Kendi siteleriyle Cimri-Akakçe tarzı sitelerde uygunlarını arattığımda 4-5 bin TL oynuyor rahat. Biraz baktım da bunlar nasıl acaba; Sizin öneriniz: https://www.grundig.com.tr/bulasik-makinesi/gpdf-11853-i-bulasik-makinesi 2) https://www.vestel.com.tr/vestel-bm-8412-gi-pro-wifi-bulasik-makinesi-p-3295 |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (830. sayfa)

-
-
Profilo BMS682V1 nasıl acaba?
Kendi sirltesinde 27.500 TL
N11/Trendyol'da 20 bin civarı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Makineleri tek tek ancak kullanan bilebilir. Genel olarak ise : profilo bsh ve siemens grubunun cogu urununu Turkiye'de uretir. Bulasik makineleri de bunlar arasinda. Bu nedenle bosh'ta alman mali olanlari ozellikle bayi soyler ya da urun tanitiminda yer alir.
Vestel'i 8-10 sene once en ust modellerinden birini annem kullandi. Makine tamamen ariston'du. Uzerinde Vestel logosu vardi sadece. Hic problem cikarmadan kullanildi. Biraz sesli oldugunu hatirliyorum. Dis goruntu olarak da simdiki makinelerden eksigi yok ve daha anlasilirdi.
Hoover ile Haier ayni marka. Onlar da Avrupada adi sık bilinen Candy'nin alt markalari. Fabrikalari Eskisehir'de. Makineleri istediginiz turden ozellikli ama kalite olarak sevmeyeni seveninden daha cok.
Bosch ve Simens ayni modellere sahip ama dis gorunuslsri bir miktar farkli. Ayrisan modelleri de oluyor.
Grundig, Arcelik, Altus, Beko ayni grubun urunleri. Beko'nun muhakkak Arcelik'te karsiligi vardir. Grundig'te bire bir ayni model olmaz, bazi ozellikleri eklenmis, bazilari cikarilmis olur arcelikteki muadiline gore.
Burada cok konusulmayan Electrolux var. Ulkemizde ilk otomatik camasir makinelerinden olan Aeg'nin cati markasi.
Ariston be indesit artik yok. Vestel ile iabirligi sona erdi ama seg ve winsor gibi Vestel'in alt markalari mevcut.
Korelilerden Samsung var. Uygun fiyatli bulasik makineleri zaman zaman uygulamada olur. Tabi lg'de var ama bulasik makinesinde begenilen bir marka degil.
Bunlarin disinda da yerli yabanci Kumtel'den Miele'ye kadar farkli markalar var. Genel olarak servis avi olarak yerliler ve bsh grubu on plana cikar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: stradivariusBen de siemens bakıyorum. SN23II62KT ile SN23EI62KT arasında kaldım (SN23II51KT yi eledim aslında bence yeterli) . Birisi İQ300 diğeri İQ500 olarak geçiyor. Elimde olsa 3 programlı düz basit bir model alırım ama durumlar malum :))
Makineler sanırım son kontrolden geçmeden paketleniyor ve son kullanıcı kontrolünü yapıyor. Yani şansımız varsa düzgün montajlı bir ürün gelecek. Yoksa servis firma vs ile mücadele başlayacak. Online satışı sordum web sitesinde 14 gün iade diyor, ama kutuyu açmadan beğenmezsek geçerliymiş :)))) Hadi hayırlısı
Siemens iq300 SN23II62KT 22500 TL ye aldık kullanmaya başladık. Şimdilik bir sıkıntı yok çok şükür.
-
Arçelik 6467 WF Bulaşık makinesi nasıl kullanan var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
6567'ye gore ozellikleri az bir model. Seoet kalitesi daha dusuk. Ben 6567'yi tesgirde gormeden aldim ve teshirdeki 6467 benzeridir diye de aslinda cok icime sinmemisti. Ancak kurulum yapilinca sepetlerinden icindeki isiga kadar farkli bir mode oldugunu anladim. Arada fiyat farki 3-4.000tl ise 6567'yi tercih etmenizi oneririm.
Saygilarimla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ailemle yaşıyorum ve çok memnunum. Henüz almadıysanız almanızı tavsiye ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocalar 6047 beko var son günlerde yikarken inceden bir ciyleme sesi geliyor onceden yoktu uc bes yikamadir var nedeni ne olabilir
servis cagirayim mi garanti devam ediyor
profilo arçelik 15 17bin arası ne önerirsiniz
Geçtiğimiz ay banyo tadilatından sonra sırayla önce electrolux kurutma makinesi ardından çamaşır makinesi almıştım onlardan memnun kalınca, 2 gün önce hepsiburada üzerinden electrolux ESM89400SX modelini sipariş verdim.
Eski makinemiz 11 yıllık grundigti yıkamada sürekli yoğun uğultu sesi (daha doğrusu anırma sesi) ilaveten yıkama motorundan geldiğini düşündüm aşırı zırıltı sesiyle birleştiği için son 5-6 senedir dayanılmaz gürültülü bir hale gelmişti. üç yıl önce anakart değişimi alt üst sepet değişimi deterjan kutusu ve pervane değişimi yapmıştım.
Yeni electrolux cihaz bugün kuruldu 60 dakikalık kurutmasız programda çok az bulaşığı koyup çalıştırdım.
İlk izlenimlerim:
Cihaz çalıştıktan sonra ilk olark pompa tahliye hareketini yaptı (bu ses aynı arçelik cihazlardaki gibiydi)
Ardından suyunu aldığını belli belirsiz işittim ve sessizce yıkamaya geçti bir süre sonra su sesi biraz daha işitilir oldu sanırım tazyiki arttırdı
Yıkama ve durulama esnasında ara ara kapağı açıp köpük durumunu kontrol ettim
Normalde 2 durulama yapması gerekirken bir ara program süresini 6 dakika daha arttırıp ilave bir durulama daha ekledi , ilk iki durulamada köpük vardı son durulama esnasında hiç köpük kalmamıştı , kullandığım deterjan pril excellence4 ü bir arada
Kurutmasız bir program olduğu için program sonu kapağını kendisi otomatik olarak açtı.
Electrolux'ün kurutma makinesi ve çamaşır makinesinde oldukça memnun kaldım, umarım aynı memnuniyeti bulaşık makinesinde de yakalayabilirim.
-
onlar yaramaz marka profilo aldım 15 e 3 çekmeceli e sınıf
Hovam kapakta XXL yazıyor sanırım. Buda hoover gibi yüksek tub lı makine mi? Birde üretim yeri neresi yazıyor mu? Deterjan kabınıda hoover a benzettim bir parça.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selamlar
14 kişilik kapasite diyor, üç çekmeceli olmasına rağmen iç genişliğini yeterli buldum. 13 sene önce siemens'in ilk çıkan 3 sepetlilerinden de kullanmıştım. Onun iç yüksekliği daha az gibiydi sanki.
Üretim yeri polonya yazıyor. Bunun deterjan haznesi şekli diğer modellerden farklı yapılmış. Yine 8 programlı olup bir alt seri olanların deterjan kutusu eski arçeliklerin deterjan kutusunu andırıyor.
Aslında beyaz renk istiyordum ancak 48310sw modelinin üst sepet tasarımı kötü olduğu için (hb yorumlarında okumuştum) gidip mediamarktta birebir görünce mecbur 89400 modelini tercih ettim.
Hoover'in HF 5B2S1PX-17 modeli de güzel cihaz üstelik B enerji sınıfı. ancak onun da üst sepet tasarımını çok başarılı bulmadım. Çay bardağı kullanan bir toplum olduğumuz için üst sepet bardak dizilimi açısından sıkıntılı.
Üst sepet tasarımında en başarılı bosch ve arçelik orta-üst seri cihazlar olmasına rağmen diğer evimde 3 sene önce aldığım altus 445nx var hem onun hem arçelik grubu tüm markaların ve bsh grubu cihazların üst sepetinde deterjan kutusunun konumlandığı yer nedeniyle alan kaybı yaşanmakta örnek fotoğraftaki gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 7 Nisan 2025; 18:52:51 >
-
Merhabalar arkadaşlar.
Siemens düşünenler için güncelde en mantıklı diyebileceğim model:
Inox istiyorsak: SN23II62KT
Beyaz istiyorsak: SN23IW62KT modelleridir.
Bunun üstündeki modeller artık sizler için çok da gerekli olmayan farklara sahip olabilirler tabi kişiden kişiye bu iş değişiz.
İzmir içine özel fiyatlar. Şehir dışına da teslimatımız fabrika üzerinden sigortalı taşıma ile vardır.
Detaylı bilgi için arayabilirsiniz.
Saygılar.
Serdar Çetin
05533976676
-
Merhaba arkadaşlar, yeni aldığım evde Teka DW 605 S modeli vardı. Su boşaltmama arızasına düştü. Servis dün geldi 5.800 TL para istedi tamiri için. Bunun yerine makineyi yenilemeye karar verdim. Yarı ankastre olduğu için yine aynı tipte bakmam gerekiyor. Ne önerirsiniz? En geniş ve kullanışlı hangi model olabilir? Misal Bosch kaşık-çatallık en üstte olan herhangi bir model önerir misiniz?
-
https://www.online-yedekparca.com/
Teka Bulaşık Makinesi Pompa Motoru | Bulaşık Makinesi | TEKA | Onlineyedekparçahttps://www.online-yedekparca.com/teka-bulasik-makinesi-pompa-motoru
+isıkar soğutma sistemleri-bulaşik makİnesİ pompa motoru sarex teka
Isıkar Soğutma Sistemleri-BULAŞIK MAKİNESİ POMPA MOTORU SAREX TEKAhttps://www.isikarsogutma.com.tr/tr/product/pompa-cesitleri/bulasik-makinesi-pompa-motoru-sarex-teka.html
+
m.n11.com
Teka Uyumlu Dw 602 S Bulaşık Makinesi Su Tahliye Boşaltma Pompası - 470178961 Fiyatları ve Özelliklerihttps://m.n11.com/urun/teka-uyumlu-dw-602-s-bulasik-makinesi-su-tahliye-bosaltma-pompasi-470178961-25732610
Değiştirmesi çok kolay hocam. Makineyi yatırıp alt kapağı sökmek yeterli. Mahalle ustası halleder. Yt da videolar var çok sayıda.
Ben bendeki yarı ankastre boschdan şimdilik memnunum. Kendim söküp tamir ettim en son. 3. Çekmece yarı ankastre seri 4de var sanırım. Seri 4 veya yoksa seri 6 bakabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar merhaba, olabildiğince sessiz bir bulaşık makinesi almayı düşünüyorum kısa zamanda. Tavsiyesi olan varsa memnun olurum. Çok sessiz olmasına gerek yok ama ne kadar sessiz olsa o kadar iyi diyebilirim. İşimi görsün tamamdır ekstra özellik aramıyorum. Çok programlı olması şart değil. Kalite olarak sorun çıkarmasın. sağlam, makinenin aksamları ve genel olarak, bulaşıkları yıkamak için hijyen vs açısından uygun olsun tamamdır. Sondakini deme sebebim galiba bazı makinelerde sepet kısmında mesela paslanma bozulma vs oluyormuş onun için demiştim. 10-15 bin arası almayı düşünüyorum. Ama fiyatı ne kadar düşükse o kadar iyi olur. Çok kişilikli olan bulaşık makinesine de gerek yok. Tavsiyesi olan var mı acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: strongergo
Arkadaşlar merhaba, olabildiğince sessiz bir bulaşık makinesi almayı düşünüyorum kısa zamanda. Tavsiyesi olan varsa memnun olurum. Çok sessiz olmasına gerek yok ama ne kadar sessiz olsa o kadar iyi diyebilirim. İşimi görsün tamamdır ekstra özellik aramıyorum. Çok programlı olması şart değil. Kalite olarak sorun çıkarmasın. sağlam, makinenin aksamları ve genel olarak, bulaşıkları yıkamak için hijyen vs açısından uygun olsun tamamdır. Sondakini deme sebebim galiba bazı makinelerde sepet kısmında mesela paslanma bozulma vs oluyormuş onun için demiştim. 10-15 bin arası almayı düşünüyorum. Ama fiyatı ne kadar düşükse o kadar iyi olur. Çok kişilikli olan bulaşık makinesine de gerek yok. Tavsiyesi olan var mı acaba?Cevap veren yok mu arkadaşlar?
-
Sessizlik fiyat ile dogru orantili bir durum. Genellikle ust modellere cikildikca sessizlik ozelligi diger ozelliklere eslik eder. Belirttiginiz fiyat araliginda sessizlik ile one cikan bir makine bulamazsiniz. Yine sepet kalitesi de daha ust segmentlerde olan bir ozellik. Paslanma sepet kaplamasinin zamanla asinmasi ve metallere su temasi ile olur. Bu anlamda size tavsiye vermek zor ama aradiginiz fiyat araliginda en begeni alan marka Altus gibi gozukuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: eiskentSessizlik fiyat ile dogru orantili bir durum. Genellikle ust modellere cikildikca sessizlik ozelligi diger ozelliklere eslik eder. Belirttiginiz fiyat araliginda sessizlik ile one cikan bir makine bulamazsiniz. Yine sepet kalitesi de daha ust segmentlerde olan bir ozellik. Paslanma sepet kaplamasinin zamanla asinmasi ve metallere su temasi ile olur. Bu anlamda size tavsiye vermek zor ama aradiginiz fiyat araliginda en begeni alan marka Altus gibi gozukuyor.
Öncelikle teşekkür ediyorum Size. Ustam baktığımda altus grundig vs diye bakıyorum marka olarak kalite vs uğraşmamak için. işimi görsün yeterli diye bakıyorum.
mesela altus için hepsiburadaya bakıyorum. hepsiburada da Altus resmi sayfası var mesela ama bulaşık makinesi satışı yok şu an. Belki ileride olabilir. Fakat Ben çok beklemeyeceğim. Altusun resmi internet sitesinde ise online satış bile yok. Ben açıkcası problem vs olmasın diye farklı satıcılara karşı dikkat etmek durumundayım.
Grundig var ama resmi sitesinde bile fiyat daha yüksek nedense diğer online satış platformlara vs göre en düşük fiyatlı ürünü baz olarak söylüyorum.
Grundig resmi sayfası olan ama diğer online platformlara bakıyorum şu an. Ama hangi model diye bakınıyorum. Trendyolu pek düşünmüyorum açıkcası. Hepsiburada mediamarkt bakınıyorum. Diğer yerlerde var mı bilmiyorum tam.
Yani online satış platformlarında, resmi sayfası olup buraları tercih etmeyi planlıyorum. Biraz fiyat farkı vs olabilir diye bakınıyorum hala. açıkçası 15 bin civarına kadar, platformlarda ürün özelinde, fiyat farkları çok uçuk değilse idare ederim alırım yani.
Tavsiye edebileceğiniz yer marka ve modeller var mıdır acaba?
EDİT: ustam az önce hepsiburada da bir ürün indirimde görünüyor. 16 bin olmuş ama nasıl bir model bilmiyorum bosch marka. kaliteli vs çok uygunsa bu rakama kadar çıkabilirim. satıcısı hepsiburada olduğu için bosch marka ve fiyatı da indirimde olduğu için baktım bu ürüne. ne dersiniz? linki bu:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 1 Mayıs 2025; 20:7:20 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X