Şimdi Ara

Bulgaristan Tax Free (Vergi İadesi) İşlemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
15
Favori
13.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhabalar, konuyla alakalı detaylı bilgisi olan varmıdır acaba? Hala sadece kapıkuleden mi alınabiliyor ? İade oranı nedir ? Sınırda sıkıntı yaşayan tecrübe eden varmıdır acaba şimdiden teşekkürler

En son Mart ayında almıştık iadeyi, sadece sınır kapısından alınıyor Bulgaristan dan alınan ürünlerin iadesi, yaklaşık %10,75 e tekabül ediyor, sıkıntı çok, her seferinde farklı istekleri oluyor sınır kapısındakilerin. Bir tane ihtiyar var ona denk gelirseniz vay halinize vermemek için elinden gelen pisliği yapıyor. Diğer personel de sıkıntı yok eğer ki fotokopileriniz tam ise. Parayı almaya da yaklaşık 15-20 dakika yürüyüp gidiyorsunuz başka bir yere.

Bulgaristan sınırı küçücük bir yer, yakınında da sadece kumar oteli var. 15-20 dakika yürüyüp nereye gidiliyor merak ettim? Yürüyerek gidilecek bir yer gözümün önüne gelmiyor.

Yeşil sigorta yapılan karavanın arkadından yol gidiyor, arkada başka sigorta acenteleri benzinlik falan var, vergi iade ofisi orada, bir tane bayan çalışyor, küçük çocuğu var orada sürekli uyıtuyor hatta.
    Sınır kapısındaki tax free ofisinden burası yürüyerek yaklaşık 10-15 dk.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar bulgaristan varnadan (TEXHOMAPKET) elektronik mağazasından ürün alacağım dereköy sınır kapısını kullanacağım. Bu mağazadan tex free alımı yapan arkadaşlar var mı kapıda onay sonrası nasıl bir yol izlediler. Veya bilen arkadaşa yardımcı olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Öncelikle geçte olsa cevabınıza teşekkür etmek istedim. Son zamanlarda sıklıkla gelip gitme fırsatım oldu, öğrendiklerim şu şekilde;

Dediğiniz gibi yaklaşık %10-%12 bandına geliyor iade oranı. Mağazaların bazıları hiç tax faturası vermiyor bazıları ise belirli limitlerin üstüne veriyor buda takribi benim gördüğüm 100€ ve üstü alışveriş yapılırsa gibi. Havaalanlarından daha rahat alınabilirken, karayolu ile sadece kapıkuleden iade alınabiliyor o da şansınıza açıksa. Ben sofya ekspresi ile demiryolunu da denedim imkansıza yakın diyebilirim.

hort ama...

derekoy de tax yok bildigim kadar, sadece kapıkule.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 20 Temmuz 2026; 17:28:53 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.