Şimdi Ara

bugün ön kaputu açtım ve......? :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • motor ve etrafının çok fena kirlendiğini gördüm,akünün üstü, su koyulcak yer falan tozdan çamurdan batmış, KAPUTUN içi NASIL TEMİZLENİR??? istiyorum böle cillop gibi olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saratoga -- 2 Ekim 2009; 15:59:48 >

• oto kuaföre git yıkat motoru. parlatıcıda sıkıyorlar. tam istediğin gibi olur.
  • motora basınçlı su pek önermiyolar ama doğrusu ne acaba
  • Alttaki linkten boya koruma ve her türlü iç dış temizlik hakkında fazlasıyla bilgi edinebilirsin.

Ama kesinlikle su ile yıkatma. Motor temizleme spreyleri var onu motor taş gibi soğukken heryerine sık sonra yağlı boya fırçası ile sıvıyı yedirt. Sonra cam sil şişesine doldurabileceğin su ile motoru durula ve ardından kuruladın mı süper görünür.

Ama motorun temiz olması gerekli diye birşey yok, bırak kirli kaslın.

http://forum.donanimhaber.com/m_7367864/mpage_54/tm.htm
  • Ben 3 ay önce yıkattım. Araba önce çalışmadı. Adam kuruttu. 10 dk. sonra sorunsuz çalıştı. Köye gittim, geldim. Tüm tozu getirmişim. Motor bölümü yine toz içinde. Bugün yarın yine yıkatacam.

Sen de yıkat. Hiç bir şey olmaz.
  • benzinli araçlarda distribitöre veya buji diplerine su kaçarsa araba belirli bir müddet çalışmayabilir (kurutana kadar ) korkulacak bişe yok...oto kuaförlerinde veya herhangi bir oto yıkamacıda motoru basınçlı ve sıcak suyla yıkatabilirsin ;)
  • Peki dizel araçlarda bi sorun olurmu? kendim suyla yıkasam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektronik fişlerin ve kabloların etrafını izole edebilirseniz, basınçlı suyla olmasa bile normal suyla yıkayabilirsiniz ama çok büyük risk alırsınız yine de...
    Bu işi meslek edinmiş insanlardan yardım talep edebilirsiniz...
  • Selam,

Bence kendin uğraşma ve riske girme işin ehli insanlara yaptır.
    Ben önceki arabamıda yıkatırdım şimdiki arabamıda motorunu yıkatıyorum ihtiyaç duydukça herhangi bir problemde olmadı.

En son yıkamasından sonraki hali şöyle;
    http://img217.imageshack.us/img217/8831/15965263.jpg/

Edit : Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChuckyPancamo -- 5 Ekim 2009; 8:42:39 >
  • Ne olursa olsun motoru basınçlı su ile yıkatmayın.

Elektrikli sistemlere zararı olur tabi, olmasa bile sonuçta yıkamacıya gidene kadar motor çalışıyor ve ısınıyor. Sen elini değdiremeyeceğin kadar sıcak motora git soğuk su sık. Bana hiç mantıklı gelmiyor.

Sen yağını suyunu koy tozun boşver, kirli olmasının hiçbir zararı olmaz.

Çok rahatsız oluyorsan yukarıda bahsettiğim yöntemi yap. O da olmadı al eline nemli bez bir yerinden başla temizlemeye.
  • Wd-40 ı sıkarak temiz bezle siliyorum arada bir cillop gibi oluyor ...
  • wd- 40 nedir?
  • Pas sökücü ürünlerden ziyade, bu konunun uzmanı olan motor temizleyici spreylerin kullanılmasının daha doğru olacağı kanısındayım.
  • O ürünü aracımı yıkadıktan sonra davlumbazlardan tut da fren disklerine ve arada sırada motora da sıkıp temiz bezle güzelce silerek kullanıyorum.Forumda da birçok kullanan arkadaş var.Memnunum ...
  • sen sen ol motora parlatıcı sıkma sonra heryer yaglanıyor
  • Aracınızı bilmiyorum ama elektronik birşeyse(enjektörlü araçların elektronik parçaları motor içinde oluyor) su kullanmak tehlikelidir. Sadece toz varsa kompresörle basınçlı hava tutulabilir. Yağ lekeleri varsa yıkama yapılabilir.

Aracınız karbüratörlü, elektronik aksamı olmayan basit bir tipse(kuş serisi gibi) distribütörü, bobini güzelce sarıp sabunlu suyla bile yıkayabilirsiniz.
  • susuz temizleyen firmalar var.tertemiz yapıyorlar.ve bir muddet daha temiz kalmasını saglıyr.car clean diye bır hizmet vardi pejo serviste.cok basariliydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Aracınızı bilmiyorum ama elektronik birşeyse(enjektörlü araçların elektronik parçaları motor içinde oluyor) su kullanmak tehlikelidir. Sadece toz varsa kompresörle basınçlı hava tutulabilir. Yağ lekeleri varsa yıkama yapılabilir.

Aracınız karbüratörlü, elektronik aksamı olmayan basit bir tipse(kuş serisi gibi) distribütörü, bobini güzelce sarıp sabunlu suyla bile yıkayabilirsiniz.

Yani diyorsun ki. Ne varsa eski arabalarda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Aracınızı bilmiyorum ama elektronik birşeyse(enjektörlü araçların elektronik parçaları motor içinde oluyor) su kullanmak tehlikelidir. Sadece toz varsa kompresörle basınçlı hava tutulabilir. Yağ lekeleri varsa yıkama yapılabilir.

Yani diyorsun ki. Ne varsa eski arabalarda var.

Bir abimiz Broadway aracını yıkamadan önce bobin ve distribütörü sardı. Bir kova deterjanlı sıcak suyla motorun içini yıkadı. Üstelik sünger değil fırça kullandı. Distribütörü söküp kurulamayı biliyorsanız yıkayabilirsiniz. Anlamıyorsanız sorunluluğu yıkamacıya verebilirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.