Şimdi Ara

Bulaşıklarda deterjan kalıntısı(mı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
51.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu daha öncede açmıştım ancak forum üyelerinin dikkatinden kaçmış olacak, pek tatminkar cevaplar alamadım. Açtığım konu bulaşık makinası kullanan herkesi ilgilendiren bir konu - yıkama sonrası bulaşıklarda kalan deterjan kalıntısı. Yeni aldığım Bosch marka bulaşık makinasında yıkama ve kurutma bittikten sonra parmaklarımı muslukta biraz ıslatıp çatal, kaşık veya benzeri malzemelere değdirdiğimde (veya boylu boyunca hafifçe ovaladığımda), parmaklarıma bir kayganlık geliyor. Deterjan miktarını neredeyse 1,5 - 2 çay kaşığına kadar azalttığım halde genede bir parça kayganlık hissediyorum. Deterjan olarak toz pril kullanıyorum ve bugün işyerinde konuştuğum bir arkadaşımında aynı konudan muzdarip olduğunu gördüm. Elde yıkanan bulaşıklarda ne kadar çalkalanırsa çalkalansın genede deterjan kalıntısı kalacağını iddia ederek reklamlarını yapan bulaşık makinası üreticilerinin ürettiği bir makinada aynı sorunun yaşanması tam bir hayal kırıklığı.

Arkadaşlardan ricam, aynı sorunu yaşayanlar varmı? Şayet yaşadılarsa bunun için bir önlem aldılarmı veya ne gibi bir önlem aldılar?

Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bulaşık Makinesinde Deterjan Kalıntısı: Nedenleri ve Çözümleri

Bulaşık makineniz bulaşıkları yıkadıktan sonra deterjan kalıntısı bırakıyorsa, bu sinir bozucu bir sorun olabilir. İşte deterjan kalıntısının nedenleri ve bu sorunu çözmek için yapabileceğin bazı şeyler:

• Deterjan Miktarı: Fazla deterjan kullanmak, bulaşıkların üzerinde kalabilecek deterjan kalıntısına neden olabilir. Deterjan miktarını, bulaşık makinesinin kullanım kılavuzunda belirtildiği şekilde ayarlaman gerekir.
    • Su Sertliği: Sert su, deterjanın çözünmesini zorlaştırır ve bu da bulaşıkların üzerinde deterjan kalıntısı bırakabilir. Bu sorunu çözmek için bir su yumuşatıcı kullanmayı düşünebilirsin.
    • Bulaşıkların Yerleşimi: Bulaşıkların bulaşık makinesine düzgün yerleştirilmemesi, deterjanın bulaşıklara eşit şekilde dağılmamasına neden olabilir. Bulaşıkları dik bir şekilde yerleştirmeli ve deterjanın bulaşıklara değdiğinden emin olmalısın.
    • Bulaşık Makinesi Filtresi: Kirli bir bulaşık makinesi filtresi, deterjan kalıntısının bulaşıklara geri dönmesine neden olabilir. Filtreyi düzenli olarak temizleyerek bu sorunu önleyebilirsin.
    • Bulaşık Makinesi Sprey Kolları: Tıkalı bulaşık makinesi sprey kolları, deterjanın bulaşıklara eşit şekilde püskürtülmesini engelleyebilir. Sprey kollarını düzenli olarak temizleyerek tıkanmaları önlemelisin.

Bardaklardaki Deterjan Kalıntısını Temizleme:

Bardaklardaki deterjan kalıntısını temizlemek için şu adımları izleyebilirsin:

• Bardakları beyaz sirke içine batır.
    • Birkaç saat beklet.
    • Bardakları durulayın ve kurutun.

Önemli Not: Bu ipuçları çoğu bulaşık makinesi deterjan kalıntısı sorunu için geçerlidir, ancak her bulaşık makinesi farklıdır. Bulaşık makinenin kullanım kılavuzunu kontrol etmek ve deterjan kalıntısı sorununu çözmek için en iyi adımları belirlemek her zaman en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bizdeki arçelikte öle bir sorun yok 3 sene oldu bi kere bile olsun deterjanlı bıraktığını görmedim ve deterjanıda bol koyuyoruz kutusuna sizin makinede bir sorun olabilir
  • Makinenizde parlatıcı kullanmayın. Son durulama suyuna aldığı için kalıntı bırakabilir. Pril Perfect tablet kullanıyoruz, memnunuz. Cam ve metal eşyalar pırıl pırıl çıkıyor. Tavsiye ederim.
  • aynen pril kullnıyoruz sorun yok
  • Elinizle temizlediğiniz kalıntıların parlatıcı olduğuna emin olabilirsiniz. Buda düzenli şekilde parlatıcıyı farkında olmadan vücudunuza alıyorsunuz demektir. Uzun vadede sonucu kanserdir.

Türkiyede çok az yerde sert su var, lütfen Calgon reklamlarına kanmayın. Sert sular Almanya vb. yerlerde mevcut. Basit bir manyetik kireç sökücüyü bulaşık makinesi su alma kısmına ekleyin. Bu yeterlidir. Ondan sonra bulaşık makinenize sadece toz yada sıvı detarjan ekleyin. Tuz ve Parlatıcı koyduğunuzda mutlaka kalıntısı kalıyor. Düzenli şekilde kullanıldığından direk kanser sebebi. Lütfen sadece deterjan kullanın.

Zaten 50-60 derece sıcaklık sayesinde tüm kirler temizleniyor. Varsın biraz lekeli kalsın, ama sağlıklı olsun. Ben sadece toz deterjan kullanıyorum ve kurutmada dahil olmak üzere hiçbir sorunum yok. Bulaşıklar makinadan mis gibi çıkıyor. Birde 35TL'ye Electroworld'ten aldığım Electrolux marka manyrtik kireç sökücü musluk girişine takılı.

• Arkadaşlar öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.

quote:

Makinenizde parlatıcı kullanmayın. Son durulama suyuna aldığı için kalıntı bırakabilir. Pril Perfect tablet kullanıyoruz, memnunuz.

Kullandığınız tabletin 3 in 1 olduğunu varsayarsak, Pril Perfect tablette parlatıcı yokmu?

quote:

Türkiyede çok az yerde sert su var, lütfen Calgon reklamlarına kanmayın. Sert sular Almanya vb. yerlerde mevcut. Basit bir manyetik kireç sökücüyü bulaşık makinesi su alma kısmına ekleyin. Bu yeterlidir. Ondan sonra bulaşık makinenize sadece toz yada sıvı detarjan ekleyin. Tuz ve Parlatıcı koyduğunuzda mutlaka kalıntısı kalıyor. Düzenli şekilde kullanıldığından direk kanser sebebi. Lütfen sadece deterjan kullanın.

Makinamda tuz kullanmıyorum. Eğer yukarıdaki yazdıklarınızı tuza istinaden yazdıysanız anlarım ve hak veriyorum. Yok parlatıcıya istinaden yazdıysanız, parlatıcının aynen tuz gibi kireçli su üzerinde bir etkisi varmıdır?

Deneme yanılma yöntemiyle suçlunun kim olduğunu bulmaya çalışıyorum. Parlatıcının r5 olan fabrika çıkış değerini r2'ye kadar düşürdüm. Ancak genede o kayganlığı hissedebiliyorum. Bir sonraki yıkamada r1, o da sonuç vermezse r0 değerine düşüreceğim, yani parlatıcı hiç kullanılmayacak. Kayganlığın olup olmamasına göre deterjanmı yoksa parlatıcımı bunu yapan ortaya çıkacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahokan

Arkadaşlar öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.

quote:

Makinenizde parlatıcı kullanmayın. Son durulama suyuna aldığı için kalıntı bırakabilir. Pril Perfect tablet kullanıyoruz, memnunuz.

Kullandığınız tabletin 3 in 1 olduğunu varsayarsak, Pril Perfect tablette parlatıcı yokmu?

quote:

Makinamda tuz kullanmıyorum. Eğer yukarıdaki yazdıklarınızı tuza istinaden yazdıysanız anlarım ve hak veriyorum. Yok parlatıcıya istinaden yazdıysanız, parlatıcının aynen tuz gibi kireçli su üzerinde bir etkisi varmıdır?

Deneme yanılma yöntemiyle suçlunun kim olduğunu bulmaya çalışıyorum. Parlatıcının r5 olan fabrika çıkış değerini r2'ye kadar düşürdüm. Ancak genede o kayganlığı hissedebiliyorum. Bir sonraki yıkamada r1, o da sonuç vermezse r0 değerine düşüreceğim, yani parlatıcı hiç kullanılmayacak. Kayganlığın olup olmamasına göre deterjanmı yoksa parlatıcımı bunu yapan ortaya çıkacak.

Pril Perfect'te parlatıcı etkisi var ama 3 kere durulandığı için deterjan ve parlatıcıdan eser kalmıyor. Makine parlatıcıyı son durulama suyuna aldığı için sağlık açısından sakıncalı. Biz yıllardır parlatıcı kullanmıyoruz, normal toz deterjan kullanırken bile kurutma problemi yaşamadık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaşadığınız kayganlık hissi parlatıcıdan kaynaklı. Parlatıcı yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz.

Zaten 1,5-2 çay kaşığı deterjanın durulanmaması imkansıza yakın bir şey. Hatta hiç durulanmasa bile kayganlık hissi az olur.

Deterjanı 15-20ml kadar kullanmanız ve parlatıcı gözüne elma sirkesi ekleyerek r02-r03 olarak ayarlamanız tavsiyemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 25 Ekim 2011; 20:30:39 >
  • Elma sirkesi ile ilgili haberleri sıkça görüyorum. Çok yaygın olmasa bile, birçok kimse tarafından kabul gören bir yöntem olarak ortaya çıkıyor. Bununla birlikte elma sirkesi ile ilgili olarak bazı olumsuz düşünceler de seslendirilmiyor değil. Sirkenin makina içindeki sıcaklıktan dolayı bozulacağı ve ayrıca yapısından dolayı makinanın bazı iç aksamlarına zarar vereceği gibi. Bu iddialar gerçek olabilirmi yoksa sadece şehir efsanesindenmi ibaret sizce?
  • Sirkenin bozulması sözkonusu olabilir, ancak makineye bir zararı olmaz. Zaten parlatıcıda da asit var. Zarar olsa o da zarar verirdi.

Bozulmasına önlem olarak parlatıcı gözünü ağzına kadar doldurmaktansa en fazla 4-5 yıkamaya yetecek kadar az olarak ekliyorum. Bozulana kadar bitiyordur zaten.

Birkaç aydır kullanıyorum, henüz bir zararını görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Sirkenin bozulması sözkonusu olabilir, ancak makineye bir zararı olmaz. Zaten parlatıcıda da asit var. Zarar olsa o da zarar verirdi.

Bozulmasına önlem olarak parlatıcı gözünü ağzına kadar doldurmaktansa en fazla 4-5 yıkamaya yetecek kadar az olarak ekliyorum. Bozulana kadar bitiyordur zaten.

Birkaç aydır kullanıyorum, henüz bir zararını görmedim.

burda aslında organik&inorganik kimya konusunda uzman olan birileri olsa da tam cevap verebilse. parlatıcılar inorganik kimyasal iken, sirkeler organik sıvılardır. bunu, meyve ve sebzelerin içindeki vitaminlerle, hap olarak üretilen vitaminler gibi düşünebiliriz. o sıcaklıkta sirke acaba bir değişim geçirip, sağlığa zararlı hale de gelebilir mi, bunu da düşünmek lazım. şu an tamamen farazi konuşuyorum..bir bilgim yok doğrusu. olanların yorumlarını bekliyoruz.

• bosch un parlatıcı kullanım oranında nasıl değişiklik yapılıyor? sms53m32eu
  • quote:

bosch un parlatıcı kullanım oranında nasıl değişiklik yapılıyor? sms53m32eu

Kullanım kılavuzunda detaylı açıklaması olması lazım, bendeki farklı bir model olduğu için birşey diyemiyorum.
  • quote:

Bu konuyu daha öncede açmıştım ancak forum üyelerinin dikkatinden kaçmış olacak, pek tatminkar cevaplar alamadım. Açtığım konu bulaşık makinası kullanan herkesi ilgilendiren bir konu - yıkama sonrası bulaşıklarda kalan deterjan kalıntısı. Yeni aldığım Bosch marka bulaşık makinasında yıkama ve kurutma bittikten sonra parmaklarımı muslukta biraz ıslatıp çatal, kaşık veya benzeri malzemelere değdirdiğimde (veya boylu boyunca hafifçe ovaladığımda), parmaklarıma bir kayganlık geliyor. Deterjan miktarını neredeyse 1,5 - 2 çay kaşığına kadar azalttığım halde genede bir parça kayganlık hissediyorum. Deterjan olarak toz pril kullanıyorum ve bugün işyerinde konuştuğum bir arkadaşımında aynı konudan muzdarip olduğunu gördüm. Elde yıkanan bulaşıklarda ne kadar çalkalanırsa çalkalansın genede deterjan kalıntısı kalacağını iddia ederek reklamlarını yapan bulaşık makinası üreticilerinin ürettiği bir makinada aynı sorunun yaşanması tam bir hayal kırıklığı.

Arkadaşlardan ricam, aynı sorunu yaşayanlar varmı? Şayet yaşadılarsa bunun için bir önlem aldılarmı veya ne gibi bir önlem aldılar?

Şimdiden teşekkürler.

Bulaşık makinanız suyu iyi ısıtamıyor olabilir mi?

• quote:

70 derecede yıkadığım zaman makinanın dışından o sıcaklığı bir nebze hissedebiliyorum. Eko modunda ise bu çok daha az hissediliyor. Makinanın suyu tam istenilen derecede ısıtıp ısıtmadığını bilmiyorum ama sizce bu neden sorunun kaynağı olabilir?
  • quote:

quote:

70 derecede yıkadığım zaman makinanın dışından o sıcaklığı bir nebze hissedebiliyorum. Eko modunda ise bu çok daha az hissediliyor. Makinanın suyu tam istenilen derecede ısıtıp ısıtmadığını bilmiyorum ama sizce bu neden sorunun kaynağı olabilir?

Rezistansta bir sıkıntı olmuş olabilir mi?Kireçlenme gibi.?
  • Zannetmiyorum çünkü makinayı alalı daha iki ay oldu ve pek fazla kullandığımda söylenemez. İstanbulun suyununda kireçsiz olduğu hesaba katıldığında rezistansın kireçlenmesi çok uzak bir ihtimal.
  • quote:

Zannetmiyorum çünkü makinayı alalı daha iki ay oldu ve pek fazla kullandığımda söylenemez. İstanbulun suyununda kireçsiz olduğu hesaba katıldığında rezistansın kireçlenmesi çok uzak bir ihtimal.

Ben eski diye tahmin etmiştim ondan dolayı böyle bir fikir ortaya attım.Kitaplarımı araştırıp bişeyler bulursam buraya yazarım.
  • Parlatıcıyı sıfırlayıp deneme yaptınız mı?
  • quote:

Parlatıcıyı sıfırlayıp deneme yaptınız mı?

Henüz değil, bulaşıklar yeteri kadar birikmedi :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.