Şimdi Ara

Burada Ne Olmuş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bir süredir kullanmadığımız tavan lambasının kapağının altından bu manzara çıktı. Resim çektim ama karışık olduğu için anlaşılsın diye üzerine çizim yaptım.

    Toplamda 3 adet kablo var. Birbirine emaneten sarılmış iki siyah kablo ve bir sarı kablo. Anahtar hangi konumda açık konumda bilmiyorum ama kontrol kalemi ile baktığımda anahtar 1. konumda iken sarı kabloda cılız bir akım, siyah kabloların birleşim yerinde kuvvetli akım var. Anahtar 2. konumda iken sarıda akım yok, siyahların birleşim yerinde yine kuvvetli akım var.

    Buraya takılı duya ampul taktığımızda pat diye patlattığını biliyoruz. Evin diğer duy, anahtar, cihaz vslerinin çalışması ile ilgili problem bulunmuyor.

    Bu kabloları bu şekilde yapan kişi ne yapmaya çalışmış ve nasıl normal bir hale getirebiliriz? Teşekkürler.

    Burada Ne Olmuş?







  • Yani, evinizin 2 odası duvardaki o duy kablosu üzerinden geçiyor olmalı bu durumda. 2 odanın prizlerinden UFO, Ketıl, Ütü vs çalıştırabilmekte misiniz? Fotoğraftaki o kablonun yüksek akımı kaldırabileceğini sanmıyorum. Topraklama sisteminiz de sağlıklı çalışmıyor olabilir. Normalde odaların elektrikleri sigorta kutusunda farklı sigortalara dağıtılmalı.

    Bu durumda benim size tavsiyem bir elektrikçi çağırmanız olucak. Mevcut hatlar kontrol edilip eksik görülen yerlerde hatların yeniden çekilmesi lazım. Anahtarların arkasında bağlantılarda muhtemel olarak oynama yapılmış. Bir sorunu çözerken başka bir soruna sebep olunmuş. İhmal etmeyin derim.
  • @erdemevren,

    Açıklayıcı ve anlaşılır mesajınız için minnettarım. Hâl böyle olduğunda yazmak, iyi bir okuyucuyla muhattap olunduğu hissi beni yazmaya teşvik ediyor çoğu zaman.

    Pekâla konuya bir bakalım. Elektronik ve Elektrik çok ayrı dünyalar olduğundan açıkçası yaşadığınız bu durum benim alanıma girmiyor. Ama yürüttüğüm bir iki mantığı sizlere sunayım,

    Odada aydınlatmayı kontrol eden çift priz gibi sistemler olmadığını varsayıyorum, birbirine bağlanmış olan siyah kabloları ayırıp yeniden bir ölçüm yaptınız mı? Bu ayrım evdeki diğer elektronik davranışlarda bir değişime sebep oldu mu? Sarı kablodaki cılız akımı tam olarak hangi yöntemle ölçtünüz?

    ...açıkçası yazmaya karar verdim ama mantığını sanırım ben de pek kavrayamadım. Umarım diğer arkadaşlar da bir göz atarlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Hate Fate, güzel sözleriniz ve yardımınız için teşekkürler.

    Konuyu açtıktan sonra sigortaları kapatıp, siyah kabloları birbirinden ayırdım. Enteresan bir şey oldu, evin 2 odasında elektrik gitti ve siyahlar birbirine bağlı olmadığı sürece de gelmiyor. Siyahlar birbirinden ayrık durumdayken; 1. siyah her zaman ölü, 2. siyah her zaman canlı ve sarı da anahtarın durumuna göre ya pes canlı ya da ölü durumda oluyor.

    Akımın pes ya da kuvvetli olmasını da kontrol kaleminden çıkan ışığın şiddetine göre söylüyorum. Pes olan anca yakıyor, kuvvetli olan epey aydınlatıyor.
  • erdemevren E kullanıcısına yanıt
    Yani, evinizin 2 odası duvardaki o duy kablosu üzerinden geçiyor olmalı bu durumda. 2 odanın prizlerinden UFO, Ketıl, Ütü vs çalıştırabilmekte misiniz? Fotoğraftaki o kablonun yüksek akımı kaldırabileceğini sanmıyorum. Topraklama sisteminiz de sağlıklı çalışmıyor olabilir. Normalde odaların elektrikleri sigorta kutusunda farklı sigortalara dağıtılmalı.

    Bu durumda benim size tavsiyem bir elektrikçi çağırmanız olucak. Mevcut hatlar kontrol edilip eksik görülen yerlerde hatların yeniden çekilmesi lazım. Anahtarların arkasında bağlantılarda muhtemel olarak oynama yapılmış. Bir sorunu çözerken başka bir soruna sebep olunmuş. İhmal etmeyin derim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.