacak kitap varsa uygun olarak alabil diye.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.