Şimdi Ara

Büyük Sayıların Karesini Nasıl Alıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
4
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almaktan ziyade mesela elimizde 650.342 gibi bir sayı olsun. Bu tarz ifadelerin bir sayının karesi olup olmadığını nereden anlıyorsunuz? Birkaç gündür testlerde bir iki tane bu tarz soru gördüm ve yöntemi bilmiyorum.

• ben asal çarpanlarına ayırıyorum
  • https://twitter.com/sahin_aksankur/status/960207659042574342 hocam işinize yarar muhtemelen bu hocamız pratik bilgi vermiş bu yoldan düşünerek kendi kendinize üretebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-21B0EEEB6 -- 24 Şubat 2018; 18:32:58 >
  • Hocam denedim, ama 60 üzeri sapıtıyor. Sanırım 50'ye kadar geçerli bu. Benim bahsettiğim sayılar 500 bin bandında sayılar.
  • hocam tek basamaklı sayıların çarpımına bak sonu 2 ile biten yok ondan karesi olmaz :D
  • Tabii aynı olan sayılar için diyorum :)
  • Büyük Sayıların Karesini Nasıl Alıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asal çarpanlarına ayırmak en sağlıklısı sanırım.

• Biraz soru çözünce akılda kalıyor.30 un karesine kadar bilsen yeter zaten.
  • 1 den 9-10a kadar sayıların karesinin mod3 ve mod5lerine bakıyorum genelde kalanlar belli sayılar oluyor,şıklarda uymayan sadece 1 tane ise onu işaretleyip geçiyorum.Hangisi tam kare değildir diye soru gelmişti karşıma.
    Mesela
    3 ile kalanları
    1->1
    4->1
    9->0
    16->1
    25->1
    49->1
    64->1
    81->0
    100->1. Yani ya 1 ya 0 şıklarda 2 tane farklı varsa 5 ile kalanlarına bakıyorum.Tam kare sayılar 3e bölündüğünde 2 kalanını veremez gerçi,sebebide tüm sayılar mod 3de 0, 1 veya 2 olarak yazılabilir, karelerini aldığında da 0,1,4 olur,4'de mod3'de 1'e denk o yüzden 0 yada 1 kalanını vermek zorunda sanırım,5 ile kalan içinde benzer şekilde tam kare sayılar 5e bölündüğünde 0,1 veya 4 kalanını vermeliler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocodale10 -- 24 Şubat 2018; 22:20:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.