Şimdi Ara

Bugün Gittim BRAVO,FOCUS,VE COROLLA'yı Test Ettim İzlenimlerim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
5.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni golfün önü ve arkası cok güzell olmuş. cok keskin hatlara sahip olacak. ama 2009martta tr'de olacak. arkadasın dedigi gibi değil, bu sene gelmeyecek yani. anladıgım kadaryla siz yaz sonuna kadar arabayı almış olacaksıznız. ama yok eger 6-7 ay sonrası için düşünüyosanız tabi ki golfü bekleyin derim.
  • Herşey para durumuna bağlı şartlar bizim için uygun olursa bu yaz sonu olmazsa, bu süre belki vw golfun gelişine kadar uzaya bilir, ozamanda tabiki listeye golfte eklenir.

    saygılar...
  • yazdıklarınızı tesadüf eseri gördüm. bahsedilen araçlardan herhangi birisine sahip değilim ancak hepsinide alıcı gözle kullandım. ve mesleğim gereği-sigorta acentesiyim- bu araçların sahipleriyle ayrıntılı sohpetlerim oldu. en çok tartıştığınız markaya ford focusa dair bir kaç şey eklemek isterim.

    öncelikle evet çok konforlu çekici bir araç. ancaaak hem eski focus hem yeni focusun çözemediği o inanılmaz yol gürültüsü problemi tartışılmaz en büyük eksisi.

    aryrıca kardeşim kadar yakın bir arkadaşıma da 2 sene evvel ghia tdci model focus almaya gittik arabanın siparişini beraber verdik. 2 hafta sonra araç geldi ve skandal. aracın kapılarında gövde rengi olması gereken çubuklardan bir taraftakiler siyah bir taraftakiler gövde rengi. merkezi kilit ikinci denemede bozuldu. ve araç direk galeriden servis bölümüne alındı. bu ne deme biliyor musunuz? çıtaların farklı renkte olması dünyada band üretimine adını vermiş bir markanın (fordist üretim sistemi) bantta hata yapması affedilir bir şey değil. bozulan kilit sökülen kapı trimi değişen çıtayı göz ardı etmek imkansız. ayrıca yeni focus sahiplerinin %80 debriyajlarındaki tamir edilemez gıcırtı için defaatle servise girip çıktı. müşterilerimden biliyorum. bitti mi bitmedi. focuslarda kullanılan anti alerjik kapı fitilleri türkiye şartlarında aşırı tozlanmadan dolayı gıcırtı yapıyor. komik değil mi. hani öyle bir ses alıyorsanız değerli ford sahipleri bilesiniz ki geçmeyecek bir gıcırtı. abim ford focusun eski kasasını aldığı zaman ilk başlarda çok hoşuma gitmişti. evet iyi bir motor ve iyi bir yol tutuş var. ama iki saatlik bir yolculuk bile yol gürültüsünden dolayı çekilmez hale geliyor. ghia modellerinde bile olan yol gürültüsünü filo araçlarında sormak bile istemezsiniz önde oturanları duymak için öne eğilmeniz ger4ekiyor. o kadar gürültülü. yeni modellerde de aynen geçerli.

    belki bunların bir çoğu için önemli değil diyebilirsiniz. ama üretim kalitesi açısından kapıdaki çıtaların farklı renkte olması inanın affedilir bir hata değil.

    bu listedeki araçları gözü kapalı alırım ama focusun yanından geçmem. bunu tarafsız bir sürücü ve araçlarla yatıp kalkan bir profosyonel olarak söylüyorum.

    saygılarımla,




  • -Çalıştığım hastanede bir bayan dr var. Eski arabası 99 13mü 1.4 mü ne o boncuk gözlü corollalardandı. Onu sattı yeni kasa 1.6 comfort aldı. Baktım kocasının 2001 focusu ile gelip gidiyor. Ne oldu dedim..."Amannn 125 bg diyorlar ama çok ağır bu kalkmıyor benim 99 bundan seriydi.Sevemedim bir türlü" dedi....

    - Hafta sonu bir arkadaşım geldi ankaradan. corolla dizel elegance MM almış ...Eski arabası megane dı. Baktım accord peşinde ..Ne oldu dedim."1 yıl geçmedi , her tarafı döküldü ne dandik arabaymış" dedi..
  • doubleford, mtkoca arıza olayı birazda şans işi ben biliyorum çevremde sizin anlattığınız gibi daha araba galerideyken sorunlarla boğuşanlar oldu ama aynı arabayı yıllarca sorunsuz kullananlarda oldu

    yazdıklarınızda muhakkak haklısınızdır. arkadaşlar, mesele araçları tekrar iyice test edip ,bir kağıda listedeki tüm araçların artıları eksileriniz yazıp sonra bize göre artılarını eksilerini yazıp, bizim için en doğru olanı seçmek, karar vermek olacaktırgerçekten bu sınıfta karar vermek çok zor

    saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay KospiR -- 23 Mayıs 2008; 15:01:04 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaya5789

    yok ya bi türlü süremedim gitti bi focus ama sürcem inşallah bu hafta sonu :) . zaten c4üm de yok yani o yuzden herhangi bi duygu bagı filan yok aramızda c4 ile :) ama c4 sürdüm ve gerçekten muhteşem otesi bi yol tutusu var. karsılastırma yapabilecegim araçlar: golfV, astra classic, leon . bunların hepsinden daha iyi bir yol tutuşa sahip. bunların içinden golfV ve astra bizim arabamız yani yenilgiyi bastan kabul ettim yol tutuş konusunda, ilerde c4 filan da almicaz yani ne diye elin fransızı ile aramda bi duygusal bag kurayım durup dururken (nitekim fransayı da sevmem hiç) neyse ben hala tahmin ediyorum ki c4 ün yol tutuşu focustan ya daha iyidir ya da aynıdırlar. neyse hafta sonu sürebilirsem objektif bi şekilde aktaracagım sizlere de.
    yo tutuş sıralaması:
    1-c4
    2-leon
    3-astra
    4-golfV

    bakalım focus gerçekten büyütüldügü kadar varmıymış...


    denemeden mi c4 en iyi dediniz yoksa... neyse..bi deneyin bakalım..sonuç şimdi ne olack... GOLF V 4. sıraya koymakla güven sarstınız ayrıca..
    Bence..

    1-Focus
    2- Golf V
    3- Astra
    bu fiyat aralıklarında tabi :)




  • Bi Not..... Fazla söze gerek yok.. Motor özelliklerini okumasanızda olur. 2,0 TDCİ yok Tr'de

     Bugün Gittim BRAVO,FOCUS,VE COROLLA'yı Test Ettim İzlenimlerim
  • videoyu tam izlerseniz corolla ile focus arasında çok ciddi fark olmadığını hatta focusun bariyerleri nasıl devirdiğini görürsünüz.
  • güzel yorumlar yapmıssın ama genc oldugundan bravo sana daha güzel gidder bence ve gercekten cok güzel arac..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: acu___men

    videoyu tam izlerseniz corolla ile focus arasında çok ciddi fark olmadığını hatta focusun bariyerleri nasıl devirdiğini görürsünüz.


    marka fanatiği olmak iyi değil... herkes bilidğini söylüyor..heryerde toyota en iyi demeye gerek yok..bazı şeyleri kabullenmek lazım..her firmanın kendine göre iyi yönü var.. Saygı göstermek lazım
  • volkaaan06 teşekkürker bakalım civic de bi test edelim sonuç ne olacak

    uA_Y_C_A, acu___men bana öyle geliyoki hiç bi araç bizi üzmez verdiğiniz bilgiler için sağolun
  • Bir arabada olması gereken en önemli şey güvenliktir..Yol tutmayan sürerken zevk almadığım arabayı ne yapayım ben..Bazen 70-80 le girdiğiniz virajlarda bile yol tutuşa ihtiyaç duyuyorsunuz..Bu nedenle ben düşünmez en iyi yol tutuş ve sürüş keyfi hangisindeyse onu alırdım..Bu durumda focus ağır basıyor..Kaldı ki focusta performansta var donanım da estetik olarakta güzel kanımca..Hb ler tam genç işi..
  • KARDEŞ 15 AYDIR KULLANIYORUM ARABA ÖKSÜRMED, B,LE ÇANAKKALE DE KAÇTANE FOCUS VE ASTRAYI SÜRÜNDÜRDÜM BANA BİRAZ SALLIYOSUN GİBİ GELDİ AMA SENDE HANGİ ARABA VAR PLAKANI YOLLASANA BANA FERRARİ FALAN VAR HERHALDE
    quote:

    Orjinalden alıntı: doubleford

    -Çalıştığım hastanede bir bayan dr var. Eski arabası 99 13mü 1.4 mü ne o boncuk gözlü corollalardandı. Onu sattı yeni kasa 1.6 comfort aldı. Baktım kocasının 2001 focusu ile gelip gidiyor. Ne oldu dedim..."Amannn 125 bg diyorlar ama çok ağır bu kalkmıyor benim 99 bundan seriydi.Sevemedim bir türlü" dedi....

    - Hafta sonu bir arkadaşım geldi ankaradan. corolla dizel elegance MM almış ...Eski arabası megane dı. Baktım accord peşinde ..Ne oldu dedim."1 yıl geçmedi , her tarafı döküldü ne dandik arabaymış" dedi..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bay KospiR

    volkaaan06 teşekkürker bakalım civic de bi test edelim sonuç ne olacak

    uA_Y_C_A, acu___men bana öyle geliyoki hiç bi araç bizi üzmez verdiğiniz bilgiler için sağolun


    önemli değil nedemek....

    yukardaki resimde ( yani yazı) focus'un üstün yönleri yazılı..lider yapan o özellikler ( dergiye kurmaylarına göre)..
    sana uyarsa...Hiç düşünme derim..koltuğa oturduğunda Sana Güven veren Focus olacaktır..

    birkaç ayrıntı resim.. ve HB resmi.. :)) renk. Fırtına Gri.

     Bugün Gittim BRAVO,FOCUS,VE COROLLA'yı Test Ettim İzlenimlerim

    başarılı koltuğu ve kaliteli vitesi :)) bravo'Ya istinaden.. her arabaya bindiğin de oturacağınız koltuk ve el süreceğiniz vites :))
     Bugün Gittim BRAVO,FOCUS,VE COROLLA'yı Test Ettim İzlenimlerim

    alarm araç içi sensör.. (Titanium Vers.)
     Bugün Gittim BRAVO,FOCUS,VE COROLLA'yı Test Ettim İzlenimlerim


    230 v çıkışlı priz.. ( Titanium Vers.) c Sınıfnda Tek...
     Bugün Gittim BRAVO,FOCUS,VE COROLLA'yı Test Ettim İzlenimlerim


    KoLAY yakıt sistemi de var.. Resme gerek yok :))

    bu özellikleri hatırlatmaya binayen gösterdim..belki ilginizi çekebiilr.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 23 Mayıs 2008; 20:58:09 >




  • quote:

    denemeden mi c4 en iyi dediniz yoksa... neyse..bi deneyin bakalım..sonuç şimdi ne olack... GOLF V 4. sıraya koymakla güven sarstınız ayrıca..
    Bence..

    1-Focus
    2- Golf V
    3- Astra
    bu fiyat aralıklarında tabi :)


    valla bizde var golfV ve normal kullanıcılara muhteşem bi yol tutusu varmış gibi gelir ama ani girilen virajlarda araç önden kaymayı cok seviyo. uzun virajları dönerken ufak bi sag-sol yapmam aracın kıcını kaydırmaya yetiyo. Yoksa bu araçların hepsinin yol tutusu cok yeterli. ama eger benim gibi virajlara hızlı girmeyi seven biriyseniz golfV yetersiz kalıyo astra bile yetersiz kalıyo. c4 tam benlik focus ondan da iyiymiş demekki süperr. bu arada golfV ün otobandaki yol tutusu filan gayet güzel cok ani girilmeyen virajları cok rahat alıyo 160 ile filan. Heleki arac kaysa bile o toparlamsı yok mu yumusak bi şekilde , ama işte o biraz benim kabiliyetim de olabilir tabi




  • abi sen focus'u al bi test et bakalım....tecrübenden faydalandır bizi de :) ben hepsini denemedim o bakıma....

    kullanıcı faktörü zaten birinci sırada... yoksa her arabaya dakkada takla attırabiilrsniz... Gerçi focus'ta biraz zor ama olsun :)) _esprik_


    http://www.channel4.com/4car/rt/fiat/bravo/1442/2 3 *

    http://www.channel4.com/4car/rt/ford/focus/19679/2 5 *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 23 Mayıs 2008; 21:06:01 >




  • arabayı ilk aldığım zamanlardı, üstelik ilk arabam acemi bir şöförüm. bir sebepten dolayı işten erken çıktım. Kafam şişmiş ve bıkkınım, ama eve erken gideceğim için memnunum.

    Neyse, avrupa yakasındaki sahil yolunda gidiyorum orta şeritten. Olabildiğince hızlı gidiyorum. Bakırköy zeytinburnu arasında bayağı sert bir viraj var. Bilen bilir. O zamanlar yolu da iyi tanımıyorum. O viraja 80'le falan girdim. Arabanın arka tekerlerinden biri kayıp yerden kesildi, hissettim, o an çok tırstım, araçta esp falan da yok. Eğer hakimiyeti bir kaybetsem paramparça olurdum. Sonra kurtulduk neyseki. Anlık birşey. İşte focus'un o zaman hakkaten iyi yol tuttuğuna kanaat getirdim.

    Ondan sonra sağımdaki solumdaki arabalar hemen yol verdiler piskopat bu herif diye, oysaki acemilik işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 24 Mayıs 2008; 1:52:46 >




  • Ben de acemiyken focusumla şehirler arası yolda 70-80 le keskin bir viraja tam girerken karşı yönden önüme bir kamyonet çıktı direksiyonu istemsiz olarak hafif sağa kırdım sonra sola bir de üzerine frene bastım<< Arabanın arkası savruldu direksiyon kontrolden çıktı tam bariyerlere gireceğimi sanarken kayan tarafa doğru hafif kırdım direksiyonu sonra araba kolayca kendini topladı, keskin bir lastik sesiyle yoluma devam ettim ama bu arabanın iyi yol tuttuğunu gösterir mi emin de değilim..
  • Herkese selamlar...
    Corollayıda focusuda uzun vadede kullandık.
    Toyota neredeyse her konuda üstünlük gösteriyor. Özellikle sorunsuzlugu efsane. Nasıl dayanıklı bir aractır ben anlamadım. Focusta cok kaliteli bir arac ama bugun gene alacak olsam corollayı tercih ederim.

    Saygılar...
  • vallaha corolla çok konforluydu ne yalan söyliyim heleki arka diz mesafesi çok çok tatminkardı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.