Şimdi Ara

Bundan Sonra Ne Yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Amacım akademik düzeyde makaleleri,köşeyazılarını anlayabilmek.Bunun için İngilizce yayın yapan kuruluşların sitelerini takip edip okuyorum ama sürekli karşıma bilmediğim kelimeler çıkıyor,anlamlarını öğreniyorum ama daha sonra unutuyorum o kelimeleri.Sizce ne yapmalıyım?

• Southland S kullanıcısına yanıt
    En büyük sorun bu işte. İleri seviyede rusça biliyorum bende bu sorunu yaşamaktayım daha çok kelime öğrenmek kelime haznemi olabileceği kadar doldurmak geliştirmek istiyorum. Kelime çalışma konusunda çok bilgim var çok duydum çok okudum. Ama bunları bilip farkında olup çok çalışmadım çok çalışsam çalışabilsem gerçekten çok iyi şekilde kelime haznesini yükselteceğimi de biliyorum. En kötüsü farkında olup hala işe koyulmamak.

cram.com diye bir site var orada kelime çalışabilirsin.
    bilmediğin öğrenmek istediğin kelimeleri küçük kağıtlara yazıp arkalarına türkçelerini yazıp en fazla 20 tane olmak koşuluyla onları her gün 15 dakika gözden geçirebilirsin.
    20 kelimeyi ezberleyip cümle içinde kurup çevrende pratik ile şekillendirebilirsen çok faydasını görürsün çok çabuk oturur ve kolay unutmazsın.
    veya o 20 kelimeyi kesinlikle kompozisyon yazarak kullanman gerekecek.
    daha sonra yeni bilmediğin 20 kelimelere geçiceksin aynı bu şekilde devam edip faydasını görebilirsin. 1 haftada her gün 15 dakika tekrar sana çok fayda sağlar.
    Alt yazılı film seyredebilirsin hem dublaj hemde alt yazı aynı dil olmalı hem duyup hem görmen daha çabuk aşina olmanı sağlar. Onları da not edersen çok çok daha faydalı.

Okuduğun makale,köşe yazılarında anlamadığın kelimelerin anlamlarını öğrendikten sonra bir kenara yazıp koymalısın. Mesela kelime defteri tutabilirsin. Bir makale seçmelisin kendine o makalede ki bilmediğin bütün kelimeleri deftere yazmalısın. Diğer gün aynı makaleyi açıp tekrar okumalısın anlamadığın kelimelere hemen açıp bakmalısın. İkinci gün tekrar makaleyi açıp okumalısın bu sefer kelime defterine bakmayı azaltacaksın. Günden güne böyle devam ederek o defteri hiç açmayacaksın ve faydasını göreceksin. İlk günde anlayamadığın makaleyi biraz uğraşla biraz sabırla 3 5 gün sonra büyük zevkle anlayacaksın ve bundan gurur duyacaksın.

Benim önerilerim böyle dostum. Dil öğrenmek tamamen büyük bir emek ister. Hırs istek azim olduğu sürece o emeğin karşılığını büyük bir başarı ile göreceksin. Umarım üşengeçlik ve tembelliğe sahip değilsindir ve iyi şekilde başarırsın. Bol şans.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bundan Sonra...
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.