< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Ekim 2024; 22:46:29 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (811. sayfa)
-
-
Hocam Kimseye para verilmedi. LG Servis Motorda ve Su stopunda sorun var demiş 5.000₺ işçilik istemişler.Bizimkiler 5.000₺’i vermeyince 1.000₺ yol ücreti istemişler. 5.000₺ verseler 1.000₺ istemeyeceklermiş. Herhangi bir parça değişimi olmadı LG servis makine düştü ön tarafta ezikler var diye sadece ön sacı değiştirmiş getirip aynen aldıkları gibi dokunmadan bir şeyini değiştirmeden bırakmışlar makineyi Bu Aquastop değişecekmiş işte bir de motor Şimdi makineyi gözden çıkarttıkları için Tanıdık bir ustaya vermişler bakacakmış şimdi Bizim giderlerimiz de ciddi sıkıntı var sürekli tıkalı hiç açılmıyor muhtemelen bizim giderlerimizdeki sıkıntıyla da alakalı makineyi bozuyor bence su akışı güzel olmuyor sonuçta aynı gidere bağlı diyorlar bir de hocam..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam extra kuru diye bir seçenek var uygulamada. Onu aktif hale getirdiginiz zaman sıcak hava ile extra kurutma devreye giriyor. Makinede ayrıca zeolit olarak adlandırılan pasif bir kurutma sistemi de var. Bir de doğal kurutma denilen her program sonunda kapağı otomatik olarak açan bir sistem daha var. Özellikle evde olmadığınız veya gece başlattığınız programlarda faydalı oluyor. Kendi adıma her hangi bir programda bulaşıklar hiç ıslak çıkmadı. Diğer taraftan makinede süper 60, express 60, quick clean 65 programlar var. Yoğun Plus 70, extra yoğun 70, kısa hijyen 72 programları var. Makineyi uygulama ile kullanmak çok verimli oluyor. Alt sepette 4 farklı bölmede, 3 farklı düzeyde yoğunluk ayarlaması yapılabiliyor. Orta sepet için de manuel olarak yoğunluk ayarlaması yapılabiliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yener hocamın makinede zeolit yok sanırım. Fanda yok.
Klasik statik kurutma direk. Sizdeki farklı seri makine hocam. Bu arada zeolit kısmını düzeli olarak kontrol ediniz mümkünse. Kaçırma yapabiliyor. Ayda bir etrafını bir bez ile silerek kontrol etmenizde fayda var. Yenilerinde zeolit kısmı nasıl bilmiyorum, belki güncellenmiştir.
Bkz.
redditFrom the appliancerepair community on Reddithttps://www.reddit.com/r/appliancerepair/comments/vldpn6/bosch_dishwasher_zeolite_heating_fan_fault_e07/?rdt=55924
Herhangi bir e07 e15 vb hata alırsanız es geçmeyip mutlaka servise danışıp kaçak olmadığını kontrol ettiriniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Ekim 2024; 0:54:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben kendisine bendeki makineyi tavsiye etmiştim. Kurutma mevzuu açılınca benim makinenin özelliklerini aktardım ben de. Size de uyarınız için teşekkür ederim hocam. Zeolit konusunda dikkatli olacağım bundan sonra.
2018 de Bosch SMS67MI01T 38dB bulaşık makinesi aldım E07 ve E15 hata yok 2018 den beri beyaz sirke kullanıyorum şuan makineden çok memnunum
Bugüne kadar bulaşıkları kirli olarak makineye koymuyoruz makineden 1 gün bile sorun yaşamadım (Bulaşıkları kirli koymak firmaların servisleri ayak tutmak için uydurduğu yeni modadır)
Bosch SMS67MI01T makineye çok küfür ettim fakat sorun makinede değil
Tüm sorun Finish in kalitesiz ürününlerinde (mavi sıvı kesinlikle leke bıraktıyor)
mavi sıvı kesinlikle leke bırakıyor bu videoda belirtilmiş
Emine DeligozyoutubeBulaşık makinesi tablet olarak kullandığım sorulduğu için bende elimde olanları da sizlerle paylaşmak istedim. Beğendiğim ve mutfak eşyamı mahvedenleri sizlerle paylaştım. Hepsini tek tek etkisini aldığım kadarıyla paylaştım. Teşekkür ederim. PR & İş Birliği İçin: yalcin171717@gmail.com İnstagram https://www.instagram.com/eminedeligozz/ #bulaşıkmakinesitableti #bulaşıkmakinesi #bulaşıktabletönerisi #finish #bridtablet #finishtablet #keşfet #eminedeligöz #pratikbilgiler #bulaşıklarmakinedenedençizilir #bulaşıkmakinetabletierimiyor #bulaşık #nasılyapılır #temizlik #temizlikvlog #kendinyap #temizlikvideolarıhttps://www.youtube.com/watch?v=lfWupLjL-90
-
https://forum.donanimhaber.com//bosch-sms67mi01t-sorun-cozulmedi-bsh-bulasik-makinesi-urunlerinde-100-uretim-hatasi-var--135605066-2?q=
Hocam makinayı aratınca bu başlık çıktı karşıma :))
Finish dandik değil. Bahsettiğiniz olayın finish ile alakası yok o mavi kısımda müşteri kandırıkçı kısmı. Pek bir önemi yok. Deterjanın esas önemli ve kilit kısmı toz kısmı.
Deterjanların içerikleri birbirlerinin hemen hemen aynısıdır. Çok benzerdir. Esas önemli olan etken madde içeriği ve gramajıdır. Ultra multra ulitmate maks mavı güç sarı güç kırmızı boncuk vs kısmı işin müşteriye hikaye anlatma pazarlama ve çekme kısmı.
Deterjanların içeriklerini resmi sitelerinden kontrol edip kıyaslarsanız pek fark olmadığını görürsünüz. Ham madde fiyatları sürekli değişkendir. Fiyatları dengede tutabilmek adına ya gramaj düşürürler, yada etken madde oranlarını değiştirirler. Buda haliyle yeni seri cart curt power ultra max gibi sürekli bir seri çıkmasına sebep olur. Şirketin amacı sonuçta para kazanmak. Hammadde fiyatlarıda enflasyona taabi.
Örnek olarak piyasada en kuvvetli kabul edilen deterjan platinumda spdyum perkabonat oranı %15-30 iken, daha uygun market deterjanlarında bu oran %5-15 arasına düşebiliyor.
Bunun yanı sıra açtığınız konuda şijayet ettiğiniz ve swrvisinde size doğru vermediği kritik bilgi, makinelerin eko etiket değerlerinin sadece eko programda geçerli olduğu. Eko programda makine 9lt su harcarken, yoğun programda bu değer makinelerin alayında 15 - 20lt civarı seyreder. 9lt ile yıkayan yoğun program yok.
BSH da tüm modellerde, ucuz klasik tip makinelerden farklı olarak su sensörü bulunuyor. Makine ön yıkama suyu eğer kirli ise, sensörle kontrol edip suyu tahliye ediyor. Ancak ön yıkama suyu eğer temiz ise, makine aynı suyu kullanıp yıkama işlemine devam ediyor. Buda ekstra su ve enerji tasarrufu demek. Yani size bulaşıkları peçeteyle sıyırıp koyabilirsiniz demelerinin altında bu teknoloji yatıyor. Kir sensörü kir algılayınca ön yıkama suyunu tahliye ediyor. Siz sudan geçirip koyarsanız, aynı suyu kullanmaya devam ediyor.
Az su kullanılabilmesinin bir diğer ana sebebi şu sürekli cart curt diye laf söylediğimiz, alt çanağın dibine yerleştirilen entegre ısıtıcılı inverter pompa. Onun sayesinde döngü başına neredeyse 1 lt kadar su tasarrufu sağlanıyor. Yavaş çalışabildiği için kavitasyonu önleyebiliyor, ve eko programda tasarruf sağlayabiliyor. Fakat yıkama suyu hacmini düşürebilmek adına pompayı çanağın dibine sokunca bu sefer su kaçağında pompa entegre ısıtıcısı yanıyor.
Yıkama performansını etkileyen esas unsur az su kulkanımı değil, as su kullanımı için düşürülen pompa gücü. Eski makinelerde pompa her iki rafı aynı anda tam kapasite yıkarken, yeni model makineler diverter adlı bir vana vasıtasıyla her rafı tek tek ayrı ayrı yıkıyor. Makine rafları tek tek yıkadığı için ihtiyaç duyduğu su miktarı azalıyor. Buda hem su tasarrufu hem elektrik tasarrufu demek. Bu sebeple pompa gücünüde üreticiler düşüryor. Eski tip iki raf aynı anda yıkayan makinelerde pompa gücü daha yüksek. Yanlız bu sayede deterjan konsantrasyonu daha yüksek tutulabiliyor. Yani aynı zamanda daha az suyla ve deterjanla daha çok bulaşık yıkanıyor.
Bu anlattıklarımı malesef ne müşteri biliyor ne bayii biliyor ne servis biliyor. Kimse bilmediği için ben dahil herkes kafasına göre sallıyor birşeyler. Bende başta su deterjan falan diyordum, en son makineyi kendim söktüm.
Son olarak bulaşıklar lekeli çıkıyorsa, rinseaid yani parlatıcı kullanmanızı tavsiye ederim. En ucuzundan market markası alsanızda iş görür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Ekim 2024; 17:9:35 >
-
O konuyu ben açtım
Sorun %100 Finish te 5 yıldır Fairy ile çok güzel çalışıyor çok sessiz bir makine sadece su sesi duyarsınız makineye boşuna 2 yıl sövdüm o zamanlar hatta makineyi satmayı bile düşünüyordum Fairy sade limonlu tabletle olayı çözdüm
Bulaşık deterjanında ne kadar katkı varsa (yeşil mavi kırmızı) o deterjan iyi yıkamıyor özellikle finish mavi sıvı kesinlikle leke bırakıyor
Videodaki kadında bu durumu anlatıyor
Bu tablet ve sirke kullanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 27 Ekim 2024; 11:21:35 >
-
Hocam o mavi kısımdaki içeriğin aynıları/benzerleri fairyde de var. Sadece yeri değişik. İki tabletin içeriğini kıyaslarsanız arada pek fark göremezsiniz.
Bahsettiğiniz olayın tabletle alakası var ancak tabletin gramajı ve şekliyle alakalı. Bahsettiğiniz tabletin tanesi 11 gr civarında sanırım. Ultra ultimate gold vb tabletler 16-20gr aralığında.
Polivinil alkol kaplı tabletler (plat,ultimate, quantum, vb)markadan bağımsız su ile temas eder etmez anında çözünmeye başlar. Poşet gibi duran polivinil alkol anında eriyor ve deterjan anında toz oluyor zaten. Fairyde toz kısım olduğu gibi toz halinde. Quantumda sanırım karbonatın bir kısmı o mavi kısma almışlar tasarım aşamasında, o kısımda haliyle hafif jel gibi duruyor müşteriye. Tablet deterjan kabına yapışıp çözünmüyorsa üst pervanenin kontrol edilmesi gerek. Eğer deterjan sürekli haznede kalıyorsa yani makine tasarımı ona göre değilse, o durumda en iyisi ya düşen tablet kullanmak yada toz kullanmak.
Toz deterjanda müşteri bir türlü dozajı kendi ayarlayamıyor. Bir yandan deterjanların aktif içerikleri lavabo altında nem ve sıcaklıkla bozunuyor. Bayatlayan yani sıcaklık ve neme maruz kalan toz/tablet detetjanların performansı ciddi ölçüde düşer. Tabletin avantajı hem dozaj kontrolü ile deterjan israfını önlüyor, hem ıslanma bozunma sprununa ambalajla çözüm buluyor. Alacalı bulacalı olunca müşterininde dikkatini çekiyor.
En detaylıca anlatan videolardan birini paylaşıyprum. Bu videoda 20. Dk da itibaren içerikleri kıyaslıyor. Sizde aldığınız deterjanları kıyaslayabilirsiniz.
Technology ConnectionsyoutubeI messed up. You're using too much detergent.https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=Ll6-eGDpimU
Bu videonun altında bir yorumda deterjan üretimşnde çalışan birinin detaylı paylaşımınıda görebilirsiniz
İçerik bilgileri için bkz.
https://www.reckitt.com/contact-us/ingredients-lists/
2.
3.
https://www.info-pg.com/
Paket üstü bilgiler yetersiz gelirse, pdf olarak indirip kıyaslayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Ekim 2024; 17:19:19 >
-
arkadaşlar iki sorum olacak bulaşık makinemi yenilemem gerekiyor artık, çamaşır ve kurutma konusunda bilgili olsam da bulaşık makineleri konusunda pek bir şey bilmiyorum.
maksimum 30-40 bin bütçesi olan birisi için şu anda alınabilecek en iyi makineler Bosch ve Siemens'in en üst modelleri midir?
eğer öyle ve Bosch veya Siemens'in amiral gemisini almak istiyorsam, en güncel modelleri hangisi? çok fazla model var ve kafam karıştı, Bosch'da SMS8YDI82T - Siemens'de SN27YI82DT modellerine mi bakmam gerekiyor?
birde son olarak bu iki markada direkt Almanya üretimi olan sadece bu iki model mi var? ve LG, Samsung gibi markalar bulaşık makinesi konusunda nasıllar?
çok teşekkürler şimdiden yardımlarınız için 🙏🏻
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 28 Ekim 2024; 14:18:6 >
Hocam sorunuzun Bosch kısmını cevaplayabilirim. Bosch'da Almanya üretimi olanlar SMS8YDI82T (Seri8), SMS6ECI80T (Seri6), SMS6EAI81T (Seri6), SMS6ECI81T (Seri6). Sitesinde de görebilirsiniz. Benim kullandığım SMS8YDI82T. Bu fiyat bandında iyi bir makine. Biraz daha çıkarsanız Miele var. LG ve Samsung'a bakmayı ben şahsen hiç düşünmedim.
Çok teşekkürler hocam tam da aradığım makineyi kullanıyormuşsunuz en üst model, nasıl memnun musunuz? Bugün mağazaları dolaştım kalite farkı gerçekten hemen hissediliyor diğer marka ve modellere kıyasla. LG ve Samsung'dan vazgeçtim gibi, Miele'ye de baktım onda da 40 bine Bosch'un en yüksek modelini alırken Miele'nin en düşük modelini alabiliyorsun ve içi bana çok basit ve kullanışsız geldi, o kadar parayı sadece 25 yıl çalışma iddiasına veremem maalesef, mantıklı gelmedi.
Sizin kullandığınız model çok iyiydi hatta bana fazla karışık geldi örneğin alt çekmecede hangi tarafa yoğunluk vermek istediğimizin detaylı ayarı, isteğe göre açılıp kapanan fazladan pervane ve fıskiyeler falan vardı. Ön yıkama ve fazladan durulama vesairede tamamen otomatikmiş galiba. Bunu görünce bir alt modele mi baksam diye düşündüm ama onda da aşağıdaki pervaneler falan eski Arçelik makinemle aynı plastik, bu kadar para vermişken farklı iyi bir şey olsun istiyorum.
Ekonomik modu mu otomatiği mi kullanıyorsunuz genelde, kapak kendi açılıyormuş sanırım, kurutma performansı falan iyi mi? Birde özellikle en üstteki çatal kaşık sepeti iyi yıkıyor mu? Klasik en alttaki sepetlerle aynı performansı gösteriyor mu yani? Aynı modelin Siemens'de mavi iç ışıklandırması vardı, Bosch'da da var mı bu göremedim.
Teşekkürler şimdiden 🙏🏻
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 28 Ekim 2024; 20:39:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam makinede şu da olsa diyeceğim bir özellik yok öyle söyleyebilirim.
Panel üzerindeki özelliklerle sınırlı değil makine. Uygulamayla kullanırken indirilen programların yanı sıra extra özellikler de var ve kullanımı çok kolay. O nedenle uygulamayı mutlaka kullanın alırsanız.
Mesela bahsettiğiniz alt çekmecede yoğunluk değiştirme, uygulama üzerinden tek dokunuşla yapılabiliyor.
Ben her programı kullanıyorum şahsen. Ama en çok ekoda yıkıyorum.
Kurutma performansı çok iyi. Hem sıcak hava, hem zeolit, hem otomatik kapak açma özelliği ile plastikler bile kupkuru çıkıyor. Bu özelliği tamamen kapatabilir, sadece eko'da kullanabilir veya bütün programlar için aktif hale getirebilirsiniz.
3. çekmece (siz de görmüşsünüzdür) diğer modellere göre daha derin. Küçük kase bile konabiliyor. Buraya bulaşık koyduğum zaman 2. çekmecenin extra su çıkışını aktif yapıyorum yeterli oluyor. Tabi çok kirli bulaşık koymuyorum buraya. Ama çatal, kaşık vs termemiz çıkıyor.
İç aydınlatma da var hocam. Bulaşıklar kirli ise ön yıkama suyunu boşaltıp yıkama için yeni su alıyor, durulama aşamasında da deterjan tespit ederse durulama süresini uzatıyor. Siz sıcak ön yıkama da seçebilirsiniz ayrıca. Bir de gerçekten çok ama çok sessiz.
Biraz uzun oldu ama sorularınıza tam cevap vermeye çalıştım. Umarım faydalı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortal75 -- 28 Ekim 2024; 21:14:34 >
-
Çok teşekkür ederim uzun olması sorun değil kesinlikle faydalı 🙏🏻 son birkaç sorum olacak biraz detay ama mantığını anlamaya çalışıyorum. 3 farklı kurutma modu olduğundan bahsetmişsiniz, örneğin bu otomatik kapı açma özelliğini aktif hâle getirsem, zeolith veya fan yine de çalışıyor mu? yoksa kapak açma özelliğini aktif hâle getirince sadece bu şekilde kurutuyor ve zeolith veya fan vesaire çalışmıyor mu. veya tamamen otomatiktir belki de bilmiyorum... bahsettiğiniz ekstra su çıkışı da ortadaki sepeti çekince kırmızı renkli on/off yazan bir bölge var sanırım, onu mu kastediyorsunuz?
teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 28 Ekim 2024; 21:42:1 >
Evet on/off yazan bölgeyi kastettim. 2. çekmeceye fazla kirli veya 3. çekmeceye biraz fazla bulaşık koyarsam orayı "on" yapıyorum mutlaka.
1 aktif, 2 pasif toplam 3 kurutma sistemi var makinede.
1.si otomatik kapı açma. Özellikle gece veya evde olmadığınız zaman program bitince kapı açıldığı için içerideki sıcak ve nemli hava dışarı çıkıyor ve bulaşıklar doğal bir kuruma sürecine giriyor. Ben her program için aktif yaptım. Bunu aktif hale getirmeniz diğerlerini etkilemiyor.
2.si Zeolith. Bu mineral yıkama sonunda makine içinde oluşan nemi emerek kuruma sürecine katkı sağlıyor. Bu sizin açıp kapattığınız bir özellik değil.
3. ve aktif olan ise Extra Dry diye geçiyor. Bu özelliği aktif hale getirdiğiniz zaman makine kurutma aşamasında fan ile sıcak hava veriyor. Bu özelliği istediğiniz zaman uygulama üzerinden açıp kapatabilirsiniz.
Ben hem otomatik kapı açmayı, hem Extra Dry özelliğini aktif yapıyorum.
-
Hocam bugün mağazaları bi dolaşıp çeşitli markaları karşılaştırdım, sizle konuştuklarımı ve malzeme kalitesini de göz önüne alınca Bosch SMS8YDI82T aldım. Hayırlı olsun artık, çok teşekkürler yardımlarınız için. Sorum olursa rahatsız ederim yine. Siz hangi tarihte ne kadara almıştınız hatırlıyor musunuz? Fiyatlar ne kadar oynamış merak ettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 29 Ekim 2024; 18:19:48 >
Hocam hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Sorunuz olursa beklerim. Ben Mayıs ayında aldığımda liste fiyatı 47 bindi. İnternetten 36-38 bin aralığında bulabiliyordunuz. Ben bayiden 38 bin/9 taksit aldım. Şu an liste fiyatı 51 bin olmuş ama internette hala 38-40 bandında satışı var. Siz de paylaşır mısınız bayiden mi internetten mi ve kaça aldığınızı?
Çok teşekkürler. 43 bine 5 taksit şeklinde aldım. Siemens'de 40-42 bin civarına bulunabiliyordu fakat Bosch'un tasarımı daha çok hoşuma gitti, bir de evdeki diğer ürünler de Bosch olunca uyumlu olsun dedim. Dediğiniz gibi liste fiyatı 51 bin civarında, şubeler en azından daha ucuza satıyor websitesine göre, ama onlar da hiç ekstra indirim yapmıyor. Bir şey isteyeceğim sizden, kapağı açınca üstteki model kodunun olduğu kısmı paylaşabilir misiniz, isterseniz özel mesaj olarak da atabilirsiniz. Üretim tarihini falan merak ettim ne kadar değişiyor. Teşekkürler şimdiden.
Merhaba kolay gelsin 25 bine kadar inox bir cihaz arıyoruz tavsiye verebilirseniz @onatba sevinirim şimdiden teşekkür ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haakan33 -- 30 Ekim 2024; 15:59:55 > -
Hocam e-numaras SMS8YDI82T/44 FD numarası da 0403. Yani Mart 2024 üretimi. Üretimden 2 ay sonra almışım ben de. Bayiden almanız iyi olmuş doğrusu. Sorun olması durumunda muhatap bulabilmek önemli. Az para değil nihayetinde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X