Şimdi Ara

Büyük Reset ve Dijital Diktatörlük

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Büyük Reset, Dijital Diktatörlük

    Dünya son alti ayda cok degisti. Tarihte ilk defa, küresel ekonomi tamamen durduruldu. Bu degisim baris icinde yasayan insanlarin hayatlarinda kapanmaz zararlara yol acti ve sonuclarini önümüzdeki haftalar ve aylar icinde daha yakindan görecegiz.

    Bunlar sadece bir baslangic. Bizleri ekonomik düzelme beklemiyor tam aksine islerin dahada kötülesip katilasacagina ve devam edecegine dair isaretler bulunmakta. Alti ay önce Karantina sürecini baslatan Bilimadamlari, Medya ve Politikacilardan olusan ittifak, salginin ilk dalgasinin normal influenza cercevesi icinde seyretmesine ragmen ikinci dalgayi kiskirtmak icin her yolu kullaniyor.

    Gecmiste cok daha tehlikeli salginlarda bile Covid19 örneginde oldugu gibi bu kadar genis kapsamli önlemler alinmadi, buda tüm bunlarin arkasinda Halkin sagligi icin olan sözde endisenin ardinda baska nedenler oldugu süphesini güclendiriyor.

    Tüm bu varsayimi sadece desteklemekle kalmayan, ayni zamanda son derece olasi gözükmesini saglayan sayisiz veri, olgu ve gelismeler var. Tüm bunlar „Büyük Reset“ adi altinda özetlenebilir. Büyük Reseti dünyanin önde gelen finansal ve politik elitleri büyük bir gereklilik olarak görüyorlar ve bu sloganla temsilcileri Ocak 2021 de Davosta toplanacaklar ve Büyük Reset ilan edilecek.

    Gercektende kapsamli bir sifirlama yeniden baslatmanin iki nedeni var: Birincisi küresel finans sektörü güncel haliyle artik uzun vadede calisamaz ve ikincisi küresel reel ekonomi tarihin en büyük devrimiyle karsi karsiya kalacagi icin.

    Detaylar:
    Küresel Finans Sistemi 2007/2008 krizinden beri dünya merkez bankalari tarafindan, kilit faiz oranlarini sürekli düsürerek ve sifirdan para basarak yapay olarak canli tutulmaya calisilmistir.
    Ne varki faiz oranlari nerdeyse her yerde sifira ulastigindan, ilk arac büyük ölcüde tükenmistir. Faizlerin negatif alanin altina düsürülmesi, Bankalarin kredilerden zarar etmesi ve icerden yikilmasi demektir.

    Bu sebeple Merkez bankalari ikinci arac olan Para basma yöntemini kullanmak zorunda kaldilar. Corona Krizine bagli trilyonlarca ödemeler sebebiyle finans piyasalarinda sisen büyük aciklar dahada büyüdü ve eger bu politika devam edecek olursa bu para birimlerinin satin alma gücünü yok etmekle tehdit edecektir.

    Merkez Bankalarinin sistemi korumak icin daha fazla araci kalmadigindan, mevcut para sistemi son asamasina girmis demektir.
    Reel ekonomide durum dahada vahim görünüyor. Dijital devrim sayesinde burda insanlik tarihindeki en büyük kargasayi yasiyoruz.
    Yapay zeka kullanimi, is gücünün robotizasyonu, 250 yil önceki sanayi devriminden cok daha büyük sonuclara sahiptir. Sirketler ve devlet kurumlari dijitallesme nedeniyle devasa isten cikarma dalgalari baslatacak. Dis protezlerinden Elekttrikli arabalara, hazir evlere kadar hersey artik 3D yazicilar kullanilarak yapilabilir hale gelecektir. Fabrikalar kitleler halinde kapatilacak, hava kara ve su yoluyla lojistik gereksiz hale gelecektir. Bunlara ek olarak Homeoffice. Evden Okul (EBA) ve uzaktan Tip, dijital paralar yeni normalin bir parcasi olacaktir.

    Bu gelisme dünya capinda yüz milyonlarca is yerini ve ayni sayida insanlarin gecim kaynaklarini yok edecektir. Bunun ölümcül sonuclari olacaktir, cünkü bu insanlar ayni zamanda tüketiciler, bununla birlikte ekonomi ve ticaretin itici gücü vergi mükellefleri olarak devre disi kalacaklardir.

    Suana dek olan para sistemi insan emeginin yarattigi katma degere dayandigi icin, yapay zeka ve robotlasma onun bu zeminini elinden aliyor. Artik bu yeni kosullari karsilamayan eski para sistemini kaldirmak ve yeni bir sistem sunmak yerine, mevcut sistemden en cok faydalananlar, su anda kendi cikarlarini korumak icin ellerinden gelen herseyi yapiyorlar.
    Ancak büyük bir sorunla karsi karsiyalar: Mevcut toplumun kademeli olarak Yeni Normale dönüsmesi, toplumdan artan direnisle karsilasacak, büyük olasilikla toplumsal huzursuzlugu, halk ayaklanmalarini ve hatta ic savaslari tetikleyecektir. Elitler farkli bir strateji düsünmek zorundalar ve gectigimiz yillarda yogun olarak tamda bunu yaptilar. Müzakerelerinin sonucu, yaklasan Dünya Ekonomik Forumu WEF toplantisinin sloganinda yer almakta ve söyle demekte: „Büyük Reset“
    Bu sifirlama degisikliklerin kademeli olarak degil, kisa sürede uygulanmasi icin gereken bir tür sok terapisinden baska bir sey degildir. Elitler amaclari icin bu yil onlara uyan ortagi buldular „Yeni Corona Virüsü“

    Corona Virüsün günah kecisi ilan edilmesi ve hastaligin yayilmasini önleyici tedbirlerle, Karantina, kitlesel isten cikarmalar, zorunlu maske, sinirlarin kapatilmasi ve nakit paranin geri bastirilmasi gibi uygulamlarina iyi bir kilif uydurmus oldular. Resmi olarak, degisikliklere ve kisitlamalara neden olan Elitlerin bencilligi degilde, halk sagligi icin endise olmus oldu, bunlar su anda insanlarin cogunlugu tarafindan kabul edilen gerceklerin sacma bir carpitmasidir.

    Tüm bunlar gelecegimiz icin ne anlama geliyor?
    Su ana dek degisikliklerin sadece bir kismi uygulandigindan, Büyük Resetin henüz baslarindayiz, simdiye kadar uygulanan önlemlerin dahada sikilastirilmasini bekleyebiliriz. Korku ve Panik Tiyatrosunun ikinci bir dalgada hizmet etmesi gereken sey budur. Eger bu yeterli gelmez ise, devlet tarafindan atanan virologlar mutlaka Cinde yeni ortaya cikan hiyarcikli veba gibi diger tehditlere basvuracaklardir.

    Özellikle büyük sirketlerin enfeksiyonlar icin sicak nokta olarak tanimlanmalari ve gittikce daha fazla yerel ve bölgesel Karantinanin öngörülmesi tesadüf olamaz. Bu önlemler ve insanlarin biyometrik kaydi, potansiyel sorunlu noktalarin hedefli olarak izlenmesi icin kullanilir ve bu önümüzdeki asamada kamu düzenini korumak icin en büyük önemi tasiyacaktir.

    Bu gelismelere WEF Anasayfasinda hayret edilecek ideolojik Kampanyalar eslik ediyor. Farbika kapatmalari, Lojistik endüstrinin cöküsü sebebiyle ortadan kalkan emisyonlar, insanlara „Iklim Korumasi“ olarak lanse edilecek. Milyonlarca issizlik nedeniyle gerekli olan Helikopter parasi “Kosulsuz Temel Gelir“ olarak kamuya duyuruluyor. Dijitallesme, Pazar gücü ölcülemeyecek sekilde büyüyen orta ölcekli sirketlerin internet platformlarina tabi olmasindan baska birsey olmamasina ragmen, daha adil bir gelecege giden yol olarak idealize ediliyor.

    Tüm bunlar cok ic karartici gelismeler ve bizlere gösteriyorki, Finans Elitleri yada dünya nüfusunun yaklasik %0.001 ini olusturan insanlar, insanligin geri kalanini bir tür Dijital Diktatörlüge yönlendirmek istiyor. Özellikle insanlarin büyük cogunlugunun bu gelismelere karsi cikmamalari cok özücüdür.

    Ancak bu durum önümüzdeki haftalarda ve aylarda degisecektir. Karantina sürecinin etkileri ve ikinci dalgayi azaltmak icin alinacak diger tedbirler o kadar yikici sosyal ve ekonomik sonuclar doguracaktirki, simdiye kadar etkilenmeyenlerin cogu yasayacaklariyla mevcut sistemle catismaya gireceklerdir.

    Milyonlarca insani etkileyecek olan bu catisma, hepimiz icin bir meydan okuma olarak görülmelidir. Bu konuda daha önce süphelenmeyen cok sayida insani, Büyük Resetin bir sistemi hayatta tutma girisiminden ve tarihi varligini sürdürmekten baska birsey olmadigini onlara anlatmak icin bize essiz bir firsat sunar. Sistemin sürekliligi sadece kücük bir azinliga fayda saglarken, cogunlugu icin hayat dijital bir hapishaneye esit, gelismesi algoritma tarafindan belirlenen, sosyal yasami izlenen, denetlenen, demokratik özgürlükleri kisitlanan bir gelecege öncülük ediyor.




    world economic forum
    The Great Reset
    https://www.weforum.org/great-reset


    https://www.weforum.org/press/2020/06/the-great-reset-a-unique-twin-summit-to-begin-2021/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 21 Temmuz 2020; 12:1:28 >







  • Okudum bro :D Dediğim gibi nfc ödemeyi desteklemeyen telefonlar kullanıyoruz. Dijital ödeme dahi gelse onu yapacak alet yok yani elimizde. Starlinkler gelse onu ödeyecek para yok bizde. vs vs.

    O evinin tuvaletinin yolunu bulamayan geri zekalılara söyle bana değil :D yani telefon olmadan tuvaletin yolunu bulamayan adam üstünden de dijitalleşmeyi eleştirmezsin.

    Ha tüm şeyleri düşününce sorunun devlet dayatmaları değil de sürekli teknoloji talep eden biz halklardan kaynaklandığını da hatırlatayım. kilobyte ramle uzaya roket gönderilirken şu an 32 64 gblardan bahsediyor sıradan kullanıcı. Bilmem anlatabildim mi? Fotoğrafçılıkla alakası olmayan adama onlarca lensli kameralı telefon üretiyorlar. Zamanında modüler telefonlar vardı mesela, şu an nerede? Satışına devletler mi engel oluyordu? :D ya da internette binlerce teardown repair rewick tutorialları var. Bunlardan haberi olmayan adamlar ufacık parçası çalışmıyor diye çöpe atıyor ürünlerini. Devlet zorla mı yaptırıyor bunu? Yoo.. İnsanoğlu ne talep ediyorsa o gerçekleşiyor. Kimse tepeden bir şey dayatmıyor. Sanki herkes hugo bosstan giyinince ülkeler çok eşit insancıl olacak :D önemli olan hugo boss'a ihtiyacın olmadığını anlaman :D
    Son dojotolloşmoyo bor orgonon falan filan

    Aga sokakta herhangi birini çevir ve sor internetten faturanı ödemeyi biliyor musun diye :D

    Edit: sana bir soru hayatında ne zaman tuval tablo ya da heykel satın aldın?

    Edit2: Goebbels bütün medyayı eline aldıktan sonra ne yaptı? Radyo üretim bantları oluşturdu ve her eve radyonun gazetenin girmesini sağladı. Örneğin ergenin pc istemesiyle alakası yok. Dijital devrim dediğiniz şey tam olarak o aygıtlara ihtiyaç duyar. Ve bizim gibi ülkelerde onlara erişim olamıyorsa kusura bakmayın ama ilginizi başka konulardan çekmeye çalışın bence. :D Ayriyeten dijitalleşmenin tu kaka olmasını söylemek şeye benziyor tekerlek bulunda ama kullanılmasın ya da yazı bulundu ama aman aman şeytan büyüleri yazılıp başka insanlara yayılır falan yazıyla işimiz yok. Gibi şeylere benziyor asdasdasd :D
    Sen dijitallesmeyi bir ergenin bilgisayar kasasi toplamasimi saniyorsun? TR dijitallesmede en onde yuruyen ulkelerden biri. Herseyiniz online, saglik sistemi devlet hizmetleri verileriniz. TC kimlik nosuz islem yapamiyorsun hicbiryerde, adin soyadin varken sana dijital vatandas numarasi vermis devlet niye saniyorsun? Ölmüssün aglayanin yokda farkinda bile degilsin.
  • Aha şimdi gelirler linç etmeye. Hazır ol.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Gelsinler kardes, burda anlatilanlari yasayip bazi seyler kafalarinda donk etmeye baslayinca yanlis adami linc etmeye calistiklarini ve yasadiklarinin sebeplerininde bu oldugunu daha iyi anlayacaklardir.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Aaa olur mu hiç, daha yıllarca sürecek bu pandemi, evlerde kapalı kalacağız, asosyal olup obez kişiler olarak hayatımızı sürdüreceğiz.


    Daha dur neler neler olacak.
  • Vallahi dijitalleşme olacaksa da Türkiye'de olması çok zor. Dolar olmuş 7 tl şu zamanda pc toplamaya kalksan 8 bini gözden çıkarman lazım. Telefon alsan en az 5 bin. İnternet desen çağa göre çok düşük hızlarda altyapı yok. Hele de gözüne vr takmaya kalksan ohooo. Simülasyon oyuncaklarına yine böyle. Raad olun Dijital devrim Türkiye'de gerçekleşmez :D google'da google aratan adamlarız. Karı kız kesmek için bile online eğitim olmasın diyoruz. Bu ülkede zor dijital devrim. Hele bir sanayi devrimini gerçekleştirelim dijital devrime geliriz.

    Edit: Dijital devrimin devrimcileri sesimi duyun. İstediğim konfigrasyonlu pc, fiber internet ile telefon/tablet gönderirseniz en büyük devrimciniz ben olurum. Her türlü cephede klavyemle çatışmaya hazırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinetroll -- 21 Temmuz 2020; 12:8:58 >
  • kendinetroll K kullanıcısına yanıt
    Sen dijitallesmeyi bir ergenin bilgisayar kasasi toplamasimi saniyorsun? TR dijitallesmede en onde yuruyen ulkelerden biri. Herseyiniz online, saglik sistemi devlet hizmetleri verileriniz. TC kimlik nosuz islem yapamiyorsun hicbiryerde, adin soyadin varken sana dijital vatandas numarasi vermis devlet niye saniyorsun? Ölmüssün aglayanin yokda farkinda bile degilsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Sen dijitallesmeyi bir ergenin bilgisayar kasasi toplamasimi saniyorsun? TR dijitallesmede en onde yuruyen ulkelerden biri. Herseyiniz online, saglik sistemi devlet hizmetleri verileriniz. TC kimlik nosuz islem yapamiyorsun hicbiryerde, adin soyadin varken sana dijital vatandas numarasi vermis devlet niye saniyorsun? Ölmüssün aglayanin yokda farkinda bile degilsin.
    Son dojotolloşmoyo bor orgonon falan filan

    Aga sokakta herhangi birini çevir ve sor internetten faturanı ödemeyi biliyor musun diye :D

    Edit: sana bir soru hayatında ne zaman tuval tablo ya da heykel satın aldın?

    Edit2: Goebbels bütün medyayı eline aldıktan sonra ne yaptı? Radyo üretim bantları oluşturdu ve her eve radyonun gazetenin girmesini sağladı. Örneğin ergenin pc istemesiyle alakası yok. Dijital devrim dediğiniz şey tam olarak o aygıtlara ihtiyaç duyar. Ve bizim gibi ülkelerde onlara erişim olamıyorsa kusura bakmayın ama ilginizi başka konulardan çekmeye çalışın bence. :D Ayriyeten dijitalleşmenin tu kaka olmasını söylemek şeye benziyor tekerlek bulunda ama kullanılmasın ya da yazı bulundu ama aman aman şeytan büyüleri yazılıp başka insanlara yayılır falan yazıyla işimiz yok. Gibi şeylere benziyor asdasdasd :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinetroll -- 21 Temmuz 2020; 12:21:39 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kendinetroll K kullanıcısına yanıt
    Millet telefonsuz evindeki tuvaletin yonunu bulamiyor sen ne anlatiyorsun. Kelimeleri O harfleriyle doldurman, dijitallesmeyi PC kasasi toplamak yada internet faturasi odemek sanmani degistirmiyor.

    Konunun sadece basligini degilde iceriginide okuyacak olursan nasil sacmaladiginin farkina sende varacaksin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Söylediklerin birazı mantıklı birazı değil.Dünya şu anda bu sisteme hazırmı ki? Yani insanlarda para olmayınca ekonomi nasıl dönücek? Evet bu birgün olucak ama zamanı daha var bir anda olacak şey bu sistemi komple kaldırırlarsa Dünyada pek çok Ülkede kaos meydana gelir.Yani Dünyada 8 Milyar insan var Yeni doğan insanlar bu sisteme adapte edilmeli İnsanları biliçlendirip doğum olaylarına ehliyetle ruhsatla sınırlama getirilmeli.Dünyada bende dahil birçok insan bu yeni dijital sistemden para kazanacak durumda değil Şu anda kaos çıkmaları onların işine gelmez Tabi Dünyada kitlesel bir yok oluş meydana gelirse o ayrı onunda korona olduğunu düşünüyorum.Koronaın aşısı belli bir süre bulunmayacak hatta ortaya daha yeni hastalıklarda çıkabilir.Dünya nüfusu ya azalacak yada savaş ve kargaşa ama şu anda bu senin dediğini yapıyorlarmı orasında şüpheliyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Millet telefonsuz evindeki tuvaletin yonunu bulamiyor sen ne anlatiyorsun. Kelimeleri O harfleriyle doldurman, dijitallesmeyi PC kasasi toplamak yada internet faturasi odemek sanmani degistirmiyor.

    Konunun sadece basligini degilde iceriginide okuyacak olursan nasil sacmaladiginin farkina sende varacaksin.
    Okudum bro :D Dediğim gibi nfc ödemeyi desteklemeyen telefonlar kullanıyoruz. Dijital ödeme dahi gelse onu yapacak alet yok yani elimizde. Starlinkler gelse onu ödeyecek para yok bizde. vs vs.

    O evinin tuvaletinin yolunu bulamayan geri zekalılara söyle bana değil :D yani telefon olmadan tuvaletin yolunu bulamayan adam üstünden de dijitalleşmeyi eleştirmezsin.

    Ha tüm şeyleri düşününce sorunun devlet dayatmaları değil de sürekli teknoloji talep eden biz halklardan kaynaklandığını da hatırlatayım. kilobyte ramle uzaya roket gönderilirken şu an 32 64 gblardan bahsediyor sıradan kullanıcı. Bilmem anlatabildim mi? Fotoğrafçılıkla alakası olmayan adama onlarca lensli kameralı telefon üretiyorlar. Zamanında modüler telefonlar vardı mesela, şu an nerede? Satışına devletler mi engel oluyordu? :D ya da internette binlerce teardown repair rewick tutorialları var. Bunlardan haberi olmayan adamlar ufacık parçası çalışmıyor diye çöpe atıyor ürünlerini. Devlet zorla mı yaptırıyor bunu? Yoo.. İnsanoğlu ne talep ediyorsa o gerçekleşiyor. Kimse tepeden bir şey dayatmıyor. Sanki herkes hugo bosstan giyinince ülkeler çok eşit insancıl olacak :D önemli olan hugo boss'a ihtiyacın olmadığını anlaman :D




  • kendinetroll K kullanıcısına yanıt
    Sen gereksiz detaylarla ugrasiyorsun. Sistem degisince internet baglantisi ekmek su gibi olacak. 5G ile sistem altyapisi hazirlanacak ve bircok sey bir anda degisecek. Bu sistemle dijital sistemdeki gerekliliklere gore edilecek dizayni karsilastirman dogru degil. Kablosuz veri aktarimi cok hizli ve buyuk bantlarda olacak. Millet suan Coronayla uyutulurken ajandalarinda olan plan tikir tikir isliyor.

    Dijital sistemde internet ekmek su gibi dogal bir ihtiyac olacagi icin ve insan isgucune ihtiyac kalmayacagi icin zaten bedava olacak. Calismayan insanlar maasa baglanacak ama bu maas belli sartlari yerine getirdigin akilli vatandas okdugun surece verilecek yoksa yaptirimlar ve kesintileri olacak. Oyle bir maaski 3 aydan fazla birikimin olamayacak hep devlete muhtac kalacak hicbirseyin sahibi olamayacak ve istenilen bir vatandas olmaya zorlanacaksin.

    Bunlar hayal gibi gelebilir oysa cok yakinda olacak seyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 21 Temmuz 2020; 13:28:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendinetroll

    Vallahi dijitalleşme olacaksa da Türkiye'de olması çok zor. Dolar olmuş 7 tl şu zamanda pc toplamaya kalksan 8 bini gözden çıkarman lazım. Telefon alsan en az 5 bin. İnternet desen çağa göre çok düşük hızlarda altyapı yok. Hele de gözüne vr takmaya kalksan ohooo. Simülasyon oyuncaklarına yine böyle. Raad olun Dijital devrim Türkiye'de gerçekleşmez :D google'da google aratan adamlarız. Karı kız kesmek için bile online eğitim olmasın diyoruz. Bu ülkede zor dijital devrim. Hele bir sanayi devrimini gerçekleştirelim dijital devrime geliriz.

    Edit: Dijital devrimin devrimcileri sesimi duyun. İstediğim konfigrasyonlu pc, fiber internet ile telefon/tablet gönderirseniz en büyük devrimciniz ben olurum. Her türlü cephede klavyemle çatışmaya hazırım.
    Yanlış anlamışsın. O dijitalleşme o dijitalleşme değil.




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Bir şeyler yazarken elektrik gitti şehrin ortasında. Gel de bu ülkede dijital devrim yap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myfranco kullanıcısına yanıt
    Ne dijitalleşme afafaf şu an en ileri teknolojik araba tesla değil mi? Otonom bile var vs. Sanki sizin babanızın hayrına adam bu arabaları üretiyor. Kullanman için parasını vermen lazım. Ee o paraları ben veremiyorum. Dijitalleşme çağında kurgulanan bütün zımbırtılar var. Aklına en teknolojik gelen şeyi google'da arat onun örneğini göreceksin zaten. Işınlanmanın bile mümkün gözüyle bakıldığı bir çağdayız. Ama sen ben bunları neden kullanamıyoruz? Paramız yok. Laf kalabalığı yapmayın. Illa da sikayetciysen, bitcoin örneği var mesela nakitin alternatifi, Sen de koy alternatiflerini seninkini kullanalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinetroll -- 21 Temmuz 2020; 14:0:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dijital devrim kötü bir şey değil ki, dikdatörlüğüne gelince de senelerdir 7 24 big brother lar her hareketimizi izleyip analiz ediyor. Elon Musk bile uyarılarda bulundu bu konularda. Yani katılıyorum yazılanlara. Zaten bu sürecin temeli atılmış devamının gelmesi de çok anormal değil. Corona çıktığından beri sosyalleşmemiz bile değişti, en ağır işleyen kurumlar bile kısa sürede ayak uydurmak zorunda kaldı.
    Şu Hayat Eve Sığar uygulaması bunun en güzel örneği işte. Kodun olmadan yola bile çıkamıyorsun. Adam senin kod almaya paran yetiyor mu demiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson Knight -- 21 Temmuz 2020; 15:1:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilim ilerlediği sürece zaten dijitalleşme kaçınılmaz olacak. Tek sorun nüfusun çok fazla olması. Robotlar vasıfsız insanların yerini aldığın da bir çok kişi zaten elenecek. Ortada elitlik bir durum yok. Yakın gelecekte sadece en zekiler hayatta kalacak bu kadar basit. Veya bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz gibi yukarıda uçan arabalar gezerken dijital gökdelenlerin eteklerinde perişan halde yaşayan bir avuç isyancı diye nitelendirilen yok sayılan kişiler kalacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insan tekerlegin icadindan beri yaptigi tum icatlari kendi ihtiyaclarini ve gereksinimlerini karsilamak icin yapmiszir.

    Endustri devrimiyle birlikte birden buyuyen firmalar insan gereksinimini kolaylastirmak icin yapilan
    uretimleri artik insan ihtiyacina gore degilde kendi ihtiyacina gore insan fikrine odaklanmistir.

    Bu fikir ozellikle Endustri 4.0 ile dahada percinlesmis, bu politika dogrultusunda insanlara iklim isinmasi, nufus yogunlugu fikirleri ile sucluluk duygusu asilanmistir. Yapilan gereksiz fazla uretimleri yapan fabrika ve sirketler degilmis gibi o fabrikada calisan ve ayni zamanda tuketici olan insanlar sucluluk duymaya zorlanmistir. Diger taraftan firma sahipleri patronlar tam gaz havayi suyu kirleterek uretime devam etmislerdir, faturasiyda insanlara cikmistir.

    Ayni fikirler dogrultusunda yukardaki arkadasin yaptigi yorumu okumaktayiz. Insani boyle dusunmeye zorlayip ( iklim isinmasi, nufus coklugu) bundada basarili olmuslardir. Bilim insanin kendini yok etmesi icin gelismez. Insan hayatina teknoloji ve saglik olsun her alanda konfor saglamak icin ilerler. Ama bilimin gelismesi robotlasma ve insan nufusunun ortadan kalkmasi gerektigine odaklaniyorsa, orda bir durup dusunmek gerek. Kimin yararina olacak bu is? Tabikide nufusu kontrol edecek olan elitlerin. Oysa dunyanin kaynaklarini tuketen havayi kirleten onlarin fabrikalari degilmi? Neden ölmesi gereken halk olsun?

    Sizi bilmem robotlari insan hayatina girmesi ve isleri ustlenmesiyle kendini dogada fazlalik hisseden kendini gonullu yok etsin. Yasam hakkina ne robotlarin isi ustlenmesi nede zengin elitlerin insani daha iyi yonetmek icin nufusu azaltmasi fikri balta virabilir. Esas olan insandir, bunu unutam hicbir sistem ve duzen dunya uzerinde yurumez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Elektrikde ilk yaygınlaşmaya başladığında millet korkuyordu şimdi de dijitalden korkuluyor çok da farklı değil.

    Ben destekliyorum transhumanizm falan gelsin bir an önce. Yeter bu insan beyni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Dunya nufusu Coronadan azalmaz. Zaten gecen yila gore Gribal hastaliklardan ölenleri karsiastirdigimizda bu yil gecen yila gore daha az insanin gribal hastalik dolayisiyla öldugunu görmekteyiz.

    Robotlarin insan isini ustlenmesiyle insanlara devlet karsiliksiz maas verecek. Sunu unutmayin insan ihtiyaclari olmazsa hicbir iste olmaz. Robotlarin varligi insan ihtiyacini karsilamak icin olacak. Degisim birden olur. Ilk etapta 5G sistemi oturacak. Gerisi hizla gelir. Bakin 6 ay once bambaska bir dunyadaydiniz simdi ise bambaska seyler yasiyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okullara akıllı tahta takılmaya başlayınca orta yaş ve üzeri öğretmenler bastı yaygarayı, efendim öğretmenleri işten kovacaklar bu tahtadan sanal olacak her şey vs, adamları zor ikna ettik, şimdi uzaktan eğitimde aynı yaygara gene başladı, yav olmaz kardeşim olmaz, daha zamanı var, elbet teknolojinin önüne geçilemiyor, robotlar, yapay zeka, sanal gerçeklik geliştirildikçe insanı ürkütüyor, matrix artık çok imkansız değil ama daha zamanı var, bunun için henüz teknoloji yeterli değil, koronoyla ilgisi yok, sanal gerçeklik yeterince geliştirildiğinde insanlar zaten gönüllü girecekler matrix e böyle komplolara gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 21 Temmuz 2020; 22:58:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.