Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.925
Cevap
180
Favori
2.548.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: einherjer

    candogan bey bosch un SGS 57M 32 modelını ınceleme ınkanı bulduınuz mu alman yapımı oldugu ıcın guvenıyorumda yınede tecrube ve bılgılerınıze ıhtıyacım var...bırde bılıyorsunuzkı kımyasal maddeler cogaldı ve bunların hepsının saglıgımıza buyuk zararı var yaptıgım arastırmaya gore bulasık makınaları son durulama sularında parlatıcıyı serbest bırakıyorlar ve buharla arındırıyorlar seklınde bır bılgı edındım ben acıkcası bu sebepten degılde saglıgımı dusundugumden bulasık makınamda sırke kullanmayı dusunuyorum sonucta bır cok bulasık deterjanı sırkeden yapılıyor bunu normal olarak kullansam parlatıcı yerıne makınama bır zararı olur mu...bu konudakı dusuncelerınızı paylasırsanız cok sevınırım...

    SGS57M32 modelini birkaç ay evvel bayide incelemiştim.Alman malı olup olmadığını %100 hatırlamıyorum ama aklımda öyle kalmış.Eğer Alman malıysa kapısının kilit kısmında Made in Germany şeklinde yazıyor.
    Üründe sadece yarım yük yıkama tuşu yok.Diğer Bosch modellerinden farklı olarak yıkama-durulama ve kurutma aşamalarını gösteriyor.Bence harika bir ürün.

    Sibelf cihazdan memnun kalmanıza sevindim.Zaten bu fiyata alınabilecek en kaliteli ve üstün makinedir.Variospeed tuşu ise Bosch'un icadıdır ve makineyi öne çıkaran en önemli özelliklerden.Yakın bir zamanda Arçelik tarafından çalınarak Arçelik'ten yenilik artık bulaşık makineniz daha hızlı,Arçelik demek yenilik(!?) demek şeklinde sunulmasını bekliyoruz.




  • @candogan62 verdiğiniz bilgiler ışığında 65M02EU aldım.İlginiz için çok teşekkür ediyorum.980 e 6 taksit aldım.Biraz pahalıya aldım gibime geliyor

    Peki hangi bulaşık makinası deterjanını kullanırsam en iyi verimi alabilirim.Kimi pril 7 in 1 diyor kimi bingo kimi en kalitelisi gibi görünsede Calgonit bardakları çiziyor diyor.hangisini kullanacağımı şaşırdım.hazır tablet mi yoksa parlatıcı,tuz deterjan ayrı ayrı mı?

    Bu konudada bir yardım edebilrseniz çok memnun olurum.
  • Candogan62 kardeşim bende bi haftadır bulaşık makinesi ve fırın alacagım bugün en son bosch ve siemens 'te karar kıldım.lakin ne bulaşık makinesi nede fırın hakkında hiçbir bilgim yok
    sadece şekli güzel mi ona bakıyorum açıkcası :((
    bi kaç saat önce nette bana bayinin veridiği modeli araştırıken şans eseri gördüm konuyu çok yararlı ve özellikle sizin yorumlarınız çok aydınlatıcı ama diger yardımcı olan arkadaşarda elbetteki aydınlatıcı.

    Lafı fazla uzatmadan bana tavsiye edilen ürünleri ve fiyatlarını verecegim
    SİEMENS SE 25 M 557 EU(bulaşık makinesi)
    SİEMENS HM 745501 T(fırınlı ocak)
    bu ikisi için peşin keş para 2000 ytl dedi
    bosch da katalog kalmadıgı için size hangi ürün oldugunu belirtemeyecegim ama
    fırınlı ocak+davlumbaz 1200ytl
    bulaşık makinesi 1000 ytl 4+1 prg mı neydi galiba
    full olan vardı kapagını açtıgınızda ordada digital ekranı olan onada 2000 ytl dedi
    bu dedigim fiyatlar peşin nakit para.

    bugün ögleye kadar almam gerekiyor(mecbur degil ama gerek)
    bana gri renkte çelik(siemens 557 veya 850 gibi renk olan) bosch veya siemens marka bulaşık makinesi tavsiye edin lütfen (acil)
    örnegin bi arkadaşımız siemens 557 ile 850 yi karşılaştırmıştı bende inceledim sanaki 557 daha iyi gibi geldi
    en kullanışlı ve gerçekten kendinize alsaydınız hangisiniz alırdınız özellikle bulaşık makinesi için tavsiyelerinize ihtiyacım var(bulaşık makinesi ve fırınlı ocak için toplam 3000 ytl ayırdım)
    saygılarımla...




  • Arkadaşlar cevap bekledim ögleye kadar ama kimse online olamadığı veya göremediği için aldım ürünleri(Allah utandırmasın : )) )
    Bosch SGS55M85EU bulaşık makinesi
    Bosch HSV745050T fırın paslanmaz çelik
    Bosch DHI645DTR Gümüş metalik Sürgülü Aspiratör, 60 cm
    bu ürünleri aldım nakit olarak aldım ve toplam 2600 ytl verdim
    yorumlarınızı bekliyorum.
    Not:Fırın için iz bırakmıyor dendi yanılmıyorsam ama fırının üzerinde parmak izi kalıyor ve siliyoruz lakin nafile iz oladugu gibi duruyor.
    Saygılarımla...
  • Merhaba.Ürünleriniz hayırlı olsun.Fırınınızda parmak izi koruması bulunmuyor.Yanıltıcı bilgi vermiş servisler.Aldığınız fiyat da biraz yüksek gibi geldi bana.Bosch fırın almaktansa çok daha ucuza Profilo fırın alabilridiniz.Sanırım fiyat bundan dolayı biraz yüksek geldi bana.Güle güle kullanın.

    eagle58

    Cihazınız hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Fiyatı bence normal,pahalı almamışsınız.
    Deterjan olarak size Pril 7si1 arada öneririm.Calgonit'in 10 etkili tableti de olabilir ama Pril bana daha iyi gibi geldi.Ben şu an Calgonit kullanıyorum,Pril'i denemedim ama 2.el bulaşık makinesi aldığımız öğrenci arkadaşıma hediye Pril tablet aldım güzel sonuç verdi.Ben de bitince Pril alacağım.

    Parlatıcı ise hem sağlığa zararlı hem de fazla kullanılınca bardaklarda kötü bir tortuya yol açıyor.Bu açıdan parlatıcı önermiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Merhaba.Ürünleriniz hayırlı olsun.Fırınınızda parmak izi koruması bulunmuyor.Yanıltıcı bilgi vermiş servisler.Aldığınız fiyat da biraz yüksek gibi geldi bana.Bosch fırın almaktansa çok daha ucuza Profilo fırın alabilridiniz.Sanırım fiyat bundan dolayı biraz yüksek geldi bana.Güle güle kullanın.



    S.A
    Hespi bir ürün olsun diye üçünüde Bosch aldık.Fiyatlar konusunda da nerdeyse şehirdeki tüm Bosch ve Simens bayilerini dolaştım.İnanın ki sadece bir tane Siemens bayisi farklı bir fiyat söyledi(yüksek fiyat) geri kalan hepsinin söylediği fiyat aynı.Şahsım adına beyaz eşya alırsam bundan sonra üç tane bayiden fiyat almanın yeteceği kanısındayım.
    Saygılarımla...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orjinalden alıntı: hkas

    Candoğan Bey,birkaç haftadır formlarda bulaşık makinesi araştırıyorum. Aşağıdaki modelleri tavsiye etmişsiniz.Bugün gittim birini 620:12 ye(siemens) diğerini 950:12 takside buldum.Aralarında 330 ytl fark var.Özellikler yazıyor fazla anlamıyorum.Sorum şu; Burdaki Bosch ile siemens arasındaki özellik farkı ne?yani bu büyük farkı vermeye değer mi?

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs65m02


    Bosch:
    -Daha sessizdir

    -Daha az su tüketir

    -Eko program haricindeki diğer programlarda diğer modele göre daha az su-elektrik harcar

    -Variospeed özelliği ile 140-150 dakikalık programları aynı temizliği sağlamak şartıyla %50 ye kadar kısaltma özelliği vardır.

    -Sensör sistemi ile suyun bulanıklığını ölçerek durulama sayısına/süresine karar verir.Ön yıkama suyu temizse boşaltmadan aynı suyu ana yıkamaya kullanır.

    -Ek olarak yoğun ve hasssas yıkama programları vardır.

    -Makinenin bitmesine kaç dakika kaldığını ekrandan gösterir. Akıllı sayacınız varsa gece çalıştırmak için makineyi programlayabilirsiniz.

    -Üst sepette kap koymak için katlanabilen teller bulunur.

    -Üst sepet yüksekliğini makine doluyken de değiştirebilirsiniz.Diğer modelde sepeti yerinden çıkarıp tekrar takarak değiştirebilrsiniz.

    -İç hazenin tabanı çeliktir,diğer model çelik-plastik karışımı polinox denen bir maddeyle kaplıdır.

    -Aquastop özelliği sayesinde makine su taşmalarına karşı 10 yıl boyunca garantilidir.Makineyi kullanmadığınız zaman musluğu kapamaya gerek yoktur.Mutfağınıza birşey olursa Bosch tazmin etmek zorundadır.

    -Çocuk kilidi vardır

    -İthaldir,diğeri yerli montajlıdır.

    Aralarındaki farklar tam olarak böyle.Bana sorarsanız 330YTL'yi vermeye değer.Ama benim yukarıda yazanlara ihtiyacım yok diyorsanız Siemens alabilirsiniz.Siemens de iyi bir cihazdır ama Bosch'un bu cihazı bence mükemmel.Yok yok.Yani diğer markalardaki gibi aradaki farkı 2 programa değil onca özelliğe vereceksiniz.


    candogan bey...
    8 sene önce arçeliğin bulaşık makinasını aldım bu sekiz sene içinde toplam olarak 1 yıl kullandım sürekli arıza yaptı sorun çıkardı.birkaç ay önce bulaşık makinasının su sızdırdığını farkettim servise bildirdim gelip baktılar ve bir parça değiştirip gittiler.bu değişimden sonra Ankara'da işim olduğu için 1 ay evden uzaktım döndüğüm zaman halılarımın mahvolduğunu gördüm çok üzüldüm(makina kapalıykende su akıtıyordu) neyse fazla uzatıp sizi yormak istemiyorum.servis 2 sefer daha geldi ve sorunu çözemedi.yılmadık bir daha çağırdık kazan delinmiş.kazanın değişimi 350 ytl ile 400 ytl arasında değişiyormuş bizde buna para vereceğimize yenisini alırız diyerek kazanı değiştirtmekten vazgeçtik.evimizde genel olarak arçelik ürünleri var ve illallah dedik bundan sonra kesinlikle arçelikten alışveriş yapmayı düşünmüyoruz.
    alıntı yapmamdaki sebep açıklamasını yaptığınız ürüne dün baktım ve dış yüzeyin ufak bir darbeyle içe çökecekmiş gibi olması kafamı karıştırdı.ithal olan modellerden beyaz istiyoruz .aydınlatırsanız çok sevineceğim inanın kafam çok karışık ve eşim kesinlikle karışmıyor ev eşyası alınımına.. sonradan sorun çıkarsa ben suçlanacağım .şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dlk44 -- 1 Mayıs 2008; 2:28:55 >




  • Merhabalar.

    Taşkafa bey umarım bu yazıyı okur.Hani Arçelik'in parçaları sudan ucuzdu ya.

    Neyse konumuza dönersek.bana en sık sorulan sorulardan Bosch'ların dış kaportasının neden böyle olduğu.
    Bulaşık makinelerinde çelik çerçeve şeklinde kasa vardır.İç kazan vs monte edildikten sonra kazanın etrafı yalıtılır,parçalar vs takılır ve en son sizin yamuluyor dediğiniz sac üzerine giydirilir.Yani bilgisayar kasası gibi düşünebilirsiniz.Bilgisayar kasasının dışındaki sac bilgisayar performansını nasıl etkilemiyorsa aynı durum bu makine için de geçerlidir.Yani bu saclar makinenin kasası değildir,kasasını örten elemanlardır.
    Sizin dikkat etmeniz gereken nokta makinenin iç kazanının sağlamlığıdır.Bosch'un bu modelinin kazanı son derece sağlamdır.Kapısının iç yüzüne elinizle vurduğunuzda tok bir ses alırsınız.Arçelik'te ise kapının iç kaplaması içe göçer.

    Bosch'un bu makinesini sağlamlığı ve özellikleri dolayısıyla size rahatlıkla tavsiye edebilirim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    SGS65M02EU modeli Alman yapımı değil,ama ithal.Büyük ihtimalle de İspanya malı.Ama kalitesinde birşey değiştirmiyor.

    SGS57M32EU modelinin ise Alman malı olması lazım.

    İkisinin Siemens'te karşılığı bu modellerdir:
    SGS65M02EU karşılığı
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese26m250eu

    SGS57M32EU karşılığı:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese25m278eu


    Bu iki modelden biri 5 biri 6 programlı sanırım. 5 programlı olanın eksik hassas yıkama programına rağmen daha pahalı oluşunun sebebi ne olabilir? Fark da az buz değil 200 lira neredeyse...




  • Bu fark sanırım programların ayarlarının yapıldığı dijital kısmın farklılığından ve 5 programlı cihazın Alman yapımı olmasından kaynaklanıyor.5 programlı model yıkama aşamalarını da gösteriyor.
  • Eski fii tarihinden kalma boschumuz bile yıkama aşamalarını gösteriyordu, SGS65M02EU yıkamanın hangi aşamada olduğunu göstermiyor mu yani :S
    Bir de hassas yıkaması olsaymış iyi olacakmış bu farka...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: epsem

    Eski fii tarihinden kalma boschumuz bile yıkama aşamalarını gösteriyordu, SGS65M02EU yıkamanın hangi aşamada olduğunu göstermiyor mu yani :S
    Bir de hassas yıkaması olsaymış iyi olacakmış bu farka...

    Sadece kaç dakika kaldığını gösteriyor maalesef.Yıkama aşamalarını göstermiyor.

    Bir de bi tuhaflık var 5programlı modelde.Resimde gördüğüm kadarıyla ön duşlama yerine hassas program görünüyor makinede.Yani resimde yoğun,normal,eko,hassas,hızlı özelliklerde ise yoğun,normal,eko,hızlı,duşlama görünüyor.Hangisi doğru bilemiyorum ama resim yanlış da olabilir.Bayilerde görürsem buraya yazarım doğrusunu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Merhabalar.

    Taşkafa bey umarım bu yazıyı okur.Hani Arçelik'in parçaları sudan ucuzdu ya.

    Neyse konumuza dönersek.bana en sık sorulan sorulardan Bosch'ların dış kaportasının neden böyle olduğu.
    Bulaşık makinelerinde çelik çerçeve şeklinde kasa vardır.İç kazan vs monte edildikten sonra kazanın etrafı yalıtılır,parçalar vs takılır ve en son sizin yamuluyor dediğiniz sac üzerine giydirilir.Yani bilgisayar kasası gibi düşünebilirsiniz.Bilgisayar kasasının dışındaki sac bilgisayar performansını nasıl etkilemiyorsa aynı durum bu makine için de geçerlidir.Yani bu saclar makinenin kasası değildir,kasasını örten elemanlardır.
    Sizin dikkat etmeniz gereken nokta makinenin iç kazanının sağlamlığıdır.Bosch'un bu modelinin kazanı son derece sağlamdır.Kapısının iç yüzüne elinizle vurduğunuzda tok bir ses alırsınız.Arçelik'te ise kapının iç kaplaması içe göçer.

    Bosch'un bu makinesini sağlamlığı ve özellikleri dolayısıyla size rahatlıkla tavsiye edebilirim.

    candoğan bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.bir sorum daha olacak size bu modelin aynısı Siemens'te bulunuyormu?varsa dış yapısı Bosch'taki gibimi??
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs65m02
    modeli bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dlk44 -- 2 Mayıs 2008; 0:01:46 >




  • Orjinalden alıntı: dlk44

    Orjinalden alıntı: candogan62
    candoğan bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.bir sorum daha olacak size bu modelin aynısı Siemens'te bulunuyormu?varsa dış yapısı Bosch'taki gibimi??
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs65m02
    modeli bu.

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese26m250eu
    Bu model aynısıdır.Ön panel haricinde.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orjinalden alıntı: epsem

    Eski fii tarihinden kalma boschumuz bile yıkama aşamalarını gösteriyordu, SGS65M02EU yıkamanın hangi aşamada olduğunu göstermiyor mu yani :S
    Bir de hassas yıkaması olsaymış iyi olacakmış bu farka...

    Sadece kaç dakika kaldığını gösteriyor maalesef.Yıkama aşamalarını göstermiyor.

    Bir de bi tuhaflık var 5programlı modelde.Resimde gördüğüm kadarıyla ön duşlama yerine hassas program görünüyor makinede.Yani resimde yoğun,normal,eko,hassas,hızlı özelliklerde ise yoğun,normal,eko,hızlı,duşlama görünüyor.Hangisi doğru bilemiyorum ama resim yanlış da olabilir.Bayilerde görürsem buraya yazarım doğrusunu.


    Bu durumda hangi aşamada olduğunu göstermese de SGS65M02EU almak daha mantıklı sanırım. Ön yıkama da hassas yıkama da lazım oluyor bize...

    Bu SGS65M02EU veya Siemens'teki muadilini nakit olarak almaya kalksak İstanbul'da en düşük kaça bulabiliriz? Kartsız martsız direk peşin ödeyip nakit vereceğim.




  • vestel hera 7041 kullanıyoruz.4 programlı bir makine.Gerçekten sepeti çok güzel tasarlanmış , çizme sorunu vs yok.Aldığımızdan beri hiçbir sorun çıkarmadı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: epsem


    quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orjinalden alıntı: epsem

    Eski fii tarihinden kalma boschumuz bile yıkama aşamalarını gösteriyordu, SGS65M02EU yıkamanın hangi aşamada olduğunu göstermiyor mu yani :S
    Bir de hassas yıkaması olsaymış iyi olacakmış bu farka...

    Sadece kaç dakika kaldığını gösteriyor maalesef.Yıkama aşamalarını göstermiyor.

    Bir de bi tuhaflık var 5programlı modelde.Resimde gördüğüm kadarıyla ön duşlama yerine hassas program görünüyor makinede.Yani resimde yoğun,normal,eko,hassas,hızlı özelliklerde ise yoğun,normal,eko,hızlı,duşlama görünüyor.Hangisi doğru bilemiyorum ama resim yanlış da olabilir.Bayilerde görürsem buraya yazarım doğrusunu.


    Bu durumda hangi aşamada olduğunu göstermese de SGS65M02EU almak daha mantıklı sanırım. Ön yıkama da hassas yıkama da lazım oluyor bize...

    Bu SGS65M02EU veya Siemens'teki muadilini nakit olarak almaya kalksak İstanbul'da en düşük kaça bulabiliriz? Kartsız martsız direk peşin ödeyip nakit vereceğim.


    ben 65M02 yi 930(915+15 nakliye) nakite alabildim Erendemir'den (www.neredenalsak.com)
    bosch bayileri de nakit 960a filan veriyor.




  • Candoğan bey, kısa bir süre içinde tercihen 2 programlı ekonomik bir ürün almayı düşünüyorum. Bunun için 500 ytl. civarında ayırmış durumdayım, bir kaç model belirledim kendimce ancak aklıma takılan bu ürünlerin hangisinin yıkama süresi daha hızlı veya kısa sürede yıkama özelliği bulunan makineler benim bütçemi fazlasıyla aşarmı?? Baktığım ürünler;
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese22e230eu
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232168&productid=mtbekod2001
    http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=04.003.5050.0001
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtbosch23e02

    Mümkünse yaklaşık yıkama süreleri hakkında da beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: phoenix77

    Candoğan bey, kısa bir süre içinde tercihen 2 programlı ekonomik bir ürün almayı düşünüyorum. Bunun için 500 ytl. civarında ayırmış durumdayım, bir kaç model belirledim kendimce ancak aklıma takılan bu ürünlerin hangisinin yıkama süresi daha hızlı veya kısa sürede yıkama özelliği bulunan makineler benim bütçemi fazlasıyla aşarmı?? Baktığım ürünler;
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese22e230eu
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232168&productid=mtbekod2001
    http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=04.003.5050.0001
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtbosch23e02

    Mümkünse yaklaşık yıkama süreleri hakkında da beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

    Öncelikle Arçelik-Beko ve Bosch-Siemens aynıdır.

    Arçelik-Beko'da yoğun 65'C ve eko 50'C programlar var.
    Yoğun 65'C 110dak,eko program 150dak sürüyor.

    Bosch-Siemens'te normal 65'C ve eko 50'C programları var.
    Normal 65'C 110dak, eko program 140dak sürüyor.

    Ayrıca Profilo BM2001E modeli Bosch-Siemens ile birebir aynıdır.

    Arçelik ile Bosch-Siemens arasındaki farkları eski yazımdan alıntı yaparak Beko mu Profilo mu diye soran arkadaşa verdiğim cevaptan tekrarlıyorum:
    Beko BBB sınıfı,kazanda kullanılan çelik çok ince(elle bastırılınca yamuluyor) ve üst sepeti kullanışlı değil(ortasında tümsek var).Ayrıca tuz-parlatıcı uyarı lambaları yok.İçindeki filtre çelik değil,zamanla pas yapan metallerden.

    Profilo AAA sınıfı,kullanılan malzeme Beko'ya göre çok daha sağlam.Tuz-parlatıcı-su kesik uyarı lambaları var.İçindeki filtre çelik.
    Eksi yönü ise çalışırken Beko'dan daha gürültülü olması.


    Kısacası 2 programlı makine dendi mi direkt Profilo'yu öneririm.Bosch ve Siemens alırsanız sadece markaya para vermiş olursunuz.Piyasada 430-500YTL arasına bulunabiliyor.
    http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1995&k_id=0&kn=

    Kısa programlı makine arıyorsanız 650YTL'yi gözden çıkarmanız lazım.




  • candoğan beyin tavsiyesiyle 400 liraya (o zaman kampanya vardı şimdi var mı bilmiyorum)profilo 2001 e bulaşık makinası aldım a sınıfı ve çok memnunum teşekkürler candoğan hocam
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.