Şimdi Ara

Bütün peteklere termostatik vana takılması sirkülasyon pompasına zarar verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kombim Daikin NDJ D2CND024 24 kW ErP Hermetik Yoğuşmalı Kombi


    Evimde 9 parça kalorifer peteği var. Bütün peteklerde termostatik vana takılı. Hani olduya diyelim bütün peteklerde odalar istenilen ısıya ulaştı ve bütün termostatik vanalar aynı anda oto olarak kendini kapattı. Bu durumda kombi nasıl bir tavır sergiler ve kombiye bir zararı olur mu? özellikle devir daim pompasına?

    Kombim güncel bir kombi Daikin NDJ D2CND024




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimatetnctr -- 7 Kasım 2021; 1:10:42 >



  • Konu Güncel

  • Ben de merak ettim. Yukarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hepsine takilmasi pompaya zarar vericek sirf bu yüzden banyodaki petek her daim acik olmaliki zorlanmasin,aslinda vanalarin hepsine değil cok isinan yakin olan peteklere takilmasi taraftariyim,ayni kombiyi kullaniyorum,yakin olan yatak odasi ve mutfak petegine taktirdim 1 ay önce,diger odalarin isinmasi için 3 tane yeterli geldi.Sana tavsiyem banyoda termostatik vana yoksa ki olmamali acik birakman faydana olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 24 Ekim 2021; 1:28:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 petek veya havlupan daimi olarak açık olmalı, pratikte zor olmasına rağmen tüm petekler aynı anda kapanır ise pompa zorlanır, hoş şimdiki pompalar frekans konvertörlü basıncı düşürür ama tamamen durdurabilir mi onu bilmiyorum.

  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

    Ama bu saçmalık değil mi, bir petek sürekli açık kalması demek sürekli kombi çalışması anlamına gelir, buda istenilen sıcaklığın üstünde bir oda demek.

    Frekans kontrollü sirkülasyon pompası var benim kombide bunun anlamını biliyor musunuz? Ne işe yaradığını ben anlayamadım bir türlü. Belki benim istediğim durumu gerçekleştiriyordur. Yani bütün odalarda termostatik vanalar kendisini oto kapatınca, frekans kontrolü sirkülasyon pompası bunu algılıyor ve kendisini kapatıyordur.

  • ultimatetnctr U kullanıcısına yanıt

    1 Peteğin açık kalması şartı sirkülasyon pompasını korumak içindir, frekans kontrollü pompalar önündeki dirence göre kendi gücünü düşürebiliyor ama tam durma noktasına geçtiğini sanmıyorum, 1 havlupanın açık kalması ile kombi çok hızlı ayarlanan sıcaklığa ulaşacaği için otomatik olarak gazı keser ve yanmaz, piyasadaki en yüksek modulasyonlu kombi min 3,5 KW lara kadar inebiliyor, en baba havlupan 0,2-0,3 KW ancak harcar. Bu nedenle yakıta aman aman bir etkisi olmaz.

  • ultimatetnctr U kullanıcısına yanıt

    Valla hocam kullandigim kombi daikin ndj 1:8 fan ve pompa modulasyonlu fabrika verisi 3,2kw gösteren cihaz,Sizin dediginiz olayi trv yapmaz yapsa yapsa ot yapar.Ot sirf bu yüzden vardir tüketime engel olmak için,siz modulasyonlu pompayi araştirin derim,Bnm bildigim duydugum kombi kendini sicak su geri dönüş oldugunda kapatiyor ama pompa calişmaya devam ediyor dönüş soguyunca tekrar claişiyor trv ile alakasi yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 25 Ekim 2021; 22:29:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

    niye zarar versin ki? bütün peteklerin su girişleri kapalı durumdayken, su devir daiminin olmayacağı şekilde hatalı tesisatı döşeyen olmaz herhalde. böyle bir durumda kombi üzerinde yer alan sıcaklık sensörü devreye girer ve ısıtmayı kapatır. aslında atlanılan bir şey var. her peteğin çıkışına lsv takılmalı.


    her odayı farklı sıcaklıklarda tutabilecek olmak bir avantaj ama yaz döneminden sonraki devreye almalarda bu tsv'ler sorunlar çıkabilir. ya sürekli açık veya kapalı kalabilirler. çok çeşitleri var. hatta dijital göstergeli olanları da var. uygun bir tesisat ile her petekte kullanılabilir. temizliği yapılır mı yapılamaz mı, buna bakmak gerekir. maliyeti önemli tabi.


    akıllı ısıtma kontrolleri de var. wifi ile applicaton üzerinden kontrol edilebiliyor. istediğin zaman aç, kapat. yalnız bu tsv'ler ile peteklerin olduğu her odaya ayrı bir ısıtma yapabilmek mümkün. kesinlikle tasarruf ettirdiği de bir gerçek. ama en büyük gerçek ise evin ısınmaya yönelik iyi bir izolasyona sahip olmasıdır. izolasyon yoksa, hatta evinizin altında ve üstünde, sağında ve solunda daire olup da ısıtma yapmayan var ise ısınmak normalden daha pahalıya geliyor.  





  • Kombi dinlenmeye gectigi halde pompa calişmaya devam ediyor. Sence bütün petekler trv takildigi halde pompanin durmasini nasil bekliyorsun.?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

    kombi tipi ve modelini dikkate almadım. konudan çekiliyorum.   şu an dikkatimi veremiyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 7 Kasım 2021; 17:44:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.