Şimdi Ara

C++ başladım ve visual studio kullanıyorum fakat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    using namespace std;

int main()

{
    cout<< "hello world" <<endl;

return 0;

}
    basit birşeyle başlıyayım dedim ama start debuggingden sonra siyah ekran saniyelik gelip gidiyor yani ne çıktığını göremiyorum eksik bişeymi indirdim veya indirmem gerek ?

• returndan önce system("pause"); ekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: thenemne1

returndan önce system("pause"); ekle

okulda direk böyle yapınca oluyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starbucksunstari

quote:

Dev C++ ın bazı sürümlerinde direk ekran kapanmıyordu onunla karıştırıyor olabilirsin belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ephésus

quote:

quote:

Dev C++ ın bazı sürümlerinde direk ekran kapanmıyordu onunla karıştırıyor olabilirsin belki.

degil bunu kullaniyoruz ayni seyleri yaptigima 100% eminim okulda ogrencilerin sonucu gormesi icin o siyah ekran acilip kaliyor onu nasil ayarlamislar yada ek biseymi yapiliyor onu soruyorum dev ile alakasi yok visual kullaniyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Starbucksunstari kullanıcısına yanıt
    Normalde ve çoğu yerde konsolu ekranda tutmak için sona bir komut eklenir. Bu şekilde alışman daha iyi hem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ephésus

Normalde ve çoğu yerde konsolu ekranda tutmak için sona bir komut eklenir. Bu şekilde alışman daha iyi hem.

Sağol hocam bu şekilde oldu abi nasıl öğretiyorlar anlamıyorum yarım yamalak herşeyi kendimiz öğrenmek zorundayız malesef bunu yapanlar kendini geliştirip iyi bir yere geliyor ya işte belki bu öğrendiğim çok küçük bi detay ama yeni öğrendiğim için benim için büyük bir bilgi teşekkürler bu arada bu kodu aynı şekilde yazıp int main yerine main(); yazıncada oluyor ama error vererek açıyor siyah ekran kalıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Starbucksunstari kullanıcısına yanıt
    Özellikle lisede çalışan kod yazmayı öğretirler belki ama işin detayını, düzenli ve düzgün kod yazmasını öğretmezler. 2 sayıyı toplayan kodu herkes yazabilir ama bir problemi herkes çözemez. Bir kodun sağı - soluyla oynayıp ne olacağını görmek yada neyin niye kullanıldığını araştırmak sana çok şey katacaktır.
  • quote:

#include <iostream>
    using namespace std;

int main()

{
    cout<< "hello world" <<endl;

return 0;

}
    basit birşeyle başlıyayım dedim ama start debuggingden sonra siyah ekran saniyelik gelip gidiyor yani ne çıktığını göremiyorum eksik bişeymi indirdim veya indirmem gerek ?

int x diye bir tanımlama yap. Hello world'ün sonuna \n\n yaz. Bir alt satıra da cin 》 x; yaz. Bu durumda ekranda hello world yazdıktan sonra bilgisayar senin bir sayı girmeni bekleyeceği için programın kapanmaz.

Veya diğer üyenin dediği gibi system("pause"); yap ama bu kodun çalışması için en üste #include <windows.h> yazmalısın.

Veya üst kısma #include <conio.h> yaz. Hello world yazan satırın altına getch(); yaz tamamdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.