Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.817
Cevap
47
Favori
343.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende 3 kutu Frosh Limon kokulu aldim. 30 lusu indirimle 26 tl. Tamamen doğal ve Alman üretimi. Bakalım ilk defa kullanacağım umarim memnun kalirim. Tamamen organik ürün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Bende 3 kutu Frosh Limon kokulu aldim. 30 lusu indirimle 26 tl. Tamamen doğal ve Alman üretimi. Bakalım ilk defa kullanacağım umarim memnun kalirim. Tamamen organik ürün.

    Frosh doğal ve organik olabilir ama kullanmış biri olarak kir çıkarma gücü maalesef zayıf sadece bardaklar için kullanılabilir ama tabak ve tencerelerde pek işe yaramadı bizde.....

  • Valla hocam 3 kutu aldik. Mecbur kullanacağım. Yapacak birşey yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi ne yapıyoruz beyler? Uzun zamandır stoktan kullanıyorduk bitti. Kalıntı konusunda huylu biriyimdir. Düşük sıcaklıkta kalıntı bırakmayan deterjan hangisidir?

    Bind demişsiniz. Ancak sikayetvarda bolca şikayet var. Hatta tabak çanağı da bozdu demisler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 4 Aralık 2020; 12:2:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt

    Tabletin kalitesi kadar tazeliğinin (daha doğrusu bayat olmasının) da temizleme başarımını ve kalıntı bırakma durumunu etkilediğini yakın zamanda deneyimlemiş olduk (bu bilgiye haizdim ama deneyimlemek başka bir etki bırakıyor işte  bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz ) Şöyle ki, Rossmann'ın Domol markalı tabletlerinden gayet memnunduk; lakin son aldığımız paketlerdeki tabletlerde hatırı sayılır miktarda un ufak olma durumu vardı. Bir süre kullandıktan sonra kalıntı bıraktığını ve bardakları çizmeye başladığını fark ettik (kutusunda bir üretim tarihi göremedim ama poşetteyken dağılma ve bardakları çizme etkisiyle ürünlerin bayatlamış geldiği aşikar oldu). Sonrasında, geçen haftalarda A101'de ciddi bir indirimle satılan Finish Hepsi 1 Arada Max tabletten aldık (birkaç ay önce üretilmişti). Yıkaması ve kalıntı bırakmaması noktalarında gayet fiyat/performans ürünü olduğunu söyleyebilirim (tabii bu noktada size de denemeniz için önermiş oluyorum  bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz ).





  • Fenman kullanıcısına yanıt
    Genel olarak deterjanın taze olması en önemli husus diyorsunuz anladığım kadarıyla hocam...

    Üretim tarihi 07 2018 olan 2 paket 80lik finish kuantum almıştım. Şimdiye kadar bunları kullandık yeni bitti. 1 2 kere duydum sanırım iyi temizlememis diye. Gerçi bizimki ağzına kadar dolduruyor makineyi. Bunun da etkisi olduğunu dusunuyorum. Ayrıca urünlerin 6 aylık bir ömrü olduğunu varsayarsak bayağı iş çıkarmış aslinda

    Finish iyidir doğrudur. Ancak forumda 3 harfli markalarinin gayet yeterli olduğu söyleniyor. Bu konu hakkında ne diyebilirsiniz? Tablet başına 1 liradan fazla ediyor sanırım. Kampanya yoksa ciddi maliyet demek bu da. İyi olmazsa dediğiniz gibi finishe yoneleyim madem tekrar




  • Pi kullanıcısına yanıt

    Tabletin tazeliğinin en önemli husus olduğunu iddia edemem (zira kimyager veya teknik servis uzmanı değilim); fakat önemli bir husus olduğunu söyleyebilirim  bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz 


    Benim naçizane gözlemim ve okuduklarımdan edindiğim naçizane bilgim, bayat tabletin temizlik ve kalıntı bırakma noktasında sorun yarattığı yönünde (özellikle kısa ve/veya düşük sıcaklıklı programlarda daha sorunlu ve haliyle sizin seçiminiz olan "düşük sıcaklıklı programlar" için sıkıntısı daha fazla). Bununla birlikte 65-70 derecelik yüksek sıcaklıklı yoğun programlarda bayat tabletin nispeten daha sorunsuz olduğunu da söylemek mümkün (misal, ben o bayat tabletleri şimdilik atmadım ve arada bir 70 derecelik yoğun programda çok sıkıntı yaşamadan kullanıyorum ama çizilme artışı ve temizleme sorunu görürsem yoğun programda bile kullanmayı bırakacağım).


    Üç harfli marketlerin ve Migros'un kendi tabletlerini hep aynı firma (Eurotab) üretiyor ve hepsi aynı fiyattan satılıyor (istisna olarak, Şok'ta kendi markasıyla satılan normal tabletin yanı sıra premium bir tablet de var; onun fiyatı daha pahalı). Dolayısıyla üç harfli marketlerin ve Migros'un tabletlerinin aynı kalitede olduğunu düşünüyorum. Bunlardan kullandım. Daha önce bu konuda yazdığım bir mesajımda da söylediğim gibi, bence bu tabletler, çok kirli/yağlı/kalıntılı bulaşıklarla tıklım tıkış doldurulmamış ve bakımı da düzgünce yapılmış makinelerde fiyatına göre iyi sonuç veriyorlar. Hatta normal şartlarda fiyat/performans ürünü olduklarını düşünüyorum. Yani çok kirli bulaşıklarla tıklım tıkış dolu bir makinede kullanıp iyi sonuç alınmazsa "Ama bunlar iyi yıkamıyor" demek biraz haksızlık gibi geliyor bana. O yüzden evdeki bulaşık yıkama şartlarınıza göre düşünüp alma kararını ona göre vermenizi öneririm.


    Not: önceki mesajımda bahsettiğim Finish Hepsi 1 Arada Max 50 adetlik paketi yakın zamanda A101'deki kampanya sayesinde 24 TL'ye almıştım. Yani bir tanesi 50 kuruştan bile ucuza gelmişti. Çok överek bahsettiğim bir tablet değil; ama o fiyata göre gayet iyi olduğunu düşünerek size önerdim. Yani siz de bu tabletleri uygun bir fiyata bulursanız denemiş olursunuz. Hem böylece daha önce kullandığınız bunun bir üst modeli olan Finish Quantum'la mukayese ederek fark olup olmadığını görürsünüz.





  • Fenman kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler hocam. 50 kuruşa gayet gayet güzel olmuş... Şimdiye kadar alırdım aslında. 11.11 gibi indirimlerde güzel kampanya olmuştur da. Ancak bizimkine özellikle deterjan veya birşey lazım mi dememe rağmen yok dedi.  bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz  İndirim olmadan da birşey alaşım gelmiyor doğrusu. Kampanya bulursam dediğinize ve diğer ovulenlere bakayım. Kısa zamanda olmazsa da üç harflilerin taze tabletlerinden deneyelim artık. Olur ya belki memnun kalırız. Makine de 2012 model Arçelik. İyi gibi ama bilemiyorum derinlerini. Bakacağım artik bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt

    Rica ederim  bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz 


    Evet, üç harfli marketlerin tabletlerini alıp denemekte fayda var; zira Finish Quantum, Fairy Platinum gibi en pahalı tabletlerden herkesin fayda görmediğini, çoğunlukla pazarlama stratejisiyle alındığını ve biraz da "plasebo" etkisi yarattığını düşünüyorum. Çünkü ısrarla vurguladığım gibi, bakımı yapılmış ve çok kirli bulaşıklarla dolu olmayan ortalama bir bulaşık yıkamasında orta halli tabletler iş görebiliyorken en pahalı tabletleri kullanmak biraz "parayı havaya atmak" gibi geliyor bana.


    Önemli not: makinenin bakımı ve temizliği de çok önemli. Şöyle ki, bir ara uzunca süre makine bakımını ihmal etmiştim (daha doğrusu, unutmuştum). Sonra bir baktım, bulaşıklar bir hayli kirli çıkıyor. Program değiştirdim; tablet değiştirdim; fayda etmedi. Neredeyse makinenin arızalandığını düşünüp servis çağıracaktım. Sonra kapsamlı bir makine temizliği yaptım. Filtreyi söküp ıncık mıncık temizledim (ciddi şekilde kirlenmişti); su fışkırtma kollarını söküp kontrol ettim ve son olarak da bulaşık makinesi temizleme sıvısıyla yoğun program açıp çalıştırdım. Bunlardan sonra normal yıkamaya dönebildi. Velhasıl, makine bakımını yapmak, pahalı bir tablet kullanmaktan daha önemli olabiliyor  bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz 





  • Fenman kullanıcısına yanıt

    Mesaj üzerine gidip makinenin filtresini söküp baktım. Onda biri anca kirli gibiydi. İş deterjana kalıyor bundan sonra. Ben de yorum yaparım sonuca göre  bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Finish Classic vs Pril Gold (12 etkili) ?


    Her makinanın yıkaması farklı kimi çiziyor kimi durulamada sorun çıkartıyor. Pril kullanıyoruz bazen tablet bazen jel, UV ciddi külfet olmaya başladı ucuz ürünlerin ürün bozması veya işe yararmı düşüncesiyle genelde pril takıldık.


    Tuz kullandığımızda bardak çiziyor ? peki kirecin makinaya zararını nasıl anlarız kontrol edilecek bir tarafı vs. var mı ?

  • yıllardır finish kullanırız calgonit devrinden beri


    birara pril aldık tüm bardakları çizdi


    doğal diye frosch aldım yıkamasındna memnun kalmadık


    ondan sonra maceraya girmedik


    hep en üst olanını aldım


    şuan quantum max alıyorum


    elle bulaşıkta pril vazgeçilmez ama

  • Finish quantum şu zamana kadar kullandiklarimiz arasında en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibraxi kullanıcısına yanıt

    kireç ölçen minik ölçerler falan oluyor. normalde makine içinden çıkar. onunla bölgeniz deki suyu ölçerseniz ona göre tuza gerek varmı yokmu anlayabilirsiniz

  • Herkese selamlar

    Bosch bulaşık makinesi aldık,serviste kuruluma gelen arkadaş finish veya fairy gibi markaların üst seri deterjanlarını kullanırsanız tuz kullanmanıza gerek yok dedi.Aslı astarı var mıdır ?

  • oozgur16 kullanıcısına yanıt
    tuz kullanmazsanız makine içindeki reçine zamanla kurulacaktır ve işlevini yerine getiremeyecek şekilde bozulabilir.

    Bizde eşim deneyelim dedi a101 den 50 li brid aldık.parlatıcıda bitmişti çok kötü çıktı bulaşıklar.

    bende tekrar parlatıcı koydum ve önceden finish classic kullandığımız için tuz ayarını da 3 ten 1 e aldım.


    kısaca sizinde nacizane makineye tuz koyup ayarını 1 e alın aynı şekilde parlatıcıda koyup ayarını 1 e alın.Şu bir gerçek hangi detarjanı kullanırsanız kullanın makineye tuz ve parlatıcı şart.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibraxi kullanıcısına yanıt

    Hocam nasılsıniz 10 sene oldu sizden mp3 almiştim hey gidi gunler yaşlanmişiz.

    Konuyu trolledim Linç is coming




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickimsonikimsi -- 25 Aralık 2020; 21:25:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazondan Fairy Platinum Plus 200 Yıkama ve 26 yıkama aldım totalde 226 adet 134 tl ye geldi ,hatun finish quantumdan hiç memnun kalmamıştı

  • muratalagoz kullanıcısına yanıt

    Bayagi uyguna almışsınız nasil denk getirdiniz hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Extralarge kullanıcısına yanıt

    50 tl amazon hediye çeki vardı 30 tl de amazonapp kodu + 20 tl de bonus kampanyası


    200 lü 199,99 tl

    26 lı da sanırım 34 tl ye geliyordu bulaşık süngeri hediyeli


    10 çıkınca 134 tl ye almış oldum hocam

  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.