Tercih yapacak genç arkadaşlara elektrik-elektronik mühendisi öğrencisi olarak bu yönde tercih yapmalarını öneriyorum. Son on ya da yirmi yılda vakıf üniversiteleri devlet üniversitelerine göre çok yol katetti. Sahip oldukları bütçeler devlet üniversitelerine göre dağlar gibi fark var. Özellikle Bilkent, Koç ve Sabancı okulları gibi düşünürsek Türkiye'de mühendislik alanında eğitim görebileceğiniz en iyi okullar. Bunlara puanınız ya da paranız yetiyorsa hiç düşünmeden gidin. Bu üniversitelerin verdiği olanakları devlet üniversitelerinde yüzde birini bile alamazsınız. ODTÜ bile yüzde yirmi falan verir, diğer okulları siz düşünün. Kaliteli hocalar, okul olanakları ve yüksek repütasyon gibi kriterleri Türkiye'de bu okullar karşılıyor. Bilkent'e ve Sabancı'da çok zaman geçirdim, zamanında keşke bu okullar için mezuna bile kalsaydım diye sık sık aklımdan geçirdim iyi bir devlet üniversitesinde okumama rağmen. Kaliteli hocalar size her yolu açıyor, yolunuzu istediğiniz gibi şekillendirebileceksiniz. Vakıf üniversitelerinde mühendislik fakültesi için sadece bu üç üniversiteyi ben kaale alıyorum. Koç, Bilkent ve Sabancı. Eğer puanınız istediğiniz bölüme tutmuyorsa benzer bölüme gitmeyi düşünün ama bu üçlüden ayrılmayın. Bu söyledikler mühendislik için geçerlidir. Sormak istediğiniz sorular olursa cevaplarım. |
Bildirim