Arkadaşlar merhaba... C# ile ASP.NET kullanarak web sayfası projesi yapıyorum fakat aklıma takılan bir nokta var. Malum proje bu ham hali ile pek görselliğe hitap etmiyor. aspx sitelere baktığımda genelde göze hitap eden siteler mevcut.
Size sormak istediğim nasıl daha fazla göze hitap etmesini sağlıyorlar ve ben bu konuda ne yapabilirim. Yardımcı olursanız cok sevinirim.
iyi gunler
okul projesi için çalışıyoruz o bakımdan sordum. Sonuçta çok çok profesyonel birşey olmasına gerek yok.
Mesela sormak istediğim kodlama kısmını yaptıktan sonra frontpage veya dw gibi bir editörler aracılıgı ile tablelara mı koyuyorlar ??? yoksa görselliği visual studio editorunden mi sağlıyorlar filan bunları merak etmiştim.
Visual Studio ile yaparsın tasarımını, Css ile tüm sayfayı düzenleyebilirsin ve sadece master page de css i import etmek kalır geriye, yada her sayfadaki tablolara inline stil uygularsın.
Yardım ettim diye küfür etmezsin umarım.
quote:
Orijinalden alıntı: omar1907
okul projesi için çalışıyoruz o bakımdan sordum. Sonuçta çok çok profesyonel birşey olmasına gerek yok.
Mesela sormak istediğim kodlama kısmını yaptıktan sonra frontpage veya dw gibi bir editörler aracılıgı ile tablelara mı koyuyorlar ??? yoksa görselliği visual studio editorunden mi sağlıyorlar filan bunları merak etmiştim.
Madem ki okul projesi için eli yüzü düzgün olsun istiyorsun sadece, visual studio 2010 da hazır master page ve css dosyaları ile oluşturabilirsin, hiç de fena değil görünüm, kafana göre renklerini de değiştirebilirsin. kolay gelsin...
quote:
Orijinalden alıntı: sehlor
Visual Studio ile yaparsın tasarımını, Css ile tüm sayfayı düzenleyebilirsin ve sadece master page de css i import etmek kalır geriye, yada her sayfadaki tablolara inline stil uygularsın.
küfürlük bi durum olmadı olmazda, teşekkür ederim
teşekkür ederim arkadaşlar hepinize
quote:
Orijinalden alıntı: sehlor
hocam uzun zaman sonra birisi sana yardım ettiğin için laf sokmadı
hocam uzun zaman sonra birisi sana yardım ettiğin için laf sokmadı
bu bana da oluyor, 3 kuruşluk bilgisi olmayan veletler sorularına verilen cevapları anlamadıklarında kim olduklarını unutup saçmalıyorlar, hepsi bu.. asıl yöneticileri anlamıyorum bu tür kişilere neden ceza verilmiyor diye...
okul projesi derken ? hangi yarışma dahilinde
tasarımını yap html olarak export et.. çünkü visual studio da tasarım yapmak inanılmaz derecede kasış bi iştir..tavsiye etmem. ondan sonra tasarımın belli kısımlarını master page olarak kullan. css ve html i visual studio ya aktarırken de ; * projeye master page ekle. * html in içindeki <body> den itibaren tüm kodları kopyala.. * master page'ye ekle.. * properties kısmından style dosyasını göster..
kullanabilirsin. yapamazsan detaylı bi anlatım hazırlayabilirim..
quote:
Orijinalden alıntı: Nurky
tasarımını yap html olarak export et.. çünkü visual studio da tasarım yapmak inanılmaz derecede kasış bi iştir..tavsiye etmem. ondan sonra tasarımın belli kısımlarını master page olarak kullan. css ve html i visual studio ya aktarırken de ; * projeye master page ekle. * html in içindeki <body> den itibaren tüm kodları kopyala.. * master page'ye ekle.. * properties kısmından style dosyasını göster..
kullanabilirsin. yapamazsan detaylı bi anlatım hazırlayabilirim..
Hocam yapmanız gereken ilk olarak Photoshop yada benzeri editorle proje çiziminizi yapmak sonra slice kesip asp.net desing kısmında tablolama yapıp kestigin yerleri oturtmak tablolama ilkten zordur ama alışınca çok işine yarar.
Bende ufak birşey yazayım.
Arkadaşların söylediklerine katılıyorum ancak Photoshop, Fireworks gibi programlarla tasarımı yapıp slice'lar ile attıktan sonra site tasarımında table kullanma. Onun yeri div 'leri kullan. Bu şekilde siten daha hızlı ve daha çok arama motorlarına uyumlu hale gelmiş olur. Tabi şunu da söylemem lazım table kullanmadan sadece div ile siteyi oluşturabilmek için css konusunda biraz çalışman gerekiyor. Bazen istediğin şeyin sayfanın istediğin yerinde durması için kafayı yemen gerekebiliyor :)
Kolaylıklar
quote:
Orijinalden alıntı: mastercallisto
Bende ufak birşey yazayım.
Arkadaşların söylediklerine katılıyorum ancak Photoshop, Fireworks gibi programlarla tasarımı yapıp slice'lar ile attıktan sonra site tasarımında table kullanma. Onun yeri div 'leri kullan. Bu şekilde siten daha hızlı ve daha çok arama motorlarına uyumlu hale gelmiş olur. Tabi şunu da söylemem lazım table kullanmadan sadece div ile siteyi oluşturabilmek için css konusunda biraz çalışman gerekiyor. Bazen istediğin şeyin sayfanın istediğin yerinde durması için kafayı yemen gerekebiliyor :)
Kolaylıklar
bende mastercallisto arkadaşa katılıyorum. eğer table yapısı ile işe başlarsan yeri gelir 3 pixellik bir yerleşim hatasının giderilmesi için 6 gün kafayı yersin. mantıklı olan <div> </div> yapılarını kullanmak bunları css ile istediğin şekilde işlemek. kolay gelsin.
jquery , css ve bootstarp. bootstarp Controllerinin kullanımı konusunda detaylı bilgide veriyor.
Merhaba,
Okul projesi seviyesinde düşünürsek boostrap öğrenme demiyorum lakin şuan ihtiyacın çok açık şekilde html bir template :) themeforest.net tarzı sitelerden edinebilirsin bunu da.. Sektördeki ilk yıllarımda benimde kafam çok almamıştı bu konuyu ne yalan söyleyim. html giydirmek tabirini lugatına sokmalısın :) yani sen okul projende Business a odaklan ve en son çıktını da bir template ile giydir konu yazarken böyle basit ama cssler inputlarla uğraşmak da biraz saç dökmüyor değil :)
kolay gelsin..
edit: themeforest.net ile bağım template ssatın almaktan öte değildir :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme