arkadaşlar nero da dvd yazamıyorum Burn process failed at 8x(1.200kb/s) her seferinde bu hatayı veriyor cd yazıyor okuyor dvd de okuyor ama yazmıyor. daha önce başına gelen yada çözümünü bilen birisi yardımcı olsun lütfen..
bende de var bir tane cd yazıyor dvd okuyor ama yazamıyor. herçeşit aldım yine yazmadı. bana kalırsa donanımsal bir sorun sendeki de. yeni mi aldın aleti? oem ya da box olarak mı aldın? yeni aldı isen, değiştirtmek akıllıca bir seçenek olur kanaatimce.
Sorun donanımsal da olabilir nero kaynaklı da olabilir. O yüzden bir de windowsun kendi özelliğini kullanarak cd/dvd yazmayı deneyiniz.
başka bilgisayar taktık çalışıyor fakat benim pcde çalışmıyo farklı programlarda denedim ancak olmadı sizce donanımsal ne sorun olabilir?
Eğer başka bir bilgisayarda çalıştıysa donanımsal bir sorun yoktur. Kasanızdaki cdrom kablolarını kontrol edin veya başka kablolarla deneyin. Bir de işletim sisteminiz nedir? Eğer xp ise birkaç yerde gözüme takılmıştı, bazı güncellemelerinden sonra böyle bir sorun çıkarabiliyormuş. Eğer xp ise onu bir araştırayım ben de.
evet xp kullanıyorum. anlamadığım konu eğer sürücü meftah olsa cd okumaz yazmaz ama bunları yapıyor sadece dvd yazmıyor anlamadım gitti..
İşte o yüzden donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Yukarda yazdıklarımı bir denerseniz ve daha sonra farklı bir nero(mümkünse daha yeni sürümlerle) ve windowsun kendi yazdırma aracıyla cd yazmayı deneyip sonuçları yazarsanız daha iyi olur.
Firmware yükseltmeyi deneyin tabi azicik ingilizce gerekiyor bu islem icin.
Firmware yide yükselttim genede olmadı sorun başka bişeyden ama bulamadım fakat internette gezerken bi kaç çözüm yolu daha buldum bana yaramadı ama aynı sorunu çeken başka arkadaşlar varsa denesinler. 1: anakartın güncel IDE SIS driverini bularak yüklemek. 2: 1. başlat a bas 2. kontrol paneline gir 3. yönetimsel araçlara gir 4. servislere tıkla 5. IMAPI CD yazma COM SERVISI 6. ozelliklere tıkla ve durdura bas 7. daha sonra elle ye tıkla ve çalıştıra bas 8. artık cd ve dvd yazabilirsiniz. iyi forumlar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme