Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (740. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.923
Cevap
180
Favori
2.548.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 738739740741742
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snmozbek

    Merhaba ne zaman almıştınız bende yorumlardan edindiğim izlenimle grundig 9601 almayı düşünüyordum sanırım üretimi yok şimdi 6502ye bakıyorum. Ayrıntılı yorumlama şansınız varmı? Benim için önemli olan tabaklara bardaklara zarar vermesin güzel yıkasın ve uzun ömürlü olsun. Şimdiden teşekkürler.

    5-6 ay oldu sanırım daha önce siemens kullandım 15 yıl kadar ,bu onu aratmıyor diyebilirim biraz sepetleri hantal siemens e göre biraz da kapağını açmazsanız biraz ıslak kalıyor (fanlı kurutma yapan bütün modeller böyle) ....Ses yıkama durulama vs siemensle aynı memnunuz yani şimdilik.Fiyatına göre en iyi alternatif gibi şu an.

  • Camasir makinesi icin bu model nasildir ? https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/camasir-ve-kurutma-makineleri/camasir-makineleri/camasir-makineleri/WGA142X0TR?search=WGA142X0TR


    Cok fazla yikama yapiyoruz farkli onerisi olan var mi ? butce 3500-4000

  • quote:

    Orijinalden alıntı: towyedi

    Camasir makinesi icin bu model nasildir ? https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/camasir-ve-kurutma-makineleri/camasir-makineleri/camasir-makineleri/WGA142X0TR?search=WGA142X0TR


    Cok fazla yikama yapiyoruz farkli onerisi olan var mi ? butce 3500-4000

    bosch siemens le aynı yapıda yani motor ve ısıtıcı birleşik makina üretiyor evet kaliteli ama arıza durumunda 800 tl civarı masraf çıkarıyor.Yukarıdaki mesajları bir kaç sayfa inceleyin











  • Ne alırsanız alın VESTEL almayın.!!! Pişman olursunuz çünkü ömürleri 5-6 ay.


    BM 401 model bulaşık makinası aldım. Almadan önce keşke şikayetleri araştırsaydım. Makinelerin ana kart ömrü 6 ay. Her 6 ayda bir bozuluyor. yani bu şu demek oluyor: Sıfır aldığınız ürünleri 4 defa garanti kapsamında tamir ettiriyorsunuz. 2. sene dolduğunda garantisi bitmiş oluyor ve ürününüz çöpe gidiyor. Özetle 2500₺ ye Vestel'den 2 seneliğine bulaşık makinesi kiralamış oluyorsunuz.


    Servis randevusu oluşturuyorsunuz, verdikleri tarihte gelmiyorlar tüm gün evde gelmelerini bekliyorsunuz. Gelmeyince akşam üstüne dalga geçer gibi " geldik ama konumda yoktunuz " mesajı gönderiyorlar. Ertesi gün arayıp enn kısa sürede geleceklerini ve anında yerinde çözeceklerini, tüm yedek parçaları yanlarında getireceklerini söylüyorlar. 3 gün sonra Geldiklerinde yanlarında sadece tornavida ve akım ölçer ile gelip " abi bu ürün yok bizde sipariş vermemiz lazım " deyip gidiyorlar. yani servisleri de ürünleri kadar kalitesiz. Resmen eziyet.


    Ama ne hikmettir ki aynı fiyata min 15 sene kullanabileceğiniz kemik gibi bulaşık makineleri de mevcut. Ben bu pişmanlığı çok ağır yaşıyorum. Herkese tavsiyemdir aynı rakama başka bir ürün tercih edin. VESTEL gibi kalitesiz ürünler üreten bir firmaya paranızı kaptırmayın. Aman diyeyim...





  • Siemens SN26283tr almıştım DH forumlardaki tavsiyelere dayanarak, az önce baktım 8 yıl olmuş, tam bu başlıkta tavsiye arıyormuşum duygulandım bir an haha :) 7 yıl 10 ay olmuş alalı ve bugün meşhur e09 hatası ile servis çağırdık yarın gelecekler. Bu ayarda yeni makineler 4-5 binden başlıyor, yani 700-800 bile tutsa daha mantıklı gibi, yaptırdıktan sonra 2-3 sene en az gider diye düşünüyorum en az, karşı deneyimi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankastre bulaşık makinesi düşünenler için;

    Siemens Ankastre Bulaşık Makineleri


    A) Yarı Ankastre olan modeller
    * İlk üç model 5 programlı birebir aynı modeller, sadece panel renkleri değişiktir. Takip eden modellerde değişik özelliklerin altı çizilmiştir.

    SN515B00DT
    iQ300 A+ enerji sınıfı, 5 programlı yarı ankastre bulaşık makinesi, siyah, çelik taban





    SN515W00DT
    iQ300 A+ enerji sınıfı, 5 programlı yarı ankastre bulaşık makinesi, beyaz, çelik taban





    SN515S00DT
    iQ300 A+ enerji sınıfı, 5 programlı yarı ankastre bulaşık makinesi, çelik, çelik taban





    SN536S00MT
    iQ300 A+ enerji sınıfı, 6 programlı yarı ankastre bulaşık makinesi, çelik, çelik taban, 3. çekmece





    SN558S02IT
    iQ500 AutoDoor Opening w/ A+++, 8 program, 9,5 lt, 46 dB





    SN578S16TT
    iQ700 A+++ -10% enerji sınıfı, Zeolit, Home Connect, 8 prg, made in germany





    B) Tam Ankastre olan modeller

    SN615X00DT
    iQ100 A+ enerji sınıfı, 5 programlı tam ankastre bulaşık makinesi, çelik taban





    SN616X00MT
    iQ100 A+ enerji sınıfı, 6 programlı tam ankastre bulaşık makinesi, çelik taban, 3. çekmece





    SN636X02MT
    iQ300 A++ enerji sınıfı, 6 programlı tam ankastre bulaşık makinesi, çelik taban, 3. çekmece





    C) Tezgah Altı Ankastre olan modeller

    SN436S00IT
    iQ300 A+ enerji sınıfı, 6 programlı tezgah altı bulaşık makinesi, çelik, çelik taban




    Ocak 2021 Fiyat Listesi




  • İthal marka ürün kullanan arkadaşlar size sesleniyorum. Benim de bütün beyaz eşyam ithal markalı ürünlerden. Yerli ürünler biraz daha malzeme olarak kalitesiz olabilir. Ama en azından neredeyse yarıya yakın fiyatı ile, garanti uzatımı fiyatının düşük olması sebebiyle, parça fiyatlarının da ucuz olması sebebiyle şu anda yerli ürün almanızı tavsiye ediyorum. Bundan sonra bozulan beyaz eşyalarımı kesinlikle daha uygun olan yerli ürünlerle değiştireceğim. Alternatifi yoksa ithal alacağım.

    800 900 lira parça ücreti vermenizi tavsiye etmiyorum. 2000 2500 liraya uygun bir arçelik grundig Bulaşık makinesi alabilirsiniz mesela. Bozulacaksa ithal olan da bozuluyor yerli olan da. Biz yaklaşık 2 aydır yerli Bulaşık makinesi kullanıyoruz . Sesi ve yıkaması anlamında bir sorunu yok şuanda. İnverter motor olmayan bir model kullanıyorum. Sesinden dolayı temkinli yaklaşmıştım. Ama problem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bulaşıkları kurutması iyi olan tercihen 5 ve üzeri programlı (hızlı modu) olan a++ ve üzeri önerebileceğiniz fiyat performans bulaşık makinası yorumlarınızı bilmek isterim.

  • Windsor 2 prog. makine alındı, aile üyelerim tarafından hediye edildi daha doğrusu. Ben tecrübesizim ama abimler, kendi makineleri gibi olduğunu söyledi. Hoş henüz 1 hafta daha. İleride ne olur bilmiyorum ama şimdilik memnunum. Bulaşık yıkamaktan kurtuldum, evde bendeydi bu iş çünkü 😀
  • Simens SN234I00DT ile Grundig 6502 arasında kaldık bulaşok makinesinde yardımcı olurmusunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 hafta önce aldığım Siemens bulaşık makinesini ilk çalıştırdığımda E15 hatası verdi. Su kaçağı varmış. Servis geldi kaçağın yerini buldu ama ilk kullanım diye değişim istedim ve müşteri hizmetlerinin önemini orada gördüm. Adamların 7 10 gün içinde gelir dedikleri ürün 2 haftayı geçti ortada yok. Kayıt açtırdım zahmet edip arayan yok. Her gün kayıt açtırdım, şikayet sitelerine yazmaya başladım, yine kayıt açtırdım, sonunda zahmet edip biri aradı ve sürecin uzayacagini soyleme zahmetinde bulundu. Para iadesi istedim fakat ne zaman yatar muallak.

    Şimdi, 4,5,6 programlı, grundig harici önereceğiniz marka model tavsiyelerinizi almak isterim. Grundig dondurucu aldım. Ürün işimi görüyor ama malzeme kalitesi eh işte. O yüzden vestel ve grundig harici markalara bakıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimifuloydhezılbenk kullanıcısına yanıt

    İçi paslanmaz çelik mi bunların?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yazilimsever

    2 hafta önce aldığım Siemens bulaşık makinesini ilk çalıştırdığımda E15 hatası verdi. Su kaçağı varmış. Servis geldi kaçağın yerini buldu ama ilk kullanım diye değişim istedim ve müşteri hizmetlerinin önemini orada gördüm. Adamların 7 10 gün içinde gelir dedikleri ürün 2 haftayı geçti ortada yok. Kayıt açtırdım zahmet edip arayan yok. Her gün kayıt açtırdım, şikayet sitelerine yazmaya başladım, yine kayıt açtırdım, sonunda zahmet edip biri aradı ve sürecin uzayacagini soyleme zahmetinde bulundu. Para iadesi istedim fakat ne zaman yatar muallak.

    Şimdi, 4,5,6 programlı, grundig harici önereceğiniz marka model tavsiyelerinizi almak isterim. Grundig dondurucu aldım. Ürün işimi görüyor ama malzeme kalitesi eh işte. O yüzden vestel ve grundig harici markalara bakıyorum.
    Geçmiş olsun. Sorun yaşadığınız model neydi?




  • sseker S kullanıcısına yanıt

    Sağolun.

    SN235W00NT

    Şansıma sevisin dediği, vidanın birini tam sıkmamışlar. Oradan su kaçırıyormuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yazilimsever

    Sağolun.

    SN235W00NT

    Şansıma sevisin dediği, vidanın birini tam sıkmamışlar. Oradan su kaçırıyormuş.

    Tabi şans da önemli ama koskoca BSH grubun da böyle bir hata yapmaması gerekir.
    Yıllardır müşterilerisiyim, forumda yazanları okuduktan sonra başka marka düşünür oldum.
  • Nisan 2010 senesinde alinan siemens bulasik makinesi once icinde su kaldi tahliye borusu yirtilmis toplam 200tl ye yapildi. Ayni aksam bu defa yikamaya gecmemeye basladi. Servis gene geldi pompa bozulmus dedi, once su basma pompasi bozulmus dedi, sonra servis tabletinden bakinca bu modelde tek pompa var ve toplam 1100tl malzeme masrafi dedi.. Nette biraz arastirma yapinca gordum ki tabana su kaciran makinalarda ana kart dahil her parca islaniyor ve sirayla ariza veriyor.. Su kanaata vardim ki 1100tl verip pompayi degistirsem, bir sure sonra ana kart yanmis diyecekler..


    Merdaneli AEG den sonra eve sadece Bosch marka beyaz esya alindi.. Her seye ragmen bosch markasi guven ile ozdestir bizim nesilde..


    Misal bu arizalanan makina 2010 Nisan tarihinde alindi 2 ay sonra 10 yil olacakti..


    Uretim Turkiye ye dondukten sonra eski kaliteyi beklemek zaten yersiz..


    Bu sayfaya paylasimda bulunan arkadaslarin bazilari da bosch siemens uzun yillar sonra yuksek fiyatli yedek parca maliyeti nedeniyle yerli markalara yonelmis gibi anlasiliyor..


    Firma yetkilisi veya sektoru takip eden arkadaslar bizi aydinlatabilir mi ? Ornegin bosch seimens ana karti isi pompasi fiyati ile grunding beko parca fiyatlari nasil farkli ?





  • yazilimsever kullanıcısına yanıt

    Hocam, son durum nedir ?

  • alvazer A kullanıcısına yanıt

    Hocam, benim de 10 yasinda bosch bulasik makinasi 1100tl pompa arizasi verdi.. Makina bakiyorum.. Mesajinizda bahsettiginiz uzere ; yerli makinalardaki parca fiyatlari ne seviyede acaba ?

  • adanaliboy kullanıcısına yanıt

    İade süreci tamamlandı. Şimdilik eskiyi taktım, idare ediyorum. O arada aklıma yatan bir makine olursa alacağım.

  • 
Sayfa: önceki 738739740741742
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.