Şimdi Ara

Burası Rusya'da bir okul [ANA KONU HERKES İÇERİ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rusya da bir matematik sınıfı, formülleri ezberlemekle yada kopya çekmekle uğraşmıyorsun. Zaten duvarda yazıyor. Okulda, problem çözmeyi öğreniyorlar, formül ezberlemeyi değil.

• hayalimdeki okul :D gerci bziden gecti artik ama
  • Öyle bir şey yok.
  • Bizden geçti kardeş.
  • kievli abimiz beklenir :D
  • Sınıf boş hoca hizmetli ile kaynatıyor adam temizlik yaparken..
  • Biz ezbere devam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim matematik sınavları buna benziyordu formülleri önceden öğretmen tahtaya yazardı.. Tabi ben gene sıfır çekerdim..
  • benim fizik hocamda formül ezberlettirmiyordu yazılı sınavlarda gerekli formülleri bile kağıda veriyordu normal ders anlatırken soruyu matematik işlem haline getirince bırakıyordu bundan sonrası çarpma bölme deyip yapmıyordu.bizde de var böyle hocalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanalkorsan88

Rusya da bir matematik sınıfı, formülleri ezberlemekle yada kopya çekmekle uğraşmıyorsun. Zaten duvarda yazıyor. Okulda, problem çözmeyi öğreniyorlar, formül ezberlemeyi değil.

sslerle destekleyelim konuyu...

.. pardon beyler yanlış anlaşılma
  • Rusya da 3 yaşında test etmeye başlarlar çocukları 6 yaşına kadar.Bu 3 senede ki sonuçlara göre onlara en uygun mesleği belirleyip o alanda yetiştirirler.
    Eğitim sistemleri zaten kaliteli bu resimde görüldüğü gibi.

Okulun amacı hayata hazırlamak olmalı. Yüzlerce formülü ezberlemenin hiç bi anlamı yok. Çünkü bunlar her zaman elinin altında olucak. Boşuna kafanı dolduruyolar.
  • ezbere devam....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zealotry

Rusya da 3 yaşında test etmeye başlarlar çocukları 6 yaşına kadar.Bu 3 senede ki sonuçlara göre onlara en uygun mesleği belirleyip o alanda yetiştirirler.
    Eğitim sistemleri zaten kaliteli bu resimde görüldüğü gibi.

Okulun amacı hayata hazırlamak olmalı. Yüzlerce formülü ezberlemenin hiç bi anlamı yok. Çünkü bunlar her zaman elinin altında olucak. Boşuna kafanı dolduruyolar.

aynen öyle kardeşim
  • bizde bu uygulamanın çok çok azıcığı ünide oluyor , tamamen hocanın insiyatifine kalmış

çoğu hoca sadece formül ve soru çözmeyi öğrettiği için , evet ünidede var bu zihniyet hemde epey , sınavdada doğal olarak bunları soruyor. 20 tane farklı hoca dersime gelmiş olsa bunların 3veya4 tanesi formül kağıdını vermiştir yanlış hatırlamıyosam 2 kezde kitap not vs. açık sınav olmuştuk
  • Konuya başka umutlarla giren arkadaşlar sizi anlıyorum
  • rusyayı bilmem de, 2005 de öss ye girdim, ezbere dayalı olmayan bir sınav sistemiydi 2005 e kadarki sistem.

2006 dan itibaren gelen sistem ise tam ezber sistemi, yani edebiyattaki o şairlerin, yazarların yazdıkları eserleri bile tek tek ezberliyosun (adam direk bu eser kimindir diye soruyo) matematikte, fende falan sürüyle ek formül ezberlemek zorunda kalıyosun.

bizim sistemde bunlar yoktu. 2005 istediğim yeri kazanamayıp 2006 da tekrar sınava girmem gerekseydi heraldi kafayı yerdim o yeni sistemde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

rusyayı bilmem de, 2005 de öss ye girdim, ezbere dayalı olmayan bir sınav sistemiydi 2005 e kadarki sistem.

2006 dan itibaren gelen sistem ise tam ezber sistemi, yani edebiyattaki o şairlerin, yazarların yazdıkları eserleri bile tek tek ezberliyosun (adam direk bu eser kimindir diye soruyo) matematikte, fende falan sürüyle ek formül ezberlemek zorunda kalıyosun.

bizim sistemde bunlar yoktu. 2005 istediğim yeri kazanamayıp 2006 da tekrar sınava girmem gerekseydi heraldi kafayı yerdim o yeni sistemde.

nereyi kazandınız sayın hocam okul ne zaman bitti ne iş yapıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitor reis

quote:

rusyayı bilmem de, 2005 de öss ye girdim, ezbere dayalı olmayan bir sınav sistemiydi 2005 e kadarki sistem.

Okul numarası gibi nicki var ve her gördüğümde itü öğrencisi sanıyordum

Aslında ben de merak ettim

• polina da orda şimdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: karenjanov

quote:

Orijinalden alıntı: vitor reis

quote:

Okul numarası gibi nicki var ve her gördüğümde itü öğrencisi sanıyordum

Aslında ben de merak ettim

hedef itü idi benim, ama bikaç puanla kaçtı (yani elektronik kaçtı, telekomünikasyon yada kontrol gibi bölümleri de tercih etmek istemedim)

büyük bir kararsızlık sürecinin ardından yedi tepe den vazgeçip 2005 yılında yıldız teknik üniversitesine 3.lük derecesiyle girdim (girmez olaydım, hiç beğenmedim bu üniversiteyi) Elektronik ve Haberleşme mühendisliği bölümünden 2009 da mezun oldum. 3 buçuk yıldır çalışıyorum işte, yazılım işi yapıyorum, bir network firmasında network cihazları üzerinde bazı yönetimsel işlemler yapan programlar yazıyoruz. şuan için durum bu.

ekleme: nick bulamamıştım zamanında da, 'M' harfinin binary karşılığını koymuştum ondan, bi anlamı yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Şubat 2013; 17:48:41 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.