Şimdi Ara

burner değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu konuya ne diyorsunuz? sağlıklı mı? sadece burner'i 150 lira gibi fiyatlara değiştiriyorlar. evde kendi imkanlarıyla yapan var mı?

• kordinaryus1 kullanıcısına yanıt
    @kordinaryus1, el beceriniz varsa burneri değiştirebilirsin. Fakat burner kalitesi çok önemlidir bilgin olsun ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 15 Mart 2014; 21:32:58 >
  • max-well kullanıcısına yanıt
    el becerim var sayılır hocam. teknik serviste çalıştım 1 yıla yakın, receiver, dvd player, tüplü tv gibi bi çok şey tamir ettim. yapabilirim diye umuyorum. kaliteli burner nereden bulunur peki?
    Burner değişimi yapan ya da satan firmalar var. Fakat sattıkları ürünler hakkında pek bilgim yok. Ushio - osram ve phillips sıralamaya göre araştırabilirsin. Gerçi satıcı firma ne kadar güvenilir o nu da irdelemek lazım ....
    odaklama dedikleri olay hakkında bilginiz var mı hocam?
    @kordinaryus1, lamba da ışığı üreten bölüm burner dır. Burner e ev sahipliği yapan reflektör bölümü ise konkav ve ayna yapısı ile ışığa yön vererek ışığın odaklamasını sağlayan bölümdür. Reflektörün konkav yapıda olması ve yarı çap odak noktası (f) ışığı toplayan yani birleştiren noktasıdır. Özellikle reflektörün konkav yapısı ışık kaybını önlemesi açısından tasarlanmıştır.
    Odaklamanın amacı burner dan parlayan ışığın reflektörün odak nıktasında toplayarak ışık kaybını önlemektedir. Bu sayede ışık hem güçlü hem de homojenize yansıtılmış olur.
    İyi odaklanmamış burner in ışık ve kontrast performansı zayıftır. İyi kalite de olmayan burner ın 6500k deki rgb renk üretimi de başarılı değildir.
    hocam odaklamanın ne olduğunu az buçuk biliyordum da, bunu elle en iyi şekilde nasıl yaparız o konuda bilgim yok :) makinesi falan varmış da benim o tip ekipmanlarım yok. gözüme bi cihaz kestirdim, en az masrafla nasıl toparlarım onun derdindeyim. evde kullanacağım için süper odaklamaya da gerek yok, odayı karartırım gerekirse.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Odaklamayı yapmak için üç yöne hareketli bi düzenek kullanılmakta. Elle yapmak zor ve meşakkatlidir. Bu nedenle odaklama tam olmazsa ışık kaybı olacaktır.
    Sanırım gözüne kestirdiğin cihazı almayı düşünüyosun. Eğer uğraşmaya değecek bi cihaz ise değer. Cihazın modeli nedir ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.