Mideniz alışmış pörsümüş patates yemeye sulu kola içmeye siz eve gidince evde ki yemekleri beğenmeyen tiplersiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal
quote:
Orijinalden alıntı: gdolunifaktohumu
quote:
Orijinalden alıntı: WarriorAngel
Ben Jr.Whopper la bile rahat doyabiliyorum.. Hayvanlığın alemi yok..
Güzel arkadaşım biz de doymadığımızı söylemedik ki.dediğimiz 10 lira verip aldığın bir menüde seni doyuran şeyin öküz kadar kola ve sığır kadar patates kızartması olduğu hamburgerlerin ise zorlasanız 3 lokmada biteceği gerçeği
Jr Whopper iki meni 10 lira tek menü 6 bilmem kaç.Dediğim gibi ayrıca doyuyonmu doyuyon. Ha patatesle doymuşun ha başka şeyle. Maksat doymaksa faln bir şeyler yazmışın. Maksat doymak değilse sorun ne o zaman?
Bak güzel kardeşim bu başlık altındaki muhtelif mesajlardanda anlaşılacağı üzere adanada oturuyorum bu sebepten sana buradan örnek vererek açıklayacağım durumu lakin zaten benim ifadelerim son derece açık ama sen anlamak istemiyorsun. Senle beraber bir kebapçıya gittiğimizi düşünelim mesela karakuş et ve kebabçılık olsun benim tercih ve tavsiye ettiğim bir mekandır.Bu mekanda 7-8 liraya kebap yiyebilirsin.Kendine bir kebap söylediğinde sana gerçekten kebap verirler.Yanındaki salatalar garnitürdür.Kebabın kendisiyle doyarsın yani hiçbir yerde kebabın kendisini fındık kadar yapıp salata ile doymanı beklemezler.Böyle bi durumda paranı geri istersin.Arkadaşım alay mı ediyorsun biz buraya kebap yemeye geldik salata yemeye değil dersin.Ama burger king gibi yerlerde tam tersi.hamburger yemeye gidiyorsun ama yiyeceğin yemeğin %70 i patatesten oluşuyor hamburger ise fındık kadar.ekmeğinden etine kadar adeta müşteriyle alay ediliyor.Ha doyuyorsun ama patatesle.Kapiş?
Alakaya bak
İyi o zaman dönerdeki doyuran şeyde ekmek ile salata o zaman, dönerde ki et ile doymuyorum ki. Ekmek ile salataya da 5 lira vermek aptallık mı diyelim?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ScAnMaN
quote:
Ben Jr.Whopper la bile rahat doyabiliyorum.. Hayvanlığın alemi yok..
Kız ise doyman normal.Burada erkeklerden bahsediyoruz
Erkeğim ve doyuyorum ufak menüyle.
Ben 2 menüyle doymuyorum. Ama steakhouse doyuruyor. Zaten giden çoğu kişi patates ve kolayla doyduğunu biliyor. Ben kebap yemekten bıktım, iskender adana filan cidden artık bayıyor. Bir ara baya dışarıdan yemek yiyordum o zamanlar hayvan gibi yediğim için insan 2-3 yıla bıkmaya başlıyor. Önceleri hamburge filan karşıydım fakat arkadaşlar alıştırdı, onlara uyuyoruz . Ama tad konusunda kesinlikle lezzetli ve doyurucu steakhouse.
Tamam özür dilerim reyiz kızdırmak istemedim. Bizim burda gerçekten mükemmel bir dürüm döner,beytiyi vsi Aspavadan 12 liraya yiyosun. Mükemmel hizmet ve hiç bitmeyen ikramlar oluyo. Gittin mi memnun kalmama gibi bir durum bile yok. Ben de isterdim her yemeğimi Aspavada yemek. Ama 2 haftaya komaya girer ölürüm büyük ihtimal. Parada suyunu çeker.Ama öldükten sonra paranın önemide yok zaten.Kaldıki bunları her yerde bulmak mümkün değil. İyi kebapçılar vs hep belli yerlerde olur. Her yerde olmaz.
Burger King vs fast foodlara gitmenin nedenine gelelim. İnsanlar buralara zaten sadece yemek yemek için gitmez genelde. Bunlar hızlıca yemeği hazırlayıp sana verirler pratik olur. Ucuzdur. Cafe ortamı vardır, saatlerce oturur muhabbet edersin bir tane kola alıp otursan bile kimse gelip yemek yemiyosanız gidin vs demez. Bütün burger kinglerde aynı kalitededir. Tat namına nerdeyse hiç fark yoktur. Doğal olarak ulan buna giderim kötü çıkarsa napacam diye düşünmezsin. Çünkü zaten bildiğin tadtır. Ama her yerde iyi kebapçı bulmak gibi bir şey söz konusu değildir, pahalıdır, saatlerce oturamazsın, istediğin gibi rahat olamazsın. Üstelik sürekli kebap yiyemezsin ölürsün. Ben okul zamanı neredeyse her gün öğle yemeğini Burgerdan yerim ve hala ölmedim. Kilo bile almadım. Tavuk yersen sorun olmaz tabi. İşte böyle. Yani olay sadece yemekle ilgili değil.
Artık fazla gitmemeye çalışıyorum fakat eğer çok açsam triple whopper beni doyurmaya yetiyor(çok çok açsam tabii) normal zamanlarda da double köfte burger caizdir
ben 2 liralık tek hamburger alıyorum ona ekstra 3 malzeme koydura biliyorsun. İçine marul soğan domates koyduruyorum oldu mu sana whopper . 4 tane alıyorum öyle sonra 2 acısos 1 mayonez 1 hardal alıyorum . 9 lira yaptı birde bakkaldan 1 litre kola alıyorum 1.5 liraya . Toplam 10.50
Steakhouse doyuruyor valla. Ayrıca dediğin doğru hamburgerden çok kola şişiriyo adamı.
Burger king'de ki kola , kola değil bildiğin şerbet yarısı su resmen iade edip yenisini verin dediğimizde hepsi boyle gazı kaçık diyolar ice tea verelim diyolar onu tercih ediyorum genelde. Paket servis olarak istersem eğer kola koydurtmam yanına. Genelde orta boy whopper menü isterim triple yide çok met ediyolar ama hayvan gözü ile bakarkar diye çekiniyor insan almaya :D
mcdonaldsta mega mac büyük boy(4etli) yedim mi içiceğin yarısı kalıyor
quote:
Orijinalden alıntı: ca3sar
*Burger'ın gizli sırlarını ifşa ederken, yediğin 3,5 liralık dönerdeki etin gramajını ve muhteviyatını da bi sorgula istersen.
*12 TL ye steakhouse menu+dublex seçim. Yani 1lt kola + dev patates kızartması+ dev hamburger (175 gr %100 dana köfte).
*En dandik dönercide 330 ml kola 2,5 TL, 5-10 tane pataes kızartması 3 TL, hayvanın kulağından kuyruğundan yapılmış 30 gr et döner 4 TL.
*Hangisi hesaplı ve mantıklı düşünün?
Şehrin en kral dönercisinde.Ayran+et dürüm 4tl ve et az değil.Bilip bilmeden konuşmayalım.Bilip yediğimiz yerdeki yemekler fast food yemeklerden 10 daha daha sağlıklıdır.
quote:
quote:
*Burger'ın gizli sırlarını ifşa ederken, yediğin 3,5 liralık dönerdeki etin gramajını ve muhteviyatını da bi sorgula istersen.
*12 TL ye steakhouse menu+dublex seçim. Yani 1lt kola + dev patates kızartması+ dev hamburger (175 gr %100 dana köfte).
*En dandik dönercide 330 ml kola 2,5 TL, 5-10 tane pataes kızartması 3 TL, hayvanın kulağından kuyruğundan yapılmış 30 gr et döner 4 TL.
Şehrin en kral dönercisinde.Ayran+et dürüm 4tl ve et az değil.Bilip bilmeden konuşmayalım.Bilip yediğimiz yerdeki yemekler fast food yemeklerden 10 daha daha sağlıklıdır.
*Döner de fast-food dur.
*Manasını bilmediğimiz kelimeleri kullanmayalım.
*O dürümdeki et en fazla 30-35 gramdır.
*Doğalgaz veya LPG ateşinde pişen döner, hamburger köftesinden daha sağlıklı değildir.
*Sağlık ve gıda güvenlliği hakkında bilgimiz yoksa hiç konuşmayalım.
quote:
quote:
quote:
*Döner de fast-food dur.
*Manasını bilmediğimiz kelimeleri kullanmayalım.
*O dürümdeki et en fazla 30-35 gramdır.
*Doğalgaz veya LPG ateşinde pişen döner, hamburger köftesinden daha sağlıklı değildir.
*Sağlık ve gıda güvenlliği hakkında bilgimiz yoksa hiç konuşmayalım.
Et közde pişiyor arkadaşım Et 30-35gr felan değil en az 70gr olma zorunluluğu vardır. Et-ekmek ve salata 3lüsü nasıl fast food daha sağlıklı değil sen konuşma.O etin nasıl yapıldığı ile ilgili belgeselleri felan izlemedin galiba
quote:
Orijinalden alıntı: firtikk
Artık fazla gitmemeye çalışıyorum fakat eğer çok açsam triple whopper beni doyurmaya yetiyor(çok çok açsam tabii) normal zamanlarda da double köfte burger caizdir
Kesinlikle triple whopper. 120 gr et var içinde daha ne olsun
konuyu gırgıra alcaktım ama caydım. ben burda tavuk dönerle doyuyorum 2tl. üstüne kola de 2 tl. 4 de patlıo. ama burger elbette daha iyi.
quote:
Orijinalden alıntı: ıLGıM
Burger king'de ki kola , kola değil bildiğin şerbet yarısı su resmen iade edip yenisini verin dediğimizde hepsi boyle gazı kaçık diyolar ice tea verelim diyolar onu tercih ediyorum genelde. Paket servis olarak istersem eğer kola koydurtmam yanına. Genelde orta boy whopper menü isterim triple yide çok met ediyolar ama hayvan gözü ile bakarkar diye çekiniyor insan almaya :D
ice tea daha beter su ile karışık veriyorlar içeceği makineden. hele birde buz atınca bildiğin şekerli su oluyor.
Sizin mideleriniz çok büyük galiba. Ben normal bir whoper ile doyuyorum. Patatesleri yanında ıvır zıvır niyetine yiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: HonanımDaber
3 liralık döner seni kaç saat idare eder , git Triple Whopper + Nuggets 9'lu yanına Büyük lipton ice tea limonlu'yu götür döner filan hikaye yanında.
aynı fiyat mı sence panpa
konuyu açan arkadaş eyvanda kebap 12 lira olmuş :)
bırde ıstda gercek bı kebap yemek 10 tl yle olcak ıs degıl o da var