Şimdi Ara

Büyük Hoparlörleri Pc ye Bağlama ve Amfi önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, elimde iki tane büyük hoparlör var klasik ucu siyah kırmızı telli olanlardan, bunları bilgisayarıma bağlamak istiyorum ufak bir araştırma yaptım bunun için amfi gerekiyormuş, nete baktım ama 500 çeşit amfi var ve çok pahalılar bunu ucuz yollu bir şekilde halledemez miyiz ?

Bunun için amfi önerisi verebilecek olan var mı ? Nerden alınır nasıl birşeydir ?

Teşekkürler.

Hoparlörün resmi aşağıdaki gibidir:

Büyük Hoparlörleri Pc ye Bağlama ve Amfi önerisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterKill88 -- 3 Ağustos 2015; 18:15:59 >

• Merhaba hoparlörün ön resminden ziyade arka tarafından çekilmiş bir resim eklerseniz hoparlör hakkındaki teknik detayları görmek adına daha doğru olacaktır. Hoparlörlerin teknik detayları görüldüğünde uzman arkadaşların tavsiyeleri daha yerinde olacaktır diye düşünüyorum.
  • Aynen etiketi görmek faydalı olacaktır. Büyük ihtimalle 6ohm 80-100w gibi bir şeydir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ohm ve her biri 140w mış, modeli ss-rv990.
  • Tecrübeli bir tanıdığınız varsa sıfırdan imal eder. Ya da ikinci el bir amfi bulabilirsiniz. Başka bir çare gelmiyor aklıma maalesef. El yapımı olursa yenisi fiyatına mal oluyor

• Hocam direk bu değerleri söylesem, 3.5 mm jak ile de bilgisayara bağlıcam desem yardımcı olurlar di mi amfi konusunda
  • Evet. Mesela lm3886 entegresi 16 liradır. 2 adet gerekir.250w Trafosu da 60-85lira civarı. Kondansatör kasa derken maliyet 200 lirayı geçebilir. Ama elinizde ömürlük , en düşük distortion a sahip 68w gücünde mükemmele yakın bir amfiniz olur. Zevkle dinleyeceğinize eminim. İyi forumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha ekonomik bir şey isterseniz Lm 1875 tavsiye ederim. Rahatça işinizi görür evde. Bilgisayar a bağlanacağı için pre amfi ve ton kontrol devresine de gerek yok. Zaten eklenen her teferruat sese katılan distortion dur. Müziğin gerçeklikten uzaklaşmasıdır. Bunla da uğraşamam dersen tda7377 entegresi vardır. Devresi aşırı basittir. Fakat 10% THD ye sahiptir. Yüksek volumde çamur gibi ses verir. Elinizdeki hoparlörün hakkını veremez. Normal kullanımda iş görür. 12volt herhangi bir adaptör güç kaynağı ile çalışır. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı yani. Yardımcı olduysam ne mutlu.

• MonsterKill88 kullanıcısına yanıt
    Dostum amfi vs yaptırmak biraz meşakkatli olabilir. Onun yerine benimde kullandığım T sınıfı bir amfi ile elinizdeki hoparlörleri orta karar şekilde besleyebilirsiniz. Alttaki link benim kullandığım ve satın aldığım satıcının linkidir.
    http://m.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-25W-HIFI-Class-T-Digital-Amplifier-FREE-SHIPPING-/120755034224?nav=SEARCH

Forumda T sınıfı amfiler diye bir başlık var. Bu amfiler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum amfi vs yaptırmak biraz meşakkatli olabilir. Onun yerine benimde kullandığım T sınıfı bir amfi ile elinizdeki hoparlörleri orta karar şekilde besleyebilirsiniz. Alttaki link benim kullandığım ve satın aldığım satıcının linkidir.
    http://m.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-25W-HIFI-Class-T-Digital-Amplifier-FREE-SHIPPING-/120755034224?nav=SEARCH

Forumda T sınıfı amfiler diye bir başlık var. Bu amfiler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Güzel bir çözüm daha

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.