Şimdi Ara

Bursa-İstanbul arası yol tarifi yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günaydın,aracımla bursa-istanbula'a gidicem inşlah.ve ilk kez gidicem yoluda bilmiyorum.amacım şu yalovadan istanbula geçip istanbul'un içine girip bir hastaneye aracımı park edip sonra şehir içi ıtıbüsüyle gezmek.
    Arkdaşlar yanlış yapmamak adına yardımcı olurmusunuz.şimdi istanbul'a girdiğimde pendik mi kartalmı oluyor.yada başka yermi oluyor.oraya en yakın hastaneyi nasıl ulaşabilirim.nasıl yol izlememi tavsiye edersiniz.internette yolun ayrıntılı haritasını bulup çıktısını almak istiyorum.haritaya ulaştımda çıktı vermiyor.yol güzergahım şöyle galiba.mkpaşa-nilüfer-demirtaş-yeniköy-gemlik-orhangazi-yalova-karamürsel-derince-izmit-körfez-tavşancıl-gebze-istanbul diye yazıyor haritada peki istanbul neresi ama bu ilk yer.hiç kalabalık trafige girmek istemiyorum.emin bir yerde aracımı park etmek istiyorum en uygunda aklıma hastane geldi.lütfen bilgilerinizi esirgemeyin.

• dostum gps edin guncel haritali...maksimum 250 liraya da alabilirsin tabi...ona bakarak rahat rahat bulursun yolunu...ben istanbul içinde heryere onunla gidiyorum :) model tavsiye istersen verebilirimde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevemem1985

dostum gps edin guncel haritali...maksimum 250 liraya da alabilirsin tabi...ona bakarak rahat rahat bulursun yolunu...ben istanbul içinde heryere onunla gidiyorum :) model tavsiye istersen verebilirimde..
    Arkdaşım,aslında çok büyük uğraşlar sonunda ndriver adlı gps indirdim şükür çalışıyor.ama gitceğim yeri tesbit ediyorum ama bulunduğum noktadan başlamıyor tarife.benim sorunumum çözecek arkdaşlar vardır.istanbula girdiğimz yani şehiriçi otobüslerin başladı yer neresi pendik mi?kartal mı?tavsiyelerinizide bekliyorum.umarım yardım eden bir arkdaşım çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Arkdaşım,aslında çok büyük uğraşlar sonunda ndriver adlı gps indirdim şükür çalışıyor.ama gitceğim yeri tesbit ediyorum ama bulunduğum noktadan başlamıyor tarife.benim sorunumum çözecek arkdaşlar vardır.istanbula girdiğimz yani şehiriçi otobüslerin başladı yer neresi pendik mi?kartal mı?tavsiyelerinizide bekliyorum.umarım yardım eden bir arkdaşım çıkar.

Alıntıları Göster
    Bursadan çık gemlik-orhangazi gel sonra o.gaziden 15 dk sonra yalova, yalova da ister merkezden ister topçulardan ido feribotuna atla orada yenikapı mı pendik mi gidersin sana kalmış, yenikapıya gidersen avrupa yakasında inersin, pendik veya kartalda inersen anadolu yakasında inmiş olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaçak Mazot

Bursadan çık gemlik-orhangazi gel sonra o.gaziden 15 dk sonra yalova, yalova da ister merkezden ister topçulardan ido feribotuna atla orada yenikapı mı pendik mi gidersin sana kalmış, yenikapıya gidersen avrupa yakasında inersin, pendik veya kartalda inersen anadolu yakasında inmiş olursun.

Alıntıları Göster
    feribota binmeyecem.gebzeden sonra istanbula giriş oluyor değilmi?gebzeden sonra istanbul kaç km?ve giriş pendik mi oluyor.yani benim düşüncem şu.istanbul sınırları içine girip o sınıra en yakın bir hastane(şimdiilk otopark için en uyugn yer)otoparkına bırakıp istanbul büyük şehir belediye otobüsüyle istanbulu gezmek.gebze yalovaya bağlı değil mi?istanbula değil.istanbul şehir içi otobüsleri pendikte mi başlıyor?

• quote:

feribota binmeyecem.gebzeden sonra istanbula giriş oluyor değilmi?gebzeden sonra istanbul kaç km?ve giriş pendik mi oluyor.yani benim düşüncem şu.istanbul sınırları içine girip o sınıra en yakın bir hastane(şimdiilk otopark için en uyugn yer)otoparkına bırakıp istanbul büyük şehir belediye otobüsüyle istanbulu gezmek.gebze yalovaya bağlı değil mi?istanbula değil.istanbul şehir içi otobüsleri pendikte mi başlıyor?

Alıntıları Göster
    Pendik'in gerisindede tuzla varmış.haritaya göre o zaman giriş tuzla daha yakın daha öncesi.arkdaşlar yardım lütfen gebzeden sonra neresi var.yani istanbulun sınırı nereden başlıyor.yani belediye otobüsünün ulaştığı nokta olmalı.tuzlanın gerisinde gebzemi var.tam çözemedim.haritayada bakıyorum.

• quote:

Pendik'in gerisindede tuzla varmış.haritaya göre o zaman giriş tuzla daha yakın daha öncesi.arkdaşlar yardım lütfen gebzeden sonra neresi var.yani istanbulun sınırı nereden başlıyor.yani belediye otobüsünün ulaştığı nokta olmalı.tuzlanın gerisinde gebzemi var.tam çözemedim.haritayada bakıyorum.

Alıntıları Göster
    Ben hiç bilmeden takıldım tabelalara gittim bursaya gebze üzerinden hemde gece 1 de çıktım yola tabelalar çok bilgilendirici ulaştırma bakanlığını tebrik ederim bu yönde..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mersin nasıl bir şehir ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

Ben hiç bilmeden takıldım tabelalara gittim bursaya gebze üzerinden hemde gece 1 de çıktım yola tabelalar çok bilgilendirici ulaştırma bakanlığını tebrik ederim bu yönde..

Alıntıları Göster
    Gebze'den sonra > Tuzla > Pendik > Kartal > Maltepe > İdealtepe > Küçükyalı... şeklinde gider. Sonrası E-5'e çıkıp Bostancı, Kadıköy' gibi ana duraklara gidersin. Kadıköy / Söğütlüçeşme'den Metrobüsler kalkar bunlar ile Avcılar'a kadar gidebilirsin. Mecidiyeköy (Şişli)'de inip Cevahir, Profili gibi AVM'leri gezebilirsin. Ardından Metro ile Taksim'e gidersin. Taksim'den aşağıya inip Kasımpaşa'dan sahile çıktıktan sonra Haliç'e geçebilirsin, motorlara binip denizden Eyüp sahiline geçebilirsin vs.

Kadıköy'e gidip orda Yazıcıoğlu İşhanını gezebilirsin, balık ekmek yiyebilirsin, Haydarpaşaya gidebilirsin, Vapur'a binip Eminönüne geçebilirsin ve Doğubank İşhanını gezebilirsin. Galata köprüsünden geçerek Karaköy'e geçebilirsin. Böyle gider :)
    Sonrası sana bağlı. İstediğin kadar gez deniz'i görüyorsan kaybolmazsın :)

Google Earth'ı indirip semtlere bakabilirsin :) Fikir edinmiş olursun.

Ayrıca araba ile gezmek ayrı dert toplu taşıma ile gezmek ayrı dert :)

Diğer taraflar hakkında net bilgim yok gitme fırsatım olmadı (Nişantaşı, bebek vs.)

Kartal'da İDO var zaten orada inebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 1 Aralık 2010; 12:22:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Gebze'den sonra > Tuzla > Pendik > Kartal > Maltepe > İdealtepe > Küçükyalı... şeklinde gider. Sonrası E-5'e çıkıp Bostancı, Kadıköy' gibi ana duraklara gidersin. Kadıköy / Söğütlüçeşme'den Metrobüsler kalkar bunlar ile Avcılar'a kadar gidebilirsin. Mecidiyeköy (Şişli)'de inip Cevahir, Profili gibi AVM'leri gezebilirsin. Ardından Metro ile Taksim'e gidersin. Taksim'den aşağıya inip Kasımpaşa'dan sahile çıktıktan sonra Haliç'e geçebilirsin, motorlara binip denizden Eyüp sahiline geçebilirsin vs.

Kadıköy'e gidip orda Yazıcıoğlu İşhanını gezebilirsin, balık ekmek yiyebilirsin, Haydarpaşaya gidebilirsin, Vapur'a binip Eminönüne geçebilirsin ve Doğubank İşhanını gezebilirsin. Galata köprüsünden geçerek Karaköy'e geçebilirsin. Böyle gider :)
    Sonrası sana bağlı. İstediğin kadar gez deniz'i görüyorsan kaybolmazsın :)

Google Earth'ı indirip semtlere bakabilirsin :) Fikir edinmiş olursun.

Ayrıca araba ile gezmek ayrı dert toplu taşıma ile gezmek ayrı dert :)

Diğer taraflar hakkında net bilgim yok gitme fırsatım olmadı (Nişantaşı, bebek vs.)

Kartal'da İDO var zaten orada inebilirsin.

Alıntıları Göster
    xfeel,çok tşk ederim arkdaşım.diyorsun ki,istanbul sınırı tuzla ile başlar.doğru mu anladım.o zaman tuzlada devlet hastanesi bulup rabayı oraya park edebilirm.ordan itt otobüsüyle şehir içi dolaşabilirim?
    peki arabamla eyüp sultan,fatih camii gibi yerlere gitmeye kalksam tuzladan sonra ne kadar yol giderim?köprüden geçmem gerekir mi?yani para verecek miyim?birde yolları karıştırırmıyım istanbul trafiği çok berbat derler birde yanlış yola girersen geride çıkamazsın dediler.o ada korkutuyor.o yüzden tuzlada bırakayımmı.tuzlanın gerisi istanbul dışımı oluyor.

• quote:

xfeel,çok tşk ederim arkdaşım.diyorsun ki,istanbul sınırı tuzla ile başlar.doğru mu anladım.o zaman tuzlada devlet hastanesi bulup rabayı oraya park edebilirm.ordan itt otobüsüyle şehir içi dolaşabilirim?
    peki arabamla eyüp sultan,fatih camii gibi yerlere gitmeye kalksam tuzladan sonra ne kadar yol giderim?köprüden geçmem gerekir mi?yani para verecek miyim?birde yolları karıştırırmıyım istanbul trafiği çok berbat derler birde yanlış yola girersen geride çıkamazsın dediler.o ada korkutuyor.o yüzden tuzlada bırakayımmı.tuzlanın gerisi istanbul dışımı oluyor.

Alıntıları Göster
    Eşimle İstanbulu gezmek istiyorum.görebilceğimiz güzellikleri görmek,uygun alışveriş yerleri bulursak alışveriş yapmak,güzel tat ve uygun fiyatlı yemekler tatlar bulursak yemek,ve türbe-camii-alışveriş merkezi-hayvanat bahçesi gibi yerleri gzmek niyetindeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekremdumanli

Önemli değil ne demek :) Fırsat buldukça sürekli gezdiğim yerler zaten :)

Evet Ana durak olarak Tuzla'dan başlar.
    Tuzla'da biyer bulup parkedebilirsin. İSPARK bulursan ücreti karşılığında oraya parkedersin daha çok Migros civarlarında oluyor. Kartal-Maltepe sahili arasında 2 tane Migros var ve önünde de İSPARK mevcut.

Arabayla dediğin yerlere gidersen benzin parası toplu taşıma ücretinden fazla gider diye tahmin ediyorum.
    Şöyle söyleyim sen tahmin et.
    Tuzla - Maltepe arası yaklaşık 40 dk. (Sahilden !)
    Maltepe - Kadıköy arası trafiğe bağlı olarak 30-45 dk. (Ana Cadde'den)
    Kadıköy'den Metrobüs'e binersen Mecidiyeköy yaklaşık 20-25 dk. (Ara durak çok olduğu için dur kalk fazla yapıyor. Normalde daha kısa ama arabayla bu kadar kısa sürede gidemezsin. Metrobüs'ün kendine ait yolu var)
    Kadıköy'den Vapur'a binersen Eminönüne 20 dk. (Ama denizdeki haz geçen süreyi unutturur :) )

Tuzla'dan sonra Minibüs ile Bostancı'ya geçersin (Bostancı pazarının orda indir dersin oradan aşağıya inince İETT'lerin durup kalktığı yere gidersin)
    Bostancı'dan çift katlı otobüsler ile direk Taksim'e geçersin sonra üst mesajda yazdıklarımı yapabilirsin.
    (Bostancı - Taksim 60-80 dk.)

İstiklal caddesinin ortalarına doğru Collezione ve İSO (İstanbul Sanayi Odası)'nın aradan geçip Pera Palas'ın önüne gelirsin (Otel) solundaki yokuştan inip karşıya geçtiğinde ise Flash TV binasını görürsün. Orası Tepebaşı olarak geçer. Yokuştan tamamen indiğinde Kasımpaşa olmaya başlar. Sonrası sahil'e geçip motorlara binmeye kalır :)

Araba pek tavsiye etmem toplu taşımadan çok daha uzun bile sürebilir. Boğaz köprüsünde bi sıkışıklık istanbul trafiğini felç etmeye yeter. E-5'de 2 tane kaza varsa geçmiş olsun o yol bitmez :)

quote:

Eşimle İstanbulu gezmek istiyorum.görebilceğimiz güzellikleri görmek,uygun alışveriş yerleri bulursak alışveriş yapmak,güzel tat ve uygun fiyatlı yemekler tatlar bulursak yemek,ve türbe-camii-alışveriş merkezi-hayvanat bahçesi gibi yerleri gzmek niyetindeyiz.

Alışveriş merkezlerine burdan bakabilirsin :http://www.alisverismerkezleri.gen.tr/
    Solda İstanbuldaki tüm avmler var. Tıklayarak kısa kısa okuyabilirsin. En aşağıda ise adresi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 1 Aralık 2010; 12:40:20 >

• quote:

quote:

Önemli değil ne demek :) Fırsat buldukça sürekli gezdiğim yerler zaten :)

Evet Ana durak olarak Tuzla'dan başlar.
    Tuzla'da biyer bulup parkedebilirsin. İSPARK bulursan ücreti karşılığında oraya parkedersin daha çok Migros civarlarında oluyor. Kartal-Maltepe sahili arasında 2 tane Migros var ve önünde de İSPARK mevcut.

Arabayla dediğin yerlere gidersen benzin parası toplu taşıma ücretinden fazla gider diye tahmin ediyorum.
    Şöyle söyleyim sen tahmin et.
    Tuzla - Maltepe arası yaklaşık 40 dk. (Sahilden !)
    Maltepe - Kadıköy arası trafiğe bağlı olarak 30-45 dk. (Ana Cadde'den)
    Kadıköy'den Metrobüs'e binersen Mecidiyeköy yaklaşık 20-25 dk. (Ara durak çok olduğu için dur kalk fazla yapıyor. Normalde daha kısa ama arabayla bu kadar kısa sürede gidemezsin. Metrobüs'ün kendine ait yolu var)
    Kadıköy'den Vapur'a binersen Eminönüne 20 dk. (Ama denizdeki haz geçen süreyi unutturur :) )

Tuzla'dan sonra Minibüs ile Bostancı'ya geçersin (Bostancı pazarının orda indir dersin oradan aşağıya inince İETT'lerin durup kalktığı yere gidersin)
    Bostancı'dan çift katlı otobüsler ile direk Taksim'e geçersin sonra üst mesajda yazdıklarımı yapabilirsin.
    (Bostancı - Taksim 60-80 dk.)

İstiklal caddesinin ortalarına doğru Collezione ve İSO (İstanbul Sanayi Odası)'nın aradan geçip Pera Palas'ın önüne gelirsin (Otel) solundaki yokuştan inip karşıya geçtiğinde ise Flash TV binasını görürsün. Orası Tepebaşı olarak geçer. Yokuştan tamamen indiğinde Kasımpaşa olmaya başlar. Sonrası sahil'e geçip motorlara binmeye kalır :)

Araba pek tavsiye etmem toplu taşımadan çok daha uzun bile sürebilir. Boğaz köprüsünde bi sıkışıklık istanbul trafiğini felç etmeye yeter. E-5'de 2 tane kaza varsa geçmiş olsun o yol bitmez :)

quote:

Alışveriş merkezlerine burdan bakabilirsin :http://www.alisverismerkezleri.gen.tr/
    Solda İstanbuldaki tüm avmler var. Tıklayarak kısa kısa okuyabilirsin. En aşağıda ise adresi var.

Alıntıları Göster
    BURSA - GEMLİK - ORHANGAZİ - YALOVA = İSTANBUL

• quote:

Orijinalden alıntı: -QaRizMa-013-

BURSA - GEMLİK - ORHANGAZİ - YALOVA = İSTANBUL

Alıntıları Göster
    Ben Gebzedeyim,Tuzla ve Tuzla sonrası İstanbul artık.
    Bana sorarsan şöyle yap:
    Arabanla arkadaşların tarif ettiği güzergahı takip edip Kadıköy'e kadar gel.
    Orda Carrefour var onun otoparkına bırak arabanı ve karşıya geçeceksen bin vapura geç,anadolu yakasını gezeceksen hemen Kadıköy sahil kısmında belediye otobüs durakları mevcut.
    İster otobüse bin ister vapura bin karşıya geç..
    Biz arkadaşlarla öyle yapıyoruz,İstanbul trafiğini çekmektense arabayı oraya bırakıp geziyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: e_cool

Ben Gebzedeyim,Tuzla ve Tuzla sonrası İstanbul artık.
    Bana sorarsan şöyle yap:
    Arabanla arkadaşların tarif ettiği güzergahı takip edip Kadıköy'e kadar gel.
    Orda Carrefour var onun otoparkına bırak arabanı ve karşıya geçeceksen bin vapura geç,anadolu yakasını gezeceksen hemen Kadıköy sahil kısmında belediye otobüs durakları mevcut.
    İster otobüse bin ister vapura bin karşıya geç..
    Biz arkadaşlarla öyle yapıyoruz,İstanbul trafiğini çekmektense arabayı oraya bırakıp geziyoruz.

Alıntıları Göster
    Benim niyetim.arabamla tuzlaya kadar gelmek arabamı tuzlanın devlet hastanesinde bırakmak.ordan belediye otobüsüyle eminönüne gitmek.direk tuzladan eminönüne belediye otobüsü var mı?

• quote:

Benim niyetim.arabamla tuzlaya kadar gelmek arabamı tuzlanın devlet hastanesinde bırakmak.ordan belediye otobüsüyle eminönüne gitmek.direk tuzladan eminönüne belediye otobüsü var mı?

Bildiğim kadarıyla yok. Şöyle gidebilirsin ;
    Tuzla - Kadıköy > Kadıköy'den Vapur ile Eminönü.
  • quote:

quote:

Bildiğim kadarıyla yok. Şöyle gidebilirsin ;
    Tuzla - Kadıköy > Kadıköy'den Vapur ile Eminönü.

Alıntıları Göster
    tşk ederim kardeşim.çok emeğin geçti sağol.tavsiyelerine uyucam.
    önce mecburen kadıköye gidicem o zaman oradada gezebileceğimiz güzel yerler vardır heerhalde.galiba yanlış hatırlammıyorsam boğa heeykeli var oralarkalabalıkmış.birde rıhtım meydanımıydı bir yer var diye duymuştum gezilecek yerler diye.

• quote:

önce mecburen kadıköye gidicem o zaman oradada gezebileceğimiz güzel yerler vardır heerhalde.galiba yanlış hatırlammıyorsam boğa heeykeli var oralarkalabalıkmış.birde rıhtım meydanımıydı bir yer var diye duymuştum gezilecek yerler diye.

Önemli değil. :)

Evet dediğin yerler gezilecek yerlerin başında geliyor :)

Minibüs ile son durakta inince sol tarafta 2-3 sokak ötede kalıyor. Hatırladığım kadarıyla Yazıcıoğlu İşhanı'nın yukarısında kalıyordu boğa. 1 senedir gitmedim kafamda canlandıramadım şimdi :) Orda hangi esnafa sorsanız bilir zaten :)
    Bahariye caddesini unutma o da boğanın sağ taraflarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.

Eminönüne geçersen kesinlikle balık-ekmek yemeden dönme pişman olursun

Eminönü sonrasıda Galata Köprüsünden geçerek Karaköy'de yeraltı çarşısında biraz gezebilirsin. Biraz kalabalık olur ama gezilebilecek biyer.

Eminönünden tramvay (yolun ortasında metro gibi görünür :) ) ile beyazıt, sultanahmet'e gidebilirsin. Hepsi aynı yol üzerinde zaten.

Yükseklik korkun yoksa ve hava şartları uygun olursa Kadıköy'de balon'a binebilirsin. Yaklaşık 150-200 mt. havalanıyor. İstanbul'u 360 derece komple görebilirsin :)

Yav şimdi yaplırmı bu :)
    10 ay önce Mersin'e taşındım yine hatırlattın oraları bana Doğma büyüme İstanbuldayım hala yapmadıklarım var kafamda yok ama var yani
    Şubatta tekrar gidip yapmadıklarımı yapmam gerekiyor :)

Bu arada yaş 16.

• quote:

quote:

Önemli değil. :)

Evet dediğin yerler gezilecek yerlerin başında geliyor :)

Minibüs ile son durakta inince sol tarafta 2-3 sokak ötede kalıyor. Hatırladığım kadarıyla Yazıcıoğlu İşhanı'nın yukarısında kalıyordu boğa. 1 senedir gitmedim kafamda canlandıramadım şimdi :) Orda hangi esnafa sorsanız bilir zaten :)
    Bahariye caddesini unutma o da boğanın sağ taraflarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.

Eminönüne geçersen kesinlikle balık-ekmek yemeden dönme pişman olursun

Eminönü sonrasıda Galata Köprüsünden geçerek Karaköy'de yeraltı çarşısında biraz gezebilirsin. Biraz kalabalık olur ama gezilebilecek biyer.

Eminönünden tramvay (yolun ortasında metro gibi görünür :) ) ile beyazıt, sultanahmet'e gidebilirsin. Hepsi aynı yol üzerinde zaten.

Yükseklik korkun yoksa ve hava şartları uygun olursa Kadıköy'de balon'a binebilirsin. Yaklaşık 150-200 mt. havalanıyor. İstanbul'u 360 derece komple görebilirsin :)

Yav şimdi yaplırmı bu :)
    10 ay önce Mersin'e taşındım yine hatırlattın oraları bana Doğma büyüme İstanbuldayım hala yapmadıklarım var kafamda yok ama var yani
    Şubatta tekrar gidip yapmadıklarımı yapmam gerekiyor :)

Bu arada yaş 16.

Alıntıları Göster
    Kardeşim,hatırlattığım için züldüm.yaş 16 ufaksın:))) yazdıkarını 4a kaydediyorum çıktısını alıcam istanbula gidince bakıp rehberim olucak yazdıkların.ilk kez uzun yola çıkıcam arabamla heyecan,korku var bir kez gitsem yenerim.hanımla şöyle bir aşk tazeleyelim dedim.umarım güzel geçer.dediklerini dediğim gibi çıktısını alıcam ve yapıcam inşlh.

• quote:

Kardeşim,hatırlattığım için züldüm.yaş 16 ufaksın:))) yazdıkarını 4a kaydediyorum çıktısını alıcam istanbula gidince bakıp rehberim olucak yazdıkların.ilk kez uzun yola çıkıcam arabamla heyecan,korku var bir kez gitsem yenerim.hanımla şöyle bir aşk tazeleyelim dedim.umarım güzel geçer.dediklerini dediğim gibi çıktısını alıcam ve yapıcam inşlh.

Alıntıları Göster
    Yaş'a bakmıyormuş demek ki bu işler :)
    Yaşaya yaşaya öğreniyoruz acelemiz yok :)

Hayırlı yolculuklar, kazasız belasız dönmeniz dileğiyle :)
    Geldiğinde nasıl geçtiğini öğrenmek isterim :)
    Ne zaman yolculuk ? Günübirlik sanırım ?

• quote:

Yaş'a bakmıyormuş demek ki bu işler :)
    Yaşaya yaşaya öğreniyoruz acelemiz yok :)

Hayırlı yolculuklar, kazasız belasız dönmeniz dileğiyle :)
    Geldiğinde nasıl geçtiğini öğrenmek isterim :)
    Ne zaman yolculuk ? Günübirlik sanırım ?

Alıntıları Göster
    İlk kez kendi arabamla uzun yola çıktım.eşimle birlikte muhteşem birşeymiş.Hem korkumu yendim acaba uzun yol yapabilir miyim?yolda kalırmıyız?arıza,kaza olurmu?diye endişeler vardı.direk istanbul tuzlaya vardım.aslında önce bir yere daldım bir baktım KGS yani ücretli giriş hayırdır inşalh otobanmış,neyse birinin yardımıyla E-5 girdik zaten tuzlaya gelince benzinlik var ordan sola dönünce hastaneyi bulduk arabayı park ettik.sorduk nasıl gidebiliriz diye banliyö treni varmış bindik trene binince farkettim tren gebzeden başlıyor yani tuzlaya gelmeye bile gerek yokmuş.galiba 15 km falan arası bindik haydarpaşa yandığı için söğütçeşme yanlış hatırlamıyorsam indik nasıl kadıköye gidebiliriz dedik metroya bin bir durak sonra in dediler yürüyerek gidicez dedim adam gidilmez dedi neyse,baktım oralar çarşı gibi cıvıl cıvıl insan kaynıyor havada güzel buralarda bir gezelim dedik başladık gezmeye bilmediğimiz caddelere girdik çok begendik bir baktım kadıköy sahiline varmışız.vapura bindik muhteşemdi,inanın insanın psikilojisini tamamem değiştiriyor hele martılara simit atarken nerdeyse elinizden kaparçasına alışları ve yolculuk boyu size eşlik etmeleri varya anlatılmaz yaşanmalı.neyse eminönünde başaldık yukarıya doru çıkmaya eminönüene kadar çıktık tekrara aşağı indik kapalı çarşı ,mahmutpaşa deniliyor galiba dar aralrda kaldıurım üstü sergilerin olduğu giysilerin satıldığı pazar gibi yer.muhteşemdi,neyse eminönünde akşam balık ekmek yedik doyamadık tadına tavsiye ederim ama pahalı geldi 4 tl.bir tane yetmedi bir tane daha alıp ortadan bölüştük toplam 3 tane yedik 12 tl.helali hoş olsun muhteşem bir tatı var.insanlar cıvıl cıvıl kalabalık herkes stres atmaya gelmiş.muhteşem bir an.yenicamidfde namaz kıldım oturduk kaldırımına insanları istanbulu galataköprüsünü balık ekmek yiyenleri izlemek muhteşemdi.tekrar vapura bindik ama bu sefer bayağı üşüdük içerde durduk.kadıköye geldik eşime dedim ki,balon varmış binelim balonu gördük eğer oysa ama binilcek gibi bir durum yoktu uzaktan gördük.tekrar banliyo trenin bindik tuzlaya hastanenin oraya arabanın içinde korka korka kladık hayatımızda ilk kez arabada kalıcaz sabahı zor ettik sabah namazından sonra yola koyulduk.asıl güzellik şimdi başlıyor dedimki tatını çıkara çıkara gidelim bir kerede gitmeyelim yalovada durduk arabamızı park ettik güzelce gezdik,kocaelinde durdurk gezdi,kocaelini shilinde durudk çok muhteşem bir şeydi ya,kocaelinin bilenler hani tam böyle yol ayrımı olan yolava bursa yazan yer varya oraya arabayı park ettik belediye orturmak için banklar koymuş deniz muhteşem manzara muhteşem ne güzelde kaya,taşlarla döşemişler insanın ruhun huzur veriyor neyse heryere uğradık şehir merkezlerini gezdik muhteşemdi hayatımda hiçbukadar zevk almamıştım.arabam eski olduğu için ama bakımlı korkuyordum.korkumuzuda yendik.inşlah yazın tekrarını yapmayı düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.