ve hdmi da daha net gelsede, gölgeli oluşundanmıdır bilmem vga kabloda görüntüler daha tatlı geliyor gözüme :) kafam karıştı açıkcası
hangisi daha iyidir?
hdmi daha iyidir. O gölgeli gelme sebebi sanırım kablon çakma olduğundan.
quote:
Orijinalden alıntı: GranTurismo
hdmi daha iyidir. O gölgeli gelme sebebi sanırım kablon çakma olduğundan.
o kablonun orjinalini bulmak mümkün değilmi? nereye baksam çakması var.
En büyük fark HDMI'ın dijital olması, VGA bağlantısının ise analog olmasıdır. HDMI daha iyidir. Kaliteli bir TV ve kablo ile kusursuz görüntü alabilirsiniz.
hiçbir fark yok . su an orginal vga kullanıyorum hdmi den farkı yok . yan sanayi ise vga kablo o zaman soluk renkler titreşimler gorursun
quote:
Orijinalden alıntı: xYaKuBux
hiçbir fark yok . su an orginal vga kullanıyorum hdmi den farkı yok . yan sanayi ise vga kablo o zaman soluk renkler titreşimler gorursun
orjinalini nereden buldunuz? satılan yer varmı ve fiyatı ne kadar?
ewet boşuna yaptılar zaten hdmı girişi yada full hd yi falan devam böyle sen vga kullan kendini avut
herşeyden önce VGA analog bi formattır, HDMI ise dijitaldir. haliyle görüntü kalitesi (görüntüyü gönderen kaynak ve görüntülendiği cihazla da ilgili olmakla birlikte) HDMI'da çok daha yüksektir. HDMI'ın diğer bir avantajı da tek bir kablo üzerinde hem görüntü hem ses taşıyabilmesidir. tabi 5 liralık kabloyla elde edeceğiniz görüntü ne kadar kaliteli olur orası tartışılır.
quote:
Orijinalden alıntı: metalic_wampire
quote:
Orijinalden alıntı: xYaKuBux
ewet boşuna yaptılar zaten hdmı girişi yada full hd yi falan devam böyle sen vga kullan kendini avut
Rahat ol sen biz boş konuşmayız , kulaktan dolma haberlerle Konusuyorsun ezbercisin kısaca . Aksam eklerim sana resim vga kablo ile bakalım ne kadar fark göreceksin hissedeceksin .
altın uçlu orta kalite hdmi kablo var. bir de 5 liralık manhattan marka vga kablo var.İkiside 1,5 metre.
Bilgisayarımı 82 ekran lcd tv ye bağlıyorum. ekran kartım hd 4700. iki kabloyla da de 1920*1080 çözünürlük alıyorum.60 hz yenlenme ayarı. Film izlerken görüntüde bir fark yok ama normal monitör olarak kullanırken vga kablo ile aldığım görüntü daha net.
Benim farkedebildiğim kadarıyla hdmi kablonun vga dan farkı sesi de iletebilmesi. Ki ben ses sistemi kullandığım için hdmi kablonun aktaracağı sese ihtiyacım da yok. Büyük beklentiyle aldığım hdmi kablo beni hayal kırıklığına uğrattı.
adam gibi bir hdmi kablo 30tlden başlıyor
adam gibi hdmi olunca 10101'ları daha mı düzenli yolluyor
Monitörüm dvi girişli bende dvi çeviricisi ile hdmi üzerinden oynuyorum.(ps3) Dvi'da dijital veri aktarıyor değil mi?
hdm i da daha keskin net goruntu elde edersin yakından bakıldıgından pikselleşme olur.
hd vga (microsoft) kablo ile daha yumusak soft ve naturel renk elde edersin.
ben philips led tv 22" ekranda hd vga kablo ile oynuyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: sk8ata
Monitörüm dvi girişli bende dvi çeviricisi ile hdmi üzerinden oynuyorum.(ps3) Dvi'da dijital veri aktarıyor değil mi?
Evet kardeşim DVİ dijital goruntu taşıyor hdmı ıse hem dıjıtal goruntu hemde ses taşıyor 2 sı arasında pek fark yok :)
Hdmi kablosunun çakması görüntüyü etkilemiyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: skyw@lker
bildiğim kadarıyla etkiliyoru.orjinal hdmilarda altın uç oluyor diğer çakmalarda ise olmuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: pspfreak
quote:
Orijinalden alıntı: skyw@lker
bildiğim kadarıyla etkiliyoru.orjinal hdmilarda altın uç oluyor diğer çakmalarda ise olmuyor.
Bildiğim kadarı ile ucunun altın olmasının hiç bir önemi yok sonuçta sinyal analog değil dijital.