Şimdi Ara

Büyük problemim var.. yardım edin..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim şuan Samsung 160GB 7200rpm HHD'im var ve daha yeni aldım sayılır bunu yeni almamın sebebi eski 5 senelik 15GB Quantum HDD'min ömrünü doldurmuş yada bozulmuş olması..

    şimdi şöle oluyo.. eski quantum hddde bilgisayar açıkken (herhangi özel bi işlem falan yapmaya gerek yok) ilk önce okuyucu plakaya sürter gibi duyulabilecek şekilde "çısf- çıssf" diye yüksek sesler çıkarıyodu ve daha sonra pc takılıyodu ve sonra mavi ekran çıkıyodu.Son zamanlarda ise Windows bile açılmıyodu PCnin açılışnda direk mavi ekran çıkıyodu ve Windows açılmıoydu ((Hatta bu olayın olduğu eski HDD'mdeki E: bölümündeki mp3lerimi kurtarabilmiş değilim)) neyse bu mavi ekran olayından sonra resetliyorum tabi mecburen ve resetledikten sonra PC HHD'yi hiç görmüyo. yani "DİSK BOOT FAİLURE,İNSERT SYSTEM DİSK ....." falan diyo.Sonra olanı çıkarıp power supplydan gelen diğer ince IDE kablosunu takıyorum.. böyle tanıyo .. sonra yine aynı şey başıma geliyo takılma ,mavi ekran falan bu sefer yine power supplydan gelen diğer IDE yi takıyorum.. bu sefer yine tanıyo.. ama sonra yine aynı şeyler takılma mavi ekran falan.. yani kabloları değiştirince bi süre dayanıyo.. böyle 2 kabloyu değiştirip duruyorum .. bi onu bi onu takıyorum.


    HDD'nin bozuk olduğunu düşünerek.Yeni bi HDD aldım oda yukarıda bahsettiğim 160GB Samsung.. neyse, bu HDDyi taktığım ilk günlerdede ses olarak bişi olmasada yine bu tanımama olayını yapıyodu.. ve güç kaynağından gelen yine kabloları değşiştirince tanıyodu. Yine son zamanlarda.. PC açıkken yeni HDD den sesler gelmeye başladı ama bu sürter gibi değil daha farklı.. ve aynı şey başıma geliyo.. yani ilk önce PC takılıyo.. sonra mavi ekran (Kernel Data error gibi bişi yazıyo) sonrada yine resetlemek zorunda kalıyorum. ve bilgisayarı resetledikten sonra PC yeni HDDyi tanımıyo güç kaynapğından gelen kablonun diğerini taktığım zaman bu sefer tanıyo ama yine aynı şeyler başıma geliyo...

    Yani sonuç olarak Eski Quantum HDDnin ömrünün bittiğini söylüyodu herkes ama şimdi aynı şeyleri hemen hemen yeni 160GB HDD de yapıyo..

    bu arada bir çok kez format attım yani windowsun kendisinden değil,Biosum update edillmiş durumda..

    şimdi sorularım şunlar..

    1.sizce problem tam olarak nerde HHD'lerimde mi yoksa güç kaynağımdamı?
    2.Eğer güç kaynağındaysa neden HDD den böyle sesler geliyo? ve windows takılıyo ve mavi ekran çıkıyo
    3.Ve güç kaynağının HHDyi bozma ihtimali varmı?
    4.Eğer sorun güç kaynağındaysa sizce napiyim kasam 5 senelik.. yeni powersuplly mi aliyim yoksa yeni bi kasamı? sorun güç kaynağındaysa bana 60 milyonu geçmeyecek kaliteli bi kasa yada güç kaynağı önerebilirmisiniz..
    yada genel olarak cvp verirseniz sevinirim.. bildiklerinizi ve deneyimlerini aktarın bana çünkü yeni aldığım 160GB HDDmi kaybetmek istemiyorum..







  • heryeri iyi güzel kontrol etmişsin ama bir yeri kontrol etmeyi unutmuşsun galiba İde Kablolarını Değiştirip çalıştırmayı denedin mi ? Ayrıca power tabii ki HDD yi Bozar, Ama senin ki gibi süründüre süründüre değil bir anda götürür merak etme CanLı şahidi karşında duruyor :) Her nese ide kablolarını değiştirmeyi dene ayrıca, Her iki Hdd yi de baska bir bilgisayarda takıp çalıştırmayı dene aynı probLemleri yaşayıp yaşamadığını kontrol et Kısacası her zaman söylediğim gibi. bilgisayardaki temel sorun çözme yöntemi olan deneme yanılma yöntemini kullanarak sorunlarını çözebiirsin Kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.