< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (13. sayfa)

-
-
Dedem Şumnu/Bulgaristan doğumlu ve 13 yaşına kadar orada yaşamış, daha sonra Türkiyeye gelmiş şu an da elinde eski defter şeklinde bir kimlik var ve nüfusta bulgaristan doğumlu görünüyor, daha önce defalarca bulgaristana gidilmesi gerektiğini duyduk ve dedem yaşlı olduğu için vazgeçer gibi olmuştuk
Dedem 1951'de Türkiyeye gelmiş ve şu an hayatta
Nasıl vatandaş olacağımızı bilmiyoruz bilen birisi yol gösterebilir mi acaba ?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MajorWindows
Dedem Şumnu/Bulgaristan doğumlu ve 13 yaşına kadar orada yaşamış, daha sonra Türkiyeye gelmiş şu an da elinde eski defter şeklinde bir kimlik var ve nüfusta bulgaristan doğumlu görünüyor, daha önce defalarca bulgaristana gidilmesi gerektiğini duyduk ve dedem yaşlı olduğu için vazgeçer gibi olmuştuk
Dedem 1951'de Türkiyeye gelmiş ve şu an hayatta
Nasıl vatandaş olacağımızı bilmiyoruz bilen birisi yol gösterebilir mi acaba ?1951 yılında göç olduğu için ilk önce d tipi vize alinacak, 2-3 yıl sonra vatandaşlık başvurusu yapılacak. Bu arada en 2 kere bg ye giriş çıkış yapması gerekli. Dedenizin sağlık şartlarını düşünüp o şekilde işlemlere başlayabilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hahaha bu tanıdıgım çifte vatandaş BULGARlar hep böyle.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AnotherPlanethahaha bu tanıdıgım çifte vatandaş BULGARlar hep böyle.
bulgar sensin kansiz! hala kabullenemediniz balkan turklerini! kusura bakmayin ama kan safligina baksak balkan turkleri siz anadolululardan daha turk cikar! hic sevmem bu balkan turku / anadolu turku ayrimini ama zorla yaptirtiyorsunuz insana!
evlilik yoluyla vatandaslik almaniz imkansiz kadar zor! bulgaristan vatandasi bir turk ile evliyseniz birlikte bir ab ulkesine eea-fp ile gidip gittiginiz ulkenin vatandasligini almak daha kolay!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 31 Temmuz 2020; 10:21:14 > -
quote:
Orijinalden alıntı: black exodusbulgar sensin kansiz! hala kabullenemediniz balkan turklerini! kusura bakmayin ama kan safligina baksak balkan turkleri siz anadolululardan daha turk cikar! hic sevmem bu balkan turku / anadolu turku ayrimini ama zorla yaptirtiyorsunuz insana!
evlilik yoluyla vatandaslik almaniz imkansiz kadar zor! bulgaristan vatandasi bir turk ile evliyseniz birlikte bir ab ulkesine eea-fp ile gidip gittiginiz ulkenin vatandasligini almak daha kolay!
Alıntıları GösterKendisini Turk hisseden herkes Turk´dur.
Benim yurt disinda tanidigim cogu cifte Bulgar vatandasi kendisini Avrupali olarak tanitir, ama kendi aralarinda ve bana Turkluk´den taviz vermezler. Konuda da boyle, herkes Avrupa´ya kacmak icin Bulgaristan pasaportu almaya calisiyor. Adam dedesinin dedesinin dedesine bakip vatandaslik arastiriyor.
Eminim sen de benzerini yaptin. Benim kimsenin milliyetiyle alip veremedigim yok ama BULGAR oldugunu kabullenmen lazim. Sana verilen pasaportu ekmegini ye sonra baskasina kansiz de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotherPlanet -- 31 Temmuz 2020; 11:1:17 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: AnotherPlanetKendisini Turk hisseden herkes Turk´dur.
Benim yurt disinda tanidigim cogu cifte Bulgar vatandasi kendisini Avrupali olarak tanitir, ama kendi aralarinda ve bana Turkluk´den taviz vermezler. Konuda da boyle, herkes Avrupa´ya kacmak icin Bulgaristan pasaportu almaya calisiyor. Adam dedesinin dedesinin dedesine bakip vatandaslik arastiriyor.
Eminim sen de benzerini yaptin. Benim kimsenin milliyetiyle alip veremedigim yok ama BULGAR oldugunu kabullenmen lazim. Sana verilen pasaportu ekmegini ye sonra baskasina kansiz de.
Alıntıları GösterE Devlette dedesinin dedesini Konya'nın köylerinin birinden çıktığını görünce birileri kudurmuş galiba.
-
Kendisini Türk hisseden herkes Türk'tür deyip sadece Bulgar kimliğine sahip olduğu için Bulgar demeniz nasıl bir çelişki?
quote:
Alıntıları Gösterhadi canim sende! yalanin dibi! daha vatandaslik ile irk kavramlarinin iceriklerinden ve farkliligindan bihabersin!
su pasaport isine aciklik getirelim; pasaport orada dogmus ve yasamis kisilerin ve onlarin birinci derece aile bireylerinin hakki! zira ilgili ulke kanunlari buna izin veriyor! turkiye gibi carsaf carsaf bilbordlara reklam verip para ile pasaport satmiyor bulgaristan, hakki olan aliyor!
-
Dedemin annesi 01/07/1912 Bulgaristan Şumnu doğumlu ve ailemin dediğine göre soyadı kanunu çıkmadan birkaç sene önce ve 16-18'li yaşlarda Türkiye'ye göç etmiş. Buna göre göç, 1930'lu yıllara denk gelmektedir. Kendisi vefat etmiş durumdadır. Oğlu(dedem) hayatta ve Türkiye doğumludur.
İnternette araştırdığım kadarı ile,
Benim Bulgaristan vatandaşlığı alabilmem için öncelikle ve tek şans dedemin vatandaşlık almasıdır. Dedem aldıktan sonra sırayla babam ve ben alıcam. Dedemin annesi'nin doğum tarihi senenin ortası, yani 01/07 olduğu için mahkeme yardımı ile düzeltme yapmam gerekiyor sanırım.
Avukata danışmadan ve bulgaristanda olmadan bu işler olmuyor sanırım yada çok zor. Önerebileceğiniz kurum yada avukat varmıdır özelden yazarsanız sevinirim?
Öncelikle şu belgeler gerekiyormuş:
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- İsim denklik belgesi
Bu belgeler vatandaşlık alacak olan dedemin adına mı olması gerekiyor, yoksa dedemin göç eden annesi adına mı?
Kesin sonuç alınır mı? Vatandaşlık alma süreci ortalama ne kadar süre gerektirir?
Teşekkürler.
-
Arkadaşlar yeşil pasaportum var. Bulgsristan doğumluyum. 1978 de göçettik. Yeşil pasaport varken bulgaristan vatandaşligi almak mantıklımi sizce ? 20 bin TL masrafa ve 5 yil beklemeye değermi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 23 Ağustos 2020; 23:8:33 >
quote:
Orijinalden alıntı: Extralarge
Arkadaşlar yeşil pasaportum var. Bulgsristan doğumluyum. 1978 de göçettik. Yeşil pasaport varken bulgaristan vatandaşligi almak mantıklımi sizce ? 20 bin TL masrafa ve 5 yil beklemeye değermi ?Bulgaristan doğumlu olunca zaten vatandaşlık verilmiyormu zaten, eğer yoksa değer bence. 15.000 tl Karşılığında avrupada oturma,çalışma izni istediğiniz zaman gezip görme, yaşama şansı yeter de artar hem çocuklarınız için ileride de faydası olur diye düşünüyorum. ancak siz yinede bir araştırın araştırmadıysanız belki daha ucuza yaptırabilirisinz. Şimdiden bol şans
-
Yaş 45 hocam, yani 20 lerimde.olsam haklisinizda 5 senede tam vatandaşlik hakkı oluyor. Yaş o.zamam nasipse 50.olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: Extralarge
Yaş 45 hocam, yani 20 lerimde.olsam haklisinizda 5 senede tam vatandaşlik hakkı oluyor. Yaş o.zamam nasipse 50.olacak.Olsun uzun vadede çocuklarınıza faydası olur. İleride ülke daha kötüye giderse kendilerini atacakları bir can simidi olur. Yinede son söz sizin hakkınızda en hayırlısını diliyorum iyi akşamlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ReliqDedemin annesi 01/07/1912 Bulgaristan Şumnu doğumlu ve ailemin dediğine göre soyadı kanunu çıkmadan birkaç sene önce ve 16-18'li yaşlarda Türkiye'ye göç etmiş. Buna göre göç, 1930'lu yıllara denk gelmektedir. Kendisi vefat etmiş durumdadır. Oğlu(dedem) hayatta ve Türkiye doğumludur.
İnternette araştırdığım kadarı ile,
Benim Bulgaristan vatandaşlığı alabilmem için öncelikle ve tek şans dedemin vatandaşlık almasıdır. Dedem aldıktan sonra sırayla babam ve ben alıcam. Dedemin annesi'nin doğum tarihi senenin ortası, yani 01/07 olduğu için mahkeme yardımı ile düzeltme yapmam gerekiyor sanırım.
Avukata danışmadan ve bulgaristanda olmadan bu işler olmuyor sanırım yada çok zor. Önerebileceğiniz kurum yada avukat varmıdır özelden yazarsanız sevinirim?
Öncelikle şu belgeler gerekiyormuş:
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- İsim denklik belgesi
Bu belgeler vatandaşlık alacak olan dedemin adına mı olması gerekiyor, yoksa dedemin göç eden annesi adına mı?
Kesin sonuç alınır mı? Vatandaşlık alma süreci ortalama ne kadar süre gerektirir?
Teşekkürler.
babaya bakiyorlar direkt vatandaslik icin.
senin dedenin nenesi. o is imkansiz. keske 2000 lerde 5000 mark verip direkt rusvetle alsaydi seninkiler. yasayan erkek bireyin bg vatandasligi olmasi gerekiyor. deden 1940 dogumludurr yani bulgaristan da kutugu vardir. deden gidip vatandasligini geri alaca ve ancak o sekilde alabilirsin. yoksa 500.000 dolarlik yatirim yaparak. yada oradan bir kizla evlenicen. 2 3 sene evli kalinca oturum veriyorlar. onla yurtidisina da gidersin.
-
quote:
Alıntıları Göstersoldaki Balkanlardaki Karamanoglu Turklerinden. sagdaki ise anadolu tipinden. simdi hangisi Turk kan olarak? Gozlerin ile sorunun yoktur umarim?
-
Bildiğim kadarıyla Turgut özalın anne veya babası Kürt kökenli. Ayrıca fenotipe göre Türklük sorgulamak abez kaçmış. Türk olduğunu kabul eden herkes Türktür kimin ne olduğunu sorgulamak size veya başkasına düşmez. Ayrıca Bulgaristanın orada yaşayan Türklere yaptıklarını bildiğiniz halde oranın vatandaşlığını almaya çalışmak bir o kadar saçma. O yüzden bunu sorgulayacak en son kişi sizsiniz. Ve burada örnek olarak Naim Süleymanoğlunu vermişsiniz baskılardan ve haksızlıklara rağmen oradaki Türklerin hakkını savunan ve Türklerin ana vatanına dönüş yolunda katkısı olan bir insan. Şimdikiler gibi dedem bulgar Türkiye bilmem ne bahanesiyle Bulgar vatandaşlığına geçmek isteyenler adını ağzına bile almasa daha iyi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: fuwafuwaboyBildiğim kadarıyla Turgut özalın anne veya babası Kürt kökenli. Ayrıca fenotipe göre Türklük sorgulamak abez kaçmış. Türk olduğunu kabul eden herkes Türktür kimin ne olduğunu sorgulamak size veya başkasına düşmez. Ayrıca Bulgaristanın orada yaşayan Türklere yaptıklarını bildiğiniz halde oranın vatandaşlığını almaya çalışmak bir o kadar saçma. O yüzden bunu sorgulayacak en son kişi sizsiniz. Ve burada örnek olarak Naim Süleymanoğlunu vermişsiniz baskılardan ve haksızlıklara rağmen oradaki Türklerin hakkını savunan ve Türklerin ana vatanına dönüş yolunda katkısı olan bir insan. Şimdikiler gibi dedem bulgar Türkiye bilmem ne bahanesiyle Bulgar vatandaşlığına geçmek isteyenler adını ağzına bile almasa daha iyi.
1- Bulgar kavmi Türk boyudur
2- Balkanlarda ise Bulgar kalmamış sadece rusların deşirdiği bozuk makedonca konuşan slav yunan kırması bir toplum varıdır.
3- Almış han islamiyeti kabul eden ilk Türk hakanıdır ve İdil Bulgarlarını müslüman yapmıştır. Bundan mütevellit İdil Bulgar hanlığının güneyindeki oğuz yagbularda bundan etkilenip ileride karahanlıları da etkileyip müslümanlaşmalarına vesile olacaktır.
4- 1921 de İslam Galiev "tataristan yok. İdel Ural eli Bolgarstan var" diye meclisi kurmuş lakin sonra hapse vs atılıp bolşevikler tarafından harcanmıştır.
5- Almış Han başarabilseydi Kiev Rus hanlığını müslüman yapıp belki de Dünya kaderini daha farklı olarak değiştirebileceklerdi. Lakin kiev rusları "içki haram, biz içkiyi seven milletiz" diyerek içki sebebi ile islamı kabul etmiyorlar.
Kubrat Han (Balkanlardaki ilk Bolgar Türklerinin atası) mezarı. IYI olarak Hun kökenlidir Bolgar hanlığı. bir avuç slav yunan kırması yüzünden koskoca atalarımıza laf edenlere de ayrı ayar oluyorum. gerçek kayı Bulgarlardır.
Ayrıca Türk tipi gerçeği vardır. Doğuya gidenlerin moğollarla karışmasından dolayı Türk tipi daha çekik gözlüdür. Lakin orta sibiryada kalmış kıpçaklar ise daha az karışmışlardır.
Bak Naim olsun Mustafa Kemal olsun bunlar kıpçaklardandır. Kıpçaklar gerek Hun Bulgarları ile birlik olup balkanlarad Bulgar hanlığını kurmuşlardır. Gerekse Anadoluda biz karamanoğulları ile birlik olmuşlardır. Bunun sebebi Timur ile Beyazıt savaşıdır. Beyazıt mektubunda açıkca Kıpçaklara "azgın köpek" diyince, Timur bunu iyi kullandı ve osmanlının gerçek yüzünü kıpçaklara gösterdi. Böylece kıpçaklar osmanlıdan koptu. Savaş sonrası kıpçaklar, mala azya denilen karamanoğullarının güneydoğusunda bir bölgede yerleşmişlerdir ve karışmısızdır. Burada ayrıca Selçukluya yardım eden Bolgar beyleri de yerleşmiştir. Ama hristiyanlardır. Bu yüzden bazı osmanlıcılar "karmanoğulları hristiyanlardı" gibi çarpıtılma bilgiler ortaya atmışlardır. Bizler Türk sufizmi ile gelişen millettik. şia"lık biraz daha ağıdrı çünkü Horosan bölgesine yerleşip sonra oradan anadoluya geliyoruz. tabi öncesinde kafkaslarda da konaklıyoruz Nuri bey döneminde.
neyse demek istediğim görüyorsun Atatürk de Naim de kıpçaktır. Turgut özal ise anadolu fenotipini yansıtır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebavamqko -- 24 Ağustos 2020; 17:26:5 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ebavamqko1- Bulgar kavmi Türk boyudur
2- Balkanlarda ise Bulgar kalmamış sadece rusların deşirdiği bozuk makedonca konuşan slav yunan kırması bir toplum varıdır.
3- Almış han islamiyeti kabul eden ilk Türk hakanıdır ve İdil Bulgarlarını müslüman yapmıştır. Bundan mütevellit İdil Bulgar hanlığının güneyindeki oğuz yagbularda bundan etkilenip ileride karahanlıları da etkileyip müslümanlaşmalarına vesile olacaktır.
4- 1921 de İslam Galiev "tataristan yok. İdel Ural eli Bolgarstan var" diye meclisi kurmuş lakin sonra hapse vs atılıp bolşevikler tarafından harcanmıştır.
5- Almış Han başarabilseydi Kiev Rus hanlığını müslüman yapıp belki de Dünya kaderini daha farklı olarak değiştirebileceklerdi. Lakin kiev rusları "içki haram, biz içkiyi seven milletiz" diyerek içki sebebi ile islamı kabul etmiyorlar.
Kubrat Han (Balkanlardaki ilk Bolgar Türklerinin atası) mezarı. IYI olarak Hun kökenlidir Bolgar hanlığı. bir avuç slav yunan kırması yüzünden koskoca atalarımıza laf edenlere de ayrı ayar oluyorum. gerçek kayı Bulgarlardır.
Ayrıca Türk tipi gerçeği vardır. Doğuya gidenlerin moğollarla karışmasından dolayı Türk tipi daha çekik gözlüdür. Lakin orta sibiryada kalmış kıpçaklar ise daha az karışmışlardır.
Bak Naim olsun Mustafa Kemal olsun bunlar kıpçaklardandır. Kıpçaklar gerek Hun Bulgarları ile birlik olup balkanlarad Bulgar hanlığını kurmuşlardır. Gerekse Anadoluda biz karamanoğulları ile birlik olmuşlardır. Bunun sebebi Timur ile Beyazıt savaşıdır. Beyazıt mektubunda açıkca Kıpçaklara "azgın köpek" diyince, Timur bunu iyi kullandı ve osmanlının gerçek yüzünü kıpçaklara gösterdi. Böylece kıpçaklar osmanlıdan koptu. Savaş sonrası kıpçaklar, mala azya denilen karamanoğullarının güneydoğusunda bir bölgede yerleşmişlerdir ve karışmısızdır. Burada ayrıca Selçukluya yardım eden Bolgar beyleri de yerleşmiştir. Ama hristiyanlardır. Bu yüzden bazı osmanlıcılar "karmanoğulları hristiyanlardı" gibi çarpıtılma bilgiler ortaya atmışlardır. Bizler Türk sufizmi ile gelişen millettik. şia"lık biraz daha ağıdrı çünkü Horosan bölgesine yerleşip sonra oradan anadoluya geliyoruz. tabi öncesinde kafkaslarda da konaklıyoruz Nuri bey döneminde.
neyse demek istediğim görüyorsun Atatürk de Naim de kıpçaktır. Turgut özal ise anadolu fenotipini yansıtır.
Alıntıları GösterBiliyorum bunları kardeş. Şuanki Bulgaristan Slav. Bulgar olarak sadece adı kalmış ülkenin. Aynı zamanda moğolistanda aynı olay var. Moğollar Türklerin en yakın akrabasıydı hatta dil benzerliği çok fazlaydı. Kuzeyden gelen sibirya halkları moğolistana yerlişmiş ve sadece ülkenin adı moğolistan olarak kalmış. Ayrıca Türk fenotipi değişkendir asyalısı,avrupalısı,ortadoğulusu var. Ama hepsi Türk halkı. Ayrıca onların kıpçak olup olmadığını bilemeyiz. Çünkü kıpçaklar bile kendi arasında farklı sarışını var asyalısı var. Ve bunun önemi yok kim daha Türk veya değil önemli olan insanın kendini nasıl gördüğü. Ve günümüzde ırk kavramının içi tamamen boşaltıldı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: fuwafuwaboyBiliyorum bunları kardeş. Şuanki Bulgaristan Slav. Bulgar olarak sadece adı kalmış ülkenin. Aynı zamanda moğolistanda aynı olay var. Moğollar Türklerin en yakın akrabasıydı hatta dil benzerliği çok fazlaydı. Kuzeyden gelen sibirya halkları moğolistana yerlişmiş ve sadece ülkenin adı moğolistan olarak kalmış. Ayrıca Türk fenotipi değişkendir asyalısı,avrupalısı,ortadoğulusu var. Ama hepsi Türk halkı. Ayrıca onların kıpçak olup olmadığını bilemeyiz. Çünkü kıpçaklar bile kendi arasında farklı sarışını var asyalısı var. Ve bunun önemi yok kim daha Türk veya değil önemli olan insanın kendini nasıl gördüğü. Ve günümüzde ırk kavramının içi tamamen boşaltıldı.
Alıntıları Gösterkıpçakların en eski adı Yueji ... Tueji yani Hunların güneyinde yaşıyan sarışın halk. Çinliler TÜRÜK diyemedikleri için TUEJİ demişler. YÖRÜK diyemedikleri için de YUEJİ demişler. Ama kayıtlarla Hunlar ile birebir halk oldukları yazılı.
ama işte batılı tarihçiler sarışınlar diye "bu Tokharlar irani halk" diye uydurdular. Tokharian olaran iranlılar bu ismi o millete uygun görüyor o şekilde çağırıyorlar. çünkü dillerinde ö ü yok. Mesela Türk diyemez iranlılar Thork derler.
neyse konu iyice uzuyor.
demem o ki Türkler çok çok uzun zamandır sibiryada idiler. bir ara ara anadoluya inip orada Türeyen gibi beylik kurdular kimi zaman ise kuzeyinde İskit gibi hanlıkları. ama batı hiç birini kabul etmek istemiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X