Şimdi Ara

Burs almak için sıralama nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıralama kaç yaparsak iyi bir burs alabiliriz?
    Mesela siz kaç sıralama yapıp iyi burs alabildiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım edicek yok mu 1k ya da 2k olsam iyi burs alabilir miyim

• KYK'dan burs almanız için sıranızın çok bir önemi yok. Ailenizin gelir durumundan kardeş sayınıza kadar çok çeşitli kriterlere göre seçim yapılmaktadır. Ancak KYK'dan burs alabilmek için bazı öncelikli durumunuzun da olması gerekiyor. Öncelikli öğrencilerin kriterleri şöyledir:http://www.burshaberleri.com/kyk-oncelikli-ogrenciler

Bunun dışında KYK'nın vermiş olduğu ilk 100 bursu var. Normal bursun 3 katı fazla burs alırsınız. Eğer herhangi bir alanda ilk 100'e girerseniz o zaman bu bursa başvurabilirsiniz. İlk 100'e girerseniz zaten KYK evinize bir postayla detayarı aktaracaktır.

KYK dışında burs almak için de özel burslardan faydalanabilirsiniz. İlk 1000-2000'e girerek TUBITAK'ın çeşitli burslarından birini almanız daha kolay olacaktır.

Onun dışında kendi üniversitenizin rektörlük bursları vardır. Vakıf ve derneklerin verdiği burslardan da faydalanabilirsiniz. Bursları ve tarihlerini çok iyi takip etmeniz ve burs başvurularında doğru beyan vermeye önem vermeniz gerekiyor.

• Yanlışım varsa düzeltin ilk 5 bin içine giripte temel sayısal bölümlerden birine yerlesirsen yani bundan kastım fizik biyoloji matematik vb temel fen edebiyat bölümleri tubitak 1000lira burs veriyor yanlış da olabilir çevreden duydum

• burshaberleri.com B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok sağolun,yanlişım varsa düzeltin yani 10 k içine girenler fazla miktarda burs alır ve kendini çok rahat bir şekilde okutabilir ama giremeyenlerinde burs alma şansı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaldırmaKuvveti -- 15 Nisan 2015; 21:58:27 >
  • Arkadaşlar genel yapılan bir hatadır duyumlardan hareket etmek. Mesela yıllardır kalkmış olan Başbakanlık bursu diye bir burstan bahsediliyor. Bu burs çoktan kaldırıldı onun yerine Kredi Yurtlar Kurumu'nun vermiş olduğu burslar vardır. Neyse konuyu saptırmadan şöyle ifade edeyim, eğer sınavda derece yapmışsanız ve maddi durumunuz çok elverişli değilse burs başvurusu yapacağınız kurumlarda size öncelik tanınır. Birden fazla yerden de burs alma imkanınız olabilir. Örneğin kendi şehrinizin verdiği dernekleri vs. mutlaka takip edin. Kısaca ilk 5K'da ya da ilk 10K'dayım diye bana burs yağacak diye birşey yok.
  • burshaberleri.com B kullanıcısına yanıt
    Merak ettigim bir sey var ornegin ben universite hazirkiktayim veya universitede okuyorum mf 1 de ilk 2500 e girip matematik gibi bir bolum secince 1000tl gibi bi burs alabiliyor muyum ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rte uni ilk 5000 burs ham puandami

• Mf de 2bin oldum, kyk bursu ve diğer başvurduklarım çıkmadı. İlk 100 e bin lira kyk bursu var, ilk 5-10 binden temel bilimleri kazanana tübitak bursu var, bir de üniversitelerin(özellikle özel üni.ler) vaat ettiği burslar var, bunlarda gerekli şartı sağlarsan bursun hazır. Özel şirketlerin derneklerin burslarını kazanmak ise çok zor. Bunlar hem maddiyatın düşük olmasını hem de başarının yüksek olmasını istiyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.