Şimdi Ara

Buzdolabım antrenman yapmalıymış !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Siemens marka buzdolabımı alalı 1 yıl bile olmadı.
    geçtiğimiz hafta dolap soğutmamaya başladı ve servis çağırdım.
    öncelikle şunu yazmalıyım siemens servis saatleri olarak süper.
    ben bekar yaşıyorum ve sabah 7'de evden çıkıyorum ve ancak 19 gibi evde olabiliyorum.
    dolayısıyla geç vakit gelebilirmisiniz diye sordum "gece 22'ye kadar gelebiliriz" dediler nitekim söz verdikleri saatte geldiler. (pazar günü de geldiler)
    dolabın ısıyı işaret eden led lambası normalde sabit iken yanıp sönmeye başlamıştı ve neredeyse hiç soğutmuyordu.
    baktılar ve "dolabınızın bir şeyi yok, yalnız dolabınız neredeyse boş, daha aktif kullanın" dediler.
    tüm gün evde olmadığımı öğrenince "işte dolap tembelleşmiş, içini doldurun ve kapağını açıp kapatın" dediler.
    o kolay ama böyle saçma şey olur mu diye sordum.
    bekar adam dolap kullanamayacak mı ? evde birini mi görevlendirmemiz gerekiyor arada bir kapağını açsın kapatsın diye ?
    sonra aklıma şu geldi. ailem yazları evlerinden 3-4 ay gibi ayrılıp yazlığa gidiyor ve dolabı çalışır vaziyette bırakıyorlar. çünkü altta bulunan 3 çekmeceli deepfreeezer her zaman tıka basa doludur. bu 3-4 ay sonunda yazlıktan dönüldüğünde veya ayda bir uğrandıysa içindeki su da buz gibidir, dondurucu kısım da canavar gibi çalışıyor.

neyse dolap servis geldiğinde gerçekten yine soğutmaya başladı ve şaşırdım. "dolap kendini toparlayacak düşük derecede çalıştırın" dediler gittiler.
    bir kaç gün dolap gerçekten cenifır gibi çalıştı ama hafta sonu su koyuverdi, adeta ısıtıcı olarak görev yapmaya başladı. tekrar servisi aradım ve pazar gnü olmasına rağmen geldiler ve dolabı perişan vaziyette görünce tıkanma var götürmemiz lazım dediler. daha sonra gelip dolabı götürdüler ve getirdikleri başka bir buzdolabını geçici olarak verdiler, bu çok iyi oldu yiyeceklerimi komşuların dolabına taşımak zorunda kalmadım.

sonuç olarak antrenman tezi çürümüş oldu.

• Antreman olayıda iyiymiş :D
  • dolabım servisden geldi.
    kompresörü sıkışma yapıyormuş komple değişmiş. drayer, boru, gaz, gaz şarjı vs. ne varsa yazılmış servis kağıdına. umarım bundan sonra sorun olmaz.
  • buzdolabının içi aşırı dolu olması sorun olur diye duymuştum
    ama boşkende sorun olduğunu ilk defa duyuyorum ilginç neyseki ikinci gelmelerinde sorunu halletmişler geçmiş olsun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.