Ben hiç öyle düşünmüyorum entegre etmek isteyeni göndeririz gibi söylemleri var. Kim kesin bir dille göndeririz derse ona oy veririm. Benim için ekonomiden daha önemli bir konu. Ekonomi muhakkak düzelir ama bu konu çok daha kötü sonuçlar doğurur < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bugün seçim olsa Zafer Partisi yüzde kaç oy alır (5. sayfa)

Bugün seçim olsa Zafer Partisi yüzde kaç oy alır
(En Son Oy Tarihi: 2.4.2022)
-
-
Al canım zafer partisinin planının aynısı. 8 ay önceden.
politikyol haber sitesi
Meral Akşener: “Suriyeli göçmenleri memleketlerine barış içinde gönderelim”https://www.politikyol.com/meral-aksener-suriyeli-gocmenleri-memleketlerine-baris-icinde-gonderelim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 26 Mart 2022; 18:58:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
CHPden başka partiye verdiğiniz oylar boşa gidecek muhabbeti de çok saçma benim için. CHPnin gözümde AKP v2den hiçbir farkı yok daha beter bile çıkma ihtimali yüksek.
Ben atılımlarını beğendiğim ufak partilere oy vermeyi düşünüyorum şimdilik, belki gelecekte başa gelirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naak98 -- 26 Mart 2022; 19:5:15 > -
Heh işte 8 ay önce bunları söylüyorlardı sonra ne olduysa ittifaka babacan girdi davutoğlu girdi ses seda kesildi. Bu ikisi zaten arap hayranı. Şimdi ılımlı konuşmalar başladı ben ne anladım bu işten
Yoo kesilmedi. Her 2-3 konuşmada bir söylüyorlar. Takdir edersinizki su anda daha çok ekonomi hakkında konuşmak durumdalar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Az önce dediğim gibi ılımlı konuşmaya başladılar. Babacana kalsa zaten göndermez davutoğlu'nu söylemiyorum bile onun eseri. Eski akplilere hiç oy vermem. zamanı gelince seçilirlerse ki sanmıyorum bu halleriyle suriyelileri entegre etme derdine düşecekler batı öyle istiyor çünkü
-
Örnek verin iddianıza dair. Ben söyleyim vermeyeceksiniz zira yok öyle bir şey bekliyorum genede.
Cumhurbaşkanlığı seçimi için öyle de parlemento seçimi için doğru değil bu. Bu tür küçük partiler yüzünden CHP ve iyi parti mecliste daha az milletvekili çıkaracak, kaybedilen vekiller 1. parti olduğu için AKP'ye gidecek.
Mecliste çoğunluk AKP+MHP'nin, cumburbaşkanlığı da millet ittifakının olursa seçilen cumhurbaşkanı başarılı olamaz.
Evet cumhurbaşkanlığı seçimi 2 turlu ama meclis seçimi tek turlu ve baraj altında kalan oylar barajın üstündeki partilerce büyüklüklerine göre paylaşılıyor uygulanan D'hond sistemi gereği.
O nedenle çok küçük partilere oy vermenin millet ittifakına zarar vermeyeceği tezi doğru değil. Zaten küçük olduğunu ve barajı aşamayacağını bildiği bir partiye bu seçimde oy vermek AKP'ye hizmet etmektir.
Mesela yine küçük bir parti olan DEVA'ya oy vermenin bir mantığı var çünkü %5 sınırında geziyor ve %7 barajını aşabilir ama Zafer partisi %1 bile değil. Buradan DEVA'ya oy ver demiyorum. Sadece Zafer partisi DEVA kadar potansiyele sahip olsaydı belki oy vermenin bir mantığı olabilirdi diyorum ama Zafer partisinin %1'i aşacak kadar bile potansiyeli yok.
-
Haklısın. Zaferi memleketi beğensekde vermeyelim. Zaten bundan önce muharrem ince chp den ayrılırken cenaze vardı. Şahsım geldi bir sürü siyasi var chp li vesaire. Geldi muharrem ince nin elini sıktı. Herkesi es geçti. Buradanda anlaşılıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İnsanların anlamadığı şey şu. Bu seçim sıradan bir seçim değil. Bu seçim beka seçimi. 1 dönem daha AKP iktidar olursa ülke ya batar ya şeriat benzeri bir rejime gider. Herhangi bir seçim olsaydı, isteyen istediği partiye oy versin derdim ama bu seçim dönüm noktası seçimi, ölüm-kalım seçimi. Bu seçimde bu nedenle stratejik oy kullanmak gerekiyor. Gönlümüzden Zafer partisi geçse bile mantığımız CHP veya iyi partiye oy vermek gerektiğini söylüyor. Bu seçim herkes kerhen bu 2 partiye oy vermeli. Bir sonraki seçimde isterse AKP'ye versin ama bu seçimde ülkesini seven herkes stratejik davranmak zorunda. Göçmenlerden ben de muzdaribim ama sırf bu nedenle de barajı aşamayacağı belli bir partiye oy verilmez ki.
Bu seçimin önemini anlamamış görünüyor burada bazı yorumcular. Bu seçim Türkiye tarihinin en önemli seçimi. Bu seçimle ya bir devrin (siyasal islam) sonu gelecek ya da bir devrin (demokratik-laik devletin) sonu gelecek.
O nedenle küçük partilere oy kullanma lüksü yok bu seçimde. Bu seçim fantezi arama seçimi değil, beka seçimi.
Muhalafetteki mevcut partileri ben de beğenmiyorum ama yürürlükteki seçim sistemi gereği ya CHP'ye ya da iyi partiye oy kullanmak zorundayım, barajı aşamayacak başka partiye oy kullanırsam AKP'ye oy atmış gibi olacağım çünkü o batık oylar AKP'ye yarayacak 1. parti olduğu için.
Bu seçim sadece cumhurbaşkanı seçimi değil, aynı zamanda meclis seçimi. İşte İstanbul'da İmamoğlu kazandı ama meclis çoğunluğu AKP'de kaldığı için adama adım attırmıyorlar. Küçük partilere oy verilirse bu defa ülke çapında aynısı olacak.
-
Ilımlı konuşmalarına mı örnek vereyim tam anlamadım en son meral abla özdağ'a sallıyordu kk reis'te zaten davul zurnadan bahsediyor. Babacan yada davutoğlu onları söymeme gerek yok sanırım.Kesin bir dille 1-2 yıl içinde arap afgan hepsi yavaş yavaş gidecek diyen yok. Seçim zaman batıdan destek almak için ılımlı konuşuyorlar dan kastım buydu.Abd yada ab neyse şirin görünmek için
-
"Haaa onlar da göndereceğiz dedikleri halde göndermezse o zaman onlara hesap sorulur"
O zamanda çok geç olur, ülkeye yazık olur.
Neye göre potansiyeli yok? DEVA'nın potansiyeli neye göre Zafer'den daha fazla? Açıklar mısın?
-
Hem Kılıçdaroğlu hem Akşener konuşmalarında 2 sene içinde yollayacaklarını söylüyor.
Bunlar ılımlı konuşmaya başladı yollamayacaklar diye bir iddianız var. Bunu söyledikleri konuşmaların linkini içeriğini bir yollayın görelim.
Ümit Özdağ'a laf etmeleri, Erdoğan'ın konuşmaları konu ile ilgisiz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Chp içinde aynısı söyleniyor, dikkat ediyorum tv programlarında, aynı tiplerin ağzında Chp için "çözüm ne çözüm, onu söylemiyorlar" diye tekrarlıyorlar.
Sizin özeliniz de söylemiyorum ancak Özdağ bu durumdan şikayetçi olacakki projelerini anlatmaya daha çok önem veriyor. Birde adam hassas bu konuda ki çokta haklı. Medya adamı çağırdığı zaman, ister istemez programın yarısı bu konuya ayrılıyor, hatta sürekli buna getirilmeye çalışılıyor konu.
Birde şöyle düşünelim, istediğin projeyi üretsen bile, elinde bu kadar sığınmacı mülteci yabancı (veya ne dersen de) bir oluşum var. Bu büyük bir risk değil mi?
E işte herşeyin önüne geçiyor bu sorun o zaman.
Oyların ziyan olması?... Evet olabilir ancak muhalefete insanlar güvenmek istiyor ve arada bir çatlak sesler çıkınca, burada ki arkadaşlar hayal kırıklığı yaşıyor. Sıkıntı burda.
Ha şahsi fikrim, iktidarın değişmesi ve sonrasında bundan daha kötüsü olmayacağı yönünde. Ancak hep söylediğim gibi, aday olma ihtimali olan kişilerin beyanlarına bakınca, eleştiriler pekte haksız sayılmaz. E bunları Özdağ eleştirince mi kötü oluyor?
Ülkenin "can yakıcı ve güncel sorunlarının" en başında ne geliyor tartışılır tabi.
Ha bu arada yukardaki mesajınızı yeni gördüm.
Maalesef durum çok çok ciddi.
Ancak unutmayın, yukarda yazdığınız bazı kavramların ülkede yanlış uygulanmasının bir sonucu bu iktidarı doğurdu işte. İnsanlar da geçmiş yanlış uygulamara odaklanıyor ve bugün ki durumun farkına varamıyor.
Köprüden önce son çıkış, hayırlısı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 26 Mart 2022; 22:4:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ümit Özdağ AKP ye en ağır şekilde sallıyor ama AKP yi ayakta tutan eski partisi MHP ye daha tek kelime ettiğini duymadım. Sizce de bir gariplik yok mu? Oy verecem de dükkanı kapatıp MHP ye gider mi diye düşünmüyor değilim.
-
Bakınız birinin daha dikkatini çekmiş. Yukarıdaki yorumumla dalga geçmeye çalışanlar hala uyumaya devam ediyorlar. Baraj altı partilere verilen oylar direkt AKP ye yazıyor. Akp den kopan yüzde beşlik seçmen Millet İttifakı yerine bu partilere oy verip oyunu çöpe attığında cumhur ittifakının şansı ciddi şekilde artacaktır. Hala anlamamakta ısrar eden varsa buyursun bu truva atına oy versin, seçim akşamı göreceğim ben bunların ağlamalarını.
Hala olayın ciddiyetinin farkına varamamış insanlar görmek beni çok üzüyor gerçekten. Ya en basitinden şu son geçen seçim kanununa bir bakın, oyları az olan partiler daha az vekil çıkaracak. Bu ve bunun gibi partilere oy vermek bu yüzden Cumhur ittifakına oy vermekle eş değerdir. Üstelik Millet İttifakının da vekil sayısı olumsuz etkilenecektir. Bu truva partilerin kuruluş amacı başkanlık seçimi değil tamamen parlamentodaki çoğunluğu koruma isteğidir, hem bu particikler hem de seçim kanunu. Bu seçimde de gitmezlerse bu gireceğimiz son gerçek seçim olabilir. Ülke resmen batağa saplanmış halde ve bunlar hala çıkıp '' ıyh muhalifiti biğinmiyim zafere viricim'' diyerek resmen Cumhura oy veriyorlar. Sizin doğruculuğunuz batsın, her kuşu fikfiklediniz de bir leylek kaldı anasını satayım. Vallahi siz bu hayatı hak ediyorsunuz.
Ümit Özdağ'ın kendisine oy verdiğimiz sanılıyor heralde. Ben fikre oy veriyorum.
En büyük problem olan sığınmacıları göndereceğini söyleyen (öyle isteğe bağlı falan değil) başka bir oluşum var mı?
-
Hiç anketlere bakmıyor musun? Neye göre potansiyeli olmadığı ortada değil mi? Anketler 3 aşağı 5 yukarı durumu gösterir. DEVA tüm anketlerde %4-5 bandında, Zafer partisi listede bile yok. Dolayısıyla DEVA'nın %7 barajı aşabilecek potansiyeli var (anketler +/-%2 yanılsa), Zafer partisinin öyle bir şansı yok. Sen, ben az mürekkep yalamış, okuyup gündemi takip edenler dışında halka insen, Zafer partisi başkanını tanıyan olmaz. Gerçek bu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X