Şimdi Ara

Buzdolabının buzluk kısmı dondurmuyor ACİL YARDIM EDİN :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
12.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ikinci el bir buzdolabı almıştım yaklaşık 1 ay önce. İlk geldiği 2 gün sağlam soğuttu daha sonra buzdolabından leş gibi gaz kokusu gelmeye başlattı ve hiç soğutmuyordu. Ben de tamirciyi çağırdım gaz sıkışması yapmış dedi. İçindeki gazı çıkarttı daha sonra kaynak yaptı gaz koydu ismini bilmediğim küçük bir bakır parçayı değiştirdi (parçanın iki ucuna borular bağlanıyordu).
    Daha sonra gitti adamcağız. Adam gittikten sonra 2-3 gün yine çok güzel soğuttu dondurdu ama şuan alt kısmı iyi çalışmasına rağmen üst kısmı dondurmuyor. Örneğin bir dondurma koyduğumda dondurma yumuşacık oluyor ama tamamen de sıvı olmuyor.
    Alt kısımda ise şuanlık her şey normal.
    Sorun ne olabilir? Buzdolabı yeniden yavaş yavaş gaz kaçırıyor olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Buzdolabının Buzluk Kısmı Dondurmuyorsa Ne Yapmalı?

Giriş:

Buzdolabının buzluk kısmının dondurmaması; yiyeceklerin bozulmasına, rahatsızlığa ve mali kayıplara neden olabilir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Basit Kontrol:

• Buzdolabının fişinin prize takılı olduğundan ve anahtarının açık olduğundan emin ol.
    • Buzlukta aşırı yiyecek bulunmadığını kontrol et. Aşırı yiyecek, hava sirkülasyonunu engelleyerek dondurmayı zorlaştırabilir.

2. Termostat Ayarı:

• Buzluk termostatını kontrol et. Dondurma için ideal sıcaklık -18 santigrat derecedir. Termostat gerektiği gibi ayarlanmamışsa, buzluk doğru şekilde dondurmayabilir.

3. Buz Çözme Döngüsü:

• Çoğu buzdolabı, buzlardan arınmak için otomatik bir buz çözme döngüsüne sahiptir. Bu döngü düzgün çalışmıyorsa, buz birikebilir ve dondurmayı engelleyebilir.

4. Kondenser Bobinleri:

• Buzdolabının arkasındaki veya altındaki kondenser bobinlerini temizle. Bobinler toz ve kirle tıkanırsa, buzdolabı verimli şekilde soğutamayabilir.

5. Kapı Contası:

• Buzluk kapısının contasını kontrol et. Conta hasar görmüş veya düzgün kapanmıyorsa, soğuk hava dışarı sızabilir ve buzlukta dondurmayı engelleyebilir.

6. Evaporatör Fanı:

• Buzluktaki evaporatör fanı, soğuk havanın dolaşımını sağlar. Fan arızalanırsa, buzluk dondurmayabilir.

7. Kompresör:

• Kompresör, buzdolabının soğutucu akışkanını dolaştıran önemli bir bileşendir. Kompresör arızaları, buzlukta dondurma sorunlarına neden olabilir.

Profesyonel Yardım:

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir teknisyen çağırmalısın. Buzluk tamirleri karmaşık olabilir ve kalifiye bir teknisyen tarafından yapılmalıdır.

Önemli Hatırlatma:

• Buzdolabı tamirlerine kendin müdahale etmek tehlikeli olabilir. Elektrikli bileşenlere dokunmaktan kaçın ve her zaman bir uzmana başvur.
    • Buzdolabının buzluk kısmı dondurmuyorsa, yiyecekleri bozulmasını önlemek için hemen başka bir yere taşımalısın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hedwing H kullanıcısına yanıt
    Selam ,
    Hot gaz değişimi yapmışlar sanırım ; Hangi marka ürün ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cansın.35

Selam ,
    Hot gaz değişimi yapmışlar sanırım ; Hangi marka ürün ?

Siemens marka modelini bilmiyorum ama :( nofrost. Üzerinde electronic.active nofrrost yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: beyincihüsnü

bence 2.el olarak aldığın yere geri ver sonuçta arızalı mal vermiş sana hiç uğraşma

Hocam aldığım kişi biraz problemli bir insan geri değişim yapmıyor tamirinde yardımcı olurum diyor

• servis çağarmadan git iade et gazında yada kapağı tam kapanmıyorsa dondurmuyordur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.