Şimdi Ara

Burma bilezik çelişkisi! Hani işçilik yok denecek kadar azdı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
27.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 22 ayar burma bileziğin gramı alış:76,4 satış:77,47 tl

Burma bileziklerde işçiliğin çok düşük olduğu ve alış satışlarda zararın az olduğu söylenir, ama 18.5 gr 22 ayar bileziğin fiyatına bakıyorum 1825 tl
    Linkihttp://www.hepsiburada.com/liste/kocak-gold-185-gr-22-ayar-ikili-burma-bilezik/productDetails.aspx?productId=tkkocak22blz025&categoryId=60004626

Halbuki buradaki hesaba göre 77,47 x 18.5 = 1434 tl olması gerekmiyormu? aradaki 400 tl lik fark işçilik mi?

Ben bişey anlamadım bu işte, linkteki bilezikten 1 tane var bende şimdi bunu bozdursam 18.5 x 76,4 = 1413 tl ye mi bozduracağım ? 400 tl den fazla zarar etmiş olacağım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Burma Bilezikte İşçilik Var Mı?

Burma bilezikler, geleneksel olarak Anadolu ve Orta Doğu kültürlerinde popüler olan bir mücevher türüdür. "İşçilik yok denecek kadar az" ifadesi, burma bileziklerin üretim sürecinin nispeten basit olduğu gerçeğine dayanmaktadır.

Burma bilezikler, genellikle 24 ayar altından yapılır ve yuvarlak çubukların elle bükülmesiyle oluşturulur. Bu işlem, ustalık gerektiren bir işçilik anlamına gelir, ancak diğer mücevher türlerine kıyasla daha az zaman ve çaba gerektirir.

Adana Burmasında İşçilik Var Mı?

Adana burması, burma bileziklerin bir alt türüdür ve daha karmaşık bir tasarıma sahiptir. Bu bilezikler, birbirine dolanan iki veya daha fazla altın iplikten bükülerek oluşturulur. Adana burmasında işçilik, düz burma bileziklere kıyasla daha fazladır, çünkü iplikleri bükmek ve birbirine dolandırmak daha fazla beceri ve hassasiyet gerektirir.

Burma Bilezik İşçilik Neden Önemlidir?

Burma bilezikler, değerli bir yatırım olabilir ve işçilik, değerlerinin önemli bir belirleyicisidir. El yapımı burma bilezikler, makine yapımı olanlara kıyasla genellikle daha yüksek fiyatlara satılır, çünkü bunlar gerçek insan emeğinin bir ürünüdür.

Burma Bilezik Bozdururken Değer Kaybeder Mi?

Burma bilezikler bozdurulduğunda, değeri ağırlıklarına ve altın saflıklarına göre belirlenir. Ancak işçilik, özellikle Adana burması gibi karmaşık tasarımlı bileziklerde değer üzerinde bir etkiye sahip olabilir. El yapımı burma bilezikler, makine yapımı olanlara kıyasla daha yüksek işçilik ücretlerine tabi olabilir, bu nedenle bozdurulduğunda daha fazla değer kaybedebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • her bilezik aynı fiyata satılmıyor birsürü marka var kim ne tutturabilirse..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

her bilezik aynı fiyata satılmıyor birsürü marka var kim ne tutturabilirse..

Ama her bilezik aynı fiyata bozduruluyor gramı belli.

Birçok markaya baktım aşşağı yukarı hepsinde fiyat aynı, bu hesaba göre 2.000 tl lik bir burma bilezik alıp ertesi gün bozdursak bile 400 500 tl civarında kayıp oluyor.

Telefon alıp satsan bu kadar zarar etmez bu nasıl iştir anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forro

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

her bilezik aynı fiyata satılmıyor birsürü marka var kim ne tutturabilirse..

Ama her bilezik aynı fiyata bozduruluyor gramı belli.

Birçok markaya baktım aşşağı yukarı hepsinde fiyat aynı, bu hesaba göre 2.000 tl lik bir burma bilezik alıp ertesi gün bozdursak bile 400 500 tl civarında kayıp oluyor.

Telefon alıp satsan bu kadar zarar etmez bu nasıl iştir anlamadım.

kuyumcu altını alıyor eritiyor ve bilezik yaparken üstüne desenler işliyor ve belli bir işçilik yapıyor bunu da satarken ücrete yansıtıyor
    yazlık kışlık elbise gibi düşün yani moda neyse ona göre işçilik yapıyorlar
    ancak bileziklerin modası zamanla geçiyor ve gidip bozdururken kuyumcu bunu düşük fiyattan alıyor sonuçta altını alıp aynen satmayacak
    ve satılamayan modası geçmiş bileziklerle tekrar eritecek ve başka modelde bilezik yaparken tekrar işçilik maliyeti binecek.
    bu döngü zamanla tekrar ediyor...

• Kendimi bildim bileli burma bileziğin şeklide desenide aynı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesme bilezikte yada ray bilezikte iscilik azdir. Burmada iscilik fazladir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zarar etmek istemiyorsanız gram altın alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • forro F kullanıcısına yanıt
    Bilezik te her zaman zarar Var..En karlısı gram altın Nerdeyse 0 zarar(nerdeyse)...
    Onun dışında hepsinde işçilik yalanıyla Milleti Düdüklüyorlar..

O nedenle Yakın çevremde bileziği borç verenler tekrar yaptıracakken gidiyor kuyumcu xxxx tl diyor.parayı alıp çıkıyorlar...Böylece değer kaybını Başkası karşılıyor...

Diğer bileziklerde Ne kadar Kaybınız Oluyor Peki?
  • Bilezik almak resmen enayilik olmuş, bildiğin kuyumculara çalışıyoruz arkadaş, ya gram altın yada bankadan altın hesabı açmak lazım, bundan sonra düğünde bile millete dolar euro takıcam kimseye altın falan almam bari adamların işine yarasın boşa zarar etmesinler.

Bir bilezikte 1 haftada 400 tl zarar mı olur, ulan 0 araç alıp 2. el satsan bu kadar değer kaybı olmuyor, ne anladım ben altın almaktan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.