Şimdi Ara

C# 2x Joker Hakkı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben kim milyoner olmak ister yarışmasını yapıyorum ve 2x joker hakkının olmasını istiyorum.Programda şıklar butonla yani her şık 1 butonda bende 2x joker hakkını butonla yapıp butona basılınca aktif olmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim bide kodlar giriş seviyesinde olursa sevinirim şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozen125 -- 7 Aralık 2013; 1:06:51 >

• frozen125 kullanıcısına yanıt
    Giriş seviyesi derken? Mesela Soru diye bir sınıf tanımlasam bunu anlayabilir misin? Yoksa her soru için 4 tane button mu oluşturuyorsun?
  • welrocken W kullanıcısına yanıt
    sınıf yaparakta olabilir bide her soruda butondaki şıklar değişiyor butonlar hep aynı yani sade 4 buton var her soru için farklı buton yok.soruya cevap verdiğinde program random üzerinden 4 butonada şıkları atıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: frozen125

sınıf yaparakta olabilir bide her soruda butondaki şıklar değişiyor butonlar hep aynı yani sade 4 buton var her soru için farklı buton yok.soruya cevap verdiğinde program random üzerinden 4 butonada şıkları atıyor

Bu cevaptan anladığım kadarıyla giriş seviyesinin üstündesin, kodunu görmeden kod yazmak zor, isimler vs. farklı olur. O yüzden buraya sıfırdan proje yapıp koymak yerine kendi çapımda soruna bulduğum çözümü mantıksal olarak anlatmaya çalışayım;
    İki tane bool değişken tanımla, bir tanesi "Çifte joker aktif edildi" (buna cjaktif diyelim) diğeri de "Çifte joker kullanıldı" (cjkulln diyelim) yı temsil edecek isimleri sana kalmış, her ikisi de ilk değer olarak false olacak. Çifte joker butonuna ilk basıldığında cjaktif'i true yapacaksın. Bundan sonraki işlem sorunun cevaplandırılması, cevap butonlarında muhtemelen cevap yanlışsa veya doğruysa diğer soruya geçiyorsundur diye düşünüyorum. Oraya bir şart ekleyeceksin, eğer cevap yanlışsa VE eğer çift joker aktif edildiyse VE çift joker kullanılmadıysa
    if(!cevap && cjaktif && !cjkulln)
    {ilk cevap buttonunu disable yap}
    else
    {diğer soruya geç}
    diğer soruyu değiştirmeyeceksin, diğer tüm ihtimallerde diğer soruya geçebilirsin yani ekstra bir şart eklemen gerekmiyor (diğer joker hakları için değişebilir).

• welrocken W kullanıcısına yanıt
    sanada iş çıkardım ama programın linkini pm olarak attim eğer mahsuru yoksa bana yapıpatabilirmisin yapamassanda sorun değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.