Şimdi Ara

Burası sayesinde İngilizceyi Öğrenenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
5
Favori
4.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Her kendimi öğrenmek için kamçıladıgında arayış için bu konuya girerim ama elim hep boş olup sıkılır ve kapatırım. Ama artık iş ve tecrübe için bu dil kaçınılmaz olmaya devam ediyor. Bu yüzden kursa gitmeden(fırsatım yok) bir yerden başlamam lazım. Ama o kadar çok konu o kadar çok yönlendirme var ki. İnsan nereden başlayacağını bilemiyor. Özellikle bu konuda bu işi başarmış bir yerden başlama adına tavsiye istiyorum. Mesela burası sayesinde 1.yıl sonra çok farklı bir dil seviyesine gelen üyeler var mı?(tabi çalışarak). Bende başarmam için başlamalıyım ama her kafadan bir ses çıkıyor. Özellikle başaranların yönlendirmesini ve düşüncelerini duymak isterim.

• Demoralize olmanı istemem ama istediğin şey çok emek istiyor ve kendini aşırı disipline etmen gerek. Dil gerçekten zor zanaat. Ben okulda hazırlık okurken aynı zamanda kursa da gittim. Sabah 9-13 okulda, akşam 19-22 kurstaydım. ÖSS'den çıkıp hayatımın en zor zamanını geçirmem benim için oldukça enterasandı. He öğrendim mi, öğrendim. 15 ayda tüm grameri öğrendim ve sıfıra yakındım. Ama sadece kağıt üzerinde öğrendim, konuşmam falan yavaştı. Sonra 3 ay ABD'ye gittim WAT programı ile orda biraz daha ilerlettim dinleme ve konuşmayı. Ama orda anladım ki kursta, okulda görülen İngilizce ile sokaktakonuşulan dil arasında dağlar var. Benim gramerim çoğu Amerikalıdan daha iyiydi ama adamlar sürekli phrasal verb kullanıyor ve bilmiyorsan anlaman zor. "How are you?" sorusunu kullanana rastlamadım bile :D Ondan 2 yıl sonra da Erasmus'la Almanya'ya gittim. 6 ay kaldım orda ve ortamın tamamı iyi ingilizce konuşuyordu. Ben de onlardan biri oldum orda. Ama o ortamda bile inglizcen bir yere kadar gelişiyor. Evet karşındaki Avrupalı iyi ingilizce konuşuyor ama o da sonuçta sonradan öğrenmiş ve deyim vs. kısıtlı biliyor. Sen anca o ortamdaki seviyeyi yakalıyorsun ve üstüne koyamıyorsun.
    Ama her insanın dil becerisi farklı oluyor. Ben çok becerikli olduğumu düşünmüyorum dil konusunda. Yıllardır İngilizce öğreniyorum daha anca bir seviyeye gelebildim. Benim sana tavsiyem şu olabilir. Çalışırım, kendimi disipline edebilirim diyorsan güzel bir gramer kitabı al sıfırdan başla. Konuya çalış alıştırmaları yap. Filmleri ingilizce altyazılı izle, anlamasan bile izle. Günlük hayatta çok kullanılan kelimeleri veya yapıları öğrenir atarsın hafızaya. Çok lazım oluyor. En basitinden "of course" gibi öbekleri öğrensen bile kârdır. Baktın bir kelime veya yapı çok geçiyor durdur araştır öğren o konuyu. Gramerde öğreneceğin konu kalmadığı zaman imkanın varsa ana dili inglizce olan bir ülkede en az 3 ay kal. Ama orda kalıpta Türk ortamı yapma. Yabancı arkadaş edin ve onlarla takıl. Konuşmaktan ve hata yapmaktan asla çekinme. Kimse bir anda konuşmaya başlamıyor. Yabancılar konuşurken iyi gözlem yap. Hangi yapıları kullanıyorlar vs. Kitap okuma kısmına gelince benim ingilizcem iyi diyebilirim şuan konuşma olsun yazma olsun ama okuma da hâlâ zorlanırım. Romanı anlamak gerçekten zor diyorum ben. Çok farklı yabancı kelime var ve farklı cümle yapıları var. Romanı Türkçe okurken bile içinde kaybolan ben İngilizcesinde hayli hayli kaybolurum :) Filmi altyazısız izlemekte keza zor gelir bana %70-80 ini anlıyorum fakat sinemaya çok önem verdiğim için hiçbirşeyi kaçırmak istemem. Onun için hayatımın sonuna kadar altyazılı izleyeceğim sanırım filmleri :) Aklıma gelenler şimdilik bunlar, eğer farklı soruların falan olursa yardımcı olmak isterim. Hatta anlamadığın konular falan olursa onlara da yardımcı olabilirim. Dil öğrenmenin zorluğunu bildiğim için elimden geldiğince bilgimi paylaşmak isterim. :)
    Kolay gelsin,

• Şuan hangi seviyedesin (b2,c1,c2?) - yazdığın yorumu daha iyi anlamak için soruyorum, yanlış anlamanı istemem.
  • galaxy54 kullanıcısına yanıt
    Şuan C2 seviyesindeyim. Gramerde eksiğim yok ve konu olarakta her şeyi konuşabiliyorum. Bazı ingilizlerin aksanını anlamakta zorluk çekebiliyorum. Phrasal verb eksiğim var. 2-3 satırlık cümleleri anlamakta zorluk çekebiliyorum. Bu problemleri de Toefl veya Ielts e çalışırken aşmayı planlıyorum. Dil gerçekten çok meşakkatli iş ve sonu yok. Bir gün gelipte %100 biliyorum bu dili diyemem herhalde. Ama gidebildiğimiz noktaya kadar gideceğiz. İngilizce ile uğraşırkenhttp://tureng.com/ hep açık olur bir sekmede. Tavsiye ederim gerçekten baya iyi bir sözlük. :)
  • Zaten bir dili anadili gibi konuşan seviyeye gelmek zordur. Konuşmak ayrı bir yetenektir. İngilizcede birde telaffuz işin içine girer oda zorlaştırır. Bir dili çok iyi konuşmak istiyorsan ezberin iyi olacak gramer bile bilmeden konuşabilirsin sadece deyimleri ezberle çünkü günlük konuşmaların hepsi deyimlerdir. Kelime ezberleyeceğine deyim ezberle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sybercomp -- 9 Şubat 2015; 18:14:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankator

Şuan C2 seviyesindeyim. Gramerde eksiğim yok ve konu olarakta her şeyi konuşabiliyorum. Bazı ingilizlerin aksanını anlamakta zorluk çekebiliyorum. Phrasal verb eksiğim var. 2-3 satırlık cümleleri anlamakta zorluk çekebiliyorum. Bu problemleri de Toefl veya Ielts e çalışırken aşmayı planlıyorum. Dil gerçekten çok meşakkatli iş ve sonu yok. Bir gün gelipte %100 biliyorum bu dili diyemem herhalde. Ama gidebildiğimiz noktaya kadar gideceğiz. İngilizce ile uğraşırkenhttp://tureng.com/ hep açık olur bir sekmede. Tavsiye ederim gerçekten baya iyi bir sözlük. :)

Evet, tureng'i ben de çok tavsiye ederim.
    Bu arada TOEFL veya IELTS hedefiniz nedir hocam? Mutlaka bir skor hedeflemişsinizdir. :)

• sasori_99 kullanıcısına yanıt
    Henüz bu sınavlara hiç girmediğim için hangi puan neye denk geliyor bilemiyorum. :) Ama giren arkadaşlarımla konuşmama göre Ielts'de 7-7.5 , Toefl'da da 90 falan hedeflerim muhtemelen. Bu skora zaten ilk 2 sınavda ulaşabileceğimi sanmıyorum ona da biraz çalışmak lazım. İlk sınav meseleyi gözlemlemek, tecrübe kazanmak olur sonrasında anca adam gibi bir şeyler alınabilir diye düşünüyorum. Uzun dönem askere gidersem iyi de bir şehire düşersem bu işi o esnada halletmek istiyorum. Ne de olsa hiçi 9-17 çalışma saati hsonu da tatil. Biçilmiş kaftan :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çocuklar için İngilizce
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Henüz bu sınavlara hiç girmediğim için hangi puan neye denk geliyor bilemiyorum. :) Ama giren arkadaşlarımla konuşmama göre Ielts'de 7-7.5 , Toefl'da da 90 falan hedeflerim muhtemelen. Bu skora zaten ilk 2 sınavda ulaşabileceğimi sanmıyorum ona da biraz çalışmak lazım. İlk sınav meseleyi gözlemlemek, tecrübe kazanmak olur sonrasında anca adam gibi bir şeyler alınabilir diye düşünüyorum. Uzun dönem askere gidersem iyi de bir şehire düşersem bu işi o esnada halletmek istiyorum. Ne de olsa hiçi 9-17 çalışma saati hsonu da tatil. Biçilmiş kaftan :))

güzel hedefler. ilk iki sınavda ulaşamayacağını düşünüyorsun ama bence ikincide rahat ulaşılabilir. sadece düzenli pratik lazım.
  • quote:

Demoralize olmanı istemem ama istediğin şey çok emek istiyor ve kendini aşırı disipline etmen gerek. Dil gerçekten zor zanaat. Ben okulda hazırlık okurken aynı zamanda kursa da gittim. Sabah 9-13 okulda, akşam 19-22 kurstaydım. ÖSS'den çıkıp hayatımın en zor zamanını geçirmem benim için oldukça enterasandı. He öğrendim mi, öğrendim. 15 ayda tüm grameri öğrendim ve sıfıra yakındım. Ama sadece kağıt üzerinde öğrendim, konuşmam falan yavaştı. Sonra 3 ay ABD'ye gittim WAT programı ile orda biraz daha ilerlettim dinleme ve konuşmayı. Ama orda anladım ki kursta, okulda görülen İngilizce ile sokaktakonuşulan dil arasında dağlar var. Benim gramerim çoğu Amerikalıdan daha iyiydi ama adamlar sürekli phrasal verb kullanıyor ve bilmiyorsan anlaman zor. "How are you?" sorusunu kullanana rastlamadım bile :D Ondan 2 yıl sonra da Erasmus'la Almanya'ya gittim. 6 ay kaldım orda ve ortamın tamamı iyi ingilizce konuşuyordu. Ben de onlardan biri oldum orda. Ama o ortamda bile inglizcen bir yere kadar gelişiyor. Evet karşındaki Avrupalı iyi ingilizce konuşuyor ama o da sonuçta sonradan öğrenmiş ve deyim vs. kısıtlı biliyor. Sen anca o ortamdaki seviyeyi yakalıyorsun ve üstüne koyamıyorsun.
    Ama her insanın dil becerisi farklı oluyor. Ben çok becerikli olduğumu düşünmüyorum dil konusunda. Yıllardır İngilizce öğreniyorum daha anca bir seviyeye gelebildim. Benim sana tavsiyem şu olabilir. Çalışırım, kendimi disipline edebilirim diyorsan güzel bir gramer kitabı al sıfırdan başla. Konuya çalış alıştırmaları yap. Filmleri ingilizce altyazılı izle, anlamasan bile izle. Günlük hayatta çok kullanılan kelimeleri veya yapıları öğrenir atarsın hafızaya. Çok lazım oluyor. En basitinden "of course" gibi öbekleri öğrensen bile kârdır. Baktın bir kelime veya yapı çok geçiyor durdur araştır öğren o konuyu. Gramerde öğreneceğin konu kalmadığı zaman imkanın varsa ana dili inglizce olan bir ülkede en az 3 ay kal. Ama orda kalıpta Türk ortamı yapma. Yabancı arkadaş edin ve onlarla takıl. Konuşmaktan ve hata yapmaktan asla çekinme. Kimse bir anda konuşmaya başlamıyor. Yabancılar konuşurken iyi gözlem yap. Hangi yapıları kullanıyorlar vs. Kitap okuma kısmına gelince benim ingilizcem iyi diyebilirim şuan konuşma olsun yazma olsun ama okuma da hâlâ zorlanırım. Romanı anlamak gerçekten zor diyorum ben. Çok farklı yabancı kelime var ve farklı cümle yapıları var. Romanı Türkçe okurken bile içinde kaybolan ben İngilizcesinde hayli hayli kaybolurum :) Filmi altyazısız izlemekte keza zor gelir bana %70-80 ini anlıyorum fakat sinemaya çok önem verdiğim için hiçbirşeyi kaçırmak istemem. Onun için hayatımın sonuna kadar altyazılı izleyeceğim sanırım filmleri :) Aklıma gelenler şimdilik bunlar, eğer farklı soruların falan olursa yardımcı olmak isterim. Hatta anlamadığın konular falan olursa onlara da yardımcı olabilirim. Dil öğrenmenin zorluğunu bildiğim için elimden geldiğince bilgimi paylaşmak isterim. :)
    Kolay gelsin,

Merhaba

Öncelikle cevap yazma zahmetinde içtenlikle bulundugun için teşekkür ederim. Bu işin gerçekten zor olduğunu biliyorum ve bu zor olduğu içinde sürekli erteleme, arka planda bırakmak gibi bir yapı içinde günleri bir bir geçiriyorum. Ve arkama baktıgımda ah diyorum. Belki şimdi başlasam yarın kim bilir neler olacak. Benim grammer bilgim sıfıra yakın gibi. Kursa gidemiyorum çünkü zamanım gündüz uzun süre çalıştıgım içine vde bulundugum vakiti değerlendirmek istiyorum. O kadar kızgınım ki 1 yıl ingilizce hazırlık okudum. Çok zamanım geçti (13 sene) ve aklımda hiç birşey yok. Asıl öğrenmekten daha zor olan NEREDEN başlamak? Bir ara okadar araştırdımki herkes farklı birşey diyor. Mesela özkan Çelen hoca var. Ondan bahsediyorlar. Onun farklı bir tarzı var. Yada bir sitede okudum gramer bilgisi ile farklı anlatıyor. Önemli olan dogru ve yararlı bir şekilde en iyi yerden başlamak. Ayrıca gramer kitabı tavsiyesi alabilirmiyim. Örn:http://www.dr.com.tr/kitap/english-grammar-%C4%B1n-use-with-answers-cd-rom-users-guide-4th-edition/raymond-murphy/foreign-languages/language/grammar-and-vocabulary/urunno=0000000412419

• Opinion kullanıcısına yanıt
    Benimde önereceğim o kitap. Baya sıfırdan başlayıp her konuyu içeriyor ve cevap anahtarı da var. Yani nasıl desem ben de bilemiyorum tonla farklı yöntem var. Gramer kitabı için resimdekini öneriyorum bende. Kelime ezberleme taktiğim ise kavanoz yöntemi. Bilmediğin kelimeleri küçük bir kağıdın ön ve arka yüzüne kelime ve anlamı olacak şekilde yazıp bir kavanoza doldur. Bir işle meşgul olurken, bilgisayar başındayken her ne olursa olsun kavanozdan çek bir kağıt anlamı tahmin etmeye çalış. Bilirsen başka kavanoza bilemezsen yine aynı kavanoza at. Böyle kelime ezberleyip hazneni genişletebilirsin. Ama kelimeyi saf ezberlemek eksik kalıyor. Şöyle ki bir kelimeyi bilmek demek anlamını bilmek demek değildir. O kelimeyi cümle içinde kullanabilmek veya konuşurken kullanacağın yeri bilmen önemlidir. Bence önce tenselerden başlayarak gramere yüklen bir zaman. Daha sonra how I met your mother tarzı dili hafif muhabbet dizilerini indir ve ingilizce altyazıyla izle. Altyazıda çok geçen kelimeler gözüne çarpacaktır veya yapılar. Öncelikle onların anlamlarını öğren. Çok spesifik kelimeleri es geçebilirsin. Adam gider fizik yasasından bahseder tonla farklı farklı kelime gözüne çarpar, onları es geç. İlk iş en temelleri öğrenmek. Ondan sonra kitap okumayı seviyorsan en temel düzeyden başlayıp kitap oku (ben yabancı dilde kitap okumayı sevmem ve bana zor gelir:) ) Orda da aynı şekilde çok rastladığın yapıların üstüne eğil. Facebook, twitterda dil ile ilgili sayfaları beğen ve artikellerini okumaya çalış. Bulabilirsen düzenli bir dil etkinliğine takıl (couchsurfing'de tonla böyle organizasyon var) Ayrıca bende yeni öğrendim skype'ın da forumu varmış ve farklı ülkelerden tandem partner arayan çok insan varmış: http://www.skype.com/en/
    Bence en önemlisi mental olarak hazır olmak ya. Zora gelince pes etme abi, herkes bir şekilde öğreniyor ama öyle ama böyle. Evet zor iş, ana dilimize çok ters bir dil ama yaparsın.
    Bende askere gidecektim mayıs'ta yedek subay olarak, dil tazminatı mevzusu varmış; ayda bir miktar ekstra para falan. YDS'de belli bir puanı geçmek lazımmış, bende ona çalışmayı düşünüyorum şuan.
    Zaten 2.5 ay bomboşum fırsat bu fırsat. Dediğim gibi böyle çok takıldığın bir konu falan olursa (misal perfect tense dilimizde olmayan bir yapı olduğu için anlaması ilk zaman baya zordur) yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiği kadar :))

• quote:

Benimde önereceğim o kitap. Baya sıfırdan başlayıp her konuyu içeriyor ve cevap anahtarı da var. Yani nasıl desem ben de bilemiyorum tonla farklı yöntem var. Gramer kitabı için resimdekini öneriyorum bende. Kelime ezberleme taktiğim ise kavanoz yöntemi. Bilmediğin kelimeleri küçük bir kağıdın ön ve arka yüzüne kelime ve anlamı olacak şekilde yazıp bir kavanoza doldur. Bir işle meşgul olurken, bilgisayar başındayken her ne olursa olsun kavanozdan çek bir kağıt anlamı tahmin etmeye çalış. Bilirsen başka kavanoza bilemezsen yine aynı kavanoza at. Böyle kelime ezberleyip hazneni genişletebilirsin. Ama kelimeyi saf ezberlemek eksik kalıyor. Şöyle ki bir kelimeyi bilmek demek anlamını bilmek demek değildir. O kelimeyi cümle içinde kullanabilmek veya konuşurken kullanacağın yeri bilmen önemlidir. Bence önce tenselerden başlayarak gramere yüklen bir zaman. Daha sonra how I met your mother tarzı dili hafif muhabbet dizilerini indir ve ingilizce altyazıyla izle. Altyazıda çok geçen kelimeler gözüne çarpacaktır veya yapılar. Öncelikle onların anlamlarını öğren. Çok spesifik kelimeleri es geçebilirsin. Adam gider fizik yasasından bahseder tonla farklı farklı kelime gözüne çarpar, onları es geç. İlk iş en temelleri öğrenmek. Ondan sonra kitap okumayı seviyorsan en temel düzeyden başlayıp kitap oku (ben yabancı dilde kitap okumayı sevmem ve bana zor gelir:) ) Orda da aynı şekilde çok rastladığın yapıların üstüne eğil. Facebook, twitterda dil ile ilgili sayfaları beğen ve artikellerini okumaya çalış. Bulabilirsen düzenli bir dil etkinliğine takıl (couchsurfing'de tonla böyle organizasyon var) Ayrıca bende yeni öğrendim skype'ın da forumu varmış ve farklı ülkelerden tandem partner arayan çok insan varmış: http://www.skype.com/en/
    Bence en önemlisi mental olarak hazır olmak ya. Zora gelince pes etme abi, herkes bir şekilde öğreniyor ama öyle ama böyle. Evet zor iş, ana dilimize çok ters bir dil ama yaparsın.
    Bende askere gidecektim mayıs'ta yedek subay olarak, dil tazminatı mevzusu varmış; ayda bir miktar ekstra para falan. YDS'de belli bir puanı geçmek lazımmış, bende ona çalışmayı düşünüyorum şuan.
    Zaten 2.5 ay bomboşum fırsat bu fırsat. Dediğim gibi böyle çok takıldığın bir konu falan olursa (misal perfect tense dilimizde olmayan bir yapı olduğu için anlaması ilk zaman baya zordur) yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiği kadar :))

EYvalla hocam sağol. Bir kaç sorum daha var. mesala lingusta ve Rosetta Stone için ne düşünüyorsun

• Opinion kullanıcısına yanıt
    Onları bende duydum ama hiç bir fikrim yok açıkçası. Yanıltıcı bilgi vermeyeyim. :(
  • benimde ilgimi çekti bende başlamayı düşünüyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackk001 -- 14 Şubat 2015; 15:26:08 >
  • hocam bende yukardaki arkadasa katiliyorum. ilk baslarda grammer icin cambridge english grammer in use iyidir. ama bu kitaplarda cok fazla zaman kaybetmemelisin zor kitap degiller. bir yandan da face to face gibi kitaplarla reading ve kelime bilgini gelistirmelisin ama tabiki vakit kaybetmeden. daha sonra cambridge unlock serisi var, eger gercekten ingilizcemi gelistirmek istiyorum dersen cok iyi kitaplar, reading ve writing ayri bir kitap listening ve speaking ayri bir kitap. paragraf ve essay yazmayi bana bu kitap ogretti diyebilirim. her stage sonunda academic skills bolumleride var cok guzel kelimeler falan ogretiyor. kitap iyi ogrenildiginde ingilizcenin gelistigini anlayabilirsin. bu kitap senin ielts toffel ibt icin skills dedigimiz bolumleri guzel gelistirir tabi bir yandan da oxford grammer kitaplariyla grammer a asilman gerek. ama hocam dedigim gibi ozellikle bizim ulkemizde ingilizcenin cok zor ogrenilmesinin nedeni yavas ogrenmekten de kaynaklaniyor. adam present tensleri 3 yil boyunca goruyor sonra bi uc yilda past ve future simple tenslerini ogreniyor. belki future continous diye bir tensin ya da future perfet continous diye bir tensin oldugu hala bilmeyen yillarin ingilizce ogrenenleri var. bu kitaplar sana cok iyi ingilizce katar neredeyse 4 5 ay icinde intermediate seviyesinin ustune rahat gelirsin. onun ustu icinde bi 4 5 ay harcaman gerek tabiki o zamanda reading listening ve grammer kitaplarini tamamen ayirman gerekecek onun icinde cok guzel kitaplar var, cambridge making connections, oxford lecture ready gibi, bu kitaplarin bir ozelligide stagelerin hepsinin bir konu ile alakali olmasi hocam. mesela 1.unite de saglik bakimi ile ilgi bolum var ve yeterince kelime ogrenebiliyorsun ikinci bolumde Göç konusu veriyor diye dusunebilirsin buda ingilizce ogrenmede en onemli taktiklerden birisi. butun sorularini merak ettigin her seyi sorabilirsin gercekten boyle istekli birine yardim etmeyi cok isterim , upper seviyesinden sonra da 3 ay falan yurt disinda kalirsanda ingilizce seviyeni cok guzel gelistirirsin. ama unutmaki hocam gercekten cok buyuk azim istiyor ve uzun bir surec degil kendini adam akilli 7-8 ay verirse yapilmayacak olay degil toffeldan 90 ieltsten ortalama 6.5 - 7 cok rahat alacak seviyeye gelebilirsin bence.

• neredeyse 0 dan başlamak için hangi kitapları almalıyım?
  • BEYLER BU KİTAP RAHAT İNGİLİZCE EĞİTİM KİTABI VE 60 TL İNDİRİM YAPIYORLAR AŞAĞIDAKİ LİNKDE AYRINTILAR YAZIYOR

http://www.xticaret.com/xticaret/?2203_81824
  • Bende 30 lu yaşlardayım bu derde düştüm. MEslek lisesi mezunuyum ingilizce halim az çok bellidir. Bir kere para verip kursa gittim nerede ise sıfır faydası oldu diyebilirim.
    Benim bu soruna bulduğum çare şu arkadaşlar. Eğer ingilizcenin en dibinde biri iseniz sizde benim gibi ve breysel çaba ile bu işi halletmek istiyorsanız yapabileceğiniz en iyi şey oturup Oxford 3000 word listesindeki en gerekli 3000 ingilizce kelimeyi ezberlemektir. Bunun için ne kurs lazım ne ortam lazım dünyanın hem en zor işi hem en kolay işi. Sabretmekten başka sebat etmekten başka ikinci bir zorluğu yok hiç bir yardımada ihtiyaç yok. Ben bunu yaptım arkadaşlar yani 3000 kelimeyi ezberledim. Bu liste nin ben en başında test ettim % 30 unu zaten biliyordum. İçinde zaten yaklaşık % 10 u hayatında hiç ingilizce eğitim almayanların bile bildiği televizyok spor telefon politika gibi kelimeler. Ciddi bir kısmıda kalem defter gelmek gitmek gibi hatta he she this filan bile var içinde böyle kelimeler. Geriye aşağı yukarı % 70 i kalıyor yani 3000 değil 2000 bu aslında. Bir insan 2000 kelime ezberleyebiliyor hiç gözünüzde büyümesin o kadar imkansız değil. Nasıl ezberleyeceksiniz onuda söyleyim. Antini kuntini şeylere hiç gerek yok. Excel e listeyi aktarın çıktı alın 50 şerli listeler haline oturun sayfa sayfa tekrar edin.
    Tabi kelime ezberlerken internette bedava olan gramer derslerinide izlersiniz taş atıp kolunuz yorulmayacak harika video lar var internette. Bir yandanda kendinize ingilizce the frends gibi office gibi komedi dizileri seçin onları ingilizce alt yazılı izleyin. Bazı dizi siteleri hem ingilizce hem türkçe menülü video göstericileri var onları tercih edin bence. Ana çabanızı bu 3000 kelimeyi ezberlemeye ayırın ama onuda dizilerle ve mutlaka youtube daki öbür eğitim video ları ilede destekleyin. İnanın şimdi başlayın bir ayda ingilizceyi öğreneceksiniz. Ben bir yada ingilizce dizileri ingilizce alt yazı ile anlamaya başladım 3000 kelimeyide % 80 seviyelerine çıkarttım % 100 yapmaya çalışıyorum.
    Bu 3000 kelimeyide başlangıç seviyesi olarakta düşünmeyin bayağı bayağı ingilizce bilenlerin seviyesi bu seviye öyle mütevazide bir hedef değil. Tabi herkes kelime ezberlemenin önemini zaten biliyor ama benim demek istediğim birincisi bu kelimeler hangi kelimeler onu iyi bulmamız lazımki bu kadar emek fuzuli bir şekilde harcanmasın. Dünyanın bu konudaki en otorite merkezi Oxford üniversitesi listeyi çıkartmış başka bir şey aramaya gerek yok artık. listede şu arkadaşlar http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/wordlist/english/oxford3000/Oxford3000_E-G/

Kolay kelime ezberlemek içinde bende herkes gibi bir öneride bulunacağım.
    en basit en ilkel şekilde a4 e her sayfada 50 kelime gelecek şekilde ingilizce türkçe iki kolon halinde çıktı alın zımbalayın bir birine boş kaldıkça elinize bir kalem alıp bildiğiniz kelimenin yanına bir çizgi çizin. Bir dahaki turda bir daha bilemediklerinize çizgisizlere yani bakın onlardna bildiklerinize yine çizgi atın bir dahaki sefere yine yapın sürekli o bilinmeyenler listesi azalsın. Sonra başka renk kalem ile tekrar baştan başlayın bir daha eksilte eksilte ezberleyin. Yok kartlarmış yok resimlermiş bunlara kulak asmayın en kolayı en basiti en ilkeli siz dededen kalma yöntem ile ezberleyin en hızlısı budur

Tabi bu kadar basit değildir ama hiç olmazsa kartopu yuvarlanmaya başlıyor bunu yapınca ben denedim hayatımda ilk defa bu sayede ingilizcede ciddi mesafe katedebildim bunu kendimde görebiliyorum. Dediğimi yapın ama bayağı şevkle girişin he boş anınınızda zevkle bu işe girişin kelime tekrar edin ingilizce video izleyin dizi izleyin günde 4 bölüm izleyin hatta yatana kadar sadece bununla uğraşın. Kelime ezberleme + ingilizce alt yazılı dizi + Youtube da bulabildiğiniz yerli yabancı eğitim videoları... Dizileri hiç Türkçe izlemeyin alt yazısınada bakmayın hatta lazı mdeğil anladığın kadar ingilizce alt yazılı izle yeter. İki hafta sonra zaten anlamaya başlıyorsun bu kadar süratli gelişiyor insan. Dizi niye önemli onuda söyleyim. Bir sürü anlamda önemli ama kelime ezberlerken iki kere önemli. Siz bir listeyi elinize alıp ezberlemeye kalkarsanız bir sürü kelime hayatınızda duymadığınız çok garip kelimeler olarak çıkıyor. Oysa iki bölüm dizi izleyin bu hayatınızda duymadığınız garip kelime bir kaç defa geçiyor. Kulak o kelimenin hayatın her yerinde olduğunu biliyor böylece. Defalarca defa duyduğunuz bir sesin anlamını ezberlemek ile hiç hayatınızda duymadığınız şeyi ezberlemek aynı değil. Öbür türlü marslı dili ezberleme gibi oluyor İngilizce. Sayfalar dolusu ezberlmeye çalışıpta hep unuttuğunuz kelimeler dizide karşınıza çıkıyor dakka başı yine hatırlamıyorsunuz ama listede var dı ya bu diyorsunuz öyle bir atraksiyon oluyor kelime ezberlemeye faydası bu işte. Bu olay o kadar sık oluyorki dizi izlerken dakka başı çalışıpta bir türlü ezberleyemediğin kelime karşına çıkıyor ordan sana çok faydalı bir destek oluyor.

Sonrası Allah kerim bizde ingilizcesi başlangıç seviyesinde olanlar kervanına katılırız haber okuruz forumlara gireriz dizi izleriz iki sene geçer bizimde ingilizcemiz tabiki çok gelişir. Ama şu kartopunu bir kere zorla tepeye kadar çıkartmak lazım oda bence bu dediğimle en iyi olur. Okuduğunuz için teşekkür ederim salıcakla kalın

HEPSİNİN ÖZETİ OLARAK SON SÖZÜM. EMEĞİNİZİN % 90 INI KELİME EZBERLEMEYE HARCAYIN İNGİLİZCE EĞİTİMDE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erolkarax -- 30 Aralık 2016; 19:39:41 >

• Mesaj eskiymiş fakat örnek vereyim.
    Geçen gün @erkan1905388 adlı üye benim önerdiğim şekilde çalıştıktan sonra seviyesi a2 iken şuan b2 seviyesine yükseldiğini yazmıştı.
    Bunun gibi birçok örnek o konuda var.
    İlgili mesaj:
    https://forum.donanimhaber.com/bes-adimda-ucretsiz-ingilizce-ogren--120127902-35
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    YA bi sus allaını seversen. Gitmiş cbc radyonun haberlerini okutuyosun. Ben kelime bilmiyom sen bana batı nil virusu hakkında bilimsel incelemeleri okutuyosun. Bu daha başlangıç dersi. Ayrıca konunda çok karışık. Çölde kutup ayısı gibi hissettim kendimi. En iyisi kendini Amerikaya atmak. Kaçak mı gireriz ne yaparız bilmem. Duya duya öğreniriz artık. Kelime ezberlemek için güncel bi program öneriyosan konuna koy da millet yararlansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bisikletini satan bilge -- 30 Aralık 2016; 20:49:17 >
  • perfect english, ilm yada amerikan kültürden 2-3 kur eğitim aldın mı tamamdır bu iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nilda124 -- 10 Ocak 2017; 17:56:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.