Şimdi Ara

BÜYÜKANITIN BASIN AÇIKLAMASI ---KOLPA YORUMLARI BIRAKINDA 2 SATIR OKUYUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bitmedi, PKKya daha ağır darbeler vuracağız...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, “Bir kara harekatıyla bu işin bitmediğini, ihtiyaç duyulduğunda PKK’ya tekrar operasyon yapılacağını ve daha ağır darbeler vurulacağını” söyledi.

BüyükanIt kara harekatının ABD baskısıyla erken bitirildiği yönündeki yorumlara sert tepki gösterdi: “Bu kanıtlanırsa üniformamı çıkarırım...”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, kuvvet komutanları ve Genelkurmay 2. Başkanı ile birlikte düzenlediği toplantıda Güneş Harekatıyla ilgili olarak gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerine ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Gerek görülmesi halinde yeni bir kara harekatı yapılabileceğini söyleyen Büyükanıt özetle şöyle konuştu:

NEDEN ZAP?: Çünkü Zap Kampı, PKK’nın silahlı terör eylemlerini planladığı ve teröristlere talimat verdiği yer. Kandil, eğitim, lojistik merkezi. Silahlı terörün beyni Zap olduğu için kara harekatı buraya yapıldı.

NEDEN BU MEVSİMDE?: Bu mevsim özellikle seçildi. Çetin kış koşullarını, iklimin sertliğini biliyorduk. Bu ilk bakışta dezavantaj görülebilir. Ama imkan ve kabiliyetleriniz yeterliyse dezavantaj avantaja dönüşebilir. Öyle de olmuştur zaten. Olumsuz iklim koşullarının riski şüphesiz vardı ama askerlik öngörülebilir riskleri alma sanatıdır. Biz de bu riski aldık ve başardık. Aşırı kötü hava koşulları, teröristleri bizden daha fazla etkiledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kabiliyeti ve teçhizatı, diğer koşullar bize büyük avantaj sağladı.

HİÇ ARAÇ KULLANILMADI: Operasyon bölgesinde hiç araç kullanmadık. Er de, albay da, general de görevini yaya olarak icra etti. Bu harekat, birliklerimizin eğitim ve fiziki güç seviyesini göstermesi bakımından da önemli olmuştur. Çatışmaların büyük ve önemli bölümü gece icra edilmiştir. Geceye hakim olan taraf bizdik. Terör örgütü en büyük zayiatlarını gece operasyonlarında vermiştir. Helikopterlerle bir çok bölgeye gece uçar birlik harekatı düzenlenmiştir.

NET RAKAM 240 AMA: Çok konuşuluyor, terör örgütüne verdirilen zayiat o kadar mı bu kadar mı deniyor, cesetler niye gösterilmiyor deniyor. Bu tür şeyler bizi çok üzüyor. Bu kadar önemli bir konuda Genelkurmay yalan söyler mi? Net ifade ediyorum bu operasyonda 240 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Zayiat çok daha fazladır. Çünkü Hava Kuvvetleri’nin verdirdiği zayiat buna dahil değil. 240 teröristin bu kadar kısa sürede etkisizleştirilmesi bir ilktir. Hava ve arazi koşulları çok şiddetliydi. Fakat koşulların çok daha iyi olduğu yaz aylarında bu sonuca belki 1 - 2 ay içinde ancak ulaşılabilirdi. Operasyonda geceye hakim olan bizdik. İnisiyatif bizdeydi. Ama maalesef 24 şehit verdik.

NİYE UZATILMADI?: “Harekatın süresi niye uzatılmadı?” deniyor. Öyle planlanmıştı, 8 günde görevin tamamlanacağı öngörülmüştü. Lüzümsuz yere çekilme süresi geciktirilseydi o olumsuz koşullarda daha ağır zayiatlar verseydik, idari zayiatlar da vermeye başlasaydık bunun hesabını nasıl verecektik biz? “Çıkarken orada birlik bıraksalardı” diyenler de var. Bunu diyenler acaba o bölgeyi rüyalarında bile görmeyenler. Türk Silahlı Kuvvetleri o birliği yerleştirecek mağara mı arayacaktı o bölgede? Bazıları da iyi niyetle “hayal kırıklığına uğradık” diyor. Ben de soruyorum: Hayaliniz neydi? En büyük hayal kırıklığına PKK uğradı...

GEREKTİĞİNDE YİNE GİRERİZ: PKK’ya karşı sınırötesinde ilk saldırıyı 1 Aralık 2007’de yaptık. Hava Kuvvetleri, Kandil’den, sınır ötesinde tespit edilen tüm hedefleri etkili biçimde vurdu. Kara harekatı bu operasyonların bir safhasıdır. Bir kara harekatı ile tamam bu iş bitti anlamına gelmez. Bu yanlış. İhtiyaç duyuldukça operasyon yapılır. Devam da edeceğiz.a

ETİK OLMAYAN YORUMLAR: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, operasyon bölgesinin ABD tarafından belirlendiği, ABD’nin “girin” dediği zaman girildiği, “çıkın” dediği zaman çıkıldığı yönündeki iddialara sert tepki gösterdi: “Bunlar etik olmayan yorumlar. Her türlü görüşe saygılıyız. Ama bu görüşler kalıplaşmış ön yargıya dayanırsa bu erinden generaline kadar, dökülen kana ve emeğe saygısızlık. Sadece Türk Silahlı Kuvvetleri’ne değil Türkiye Cumhuriyeti’ne de çok büyük saygısızlıktır. Ne Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devletidir ne de TSK kabile devletinin silahlı askerleri. Onun için öyle şeyler olmamıştır.

ÜNİFORMAYI ÇIKARIRIM: Ne ABD’den ne de içerden kimse ” harekatı sonlandırın “ diye bize imada dahi bulunmadı. Siyasi söylemler oldu ama bu bize hiç tesir etmedi. ABD ” dur “ dedi durduk, ” çık “ dedi çıktık diyenler var. Bunu, böyle bir şey olduğunu kanıtlasınlar bu üniformayı çıkarırım. Böyle bir şey olmadı, harekat planlandığı zamanda sonuçlandı.

Bilal Çetin Vatan Gazetesi

http://fv.tsk.mil.tr/kara_harekati/02_mart_2008/23.jpg

http://www.tsk.mil.tr/10_ARSIV/10_4_Diger_Haberler/2008/sinir_harekati_2008/02_mart_2008.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 4 Mart 2008; 1:31:12 >

• bi kaç gündür moralim acayip bozuktu malum olay(abd nin çekilin fasafisosu yüzünden)
    tsk ya çok soğumuştum orduya güvenim kalmamıştı
    ama artık paşamın emrindeyim
    *****YAŞASIN TÜRK ORDUSU*****

BÜYÜKANITIN BASIN AÇIKLAMASI ---KOLPA YORUMLARI BIRAKINDA 2 SATIR OKUYUN

quote:

NEDEN BU MEVSİMDE?: Bu mevsim özellikle seçildi. Çetin kış koşullarını, iklimin sertliğini biliyorduk. Bu ilk bakışta dezavantaj görülebilir. Ama imkan ve kabiliyetleriniz yeterliyse dezavantaj avantaja dönüşebilir. Öyle de olmuştur zaten. Olumsuz iklim koşullarının riski şüphesiz vardı ama askerlik öngörülebilir riskleri alma sanatıdır. Biz de bu riski aldık ve başardık. Aşırı kötü hava koşulları, teröristleri bizden daha fazla etkiledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kabiliyeti ve teçhizatı, diğer koşullar bize büyük avantaj sağladı.

quote:

NİYE UZATILMADI?: “Harekatın süresi niye uzatılmadı?” deniyor. Öyle planlanmıştı, 8 günde görevin tamamlanacağı öngörülmüştü. Lüzümsuz yere çekilme süresi geciktirilseydi o olumsuz koşullarda daha ağır zayiatlar verseydik, idari zayiatlar da vermeye başlasaydık bunun hesabını nasıl verecektik biz? “Çıkarken orada birlik bıraksalardı” diyenler de var. Bunu diyenler acaba o bölgeyi rüyalarında bile görmeyenler. Türk Silahlı Kuvvetleri o birliği yerleştirecek mağara mı arayacaktı o bölgede? Bazıları da iyi niyetle “hayal kırıklığına uğradık” diyor. Ben de soruyorum: Hayaliniz neydi? En büyük hayal kırıklığına PKK uğradı...

bi de şu iki paragrafın altalta okunmasını tavsiye ediyorum.

sekiz gün operasyon yapan tsk nın bi sekiz gün daha operasyon yapacak gücü yokmuydu ? hiç sanmam.

askerler zaten orda kalmıyordu belirli periyodlarda değişim içerisindeydiler.

ayrıca abd nin açıklamaları 3 gün boyunca yapıldı.Bu zaman zarfında durumun gidişatına göre yeni kararlar alınamaz mıydı ? eğer biz çekilirsek itibarımız ne olur onlar söyledide biz çekiliyormuşuz gibi olur diye düşünmediler mi ?

eğer düşünselerdi şimdi bu kadar basın açıklaması yapıp kendilerini anlatmak durumunda kalmazlardı..

tüm dünya flaş haber olarak amerika çık dedi türkiye çıktı diye verdi haberi .sanıyormusunuz ki sadece türkiyede konuşuluyor bu ? Bunun basındaki yansımalarının nasıl olacağı önceden kestirilemedi mi yani ?

Benim anlamadığım tek nokta madem gerçekten 8 gündü olabilir.Neden abd ye inat itibarımız için bu süre uzatılmadı da emir alıyormuş gibi zamanın örtüşmesine göz yumuldu..

Bunları söyleyenlere çok kızılıyor vatan haini gibi görülüyor ama 5 kasıma kadar ırağa girme mevzusu yoktu neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecomert -- 4 Mart 2008; 1:57:32 >

• hangi basın bizden?millete ya da amerikaya nazire olsun diye askeriye ya da herhangi devlet kurumu neden karar alsın..böyle karalama yapanları toplayıp bırakacaksın helikopterle oraya sabaha kütle halinde toplayacaksın..piknik yapılıyo galiba orda..gidilmişken amerika çıkın dedi diye inat yapıp kalalım..başka birilerinin inadı yüzünden sarıkamışta 90 bin asker yatıyo..

Orjinalden alıntı: ZEUS__

hangi basın bizden?millete ya da amerikaya nazire olsun diye askeriye ya da herhangi devlet kurumu neden karar alsın..böyle karalama yapanları toplayıp bırakacaksın helikopterle oraya sabaha kütle halinde toplayacaksın..piknik yapılıyo galiba orda..gidilmişken amerika çıkın dedi diye inat yapıp kalalım..başka birilerinin inadı yüzünden sarıkamışta 90 bin asker yatıyo..

e pes yani sarıkamışı nerden kattın.

tekara söylüyorum millete yada amerikaya nazire olsun diye değil. adam sana emir veriyor.

kendine soracağın soru şu;

uyacak mıyım uymayacak mıyım ?

ayrıca sende biliyosunki orda 8 gün aynı askerler kalmadı..8 günde donmayan asker 9. günde mi donucak? kimsede onlara piknik yapıyolar demedi.Askere en ufak bişey söylemek haddim değil karar alan mercileri eleştiriyorum..

eğer söylediğin kararı almazsan kendini böyle açıklamak zorunda hissedersin.Ayda yılda bir basına konuşan genelkurmay neden uzun uzun kendini savunma ihtiyacı hissetti.

Genel kurmayın 'ispatlayın üniformayı çıkarırım' demesinden acı ve bizi küçük düşürücü bişey olabilir mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONUYA 1 YAZIM YANLISI BIRAK
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.