ya bırak 3 büyükler tabi bizim düşmanımız adamlar yıllardır anadolu takımlarını sömürüyor resmen haklarını gasp ediyor.
yayın hakkından iddaa dan bilmeme neden tomarla para götürüyorlar.anadolu takımlarına kalan pay ortada.aslan payı hep 3 büyüklere ve trabzona gidiyor.
sanki bilmiyoruz bunları.
3 büyükler mantığı ve destekçileri kadar türk futbolunu baltalayan gelişimini önleyen bir anlayış olamaz.
avrupa ülkelerine bakınız.manchester united gidiyor reading deplasmanına.
stad full readingli.
gel buraya altay - galatasaray maç yapıyor.
stad sarı kırmızı.onbinler akıyor.her tarafta fenerium bjk store.
sonra gelmiş 3 büyükler hedef gösterilmesinmiş.ya sen benim takımımın anadolu takımlarının önünü tıkayan yegane canavar bir unsursun.
şehrinin takımı yerinede daha toprağına ayağını basmadığın şehrin takımını tutan ve ona maddi destek olan maçına giden lisanslı ürününe binlerce tl para yatıran insanların suçudur bu.
hepsi birer şehrinin hainidir.
bunun en büyük örneği ise izmirde yaşanmaktadır.bu her şehirde var ama en büyük ve kahredici örnek izmirdedir.
izmir takımları resmen hayatta kalmak için çırpınıyor.neden, izmir alsancaktaki feneriuma para akıtan hainler yüzünden.
burada büyük savaş veriyor izmir takımları sürekli icralar geliyor tesislerine bir çok izmir takımının.
bu anadolunun heryerinde böyle.
sen benim ümüğümü kurutacaksın sonra bizde seni düşman görmeyeceğiz.. yok ya.
tüm 3 büyüklerin köküne kibrit suyu.tek gerçek tek delikanlı anadolu.bunu böyle bilin.
çok saçma. istanbul takımları kimseye zorla "benim takımımı tutacaksın" demiyor. isteyen de istediği takımı tutar, kafanıza takmışsınız bir "bizi sömürüyorlar" yalanını. istanbul takımları anadolu'yu sömürmüyor, sömürüyorsa taraftarlarını sömürüyor. altay, istanbul'da dükkan açamaz diye bir kaide de yok. isteyen istediği yerde tezgah açar. insanların hür iradeleriyle takım seçmeleri sizi ya da bir başkasını ilgilendirmez, kimseye de istanbul takımlarına hakaret etme şansı vermez. oradan buradan insanlar istanbul takımlarını tutuyor diye suçlu biz oluyoruz. taraftarlarına hizmet götüren takımlar da aynı şekilde suçlu oluyor. tamam tek gerçek delikanlılar sizsiniz, yürüyün be büyük erkegler.
quote:
Orijinalden alıntı: Zaris
ya bırak 3 büyükler tabi bizim düşmanımız adamlar yıllardır anadolu takımlarını sömürüyor resmen haklarını gasp ediyor.
yayın hakkından iddaa dan bilmeme neden tomarla para götürüyorlar.anadolu takımlarına kalan pay ortada.aslan payı hep 3 büyüklere ve trabzona gidiyor.
3 büyükler mantığı ve destekçileri kadar türk futbolunu baltalayan gelişimini önleyen bir anlayış olamaz.
stad full readingli.
sonra gelmiş 3 büyükler hedef gösterilmesinmiş.ya sen benim takımımın anadolu takımlarının önünü tıkayan yegane canavar bir unsursun.
şehrinin takımı yerinede daha toprağına ayağını basmadığın şehrin takımını tutan ve ona maddi destek olan maçına giden lisanslı ürününe binlerce tl para yatıran insanların suçudur bu.
bunun en büyük örneği ise izmirde yaşanmaktadır.bu her şehirde var ama en büyük ve kahredici örnek izmirdedir.
izmir takımları resmen hayatta kalmak için çırpınıyor.neden, izmir alsancaktaki feneriuma para akıtan hainler yüzünden.
burada büyük savaş veriyor izmir takımları sürekli icralar geliyor tesislerine bir çok izmir takımının.
tüm 3 büyüklerin köküne kibrit suyu.tek gerçek tek delikanlı anadolu.bunu böyle bilin.
En alt satır hariç dediklerinde haklısın, son cümle gerçekçilikten çok fanatik bir cümle olmuş.. Ama yazının genelinde çok gerçekçi tespitler
İngilterede zibilyon tane takım var, hepsinin de taraftarları var."Support your local team" felsefesi var adamlarda.
Konu İstanbul düşmanlığı değil aslında. İzmirde, Ankarada, Bursada, Kayseride vs. yaşayıp hayatında hiç İstanbula gitmemiş takımını sadece tv den destekleyen toplum olmasın. Herkes kendi memleketinin takımını tutarsa rekabet artar, Avrupada daha başarılı oluruz. Hem ben insanları anlamıyorum. Bir insan nasıl körü körüne başarıya aşık olur. Kimse kendini kandırmasın ben renklerine aşığım falan diye. O kadar şampiyonluğu çemişgezekspor yaşasaydı şimdi o takımı tutacaklardı, işte aşkları bu kadar basit. Ama bakın gerçek taraftar kitlesine Amatörde, 2.-3.Ligte dahi takımlarını yanlız bırakmazlar. Evet üst üste yenilirler, belki başarı kelimesinin anlamını dahi bilmezler çünkü görmemişlerdirki ama anlamsız bir şekilde yinede peşinden giderler sevdalarının. Ben Bursaspor şampiyon olursa mutlu olacağım. Çünkü biliyorumki o şampiyonlukta katkım olacak. Belki 20binde 1 belkide daha az ama biliyorumki olacak bir şekilde. Bu takımın zor günlerinde de yanındaydım, en kötü günlerini gördüm küme düştüğünde sakaryadaydım. Uğrunda her maç sesimiz kısılana kadar destekledik, uğrunda ezilme tehlikesi geçirdik, stadlarda kavgaların, uçuşan koltukların arasında kaldık zaman zaman ama hiç vazgeçmedik. Belki bu sıkıntılar bu serüveni dahada keyifli hale getirdi dahada bağladı beni takımıma. Ben sadece tv karşısından takım tutanlara üzülüyorum. Hadi belki bazı şehirlerimizin süperligtde veya Bankasyada takımları yok onların başka takımlara sempati duyması hoş karşılanabilir. Ama ben kendi şehirleri üst liglerde mücadele ederken sözde büyük denilen ışıltılı takımları tutup yukarda saydığım duygularım %1 ini dahi hayatları boyunca hiç yaşayamayacak insanlar için üzülüyorum. Hatta daha da ileri gidip kendi şehir takımlarından nefret edenler var onlara söylecek söz bulamıyorum.
avrupa'da böyle başarılı olamayız. avrupa'da başarı sadece futbolun geliştirilmesi ile olur. aksi halde sadece yerimizde sayarız. yalandan 1 kere gruptan çıkan başarılı olduğunu sanır.
quote:
ya bırak 3 büyükler tabi bizim düşmanımız adamlar yıllardır anadolu takımlarını sömürüyor resmen haklarını gasp ediyor. yayın hakkından iddaa dan bilmeme neden tomarla para götürüyorlar.anadolu takımlarına kalan pay ortada.aslan payı hep 3 büyüklere ve trabzona gidiyor. sanki bilmiyoruz bunları. 3 büyükler mantığı ve destekçileri kadar türk futbolunu baltalayan gelişimini önleyen bir anlayış olamaz. avrupa ülkelerine bakınız.manchester united gidiyor reading deplasmanına. stad full readingli. gel buraya altay - galatasaray maç yapıyor. stad sarı kırmızı.onbinler akıyor.her tarafta fenerium bjk store. sonra gelmiş 3 büyükler hedef gösterilmesinmiş.ya sen benim takımımın anadolu takımlarının önünü tıkayan yegane canavar bir unsursun. şehrinin takımı yerinede daha toprağına ayağını basmadığın şehrin takımını tutan ve ona maddi destek olan maçına giden lisanslı ürününe binlerce tl para yatıran insanların suçudur bu. hepsi birer şehrinin hainidir. bunun en büyük örneği ise izmirde yaşanmaktadır.bu her şehirde var ama en büyük ve kahredici örnek izmirdedir. izmir takımları resmen hayatta kalmak için çırpınıyor.neden, izmir alsancaktaki feneriuma para akıtan hainler yüzünden. burada büyük savaş veriyor izmir takımları sürekli icralar geliyor tesislerine bir çok izmir takımının. bu anadolunun heryerinde böyle. sen benim ümüğümü kurutacaksın sonra bizde seni düşman görmeyeceğiz.. yok ya. tüm 3 büyüklerin köküne kibrit suyu.tek gerçek tek delikanlı anadolu.bunu böyle bilin.
hoca yavaş gel, kendin çelişiyosun yazdıklarında.
senin izmir seyircin kendi şehrinin takımlarına sahip çıkmıyosa bunun sorumlusu 3 büyükler mi ?
altay da açsın storunu karşıyaka da göztepe de,
o yayın hakkı diye bahsettiğin şeyin 400 küsür milyon dolara çıkması kimin sayesinde olouyor sanuyosun sen ? kimse bursanın kayserinin sivasın kara kaşı kara gözü için o parayı vermiyor. kimin maçlarıona iddaa oynanıyorsa parayı o alacak tabi, komşusu alacak değil ya.
3 büyükler önlerini kesiyormuş, sömürüyomuş vay anam babam, görmesek inancaz buna. antep bjk den 30 milyon dolar aldı 2 sene içinde bu mu sömürmek ? antep takımını satsan 30 milyon dolar eder mi gerçekte bunu otur düşün... Bursa sercan için 10 milyon yuro istiyo, bu mu sömürmek ? fener topuz için 8-10 milyon verdi bu mu sömürmek ?
evet sömürülen birileri varsa onlar da 3 büyükler, diğer klüpler eziliyor diye palavra sıkmayın burda... göz var nizam var...
Kısıtlı bütçe veya zengin bütçe diye kavramlar artık eskide kaldı.
Şimdiki futbolda takım olmak önemlidir. Takım olursanız başarı gelir, kaliteli oyuncularınız varsa başarı biraz daha kolay gelir.
Bursa bu sene takım oldular, Volkan-Sercan-Ozan gibi kaliteli adamlarda başarıda önemli faktörlerdi.
bursa şampiyon olursa akıllı bi yönetimi olduğu sürece her sezon avrupa kupalarına gidecek takım yapabilirler. nedeni basit:
ligin yayın geliri şöyle dağıtılıyor. yarısı şampiyon olan takımlara pay ediliyor. yani eskiden 4 büyüklereydi artık 5 takıma bölünecek. bu çok çok büyük bi gelir. kalan yarısından da gelen para ile bursa bütçesini 4'e 5'e katlayarak başlar her sezona. bunu da iyi kullanan yönetim her sezon takımı belirli bi çizgide ilk5'te mesela tutacak kapasiteyi sağlayabilir..
bursa'nın bu kadar büyük gelire konması diğer anadolu takımlarını da hırslandırabilir tabi. bu da türk futboluna yarar..
Bursa'nın şampiyon olması önemli bir durum ama asıl önemli olan bunun ne kadar kalıcı olacağı. Gençler,Sivas,Antep de buralara kadar gelmişlerdi ama ertesi sezon ne olduklarını hatırlıyoruz. Seneye de aynı motivasyonla oynayabilecekler mi benim merak ettiğim bu.
quote:
Orijinalden alıntı: greyhound
Avatarını 2 hafta boyunca Bursaspor logosu yapmayı düşünenler gelsin bakalım
şahsen bir Galatasaray taraftarı olarak şampiyon olursa 2 hafta boyunca avatarımı Bursaspor logosu ile değiştireceğim. nedeni bu kısıtlı bütçe ile bunu başarabilirlerse çok büyük bir devrim yapacaklar ve diğer anadolu takımlarına örnek olarak bu işin olabileceğini kanıtlayacaklar. ayrıca 4 büyük olarak geçinen yüksek bütçeli takımlara iyi bir ders verecekleri için.
eğer şampiyon olursa ben de avatarımı değiştirmeyi kabul ediyorum. Ben bir Fenerbahçe taraftarıyım. Dünyanın parası harcanarak saçma sapan bir futbolla şampiyon olacak 3 büyükler yerine dediğiniz gibi kısıtlı bütçesiyle Bursasporun şampiyon olması diğer takımlara da bunun başarılabileceğini gösterecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: fuatturkrap
bursa şampiyon olursa akıllı bi yönetimi olduğu sürece her sezon avrupa kupalarına gidecek takım yapabilirler. nedeni basit:
ligin yayın geliri şöyle dağıtılıyor. yarısı şampiyon olan takımlara pay ediliyor. yani eskiden 4 büyüklereydi artık 5 takıma bölünecek. bu çok çok büyük bi gelir. kalan yarısından da gelen para ile bursa bütçesini 4'e 5'e katlayarak başlar her sezona. bunu da iyi kullanan yönetim her sezon takımı belirli bi çizgide ilk5'te mesela tutacak kapasiteyi sağlayabilir..
bursa'nın bu kadar büyük gelire konması diğer anadolu takımlarını da hırslandırabilir tabi. bu da türk futboluna yarar..
Dediğin gibi olmuyor, Şampiyon olan takımlar yayın gelirlerinin %11inin bölüşüyorlar. Buda şampiyonluk sayısına bölünüyor yani 52ye böldüğümüzde %0,21 düşer Bursaspora onunlada bakkaldan çerez alamassın Tek avantajı sponsporluk artışı + Şamp. Liginden gelicek milyon Eurolar
quote:
Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman
quote:
stad full readingli.
altına imzamı atarım.
aynen kardeşim altına imzamı atarım
quote:
stad full readingli.
esas sizin gibi dar görüşlü takım taraftarlarının köküne kibrit suyu. 3 büyükler sayesinde top oynuyorsunuz bu ligde, yoksa bi cacık olmaz senin anadolu takımından rahat ol.
quote:
Orijinalden alıntı: Roohans
Kısıtlı bütçe veya zengin bütçe diye kavramlar artık eskide kaldı.
Şimdiki futbolda takım olmak önemlidir. Takım olursanız başarı gelir, kaliteli oyuncularınız varsa başarı biraz daha kolay gelir.
Bursa bu sene takım oldular, Volkan-Sercan-Ozan gibi kaliteli adamlarda başarıda önemli faktörlerdi.
Bu sene bireysel oyundan çok takım oyunu oynuyoruz bu oyuncuların yanında ömer erdoğan ivankov batalla, mustafa keceli, hüseyin cimşir,ibrahim öztürk gibi oyuncuların hepsi takım oyununu yansıtıp sahaya en iyilerini gösterdiler ama şu takımda ömer erdoğana hayran kalmamak mümkün değil oda ayrı mesele
quote:
Orijinalden alıntı: Timsah-16
quote:
Dediğin gibi olmuyor, Şampiyon olan takımlar yayın gelirlerinin %11inin bölüşüyorlar. Buda şampiyonluk sayısına bölünüyor yani 52ye böldüğümüzde %0,21 düşer Bursaspora onunlada bakkaldan çerez alamassın Tek avantajı sponsporluk artışı + Şamp. Liginden gelicek milyon Eurolar
Ben durumun böyle olmadığını biliyorum ama bahsettiğin gelir dağılımı çok adaletsiz sonuçta şikelerin döndüğü bir lig yaşıyoruz daha önceleri futbolun ülkemizde bu kadar rağbetgörmediği dönemlerde yani yayınların trt1 hatta televizyonlarda bile yayınlanmayan dönemlerinde gelen şampiyonlukların revaçta olduğu bir döneme gelir dağılımının aktarılması bence haksızlık bursasporun yayıncı kuruluştan en az 40 milyon dolar alacağını duymuştum trt1 stadyum programından ve buna inanırım bahsettiğin şekilde şampiyon klup gelişimini sağlayamaz ozaman şampiyonluk peşinde koşmasının da bir önemi kalmza dedikleri gibi sadece 3 büyük arasında paylaşılır kupalar
Yerim Bursasını ya
Şimdi sevencele baktıgımız burda yarın trabzonspor gibi olur cıkar.
Klasik güç bende mantıgla kibirlenirde kibirlenir.
O yüzden başarı sadece başarıyı getirecekse tamam olsun ama bursa yarın kimliginden ödün verecek bi havalara girecek o aşikar.
Ben bir fenerbahçeli olarak kimsenin ne avrupada nede Türkiyede birşey olmasını isterim sadece takımım olsun kupa kaldırsın isterim mantıgıda budur zaten.
Düşününsene avrupada bi x takım başarı elde etti onun Türkiyede parasal sıkıntısı bitecek derdi bitecek marka degeri artacak sonra rekabet seviyesi orantısız olacak. O yüzden kalsın hakeden kazansın daha dogrusu
quote:
Orijinalden alıntı: Timsah-16
quote:
evet benim bahsettiğim bundan bi önceki sistem olmuş. değişiklikten haberim yoktu. yeni düzenleme bursa açısından kötü olmuş ama daha adaletli genel anlamında..
quote:
Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman
quote:
stad full readingli.
altına imzamı atarım.
Ben de atıyorum imzamı...Tebrikler.Artık bu yazıdan da anlamıyorlarsa yok kardeşim,biz boşa konuşuyoruz yıllardır.