Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.336
Cevap
189
Favori
2.576.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 780 Liraya Vestel Hera Ecowash 7007 model makinayı satın aldım mükemmel özellikler var bakmanızı şiddetle tavsiye ederim

7 programlı
    sadece alt veya sadece üst sepeti yıkama seçeneği var
    altta ve üstte katlanabilir raflar teller var
    üst sepet doluyken yükseklik ayarlama özelliği var
    zaman erteleme
    tuz parlatıcı göstergeleri
    hızlı program 30dk
    bulaşıklardaki lekeleri yıkamadan makinaya koyabilmeniz için ön yıkaması var
    13 litre su harcıyor 50dBa gürültüsüyle
    AAB enerji performansıyla güzel makina
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darbaz34

Birde şunu gördüm mesaj attım kapıya teslim fiyatı 520 tl dedi sizcede uygun değilmi yada Profilo BM3002 modelinden daha iyimidir.

• Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: bahadirr34

quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

candogan kardesin tavsiyesiyle bosch SMS53M32EU model makinayı almaya karar verdim satıcıyla anlastık 1120 ye nasıl?

dostum valla bende bu makineyi almaya karar verdim ama fırsat bulamıyorum, bugün 10 dakkalığına bi spotçular çarşısına girdim az daha Hoover hod 6/1 alıp çıkıyordum 1000 TL ye,adam 40 yıl motor ömrü var diyor yemin ediyor(bölge bayisiydi aynı zamanda), neyse eğerki makinenin yüzü çirkin olmasaydı az daha alıyordum :) hoover kullanan varsa nasıl bi cihaz yazarsa sevinirim

Ariston üretimi, İtalyan malı berbat bir bulaşık makinesi İyi ki almamışsınız, Bosch'un boşalttığı kirli su olamaz.

candoğan bey almayın demiş gerçi ama yinede almayı düşünen olursa (yasakmı bilmiyorum ama) şu linkteki satıcı çok uygun veriyor, güvenilirmi bilmiyorum bi sorun yinede.
    mesela bu en düşük 1200 civarı ama bu ucuza satıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Darbaz34

Birde şunu gördüm mesaj attım kapıya teslim fiyatı 520 tl dedi sizcede uygun değilmi yada Profilo BM3002 modelinden daha iyimidir.

Kalitesi orta seviyede bir üründür. Profilo kadar sağlamdır ve kullanışlı sepetleri vardır diyemem. Electrolux üretimidir.

• bana da cevap verebilr msn candogan gercekten bi fikte ihtiyacım var müşteri hizmetlerindekiler bile auto3in1 ne işe yarıyor tam bilmiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zinthy

Merhaba candoğan bey ben yaklaşık aralık ayında da sizin önerileriniz doğrultusunda anneme bm5222 bulaşık makinesi almıştım öncelikle teşekkürler. şimdi kendime bakıyorum bir makine tek kalıyorum ben bm2001 düşünüyorum teknosa da 569,00 TL taksitli fiyatı var ve 50 tl de hediye çeki veriyor. internette daha uygun fiyatlara gördüm tabi ama sivasta oturduğum için ucuz fiyata olanlarda da nakliye parası eklenince aynı paraya denk geliyor gibi. ne öneriyorsun teknosadan mı alayım daha uygun varmıdır? Bir de sormam gereken bir özellik var bu 2-3 programlı makinelerde genellikle auto 3in1 deterjan tanıma özelliği yok. Mesela benim için tek program dahi yeterli, yarım yük hızlı yıkama vs. hiç gerekmiyor bana. ama sırf bu auto 3in1 özelliği için de 200 tl fazla verip de daha üst bi makine almaya değer mi yani işe yarıyor mu bu özellik tam olarak nedir? bu özelligi olmayan makinede 3 ü 1 arada tabletlerden kullanamayacak mıyım?

Pardon mesajınızı farketmemişim şimdi gördüm.

Auto 3in1 bulaşık makinesinin tablet tanıma özelliğidir. Tuz ve parlatıcı içeren tablet kullanımında makine tableti algılayarak bulaşıkların su damlası lekesi ve kurumama gibi sorunları olmaksızın başarılı bir yıkama için programın akışını değiştirir. Kombine tabletlerdeki parlatıcı etkisi genelde daha zayıf kaldığından son durulama sıcaklığını artırıp kurulama süresini artırabilir örneğin. Ayrıca bu özelliğin olduğu makinelerde parlatıcı bitti ışığının yanmasından rahatsız oluyorsanız ışığı kapatabilirsiniz.

BM2001E modelinde kendiniz tuz ayarını kapatarak ve parlatıcı doldurmayarak aynı şekilde kombine tablet kullanabilirsiniz. Bu durumda makinenin tuz lambası yanmayacaktır(kapatıldığından dolayı) parlatıcı bölmesi de işlev dışı olacağından onun lambası yanık kalacaktır. Bu şekilde kullanmanın bir sakıncası yoktur. Hediye çeki olduğuna göre teknosa mantıklı geldi, sanırım peşin fiyatına taksit de var. Siz yine de tekcarsi, beyazesyam gibi sitelerin kargo dahil fiyatlarını hesaplayarak karşılaştırın.

• candoğan bey arçelik bulaşık makinesinde en iyi hangisi sizce hangisini alayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: irfnzcn26

candoğan bey arçelik bulaşık makinesinde en iyi hangisi sizce hangisini alayım

Bana göre hiçbiri şu an satılanlar arasında, üzgünüm ki.
  • yahu arkadaş gidip bi bosch yada siemens bulaşık makinesi alayım diyorum bi mani çıkıyor, şikayetvar a baktım maşallah bosch grubu şikayeti hep aynı iyi yıkamıyor,çiziyor falan filan..birde müşteri memnuniyeti sağlanamamış doğru düzgün..arçelik grubu da eksik kalmıyor bundan tabi..ne alacağımı şaşırdım,lafta anneler gününe yetiştirecektim makineyi..daha önce hiç kullnmadığımdan şu iyi bu kötüde diyemiyorum..azda değil 1200 TL verip makine alcam,paramızla rezil olmasak bari
  • merhaba
    makinam SİEMENS SN25M232EU henüz kullanmadım beraberinde Quantum fnish verilmiş sanki ambalajı açılmamalı gibi göründü bana nasıl kullanacagımı bilmiyorum ayrıca tuz ve parlatıcı kullanmam gerekiyormu ?... yarım yük kullanacagım zaman üst sepetimi kullanmalıyım ayrıca bana yarım yük kullanıldıgında tablet yerine toz deterjan kullanmam gerektigi söylendi yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: komi_kazo

merhaba
    makinam SİEMENS SN25M232EU henüz kullanmadım beraberinde Quantum fnish verilmiş sanki ambalajı açılmamalı gibi göründü bana nasıl kullanacagımı bilmiyorum ayrıca tuz ve parlatıcı kullanmam gerekiyormu ?... yarım yük kullanacagım zaman üst sepetimi kullanmalıyım ayrıca bana yarım yük kullanıldıgında tablet yerine toz deterjan kullanmam gerektigi söylendi yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Quantum tablet ambalajsızdır, olduğu gibi yerleştirilerek kullanılıyor. Beraberinde tuz ve parlatıcı kullanımı gerektirmemekte.

Yarım yük yıkamada tek şart bulaşık miktarının normale göre yarı yarıya olmasıdır. Normalin yarısı kadar miktarda olan bulaşığı makinenin içine dilediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz üst sepet bardaklarla dolu olabilir, dilerseniz alt sepet tencerelerle, ya da üst sepette bir miktar bardak alt sepette de birkaç tabak olabilir. Tavsiyem az miktardaki bulaşığı serbestçe dizmenizdir.

Yarım yük kullanımında Finish hepsi 1 arada tablet alabilir ve ikiye kırarak kullanabilirsiniz.

Tuz ve parlatıcı ayarlarını kullanma kılavuzundan bakarak sıfırlamanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 10 Mayıs 2010; 15:40:53 >

• 10 gün önce aldım ariston hotpoint lff 8214 799 tl ye 8 taksit
    Makine gayet sağlam ve görünüşü iyi özellikle kısa programı olmasından dolayı tercih ettik 25 dakika gibi bir sürede yıkıyor. gayet güzel çok sessiz dünkü yıkamada hanım tencereyi makineden çıkardığında tanıyamadı elde çıkaramadığı kalıcı yağ siyah izlerin tamamen çıktığını söyledi. Şu an için 4-5 kere yıkama yaptık ve mükemmel olarak yorumluyorum inşallah ileride bir sorun çıkmazsa bu fiyata en uygun makine olduğunu düşünüyorum.
  • merhaba
    öncelikle siemens bulaşık makinelerindeki TR ve EU farkı nedir? Ben SE 23 M 557 TR model bulaşık makinesi aldım.1030 tl 8 taksite...Ama makine gelince su borusunu görünce aquastop olmadığını anladım.Önceki makinemde bu özellik vardı.25 m 557 nin borusu sıradan tüp borusu gibi,görüntü olarakta çok kaliteli görünmedi.Sanki türkmalı sıradan bir ürün.Yanılıyormuyum? Şimdi SN 25 M 832 modeli gördüm.Sonu EU olduğu ve aquastop olduğu için acaba onumu seçmeliyim.Kalite açısından daha mı iyi? Ayrıca önceki makinem Bosch marka 5 program aquastop lu bir üründü.6 senedir çok memnundum.Yazlığıma götürdün.ankastre inox görünümlü olduğu için SE 25 M 557 TR yi seçtim.Ama görünce hayalkırıklığı yaşadım.Şimdi her yıkamada musluğu açıp kapatmak mı lazım? Lütfen yardımcı olunuz candoğan62...
  • Bundan önce kullanıpta memnun olduğunuz marka varsa o markadan alın bence.

quote:

Orijinalden alıntı: bahadirr34

yahu arkadaş gidip bi bosch yada siemens bulaşık makinesi alayım diyorum bi mani çıkıyor, şikayetvar a baktım maşallah bosch grubu şikayeti hep aynı iyi yıkamıyor,çiziyor falan filan..birde müşteri memnuniyeti sağlanamamış doğru düzgün..arçelik grubu da eksik kalmıyor bundan tabi..ne alacağımı şaşırdım,lafta anneler gününe yetiştirecektim makineyi..daha önce hiç kullnmadığımdan şu iyi bu kötüde diyemiyorum..azda değil 1200 TL verip makine alcam,paramızla rezil olmasak bari
  • SİEMENS SE 24 E 557 TR MODEL makineyi aldım. SN 25 M 832 EU ile arasındaki fark 557 model Türkiyede montaj ,832 model ithal bir ürün.
    557 polinox taban 832 çelik taban,557 52 db ses,832 46 db ses gücü var.832 biraz daha iktisatlı daha az su ve elektirik harcıyor.Ama arada 400 tl fark var.Servis elemanı bu farkı vermeye değmeyeceğini hatta polinox tabanın daha sağlam olduğu,koku ile ilgili hiç şikayet olmadığını söyledi.Bende 557 modeli aldım.Umarım hayal kırıklığı yaşamam.birde 65 tl verip garantiyi 7 seneye uzatabilimişim.
  • Bana sorarsanız 1000TL bütçe için SE25M557EU modeli iyi bir tercih değil. Çünkü eko program haricindeki tüketim değerleri yüksek, eko programda da su tüketimi 17lt. Bana sorarsanız o makineyi almaktansa Profilo BM6283 modelini tercih edin. BM6283'ün Siemens'in bu modelinden üstünlükleri:

-48dB ses seviyesi ile daha sessiz çalışma
    -Eko program haricinde yoğun, auto ve hassas programlarında daha düşük enerji ve su tüketimi
    -Fiyatı daha uygun

quote:

merhaba
    öncelikle siemens bulaşık makinelerindeki TR ve EU farkı nedir? Ben SE 23 M 557 TR model bulaşık makinesi aldım.1030 tl 8 taksite...Ama makine gelince su borusunu görünce aquastop olmadığını anladım.Önceki makinemde bu özellik vardı.25 m 557 nin borusu sıradan tüp borusu gibi,görüntü olarakta çok kaliteli görünmedi.Sanki türkmalı sıradan bir ürün.Yanılıyormuyum? Şimdi SN 25 M 832 modeli gördüm.Sonu EU olduğu ve aquastop olduğu için acaba onumu seçmeliyim.Kalite açısından daha mı iyi? Ayrıca önceki makinem Bosch marka 5 program aquastop lu bir üründü.6 senedir çok memnundum.Yazlığıma götürdün.ankastre inox görünümlü olduğu için SE 25 M 557 TR yi seçtim.Ama görünce hayalkırıklığı yaşadım.Şimdi her yıkamada musluğu açıp kapatmak mı lazım? Lütfen yardımcı olunuz candoğan62...

Yerli modellerde aquastop özelliği bulunmuyor. EU veya TR kodu üretim yeri hakkında bilgi vermiyor. TR kodlu ürün ithal olabileceği gibi EU kodlu ürün yerli olabiliyor. Bosch/Siemens'in alt ve alt/orta seviye modellerinde polinox taban ve normal ventil kullanılıyor. Memnun kalmadıysanız iade edebilrisiniz. Bana sorarsanız fark vererek Jetmatic/Active water almaya değer.

Yaptığım araştırmalarda Profilo'nun da BM6284 ve BM6224 olarak yeni kasa ithal bulaşık makinesi çıkaracağını gördüm. İnşallah fiyatı uygun olur. Eğer olursa Siemens SE26M250TR ve Bosch SGS65M02TR'ye göre çok daha iyi bir model olacak.

• Cevap için çok teşekkürler..Bugün servis elemanının görüşleriyle ve aradaki 400 tl farkın çok olacağını buna fazla değmeyeceğini düşünerek makineyi bağlattım:(((Şu anda iade şansım kalmadı...

Ama ses olarak bana biraz fazla gibi geldi.Onun dışında henüz yıkamadım.Faturalardan da bize ne kadar mal olacağını görücez.Keşke sizden fikir aldıktan sonra açtırıp taktırsaydım:( Aklım sn 25 m 832 eu da kaldı:((((
  • BUARADA 52 DB SES İLE 48 DB ARASINDA ÇOK FARK VARMIDIR??? TEKRAR TEŞEKKÜRLER:)
  • BUARADA 52 DB SES İLE 48 DB ARASINDA ÇOK FARK VARMIDIR??? TEKRAR TEŞEKKÜRLER:)
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.