Şimdi Ara

bz.tc türkçe karakter sorunu YARDDIMM..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bz.tc free host sitesinde türkçe karakterler kabul edilmio bu sorun nasıl giderilir?

• arkadaslar normal yazınca edit menusunden gözükuo fakat siteyi yayınlayınca bu türkçe karakterler değişio ..nasıl düzelteceğimi anlatırmısınız?
  • arkadaslar yardım edin yaw.olmuo bu melet
  • beyler hiç yardım eden yokmu yaa?????????
  • <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9">
    Bu kodu <HEAD> ve </HEAD> tagları arasına koymanız gerekmektedir
    Sayfanızdaki türkçe karakterlerin (ş,ç,ü,ı,ğ,ö,İ,) düzgünce gözükmesini sağlayacaktır
  • ya ben HTML olarak değilde direk edit menüsünden yazmayı becerebildim böyle oldu ..yani kod falan yazamıyom ..
  • oluşturduğun html sayfana sağ tıkla birlikte aç de ve notpedi seç. Sayfanın kodları notpedle açılacaktır. < ctrl + f ile kodlar arasında <head> kodunu bul ve sonuna
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9"> ibaresini yapıştır. Kaydet ve kapat. Olay bu kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadssaslar ben bu sayfayı direk edit menusunden hazırlıyorumm..yani HTML kodlarıyla değil..

bide ben bu head kdunun bulamadım anlayacağınız benböle kodlardan falan anlamıoom .yani daha detaylı bişekilde anlatırsanız HTML olaraktan yapabilirim.

ama acil olarak yapmam lazım ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winning11 -- 6 Şubat 2006 23:14:55 >
  • quote:

arkadssaslar ben bu sayfayı direk edit menusunden hazırlıyorumm..yani HTML kodlarıyla değil..

Biraz html çalışman gerekecek sanırım. Olabilecek en açık ifadeyle anlatmaya çalıştım ama olmadı elimden daha fazlası gelmez.
    Zor değildir birkaç örnek incelersen kaparsın. Bu konuyla ilgili eğitim veren siteler bolca var. Konu hakkında gerekli bilgileri forumda da bulabilirsin. Eğer bu işle ilgileneceksen ve gelecekte de karşılaşacağın sorunlarla başa çıkmak istiyorsan bi yerden başlaman gerekecek. Kolay gelsin.
  • ya ben nasıl yapcam ya direk edit menusunden yapamazmıyım ya??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.