Şimdi Ara

Bütce 25.000 oldu kafam allak bullak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bütcemi 25.000 tlye çıkartmış bulunuyorum ve sanırım çıkabileceğim son rakamda bu..
    2 Hafta içerisinde bir araç almayı planlıyorum nasipse..
    Ama kafama takılan sorular var ve en başta herkesinde tahmin ettiği gibi aracın hangi yakıtı yakıyor olduğu sorusu aklıma takılıyor..

Dizel : Çok km yapmayacaksan boşuna alma diyorlar, kimileri her şekilde dizel alabilirsin bakımları artık uygun fiyata yapılabiliyor diyorlar.. Dizel motorların ömrü az diyorlar, kimileride yeni nesil motorlar dayanıklı diyorlar.. yok devirmiş yok rolantiymiş yok şusuymuş zevk alamazsın sürmekten diyende var , afedersiniz ata biner gibi dizel aracına binenlerde var çevremde kafam karışık bu yüzden..

Benzin : Benim istediğim gibi şehir içi 160-170 krş yakacak bir benzinli araca rastlamadığım için bu konuda eminim gibi benzinli araç almayacağım

LPG : Kapalı alanlara giremezsin, her an risk taşıyormuşsun gibi hissedersin , motorun ömrünü tüketirsin , çok sık bakım yaptırmak zorunda kalırsın , dizelden daha az yakamazsın gibi sözler beni lpgye karşıda soğuttu gibi..

E arkadaşlar o zaman doğru düzgün bir yakıt yok mu ? Yani en doğru seçim hangisi olabilir bu kadar çok dizel araç tüketilirken neden dizele yapılan bu haksızlık? Ya da o kadar insan paralarını LPG ye dökerken neden bu önyargı ? anlamış değilim..

Şimdi bir araç almak istiyorum ve kafam sırf sağımda ki solumda ki insanları dinlediğim için çok karışık..
    Şu an kullandığım 2005 model authentique clio 1.2 motor benzinli aracımı çok büyük bir kazık yiyerek almıştım araç pert değil ama pert araçtan daha çok kaza yapmış şekilde bana çok yakın bir dostumuz olan galerici abim tarafından geçirilmişti...

Bununda verdiği güvensizlikle herkesi dinliyorum ve bir o yana bir bu yana savruluyorum resmen :)
    Bu gidişle araç bulamayacağım kuşkusuda hergün daha fazla kaplıyor içimi :)

Sizden tek istediğim objektif olarak benim ihtiyaçlarım doğrultusunda ( 1. Sırada YAKIT TÜKETİMİ geliyor - sonrasında ise aracın iç opsiyonlarının en azından ortanın üzerinde olması ve yol tutuşu, hızlanmaları , seri bir araç olması gibi unsurlar cliodan sonra beni memnun edecek seviyede olması benim için önemli..)
    yönlendirmeler yapmanız..

Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum :)

Saygılar..

• hocam çok zor senin işin. dizel alacaksın lpg istemiyorsan bu en önemlisi. yok lpg ye sıcak bakıyorum dersen yaşadın. 1.6 motor bir bora, jetta golf, leon, octavia işini falazsaıyla görür. dizel olarak ise megane 2 dci expression veya cok dusuk bir ihtimal ama bulunabilir privillege. lpg olur dersen corollada var ama alman aracı kadar konforlu değil. opel astrada 1.6 motorlara lpg takılabiliyor. Bence lpg taktırt . ş.içinde dizelden az yakarsın (kuruş olarak) . sıralı sistemler geleli lpg çok prolem değil. ben bile sıcak bakmaya başladımki hiç istemeyn birisi idim. çünkü alacağın lpg li araç dizelden çok daha konforlu olabilir.
  • lpg konusunda sana söylenenlerden kapalı alan dışında hiçbiri doğruyu yansıtmıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

hocam çok zor senin işin. dizel alacaksın lpg istemiyorsan bu en önemlisi. yok lpg ye sıcak bakıyorum dersen yaşadın. 1.6 motor bir bora, jetta golf, leon, octavia işini falazsaıyla görür. dizel olarak ise megane 2 dci expression veya cok dusuk bir ihtimal ama bulunabilir privillege. lpg olur dersen corollada var ama alman aracı kadar konforlu değil. opel astrada 1.6 motorlara lpg takılabiliyor. Bence lpg taktırt . ş.içinde dizelden az yakarsın (kuruş olarak) . sıralı sistemler geleli lpg çok prolem değil. ben bile sıcak bakmaya başladımki hiç istemeyn birisi idim. çünkü alacağın lpg li araç dizelden çok daha konforlu olabilir.

Dizel olarak düşününce aklıma tek seçenek geliyordu oda Corsa 1.3 Enjoy paketi hocam..
    Ama LPG işin içine girince gerçekten seçenekler tavan yapıyor temiz bir benzinli alıp lpg taktırınca konfor olarak çok fark açmış oluyorum dizele göre..
    Birde merak ettiğim bu araçların lpgliyken şehiriçi ne kadar yaktığını gösteren bir site yok mu acaba?
    Yorumunuz için teşekkürler hocam..

• simit tüp çözer mi bu kapalı alan işini?
  • ford fusionumuz vardı 100 km de 22 tl yakıyordu buda km de 0.22 kr. ediyor. 1.6 105 bg. di yanlış hatırlamıyorsam. agresif kullanımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bawwgs33 -- 21 Mayıs 2011; 16:31:03 >
  • Seat ibiza ve cordoba tdi lara bakmanizi tavsiye ederim. Yakit durumu ve donanimi fiyatina gore gayet iyidir. İmzamdaki araci bakim haric hic servise goturmedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: baweraltunkanat

ford fusionumuz vardı 100 km de 22 tl yakıyordu buda km de 0.22 kr. ediyor. 1.6 105 bg. di yanlış hatırlamıyorsam. agresif kullanımda

LPG limi hocam ? Güzelmiş tüketimi..

quote:

Orijinalden alıntı: TAVCI

Seat ibiza ve cordoba tdi lara bakmanizi tavsiye ederim. Yakit durumu ve donanimi fiyatina gore gayet iyidir. İmzamdaki araci bakim haric hic servise goturmedim

İnceliyorum hocam..

quote:

lpg konusunda sana söylenenlerden kapalı alan dışında hiçbiri doğruyu yansıtmıyor...

Banada öyle geliyordu hocam sonradan o kadar çok duydum ki bunları soğudum lpgden ama yine lpg li bir araç alacağız gibi

• hocam şöyle hesaplarsanız makul olacaktır çünkü lpg tuketimi markaya ustaya hatta montaja göre bile değğişebilir. iyi bir marka iyi bir usta işi çözer. 1.6 motor araçlarda genel tuketim ş.içi 40 kuruş civarı. lpg ile yuzde 40 düşer (en az) .22 25 kuruş arası yakarsınız. konfordan feragar etmeyimn benc dizel olacka diye.kolay gelsin hocam.
  • arkadaslar aynı sorunu bende yaşıyordum fakat lpg de karar kıldım ama full+full bir araç istediğim için 2 araç arasında kaldım. 2002 bora highline buldm 140 binde. boya değişen kesinlikle yok tertemz bi araç. fakat bir yandanda 1.6 16v 2004-2005 megane 2 dynamik düşünüyorum. (sunroof, far yıkama, yagmur park gece sensörü vs. olanından bahsediyorum). fakat bana kasa ve sürüş keyfi acısından borayı tavsiye ettiler. ayrıca meganında sunroof u cok arıza cıkarıyor motoruda 1600-1700 lira civarında dediler buda beni cok sevdigim meganeden soguttu.öğretmen oldugum için güç pek önemli degil. yani boranın hantal olusu benm için sorun degil. sizce ne yapmalıyım hem arkadasım hemde benim adıma yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

lpg konusunda sana söylenenlerden kapalı alan dışında hiçbiri doğruyu yansıtmıyor...

kapalı alanlarda da sadece '' lpg li arac giremez '' diye yazı oluyor. pek uyulmuyor sanırım bu kurala ( özellikle alışveriş merkezlerinin otoparklarında )
  • evet uyulmuyor. acıkcası simdiye kadar da bi otopark kazası ne duydum ne gördüm :)
  • faruk bey boradan alacağınız konforu ve keyfi megane dan alamazsınız. size bora çok iyi gider. bunu golf kullanıcısı olarak söylüyorum. gerçekten temiz konforlu araba, zamanla çok daha seversiniz. aynı şekilde chosen hocam, konfor için almandan şaşmayın. birazan birileri gelip x arabası konforsuz mu diyecektir. bir golfe, boraya göre evet aynı yaşta hatta 2 3 yaş daha genç bir fransız hatta japon konforsuzdur. (aynı sınıfta olmak kaydı ile)
  • bende öyle düşünmüştüm kardesim. peki 2002 144 binde 23 bin tl ye alınırmı bu araç.lpg de mevcut. dedgim gibi kaza boya değisen yok aracta satıcı her türlü kefil. donanımlı arabanın kusuru fazla olur diyorlar ama oda aklımı o kurcalıyor bu konuyada aydınlık getirirmisiniz
  • O parayı bence 2. el bir araca vermeyin. Hele de 144.000 Km deki bir araca. HB olsun Sedan olsun 0 araçlar bulabilirsiniz.
  • aslında bunu cok kez düşündüm. ama 25-26 ya accent clıo vs araclar var ve en bosları. inanın o boradaki konfor güven donanım kesinlikle hiçbirinde yok. hb arabalarada karsı antisempatim var
  • Bende yaklaşık 1 ay önce senin durmundaydım ve sonunda 2008 model 1.3 Mjet Dynamic Grande Punto aldım.
    Açıkçası hem yakıt performansı hemde sürüş keyfinden çok memnunum.
    Öncelikle kesinlikle Dizel almanı öneriyorum.
  • bence lpg li araç en iyisi.
    dizel araç bence sıfır olarak alınır.
    belli km den sonra satmak zor oluyor benzin ve lpg ye göre.
    motor masraf açarsa tuzlu benzine göre.

i,stersen şu araca bak.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-focus-comfort-1-6-49592757/detay/
  • arkadslar dedgim hıghlıne borayı aldım fakat aklıma bsey takıldı. tüm boralarda cam ı eger acık unuttuysak anahtarı dısardan takıp cevirip 1-2 sn bekleyince kapanmıyor mu? yardımcı olursanız sevinirim
  • hayırlı olsun aracın hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.