Şimdi Ara

Bulgaristan'dan bir Türk yazıyor:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türk Telekom'un bu internet hizmeti insanı sinir hastası yapar. İnsanları yalan yanlış yönlendirmelerle kandıran Telekom yetkililerine. Türkiye'nin en yakın batı komşularından olan Bulgaristan'dan fiyatlar!
    ISP; Megalan
    10 mbit/s = 25 YTL
    20 mbit/s = 40 YTL
    30 mbit/s = 65 YTL
    URL:www.megalan.bg

ISP; Powernet
    2000 kbps (250 KB/s) = 20 YTL
    2500 kbps (313 KB/s) = 25 YTL
    6000 kbps (750 KB/s) = 30 YTL
    7000 kbps (875 KB/s) = 35 YTL
    8000 kbps (1000 KB/s) = 40 YTL
    12000 kbps (1500 KB/s) = 60 YTL
    24000 kbps (3000 KB/s) = 120 YTL
    URL:www.powernet.bg/prices_home.php

ISP; Homelan
    6,25 Mbit/s (800 KB/s) = 22 YTL
    12,5 Mbit/s (1.6 MB/s) = 33 YTL
    18,7 Mbit/s (2,4 MB/s) = 44 YTL
    25 Mbit/s (3,2 MB/s) = 55 YTL
    25 Mbit/s (3,2 MB/s) = 66 YTL
    31,2 Mbit/s (4 MB/s) = 99 YTL
    URL: homelan.bg/index.php?page=unlimited

ISP: BGMreja
    2000kbps ( 250 KB/sec ) = 15 YTL
    3000kbps ( 375 KB/sec ) = 23 YTL
    4200kbps ( 525 KB/sec ) = 30 YTL
    5200kbps ( 650 KB/sec ) = 36 YTL
    6500kbps ( 812 KB/sec ) = 42 YTL
    9000kbps ( 1125 KB/sec ) = 55 YTL
    Tüm IP’ler statik
    URL: bgmreja.com/prices.html

ISP; Globallan
    3 Mbit / 384 KB/s = 20 YTL
    4 Mbit / 512 KB/s = 25 YTL
    6 Mbit / 768 KB/s = 35 YTL
    8 Mbit / 1024 KB/s = 45 YTL
    10 Mbit / 1280 KB/s = 55 YTL
    URL:www.globallan.net/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=69&Itemid=52

ISP; Sellinet
    2000Kbit / 6400Kbit = 30 YTL
    2400Kbit / 7200Kbit = 40 YTL
    2800Kbit / 8192Kbit = 60 YTL
    URL: sellinet.net/internet_packages_bg.php

ISP; Bulgarian Telecomunication | ADSL - UNLIMITED
    BTC ADSL 512 = 24.99 YTL
    BTC ADSL 1024 = 60 YTL
    BTC ADSL 2048 = 75 YTL

"Install yourself" ile kendin kurulum yaparsan, 30 YTL'lik kurulum ücreti de alınmıyor. Ayrıca ADSL kullananlar daha çok şehirlerden zihayede küçük illerde veya kasaba, köylerde çoğunluktadır.
    Bulgarian Telecomunication 2 sene önce özelleşti. VivaTel adında bir Amerikan şirketi satın aldı. Daha çok ISP'lere çalışıyor, aynı zamanda kendi peering ağını da fiber-optik ile geliştiriyor. Şu anda ev kullanicilari Bulgaristan için 56 mbit/s kadar hizinda internet kullanabiliyor.
    URL:www.btc.bg/bg/residential_article.php?cat=40&id=908

Para kuru: 1 BGN = 1 YTL
    Aslında onlarca ISP var sayısını bilmiyorum. Her şehrin kendi ISP'leri var. Bunlar sadece birer örnek aklıma gelenler.

Telekom yetkilisi falan varsa bakabilir. Sonra "NTV'ye Sorun"a falan çıkarlarsa saçmalamasınlar. Ekinalan gibi yurtdışında İngiltere'de şu kadar, bu kadar diye saçmalamalarına gerek yok, örnek kabul edebilirler.
    Benim anlamadığım Telekom sen kendini niye yoruyorsun ki? Aç ADSL altyapını özel ISP'lere, TK da kanuni düzenlemelerle özel ISP'lere altyapı döşeme hakkı tanısın, ISP lisansı verirken bu şekilde versin. Parası olan her şehirde özel ISP kursun, fiber-optik kablo ile donatsın her yeri, yapsın yatırımını, rekabet olsun. Telekom da ana hatlarına yatırım yapsın. Bağlasın ISP'leri 2-3 yıllık ya da ne bileyim 5-10 yıllık anlaşmalarla, garanti gelir demek. Ama kafa basmıyor ki...

adamın bu son dedikleri çok doğru

• Çok doğru bende katılıyorum. Şu anda bulgaristandayım ve bulgaristanın verdiği, özellikle büyük şehirlerdeki internet hizmeti türkiyedeki internet hizmetini 10'a katlar...
  • yazık bize ne diyim...
  • ama arkadaşlar bulgaristanda herşey ucuz

et in kilosu ne kadar ?

asgari ücret ?
  • Bunları okuyunca ne kadar sömürüldüğümüzü anlıyoruz.

Bide Bulgaristan'ı beğenmezler.Adamlar o kadar iç savaş yaşadı komünizm yaşadı geldikleri düzeye bak.Helal olsun demekten başka ne gelir ki elden.

Biz hala tekelci yönetime dayatmacı fiyat politikalarına esir olalım.

• 1 mart ta ısp lere altyapı izni geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: refqref

1 mart ta ısp lere altyapı izni geliyor

Herhangi bir yerde yayınlanmış haber varsa bu konuyla ilgili, link verebilir misin ya da haberi buraya yapıştırabilir misin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuveyt Türk nasıldır? Ya da..
    13 yıl önce açıldı
    BULGARİSTAN DA NE UCUZ ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet bende duydum öyle bişey ama tarihini bilmiyorum
  • quote:

ama arkadaşlar bulgaristanda herşey ucuz

et in kilosu ne kadar ?

asgari ücret ?

Olay Bulgaristanda herseyin ucuz olmasi degil. Teknoloji fiyatlarinda ulke ekonomisi genelde fark etmez. Bulgarlar alt yapiyi kendileri kurmadilar herhalde, onlarin da herkes gibi router, switch, server, vs gibi alt yapi araclarina ihtiyaclari var. Bu araclari amerikalilara size bize hep ayni ucretten satiyor.

Turkiyede birileri yapamiyor, yapmiyor, yapmak istemiyor. Yada bir sirketi satin almak icin 4 milyar dolar veriyorsan oradan biraz beklentin olur.
  • Rezillik diz boyu , doany git ulan başımızdan
  • Ordada kota var arkadaşlar Powernet in 20 YTL lik olanında mesela 15 GB kota varmış . Yinede Türkiyeyle kıyaslanmıcak kadar ucuz tabiki ama çıkıpta "bu kota ne kadar çağdışı" fln demeyin geçen gnde İngilterede olduğuna tanık oldum heryerde var yani bu kota .
  • ağlamak istiyorum!
  • abicim bizimkiler kara cahil. kara bıyıklı şişman denyo adam telekomun müdürü olursa olacağı bu. adamlar yemin ediyorum anlamiyorlar. Sadece hat cek sinyal ver tamam. Bu telekom sanıyorki herkes sadece webde dolaşiyor millete yeter saniyor. Deli gibi 24 saat download yapanı var Online Gaming'i var msni icqsi zartı zurtu var. 3 GB limit nedir ya ??? tamamen bullshit yaw... adamlar 30 gb ile 3 gb 1 saatte indiriyor. Bu baştakiler yeni nesil gelmeden bu iş çözülmez. Çoban dolu telekom.
  • yaw geçen sene ordaydım en büyük hız 2mbit falandı galiba ne çabuk hız artmış helal olsun
  • bir zamanlar bulgaristan ülke olarak bizden gerideydi peki ya şimdi????????
  • quote:

Orjinalden alıntı: themastertag

abicim bizimkiler kara cahil. kara bıyıklı şişman denyo adam telekomun müdürü olursa olacağı bu. adamlar yemin ediyorum anlamiyorlar. Sadece hat cek sinyal ver tamam. Bu telekom sanıyorki herkes sadece webde dolaşiyor millete yeter saniyor. Deli gibi 24 saat download yapanı var Online Gaming'i var msni icqsi zartı zurtu var. 3 GB limit nedir ya ??? tamamen bullshit yaw... adamlar 30 gb ile 3 gb 1 saatte indiriyor. Bu baştakiler yeni nesil gelmeden bu iş çözülmez. Çoban dolu telekom.

Kelimeleri seçmekte gösterdiğin özene biraz daha dikkat edersen bir dahaki yazında daha mutlu oluruz. Ayrıca TT dekileri sen karacahil sanma belki alt düzey işçiler cahildir sonuçta teknik olarak bir halt bilmiyorlar ama yönetim kurulu yeterince zeki insanlardan oluşuyor emin ol . Yoksa sana verseler şirketi emin ol sen o 2 milyon aboneyi uyutamazsın.

• quote:

Kelimeleri seçmekte gösterdiğin özene biraz daha dikkat edersen bir dahaki yazında daha mutlu oluruz. Ayrıca TT dekileri sen karacahil sanma belki alt düzey işçiler cahildir sonuçta teknik olarak bir halt bilmiyorlar ama yönetim kurulu yeterince zeki insanlardan oluşuyor emin ol . Yoksa sana verseler şirketi emin ol sen o 2 milyon aboneyi uyutamazsın.

uyutmalarina gerek mi var? tekel olduklari icin aptal bile olsalar 2 milyon abone olur... yani 2 milyon oradaki kisilere ragmen.

sen de normal iscileri aptal sinifina koydun, daha da ayip ettin. ustelik telekom calisani turkiyenin en zengin iscisidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: refqref

1 mart ta ısp lere altyapı izni geliyor

gerçekten mi ? eğer bu olursa Türkiyede internette bir şeyler beklerim..

bkz: GSM hatlar

indirim yerine ISPlere alt yapı yani lisans izni verilmesini daha çok desteklemeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fraky -- 29 Ocak 2007; 22:24:34 >
  • Üzülüyorum böyle yazıları görünce, harbiden yazık bize yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanpac -- 29 Ocak 2007; 22:51:22 >
  • ağlamak istiyorum ne güzel fiyatlat bunlar yaaaa
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.