BYDnin Türkiyeye yatırım için çalışmalara başladığına dair haberler gelmeye başladı. Hatta Togg ile görüştüğü ortak üretim yapılacağı bile söyleniyor. Kaldı ki Atto3, Dünyada 1. sırada olan ve 500bin adet satılan bir araç, bu aracı buraya getirmeme gibi bir şeyin olması pek mümkün değil. Macaristan fabrikası 2025de faaliyete geçerse zaten tebliğ kadük olur. Sorunsuzluk konusunda çok iyi olduğu kesin, kaza -bela olmadıktan sonra sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Avrupa-japon araçlarında bile bazı durumdalarda 30-40 gün parça bekleyenler var. Bayram sonrası almayı düşünüyroum nasipse... satana denk gelmedim @myenes |
BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları (32. sayfa)
-
-
Şimdiden hayırlı olsun. Her aracın kendi içinde artısı eksisi var. En doğru kararı yine siz vereceksiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Haziran ayına özel kampanyayı kaçırmayın o vakit...
Ama yinede Togg yerli üretim yedek parça gani :) güncelleme o biçim :))) yani bi düşünün tekrar... Bak bunu Atto 3 sahibi olarak diyorum
Çinli araçlarda gelecek karanlık... baş edemedikleri için oyun dışı bırakıyorlar..
Geçen gün byd genel müdürü bir programa katıldı hiç umut verici konuşmadı çoğu şeye bende bilmiyorum dedi byd global buna karar verecek dedi..
Eger çinli firmalar bu vergiyi aşmak için fabrika kurmaya karar verirse bir umut bir şeyler olabilir ama gösterdikleri sert tepkinin arkasında dururlarsa sıkıntı yaşarız..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamboc -- 18 Haziran 2024; 22:54:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Togg parçaları nasıl gani? Bosch servislerinin önü araç kaynıyor? Alan satıyor. Bu başlığın konusu değil belki ama bunun doğru olmadığını bir çok kullanıcı ve araç sahibi tastikliyor. Yine de alana hayırlı olsun kazadan beladan uzak olsun 🙏
Bu vergi sadece TR için uygulanmadı ayrıca. Avrupada çinli üreticilere %25 ek vergi getirdi. Tesis kurarak bu sorunu aşarlar. Avrupadan çekileceklerini sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myenes -- 18 Haziran 2024; 22:59:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şöyle ki; bahsettiğiniz yedek parça durumu tamamen geçici bir durum elbette zamanla oturacaktir. Sonuçta fabrikası burada hocam her türlü çözülür. Sadece zaman meselesi.
Son güncellemeyi yükleten oldu mu? Kablosuz apple carplay ve akıllı sürüş için bir takım artılar gelmiş deniliyor. Güncelleme yaptırırsam daha önceden yüklediğim video izleme uygulamaları silinir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BYD kullanıcıları için güzel bir haber geldi, BYD türkiyeye 1 Milyar € luk yatırım yapma kararı aldı. Böylece ek vergi yükümlülüklerinden muaf oldu. Bugün veya yarın yatırım tören ile bildirilecek. Acaba türkiyeden çekilir mi falan derken iyice yerleşecek buraya. Veri merkezi, yedek parça gibi konular daha hızlı çözülür umarım. Araçlarda uzaktan güncelleme olmaması benim için biraz can sıkıyor, umarım bunuda veri merkezinin hallolması ile hızlıca çözülür.
-
Yeni güncelleme mi geldi? Hiçbir yerde haber görmedim
Aracımı 3 hafta önce aldım, son güncelleme ile teslim ettiklerini söylediler. Apple carplay kablosuz çalışıyor. Şerit takip ve adaptif hız sabitlemeyi sürekli kullanıyorum güvenilir ve keyifli. Bana akıllı sürüş için eksik gelen tek şey, adaptif hız sabitleme açıkken araç durduğunda hareket etmesi için bir düğmeye dokunmamız gerekiyor, yada gaza dokunmanız gerekiyor. Kalkışı öndeki araca göre kendi başına yapabilirse benim için yeterli olacak. Arka çapraz fren destekli güvenlik sistemi, geri geri yola çıkarken ayağım gazda iken ani fren yaparak mutlak bir kazayı önledi. Yoldan geçen aracın o hızda durma şansı yoktu... Bu uygulamaları neden yüklememize izin vermiyorlar anlamıyorum.
-
Carplay kablosuz mu çalışıyor? Versiyon bilgilerini paylaşabilirmisiniz.?
Carplay için güncelleme geldi. Kar otomotivden randevu alarak yükletebilirsiniz. Ayrıca periyodik bakımlar 2 yıl 30.000KM olarak güncellenmiş.
-
2 senede polen filtresi haşat olur ya. Benim araçta 1 senede polen filtresi kulanılamayacak hale geliyor.
-
Arkadaşlar Tesla Sr aklımdaydı ama düşük batarya ve 2 3 ay bekleme nedeni ile atto 3 alacağım önerirmisiniz. Şiçi ve şdışı ortalama menzili nedir otomatik pilot standart geliyor mu ?
Eğer teslanın ucuz versiyonunu alacaksan batarya zaten BYD Blade batarya(Atto3 te kullanılan) ve menzilde Atto3 ile aynı. BYD'de otopilot teknolojisi bulunmamakta(Şuan xiaomi ve tesla'da mevcut ki onlarda extra ücrete tabi). ben 350 göremedim henüz şehir içinde şehir dışında ise 300 ü gördüm 90-110 arasında. Ben araçtan memnunum ama güncellemelerin olmaması benim için can sıkıcı, eğer benim aldığım zamanda tesla ucuz modelini çıkarmış olsaydı tercihim tesla olurdu.
-
Teslada ki kısılmış batarya olayı biraz bugünlerde çok konuşuluyor 53kw olduğu yönünde, yine de aynımıdır.
WLPT değerlerine göre ikisininde verileri aynı, belki tesla sürüş dinamikleri 430 ları yakalıyor olabilir çünkü Atto3 te 60,4 KW lık bir batarya bulunuyor. Uzun yol yapmıyorsanız ve evden şarj etme imkanınız varsa menzil bakımından çok büyük farklar oluşur mu bilemedim. Tesla'cıların hepsi araçlarından çok memnun. Bu arada otopilot standart olarak geliyormuş ben full otonom sürüş ile karıştırdım :).
-
Tesla Sr Telegram grubunda yım Sr lerde batarya menzil için servise giden bile oldu bugün 230km gitmiş bir arkadaş sebebini sormaya.
Hızı 90 110 klima açık düz yol
Bugünlerde Sr grubu batarya yüzünden oldukça negatif hareketli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 12 Temmuz 2024; 15:2:37 >
53 KW ile bence normal bir menzil, bu araç zaten uzun yol aracı değil. İkinci araç gibi davranmak gerekiyor. Elektrikli araçlar ile uzun yol eziyete dönüşüyor maalesef, yılda 2-3 kere uzun yol yapıyorsanız benim gibi o 2-3 kereye katlanılıyor(Atto3 ile İzmit eskişehir arasını 45 KW ile gidiyorum sabit 110, eskişehir - izmit(Rakım farkı var) ise 35 KW. ile gidiyorum, 213 + 213 = 426 KM yi 80 KW ile gidiyorum). Uzun yol çok yaparım diyorsanız elektrikli araçlara hiç yanaşmayın derim. Hybrid araçlar bu konuda size daha fazla konfor sağlayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelitahmet -- 12 Temmuz 2024; 15:6:27 > -
Teşekkürler cevap için Elektrikli araçlar konusunda bilgim var Makina mezunuyum ve 2.araç olarak alacağım.
Uzun yolda senede 1 kez İstanbul tokat arası gidiyorum 850 km Bolu çorum niksar şarj ile tamamlarım gibi geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X