Şimdi Ara

*BÜYÜ tartışması* Büyüye benim gibi şahit olanlar ve inanmayanlar?!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
8.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

*BÜYÜ tartışması* Büyüye benim gibi şahit olanlar ve inanmayanlar?!!!

(En Son Oy Tarihi: 22.4.2018)
Giriş
  • Benim damatlık ceketimin cebinden bir muska çıktı. İçinde fare pisliği ve kuru dal parçaları vardı. Fakat ben içinde ne olduğunu bilmiyordum. Çok önemsemediğimden muskayı babama verdim. O da memleketteki bir cami hocasına götürmüş. Dualarla açmış ve bunun büyü olduğunu söylemiş. Fare pisliğinin ve kuru dal parçasının anlamı şöylemiş. En kısa zamanda b..ktan konulardan kavga edip, evliliği ve birbirimizi kur dal gibi zayıflatarak herşeyin bitmesiymiş. Benim hiç haberim yokken cami hocası büyüyü suya atarak bozmuş ve inanmıyacaksınız ama ogün eşimle bütün kavgalarım bitti. Şimdi diyorum ki ogünlerde ne anlamsız (b..ktan) şeylerden kavga etmişiz.

Büyü yapmak şirkten sonraki en büyük günahtır. Allah herkesi büyüden korusun. Gerçi insanların ne düşünceyle büyü yaptığını anlamak zor. Herşey olacağına varır. Kimse ne büyüyle ne de başka yollarda nihai hedefine ulaşamaz. Sadece gereksiz sıkıntı ve üzüntülere neden olur.

Dostlar sizinde bu tip büyü gibi şeyler başınıza geldi mi ya da hiç şüphelendiğiniz oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pharmabiotech -- 19 Ocak 2005, 11:02:54 >

• Büyü ile alakam, filmini izlemekten öteye gitmemiştir.
    Ne filmini severim, nede kendisini?
  • ne büyüsü kardeşim...bunlar boş işler..yok öle bişi hurafelere inanmayın...bunlar bilimsellikten uzak saçma şeyler
  • Bilim diyen ağzını yerim ben. Milletin inancını belirlemek sana mı kaldı?
    Ben inanıyorsam, bana saygı duymalısın. Benim sana duyduğum gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: samray

Bilim diyen ağzını yerim ben. Milletin inancını belirlemek sana mı kaldı?

+1

hatta +2+3+4=9
  • ii o zaman inanın kendinizi öyle mutlu edecekseniz...
    napiim
  • quote:

Orjinalden alıntı: samray

Bilim diyen ağzını yerim ben. Milletin inancını belirlemek sana mı kaldı?

Tebrik diyecek söz bırakmamışsın
  • ne büyüsü kardeşim millet uzaya çıkıyo biz hala büyüyüle uğraşıyoruz geçin bunları inanmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: dredd

ii o zaman inanın kendinizi öyle mutlu edecekseniz...
    napiim

büyü diye bir şey vardır! bi araştır ya da anne babana felan sor.
    ama inanmak istemezsen o senin bileceğin iş.
  • büyü diye birşey yoktur...
  • arkadaşım, insanların inançlarını sorgulama, yargılama ve kötüleme hakkını size kim verdi? arkadaş kendi düşüncelerini dile getirmiş, ister inanırsın ister inanmazsın ancak hiçbirşekilde KÖTÜLEYEMEZSİN!
  • dediğin gibi biz hala cinlerle perilerle, büyüyle uğraşıyoruz komik valla
    quote:

Orjinalden alıntı: kerembey

ne büyüsü kardeşim millet uzaya çıkıyo biz hala büyüyüle uğraşıyoruz geçin bunları inanmayın
  • yashar:
    quote:

büyü diye bir şey vardır! bi araştır ya da anne babana felan sor.
    ama inanmak istemezsen o senin bileceğin iş.

ne alakası var annem babam büyücü mü ki onlara sorayım...büyü diye bir şeyin olup olamayacağını kendi aklımla idrak edebiliyorum...başka da bişeye gerek yok...
    büyü sadece insanların bazı olayların nedenlerini kendi davranışlarında veya cevrelerinde aramak yerine doğaüstü güçlere bağlayarak psikolojik olarak kendilerini sorumluluklardan soyutlamalarına sebep olan olgudur.
  • bilim demıssın sen galıba bılımın acıklayamadıgı gerceklerı bılmıosun...!!!
    en basıtınden ornek; bugun cık bır hastaneye gıt her saat en az 3-5 tane ımkansız denecek olaylarla karsı karsıya kalırsın tabe bunnarın olma olasılıgı wardır bılıme gore mılyarda bır gıbı ama oluyor degılmı bılım bunu nası acıklıo cok buyuk sans dıe weya ıradeye baglıyo...

bır ornek daha;roberto carlos'un frıkık ını herkes bılır we ole bır ortamda o topun oyle gıtmesının nerdeyse olanaksız oldugunuda bılım buna ne dıor mılyarda al ıste mılyarda bır olan sey bunca yıllık futbol tarıhınde 1 kere oldu

bılımın acıklayamadıgı seyler wardır ,bırde sadece bu bır rastlantı dıerek acıkladıgı seyler wardır bana bılım demeın allah askına

buyuye gelınce ınanc meselesı ısteyen ınanır,ısteyen ınanmaz SO SIMPLE...!!!

edit:bır yerde kendımle ters dusmusum roberto carlos'tan bahsederken,roberto carlos ımkansızı basarmıstır,o topun oyle gıtmesı ımkansızdır ama GITMISHTIR...!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John_Lennon -- 17 Ocak 2005, 21:57:29 >

• büyü ve nazar vardır ama asıl isimleri negatif enerjidir.halkımız buna nazar demiş.bilinçli ve daha güçlüsünede büyü demiş
  • Allah(C.C) 'ın izni olmadan birşey olmayacağına göre büyüye inanmak ne kadar doğrudur bilemiyorum. Aam büyü yapan kişileri çok büyük azapların beklediğini biliyoruz.
  • büyü diyi bişi yoqqq
  • büyünün tanımı budur diyorsan sana bir şey diyemem artık. Sosyoloji kitabından yazmışsın belli.

dine inanıyormusun bilemem ama kur'an ve incil' de büyüyle ilgili ayetler var.

ben anne babana sor demedim sadece araştır dedim ama sen konuyu çarptırdın. olsun

Orjinalden alıntı: dredd

ne alakası var annem babam büyücü mü ki onlara sorayım...büyü diye bir şeyin olup olamayacağını kendi aklımla idrak edebiliyorum...başka da bişeye gerek yok...
    büyü sadece insanların bazı olayların nedenlerini kendi davranışlarında veya cevrelerinde aramak yerine doğaüstü güçlere bağlayarak psikolojik olarak kendilerini sorumluluklardan soyutlamalarına sebep olan olgudur.
  • saçma...
  • Arkadaşlar Kur'an-ı Kerim de geçen büyünün, büyünün varolduğunu belirtmediğini kaç kere söyledi ilahiyat profesörleri.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.